Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Τζιτζικώστας όπως Κασιδιάρης: Το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση!


«Μακριά από εμένα αυτό, αλλά ένας άλλος περιφερειάρχης θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ καθώς θα μπορούσε να πει ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τζοχατζόπουλος και άρα δεν το καλώ», σχολίασε σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο Mega ο Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει τόσο με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ μετά τις χτεσινές ανακοινώσεις τους.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για θέση (που εκφράζεται έστω και με κεκαλυμμένο τρόπο) την οποία είχε εκφράσει πριν από ένα μήνα με ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα ο υπόδικος εκπρόσωπος της Χρυσής ΑυγήςΗλίας Κασιδιάρης, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε μαζί με τους προφυλακισμένο Χρήστο Παππά και Ελένη Ζαρούλια, μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο κατά του συγκυβερνώντος με τη ΝΔ, κόμματος.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, υπεραμύνθηκε της απόφασής του να σταλεί πρόσκληση στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην εξέδρα των επισήμων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, σημειώνοντας ότι αν γύριζε τον χρόνο πίσω, πάλι το ίδιο θα έκανε, και ότι πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους:«Αποστρέφομαι πολιτικά τη Χρυσή Αυγή, η πολιτική μου δεν απέχει από τη δική σας· η οικογένεια μου πολέμησε το ’40 το γερμανικό στρατό. Όμως σεβόμαστε και πρέπει να σεβόμαστε το νόμο. Αν έχει υψηλά ποσοστά η ΧΑ, είναι γιατί δεν τηρούσαμε τους νόμους», τόνισε συγκεκριμένα.

Οι επόμενες εκλογές είναι σε επτά μήνες-Δεν έχω προεκλογικές σκοπιμότητες…

Ερωτηθείς αν η πρόσκληση στους βουλευτές της ΧΑ εστάλη στο πλαίσιο προεκλογικών σκοπιμοτήτων ο Απ.Τζιτζικώστας ισχυρίστηκε ότι οι επόμενες εκλογές είναι σε επτά μήνες και δεν τίθεται τέτοιο θέμα και επανέλαβε πως η πρόσκληση στη ΧΑ δεν την απενοχοποιεί, ενώ ο ίδιος σαν περιφερειάρχεις οφείλει να καλέσει τους βουλευτές όλων των κομμάτων: «Δεν μπορεί να εφαρμόζονται α λα κάρτ οι νόμοι από έναν περιφερειάρχη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τον περιφερειάρχη πάντως «άδειασε» ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος καθώς στη δική του παρέμβαση από το ίδιο κανάλι σημείωσε ότι ο κ. Τζιτζικώστας «είναι πολιτικό πρόσωπο» και συνεπώς τα μηνύματα πρέπει να ερμηνεύονται με πολιτικούς όρους, σε ό,τι αφορά την απόφαση της Βουλής για διακοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, με την αιτιολογία της εγκληματικής οργάνωσης: «Ο κ. Τζιτζικώστας δεν εκπροσωπεί πολιτικά τη Ν.Δ» σημείωσε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας ότι η στάση του κυβερνώντος κόμματος είναι συντεταγμένη και ξεκάθαρη απέναντι στη Χρυσή Αυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου