Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Οι πιο τρομακτικές σκάλες στον κόσμο!

Συχνά κάποιος που ταξιδεύει και θέλει να επισκεφθεί ένα αξιόλογο αξιοθέατο πρέπει να το κάνει όχι πάντα διασχίζοντας άνετους και ασφαλτοστρωμένους δρόμους – Τι γίνεται όταν για να πλησιάσεις στον τόπο των ονείρων σου, θα πρέπει να «σκαρφαλώσεις» σε αμέτρητα και επικίνδυνα σκαλιά; Εντυπωσιακές σκάλες που μένουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη των ταξιδιωτών, πότε για την ομορφιά τους και πότε για τους κινδύνους που κρύβουν, εμποδίζουν τους ταξιδιώτες να επισκεφθούν κάποια μέρη στον κόσμο. Όμως, υπάρχουν και οι τολμηροί, που το τρίξιμο μιας παλιάς ξύλινης σκάλας με αμέτρητα σκαλοπάτια, είναι η πρόκληση για να φθάσουν στον προορισμό τους!
Θαυμάστε μερικές από τις πιο επικίνδυνες σκάλες στον κόσμο, που όποιος τις ανεβεί θα αντικρίσει μερικά από τα ωραιότερα μνημεία ή αξιοθέατα του πλανήτη!
1. Ο Βουδιστικός ναός Angor Wat Temple, στην Καμπότζη. Εδώ οι πιστοί ανεβαίνουν ακόμα και με τα γόνατα ή δεμένοι με σχοινιά! Ποιος είπε ότι ο δρόμος για τον Θεό είναι εύκολη υπόθεση;


2. Η ψηλότερη νεροτσουλήθρα στον κόσμο, άνοιξε στο Κάνσας, στις ΗΠΑ, τον Ιούλιο.Λέγεται Verruckt και οι τολμηροί θα πρέπει να ανεβούν 264 σκαλιά και… αν θέλουν, να βγάλουν μια selfie!


3. Τα σκαλιά που οδηγούν στους εντυπωσιακούς καταρράκτες Pailon del Diablo, στο Εκουαδόρ, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Αρκεί να γνωρίζετε ότι η ελληνική μετάφραση του τόπου είναι: «το καζάνι του διαβόλου»!


4. Half Dome, Cable Route στην Καλιφόρνια. Επτά μίλια πεζοπορία μέσα στην έρημο και μετά μια αναρρίχηση για να φθάσετε στις υψηλότερες κορυφές της κοιλάδας Yosemite Valley.


5. Η ανάβαση στο Μάτσου Πίτσου είναι για πολλούς στοίχημα ζωής! Οι αρχές του Περού επιτρέπουν μόνο 400 επισκέπτες να ανεβαίνουν από τα γρανιτένια σκαλοπάτια στο βουνό των Ίνκας κάθε πρωί και στα δύσκολα σημεία η ανάβαση των επισκεπτών γίνεται με την βοήθεια μεταλλικών αλυσίδων. Οι επιλογές αν κάποιος πέσει δεν είναι πολλές… Βράχια από τη μια πλευρά και ο ποταμός Urumbamba από την άλλη…



6. Οι σκάλες που οδηγούν στο Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη. Μια διπλή ελικοειδής σκάλα με 377 σκαλοπάτια που οδηγούν τους τολμηρούς στην κορυφή για να ρίξουν μια ματιά στην πόλη από ψηλά.


7. Florli Stairs στη Νορβηγία. Με 4.444 σκαλοπάτια η μακρύτερη σκάλα του κόσμου είναι ξύλινη και βρίσκεται στην πόλη Lysefjord. Ιδανική για όσους θέλουν να «λαχανιάσουν» και να κάψουν θερμίδες!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου