Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

"Όχι" σε άδεια προς Μιχαλολιάκο, Παππά και Λαγό


Η εισαγγελέας Πειραιά αρμόδια για τις φυλακές Κορυδαλλού Μαρία Τρουπή απέρριψε το αίτημα του προφυλακισμένου γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και των βουλευτών Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού, που ζητούσαν να παραβρεθούν στη Βουλή, την Τετάρτη, οπότε θα συζητηθεί το αίτημα άρσης της ασυλίας τους, που έχει ζητηθεί από τον ανακριτή Σπύρο Γεωργουλέα.
Ειδικότερα, οι τρεις προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής είχαν υποβάλει αίτημα στην διευθυντήρια των φυλακών Κορυδαλλού για να τους δοθεί η άδεια να μεταβούν αύριο στην Βουλή για να συμμετέχουν στην ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας τους.

Διευκρινίζεται ότι οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός έχουν δικαίωμα να καταθέσουν προσφυγή κατά της αρνητικής απόφασης της εισαγγελέως Πειραιώς στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Η Χρυσή Αυγή κάνει λόγο για αντισυνταγματική μεθόδευση, που στερεί το δικαίωμα ψήφου από εκλεγμένους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Προφυλακιστέος ο Ρουπακιάς

Προφυλακιστέος και για το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκε την Τρίτη, μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος έχει ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενος για το φόνο του Παύλου Φύσσα.

Ο κ. Ρουπακιάς αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από όλο το υλικό που συνέλεξαν οι ανακριτές φαίνεται ενεργή συμμετοχή του Ρουπακιά στην δομή της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αξιολογούνται καταθέσεις που αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος έχει εμπλακεί και σε άλλες "επιχειρήσεις της Χρυσής Αυγής".

Ενώπιον του ανακριτή απολογήθηκε την Τρίτη συμπληρωματικά, ο ήδη προσωρινά κρατούμενος ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, Γ. Άγγος.

Το ΣΔΟΕ στα κεντρικά της Χ.Α.

Έλεγχο στα γραφεία της Χρυσής Αυγής πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ, το μεσημέρι της Τρίτης, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας. προκειμένου να εντοπιστούν οι πηγές της χρηματοδότησης της οργάνωσης.

Ο έλεγχος διενεργείται στα βιβλία και στοιχεία του κόμματος, στη χρηματοδότησή του και στις δαπάνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου