Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Σε 500 προσλήψεις προχωράει ο ΟΤΕ


Περί τις 500 νέες θέσεις εργασίας, προκηρύσσει ο ΟΤΕ, για τεχνικούς πεδίου, μηχανικούς, πωλητές καταστημάτων και εταιρικούς πωλητές, σε συνέχεια της πρόσφατης ανακοίνωσης του προγράμματος εθελουσίας εξόδου στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 1000 εργαζόμενοι.
«Η εταιρεία προχωράει σε προσλήψεις και δίνει ευκαιρίες απασχόλησης σε νέους ανθρώπους, σε συνέχεια των προγραμμάτων οικειοθελούς αποχώρησης που ανακοίνωσε πρόσφατα και τα οποία είναι σε εξέλιξη», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι για τις νέες θέσεις εργασίας, θα μπορούν να υποβάλουν βιογραφικά έως την προσεχή Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου. Ενώ, οι προσλήψεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά, από τις αρχές του νέου έτους.

Σημειώνεται ότι, στην ανακοίνωση για τις νέες προσλήψεις αναφέρεται πως οι αγγελίες για τους τεχνικούς πεδίου, αφορούν σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν και νέες θέσεις εργασίας για επιπλέον περιοχές.

Πληροφορίες σχετικά με τα απαραίτητα προσόντα, ανά θέση εργασίας, θα βρείτε εδώ

Ψήφος εμπιστοσύνης από διεθνείς επενδυτές στον ΟΤΕ

Επιστέγασμα του εγχειρήματος μετασχηματισμού του ΟΤΕ, έχει χαρακτηριστεί από παράγοντες της αγοράς η διεθνής αναγνώριση που έχει κερδίσει μέσα από την επιτυχή έξοδό του στις αγορές και τις αλλεπάλληλες αναβαθμίσεις των προοπτικών του από διεθνείς οίκους αξιολόγησης, κάτι που αποτυπώνεται και στην τιμή της μετοχής του στο Χ.Α..

Ειδικότερα, τον Ιανουάριο του 2013 ο ΟΤΕ υπήρξε η πρώτη μεγάλη ελληνική εταιρεία που κατάφερε να αντλήσει από τις αγορές 700 εκατ. ευρώ με την έκδοση ομολόγου. Η επιτυχία αυτή, όπως και το συνεχιζόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον των ξένων σε ομόλογα του ΟΤΕ, μεταφράστηκε ως ψήφος εμπιστοσύνης των ξένων αγορών στον ΟΤΕ και στην επιτυχή έκβαση του προγράμματος αναδιάρθρωσής του, αλλά και ως θετικό μήνυμα για την πολυπόθητη έξοδο περισσότερων επιχειρήσεων καθώς και της ίδιας της Ελλάδας στις αγορές. Εκμεταλλευόμενος το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον των ξένων ο ΟΤΕ βρίσκεται άλλωστε σε πυρετώδεις προετοιμασίες για να βγει εκ νέου στις αγορές εκδίδοντας νέο ομόλογο εντός του επόμενου τριμήνου. Η διοίκηση του ΟΤΕ ήδη έχει πραγματοποιήσει πλήθος ραντεβού με επενδυτές από το εξωτερικό και η αισιοδοξία του Μιχάλη Τσαμάζ για την επιτυχία του εγχειρήματος είναι έντονη. Ενδεικτική της ανάτασης που βιώνει ο ΟΤΕ είναι άλλωστε και η πρόσφατη κατάταξή του στην κορυφή της λίστας της ICAP με τους 200 πιο κερδοφόρους Ομίλους του 2012.

Με δεδομένη την περιρρέουσα ασφυκτική οικονομική ατμόσφαιρα αλλά και την ύφεση που διάγει η αγορά τόσο της σταθερής όσο και της κινητής τηλεφωνίας, στελέχη της αγοράς χαρακτηρίζουν την ανθεκτικότητα που επιδεικνύει ο ΟΤΕ αξιοσημείωτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των σταθερών συνδέσεων στην αγορά συνεχίζει να υποχωρεί ενώ η αγορά της κινητής τηλεφωνίας βιώνει τη χειρότερη χρονιά στην ιστορία της με την πτώση να εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 16% μέχρι το τέλος του έτους, μεταξύ άλλων λόγω των διαδοχικών μειώσεων των τελών τερματισμού.

Στο επίκεντρο αυτής της πολιτικής βρίσκεται η πραγματοποίηση επενδύσεων. Ειδικότερα, σε συνάντηση που είχε τον Ιούνιο με τον Α. Σαμαρά, ο Μ. Τσαμάζ ανακοίνωσε πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 1,4 δισ. ευρώ με έντονα αναπτυξιακό χαρακτήρα. Οι επενδύσεις αυτές κινούνται σε δύο άξονες.

Πρώτος άξονας , σύμφωνα με τα στελέχη του Οργανισμού, είναι η περαιτέρω ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς, που συμπεριλαμβάνουν το γνωστό VDSL, δηλαδή τη σύνδεση των τηλεπικοινωνιακών κέντρων με τις υπαίθριες καμπίνες του ΟΤΕ μέσω οπτικών ινών, ώστε να προσφέρονται συνδέσεις έως 50 Mbps, όπως επίσης και το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας 4ης γενιάς της COSMOTE.

Δεύτερο άξονα, αποτελεί η στόχευση στην αναβάθμιση του υφιστάμενου δικτύου αλλά και στην ανάπτυξη των υπηρεσιών τηλεόρασης. Ο ΟΤΕ έχει βάλει πλώρη να πετύχει τους στόχους της ψηφιακής ατζέντας 2020, ωστόσο, οι επενδύσεις που θα πραγματοποιήσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια εκτιμάται ότι θα συμβάλλουν σημαντικά στην ενίσχυση και τόνωση της εγχώριας επιχειρηματικότητας, παρέχοντας τις υποδομές που αποτελούν τα απαραίτητα θεμέλια για την εξωστρεφή και δυναμική ανάπτυξη του ελληνικού επιχειρείν.

Εύσημα στον επικεφαλής για τον μετασχηματισμό Μεγάλο μέρος της επιτυχίας που σημειώνει πάντως ο ΟΤΕ τα τελευταία χρόνια πιστώνεται από τους διεθνείς αναλυτές στον ίδιο τον επικεφαλής του Ομίλου προσωπικά. Δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφατα ο Μιχάλης Τσαμάζ κατατάχθηκε από το βρετανικό περιοδικόGlobal Telecoms Business στη θέση 84 των 100 πιο ισχυρών και επιδραστικών ανθρώπων στον τομέα των τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως. Το περιοδικό μεταξύ άλλων του αναγνώρισε «την επιτυχή υλοποίηση ενός πολυεπίπεδου σχεδίου αναδιάρθρωσης» του Οργανισμού, τη «μεταμόρφωση του πρώην κρατικού μονοπωλίου των τηλεπικοινωνιών σε μια σύγχρονη, ανταγωνιστική και βιώσιμη επιχείρηση με ηγετικό ρόλο στη νοτιοανατολική Ευρώπη», επισημαίνοντας τα «πρωτοφανή» εμπόδια που έχει εγείρει στην Ελλάδα η οικονομική κρίση.

Το περιοδικό αναφέρει τέλος ότι ο κ. Τσαμάζ αποδείχθηκε μάνατζερ που μπόρεσε να αλλάξει τα δεδομένα και επενδύοντας σε τολμηρά ταλέντα να μετατρέψει την Cosmote σε μία από τις εταιρείες κινητών με την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη και σε μία από τις πιο κερδοφόρες εταιρείες του ομίλου της Deutsche Telekom.
Κέρδος 9/12/2013 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου