Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Υπάρχουν άραγε απαντήσεις για αυτή την αποκάλυψη;



Mία κρίσιμη αποκάλυψη κάνει σήμερα το dimotikosafari, για την περίφημη μελέτη της διαχείρισης των απορριμάτων της Πελοποννήσου.
Αποκαλύπτει ότι η εταιρεία enviroplan , το 2005 είχε κάνει για λογαριασμό τηνΑποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου για τους ΧΥΤΑ μελέτη η κόστισε στον 1.300.000, είναι η ίδια που έκανε τώρα την τεχνική μελέτη για λογαριασμό της ΤΕΡΝΑ. Το 2005 το Παλιοροβούνι είχε βρεθεί η ιδανική περιοχή για την διαχείριση, ενώ το 2013…βρέθηκε σεισμογενής και απορρίφθηκε..!
Η περίπτωση αυτή βγάζει μάτια. Πρέπει να υπάρξουν άμεσα απαντήσεις απο την πλευρά της ΤΕΡΝΑ αλλα και της μελετητικής εταιρείας, διότι ο κόσμος με το δίκιο του σκέπτεται ότι θέλει.

Η ΑΠΟΚΛΑΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΑΦΑΡΙ:
Τελικά “επιβεβαιώνονται πλήρως“ όσοι έλεγαν πως ο διαγωνισμός στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι “στημένος”. Το θέμα τώρα είναι άλλο. Ποιοι τον έστησαν;Εμπλέκονται υπουργοί της κυβέρνησης; Εμπλέκεται το Μέγαρο Μαξίμου;…
Πάμε να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Στις 30 Ιουλίου 2013 η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ανακηρύχτηκε προσωρινή ανάδοχος για την διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου μιας που είχε την χαμηλότερη τιμή ανά τόνο. Δηλαδή 60 ευρώ ο τόνος σύμφωνα με πληροφορίες.

Δεύτερη ανάδοχος ήταν ο ΑΚΤΩΡ του εθνικού εργολάβου Γ.Μπόμπολα με 90 ευρώ ανά τόνο.
Την επομένη μέρα 31 Ιουλίου 2013 μας ήρθε μια αξιόλογη πληροφορία η οποία έκανε λόγο πως η ΤΕΡΝΑ στην συνέχεια θα επικαλεστεί περιβαλλοντικούς όρους και θα αποχωρήσει από τον διαγωνισμό και τότε θα αναλάβει η δεύτερη ανάδοχος εταιρία του εθνικού εργολάβου Γ.Μπόμπολα.
Όλοι γνώριζαν τα σημεία που θα γίνουν τα δύο σκουπιδοεργοστάσια ειδικότερα οι κάτοικοι του δήμου Οιχαλίας μιας που το θέμα είχε απασχολήσει και το δημοτικό συμβούλιο.
Ξαφνικά ένα πρωί άρχισαν οι διαρροές από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την περιοχή τηςΚαλλιρρόης του δήμου Οιχαλίας. Πυκνοκατοικημένη περιοχή και μάλιστα “προστατευόμενη“ μιας που το σημείο που έχει επιλεγεί για το σκουπιδοεργοστάσιο είναι “καταφύγιο θηραμάτων“.
Στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου παρουσία του εκπροσώπου της ΤΕΡΝΑ κ.Αγραφιώτη (πρώην στενό συνεργάτη του μιζαδόρου Άκη Τσοχατζόπουλου) σε ερώτημα του Περιφερειακού συμβούλου Σ.Παναγιωτόπουλου γιατί αποκλείστηκε η περιοχή στοΠαλιοροβούνι ο κ.Αγραφιώτης απάντησε πως σύμφωνα με μελέτη που έκανε η εταιρίαenviroplan για λογαριασμό της ΤΕΡΝΑ διαπιστώθηκε μεγάλο ρήγμα και έτσι αποκλείστηκε ο συγκεκριμένος χώρος…
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ

“To Παλιοροβούνι δεν έχει κανένα ρήγμα.
Απλά τους βολεύει η Καλλιρροή για να αποχωρήσουν και έτσι να έρθει ο εθνικός Εργολάβος Γ.Μπόμπολας“.
Η enviroplan που έκανε τώρα την τεχνική μελέτη για λογαριασμό της ΤΕΡΝΑ, το 2005 είχε κάνει για λογαριασμό την Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου για τους ΧΥΤΑ η οποία μελέτη κόστισε στον Πελοποννησιακό λαό σύμφωνα με πληροφορίες 1.300.000.
Η ίδια εταιρία φάσκει και αντί φάσκει…
Τελικά έχει ρήγμα η δεν έχει;

Μήπως η μελέτη που έδωσε σήμερα στους φορείς το ΥΠΕΚΑ είναι copy paste και απλά έχουν αλλάξει τους χώρους επιλογής;

Θα επέμβει σήμερα κιόλας ο Εισαγγελέας;

Το γνώριζε αυτό ο αδιάφθορος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π.Τατούλης;

Το Μάξιμου που έστελνε υπουργούς στην Τρίπολη και πανηγύριζαν για την πρωτοπόρα λύση των απορριμμάτων θα μας πει τίποτα;
Τελικά είναι η δεν είναι στημένος ο διαγωνισμός;
Τελικά κ.Τατούλη ποια είναι η Μαφία των Σκουπιδιών;
DIMOTIKOSAFARI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου