Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Πρόβλεψη για 10 εκατ. νέες θέσεις εργασίας στην Ε.Ε. έως το 2025


Μία ιδιαίτερα πολωμένη ευρωπαϊκή αγορά εργασίας, η οποία θα προσφέρει θέσεις απασχόλησης είτε για εξαιρετικά υψηλά είτε αντίθετα για πολύ χαμηλά προσόντα, προβλέπει για τα επόμενα χρόνια η ανάλυση που επικράτησε σε debate του Economist για τις δεξιότητες της νέας γενιάς.
Ο κ. Steve Bainbridge, αναλύτης στο Cedefop, το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης, ήταν ο νικητής σε debate του Economist στην Αθήνα, το οποίο έθετε το ερώτημα αν η νέα γενιά είναι επαρκώς προετοιμασμένη για τις αυριανές προκλήσεις


Ο ίδιος υποστήριξε «ναι», τονίζοντας ότι η σημερινή γενιά είναι καλύτερα καταρτισμένη από κάθε προηγούμενη. «Μόνο για ένα πράγμα δεν είναι προετοιμασμένη σήμερα η νέα γενιά: για την ανεργία», ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως το ζήτημα είναι να δοθούν ευκαιρίες ώστε να αξιοποιηθεί το διαθέσιμο υψηλά καταρτισμένο εργατικό δυναμικό.

«Όταν ο Neil Armstrong ήταν στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο, γνώριζε κανείς ότι στη συνέχεια θα πήγαινε στο φεγγάρι; Φυσικά και όχι. Τον είχαν προετοιμάσει κατάλληλα για να το κάνει; Ασφαλώς και ναι.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου