Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

2.000 κεφάλια θέλουν οι υπαλληλοφάγοι


Κυβέρνηση και τρόικα ψάχνουν εναγωνίως «εδώ και τώρα» 2.000 υπαλλήλους να απολυθούν χωρίς... ανάσα και χωρίς αξιολόγηση μέχρι τα Χριστούγεννα, ενώ άλλοι 11.000 θα έχουν απολυθεί μέχρι το τέλος του 2014. Ταυτόχρονα αναμένεται τα δύο κύματα της διαθεσιμότητας, που αριθμούν συνολικά 25.000 υπαλλήλους και θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2014, να αφήσουν πίσω τους περίπου άλλους 11.000 απολυμένους υπαλλήλους του Δημοσίου.
Βασική δεξαμενή για τις εξπρές απολύσεις των 2.000 ατόμων μέσα στις επόμενες 50 ημέρες είναι τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, που έχουν μπει ήδη στο μικροσκόπιο και ορισμένα από αυτά θα κλείσουν με ξαφνικό θάνατο... τύπου ΕΡΤ, χωρίς όμως να υπάρξουν οι αντίστοιχες αντιδράσεις, αφού αυτοί οι Οργανισμοί δεν αριθμούν πολλούς υπαλλήλους. Παράλληλα στο μικροσκόπιο έχουν μπει Νομικά Πρόσωπα των δήμων και οι ίδιοι οι δήμοι σε όλη την Ελλάδα, τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και οι τομείς της Υγείας και της Πρόνοιας.

Στο μεταξύ η τρόικα άφησε ακόμα μια φορά σε αναμονή τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη (μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα) για να απαντήσει στα τρία αιτήματα που έχει θέσει ο υπουργός ήδη από την προηγούμενη επίσκεψη των τροϊκανών στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου