Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

«Κλείδωσαν» τα επιδόματα του κοινωνικού μερίσματος











Σύμφωνα με πληροφορίες, για τους 64.000 ένστολους θα διαμορφωθεί στα 500 ευρώ ανά άτομο, χωρίς κλιμάκωση και θα δοθεί άπαξ.

Για τις κατηγορίες των «αδυνάμων», το επίδομα θα χορηγείται κλιμακωτά, δύναται να υπερβαίνει τα 500 ευρώ (χωρίς όμως και να ξεπερνά τα 1.000 ευρώ) και θα λαμβάνεται υπόψη και η οικογενειακή κατάσταση.

Για τη διανομή του «μερίσματος», θα ακολουθηθεί ένα σύστημα ανάλογο αυτού για το επίδομα θέρμανσης. Τα ποσά θα πιστώνονται, μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται η υποβολή αίτησης. Στην περίπτωση που ο δικαιούχος δεν διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό, θα μπορεί να δηλώνει τα στοιχεία του στο σύστημα της ΓΓΠΣ, ενώ θα μπορεί να διαπιστώσει και εάν είναι δικαιούχος.

Τις συγκεκριμένες αποφάσεις έλαβε η ειδική επιτροπή, που συνεδρίασε για δεύτερη φορά σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Πάνου Τσακλόγου, του συμβούλου του πρωθυπουργού, Σταύρου Παπασταύρου, του υφυπουργού Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Χρήστου Πρωτόπαπα και Γιώργου Κουτρουμάνη,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου