Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Παγιδευμένο μικρόφωνο σκότωσε κυβερνήτη

Έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε μικρόφωνο στοίχισε τη ζωή στον κυβερνήτη της επαρχίας Λογκάρ του Αφγανιστάν, την ώρα που ετοιμαζόταν να μιλήσει στους πιστούς μετά την προσευχή του Άιντ αλ Άντχα (Γιορτή της Θυσίας), ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
«Σήμερα το πρωί, ο κυβερνήτης Αρσάλα Τζαμάλ απευθυνόμενος στους πιστούς μετά την προσευχή του Άιντ σκοτώθηκε από κρυμμένη στο μικρόφωνο βόμβα. 
Οκτώ άνθρωποι τραυματίσθηκα», ανακοίνωσε ο Ντιν Μοχάμεντ Νταρουίς, εκπρόσωπος του κυβερνήτη.
Από την έκρηξη τραυματίστηκαν 15 ακόμη άνθρωποι με ορισμένους να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Η επαρχία Λογκάρ βρίσκεται στα νότια της πρωτεύουσας Καμπούλ και οι Ταλιμπάν αρχίζουν να ανακτούν όλο και μεγαλύτερο έλεγχο των επαρχιακών περιοχών.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης.
Ο Αρσάλα Τζαμάλ τοποθετήθηκε στη θέση του κυβερνήτη της επαρχίας Λογκάρ τον πρασμένο Απρίλιο, μετά την επιστροφή του στο Αφγανιστάν από τον Καναδά, ενώ έχει διατελέσει σε ανάλογη θέση στην επαρχία Χοστ.
Η επίθεση ήρθε λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη ανώτατου στελέχους των πακιστανών Ταλιμπάν, του στρατηγού Λατίφ Μεχσούντ από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου