Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Αίτηση αποφυλάκισης υπέβαλε και ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς



Με την δήλωση ότι δεν είναι διατεθειμένος «να γίνει «Ιφιγένεια» και με επίθεση στους πολιτικούς «που κυκλοφορούν ελεύθεροι, ενώ ζημίωσαν την πατρίδα μας» ο προφυλακισμένος χρυσαυγίτης βουλευτής και φερόμενος ως υπαρχηγός της εγκληματικής δράσης της, Χρήστος Παππάς, με πολυσέλιδη προσφυγή του, ζητεί να αποφυλακιστεί με όρους.
Η αίτηση του Παππά κατατέθηκε την Δευτέρα στις Εφέτες Ανακρίτριες της υπόθεσης, δια του συνηγόρου του, την ίδια ώρα που έξω από το Εφετείο περίπου 150 υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής είχαν συγκεντρωθεί προς συμπαράσταση των κληθέντων σε απολογία βουλευτών Γερμενή, Ηλιόπουλου και Μπούκουρα, που πήραν τελικά αναβολή.

Για ακόμη μία φορά, το «ιστορικό» στέλεχος της Χρυσής Αυγής προσπαθεί να αποποιείται τον χαρακτηρισμό του ναζιστή, μιλώντας «για κάποιες νεανικές επιλογές του» προσθέτοντας ότι «την ίδια ώρα, εκείνοι που μας έδιναν αυτούς τους χαρακτηρισμούς, υπουργοποιούσαν άλλους, παρά το ότι είχαν αυτοί τις ίδιες νεανικές επιλογές μ' εμάς».

Καταδικάζει επίσης, στην προσφυγή του, τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αναφέροντας ότι ο χρυσαυγίτης δολοφόνος του Κερατσινίου Γιώργος Ρουπακιάς έδρασε «με βιαιότητα» από δική του πρωτοβουλία και επισημαίνει ότι η πράξη του εξυπηρέτησε άλλους και «ζημίωσε το κόμμα μας».

Ο βουλευτής, υποστηρίζει ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την προσωρινή του κράτηση, αφού έχει θέσει τον εαυτό του στη διάθεση της Δικαιοσύνης, δεν είναι, όπως ισχυρίζεται, ύποπτος φυγής και δεν προκύπτει φόβος να διαπράξει κανένα αδίκημα αν αφεθεί ελεύθερος...

Με την αίτηση του ζητεί να αντικατασταθεί με όρους η προσωρινή του κράτηση, υποστηρίζοντας πως ο μόνος λόγος για τον οποίο βρίσκεται στη φυλακή είναι επειδή ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.

Αρνούμενος κατηγορηματικά τα περί εγκληματικής οργάνωσης, ο Παππάς μιλά για «πιέσεις που δέχθηκε η Δικαιοσύνη» και με θρασύτητα, αναφέρει ότι:

«Δεν είμαι σε καμία περίπτωση διατεθειμένος να γίνω εγώ η Ιφιγένεια και να κυκλοφορούν ελεύθεροι όσοι πολιτικοί ζημίωσαν την Πατρίδα μας, ούτε και στελέχη κομμάτων που πράγματι ήταν μέλη εγκληματικής Οργάνωσης»!
Χρυσή Αυγή , Παππάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου