Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Δύο τραυματίες και κατάρρευση
 σπιτιού στα Χανιά
Ζημιές αλλά και ανησυχία προκάλεσε η ισχυρή σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 4.11 το απόγευμα του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή δυτικά των Χανίων.
Τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι, ο ένας όταν πήδησε από το παράθυρο πρώτου ορόφου και ο άλλος οδηγός αυτοκινήτου που διερχόταν το φαράγγι του Θερίσου όταν έπεσαν πέτρες. 
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων. Τμήμα σπιτιού κατέρρευσε στο Ελος Κισσάμου.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το εστιακό του βάθος ήταν 48 χιλιόμετρα.
Το επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με το Εργαστήριο Γεωφυσικής και Σεισμολογίας του ΤΕΙ Κρήτης, εστιάζεται στη θαλάσσια περιοχή περίπου 30 χιλιόμετρα δυτικά του Πλατάνου Κισσάμου Χανίων.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε μεγάλο τμήμα της νότιας Ελλάδας, σχεδόν σε ολόκληρη την Πελοπόννησο -Σπάρτη, Ηλεία, Πάτρα- και στην Αττική.

Στα Χανιά οι κάτοικοι πετάχτηκαν στους δρόμους ενώ σε σούπερ μάρκετ και άλλες επιχειρήσεις έπεσαν από τα ράφια εμπορεύματα. Στον επαρχιακό δρόμο Χανιά - Θέρισο σημειώθηκε πτώση βράχων στο οδόστρωμα και στο σημείο έσπευσε όχημα της Πυροσβεστικής.

Ζημιές σημειώθηκαν στο εσωτερικό πολλών σπιτιών, ενώ αρκετά μάρμαρα έπεσαν και στο εμπορικό κέντρο Ερμής στην οδό Μπουνιαλή στο κέντρο των Χανίων.

Πέτρες έπεσαν στο δρόμο από Περβόλια προς Θέρισο, ενώ ζημιές αναφέρθηκαν στο υδροαρδευτικό δίκτυο της περιοχής.

Επίσης, ένας ελαφρύς τραυματισμός σημειώθηκε όταν εργάτης που βρισκόταν στο μπαλκόνι, πήδησε στο δρόμο από τον πρώτο όροφο και έπεσε σε οροφή σταθμευμένου Ι.Χ.

Πτώση βράχων αναφέρθηκε στο δρόμο ανάμεσα σε Παλιόχωρα και Κουντούρα.

Συντρίμμια έγινε τμήμα του διώροφου σπιτιού μιας 75χρονης στο Ελος Κισσάμου, καθώς κατέρρευσε το βορειοδυτικό τείχος και μέρος της όροφής του. Τη στιγμή του σεισμού τόσο η 75χρονη όσο και ο γιος της ευτυχώς έλειπαν από το σπίτι.

Τέλος, στο φαράγγι της Σαμαριάς αναφέρθηκε πτώση πετρών και χωμάτων χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Οι επισκέπτες που ήταν μέσα στο φαράγγι απομακρύνθηκαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Δύο άτομα που είχαν μπει καθυστερημένα προκειμένου να περάσουν το φαράγγι, οδηγήθηκαν πίσω στην είσοδό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου