Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

" Εκτός Δήμου Ναυπλίου βρέθηκε ο Γιώργος Τσούρνος την επόμενη μέρα των εκλογών

                                   ΟΥΔΕΙΣ ΠΙΟ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ!!!


Αφού ο νέος Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος έκρινε ότι δεν χρειάζεται τις υπηρεσίες του και διέκοψε την σύμβαση. Υπενθυμίζουμε ότι ο Γιώργος Τσούρνος είχε προσληφθεί απο τον Παναγιώτη Αναγνωσταρά. Η τελευταία κίνηση του Δημήτρη Κωστούρου δείχνει ότι ο νέος Δήμαρχος Ναυπλίου είναι αποφασιμένος να βάλει την προσωπική του σφραγίδα στην πορεία του στο Δήμο και να δώσει μία νέα κατεύθυνση.
η επόμενη μέρα έρχεται και για άλλους που έχουν ζεσταμένη  την καρέκλα ..... όχι ?
>>>>>>>>>>        
              
Κανένας δεν είναι πιο αχάριστος από αυτόν που ευεργετήθηκε... μια αρχαία παρομοιώδης έκφραση που δυστυχώς επιβεβαιώνεται θλιβερά καθημερινά σχεδόν.
Το do ut des facio ut facias (δίνω για να δώσεις και πράττω για να πράξεις) των Λατίνων μικρή απήχηση είχε στην ελληνική ψυχή. Από το σημείο
αυτό όμως, της μη ανταπόδοσης της χάριτος, μέχρι αυτό της αχαριστίας η απόσταση είναι τεράστια.
Ο αχάριστος όχι δε νοεί να ανταποδώσει το καλό αλλά με πλήρη αήθεια ούτε καν το αναγνωρίζει. Αυτός είναι ο ορισμός της αχαριστίας στην απλή του έκφραση. Η αλαζονεία και η υπεροψία κυβερνούν τη σκέψη και το λόγο του. Χίλια καλά να κάνεις, λέει ο λαός, ένα να μην κάνεις είναι σαν να μην έκανες κανένα.
Ο τύπος του αχάριστου όχι μόνο δεν αναγνωρίζει τις ευεργεσίες που έχει καρπωθεί, αλλά και όταν βρεθεί σε πλεονεκτική θέση με ευκολία και χαιρέκακη διάθεση πρόθυμα στρέφεται εναντίον του ευεργέτη του. ............
 Πρόκειται προφανώς για μια ενδόμυχη ζήλια, ένα καλά κρυμμένο συναίσθημα φθόνου που κατακάθεται στην ψυχή του και πηγάζει από το γεγονός της συναίσθησης ότι ο ευεργέτης του διαθέτει ηθικό μεγαλείο (αλλιώς δεν θα ήταν ευεργέτης) το οποίο ο ίδιος δεν διαθέτει.
Θα ήθελα τελειώνοντας να αναφέρω μια ιστορία:

                                                 www.panargolikos.gr    Αγγελος Δριτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου