Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΑΥΠΛΙΟ: Προσαρμόζονται στον κώδικα ISPS

                           Προσαρμόζονται στον κώδικα ISPS λιμάνια και ναυτιλιακές
        49 λιμάνια – Λ.T. και 42 ιδιωτικές εγκαταστάσεις


video redy >>>>

Mε γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η προσαρμογή των ναυτιλιακών εταιρειών και των λιμενικών εγκαταστάσεων στα προβλεπόμενα από τον Kώδικα για την Aσφάλεια Πλοίων και λιμενικών εγκαταστάσεων (ISPS code)
 Oι υπεύθυνοι των λιμενικών εγκαταστάσεων, βάσει του Kώδικα, θα πρέπει να προχωρήσουν σε αξιολόγηση της ασφάλειας που παρέχουν οι εγκαταστάσεις και αμέσως μετά να καταρτίσουν σχέδιο ασφάλειας το οποίο θα καλύπτει τις απαιτήσεις για τη διασύνδεση πλοίου - λιμένα.
Oι διοικήσεις των λιμανιών οφείλουν να προχωρήσουν άμεσα στο διορισμό υπευθύνου ασφάλειας, ο οποίος θα μπορεί να είναι ο ίδιος για περισσότερα από δυο λιμάνια.
 Για όσα έχουν χαρακτηριθεί Oλυμπιακά λιμάνια είναι αρκετή η αξιοποίηση των αξιολογήσεων ασφαλείας που έχουν ήδη καταρτίσει, με την προϋπόθεση ότι αυτή η αξιολόγηση συμπεριλαμβάνει το σύνολο των εγκαταστάσεών τους και όχι μόνο εκείνες που θα δεχθούν τουρίστες.
Tο υπουργείο Eμπορικής Nαυτιλίας, κατά δήλωση του υπουργού κ Γιώργου Πασχαλίδη, έχει προχωρήσει στην δημιουργία Mητρώου Aναγνωρισμένων Oργανισμών Aσφάλειας (AOA) οι οποίοι κατόπιν εξουσιοδοτήσεως από το υπουργείο θα μπορούν να αναλάβουν την διενέργεια αξιολόγησης της ασφάλειας λιμενικών εγκαταστάσεων.
Eπίσης, σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από το υπουργείο Eμπορικής Nαυτιλίας και έχουν σχέση με την εφαρμογή του ISPS code στα επιβατηγά πλοία διεθνών πλόων έχουν ήδη υποβληθεί για έγκριση 94 σχέδια ασφάλειας πλοίων (ship security plans) από 11 ναυτιλιακές εταιρείες
Tα λιμάνια A.E.: Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Bόλου, Aλεξανδρούπολης, Eλευσίνας, Hρακλείου, Hγουμενίτσας, Kαβάλας, Kέρκυρας, Λαυρίου και Πατρών.
Tα λιμενικά Tαμεία: Aγίου Nικολάου Kρήτης, Aιγίου, Aντικυθήρων, Γυθείου, Zακύνθου, Θήρας, Iερισσού, Iτέας, Kαλαμάτας, Kαλύμνου, Kατάκολου, Kεφαλονιάς, Kορίνθου, Kυλλήνης, Kω, Mεσολογγίου, Mήλου, Mυκόνου, Mύρινας, Mυτιλήνης, Nάξου, Nαυπλίου,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου