Κυριακή 17 Μαΐου 2015

ΚΛΕΙΝΟΥΝ & ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!



Η «είδηση» που προξενεί λύπη και ταυτόχρονα προβληματισμό αφορά στο γεγονός ότι στην Ευρώπη όπου ανέκαθεν κυρίαρχη θρησκεία ήταν η Χριστιανική τώρα, από την Αγγλία μέχρι την Δανία αγγελίες «ΠΩΛΕΙΤΑΙ» έχουν κρεμαστεί στις εισόδους πολλών Χριστιανικών εκκλησιών που είναι πλέον κενές και αχρησιμοποίητες .

Είναι διαπιστωμένο ότι ενώ η Χριστιανοσύνη συρρικνώνεται, ο Ορθόδοξος Ιουδαϊκός πληθυσμός παραμένει σταθερός ενώ το Ισλάμ αυξάνεται καθώς οι Μουσουλμάνοι που αποτελούσαν το 4.1% του συνολικού πληθυσμού της Ευρώπης το 1990 αυξήθηκαν στο 6% το 2010 και η στατιστική προβολή είναι να φτάσουν το 8% το 2030 δηλαδή τα 58 εκατομμύρια καθώς συνεχίζεται η είσοδός τους από Αφρικανικές και Ασιατικές χώρες.

Υπολογίζεται ότι η Αγγλικανική Εκκλησία «κλείνει» τουλάχιστον 20 ναούς κάθε χρόνο, ενώ 200 τουλάχιστον εκκλησίες έχουν κλείσει ή ουσιαστικά υπολειτουργούν στη Δανία και η Καθολική Εκκλησία στη Γερμανία «έκλεισε» 515 εκκλησίες μέσα στην τελευταία δεκαετία.

Τα πράγματα, όμως, είναι ιδιαίτερα οδυνηρά για τους Χριστιανούς της Ολλανδίας όπου υπολογίζεται ότι τα δύο τρίτα από τους περίπου 1,600 ναούς της Ρωμαίο-καθολικής Εκκλησίας που λειτουργούν σήμερα θα «κλείσουν» μέσα στην ερχόμενη δεκαετία και 700 ναοί των Προτεσταντών θα «κλείσουν» μέσα στα επόμενα 4 χρόνια!

Προφανώς «κλονίζεται» η Χριστιανοσύνη στην Ευρώπη ενώ στην Αμερική, προς το παρόν, τα πράγματα είναι λιγότερο δραματικά αλλά και εκεί οι μελλοντικές προβλέψεις είναι δυσοίωνες…

Περισσότερα στο εκτενές άρθρο του Naftali Bendavid που επισυνάπτω…   http://www.wsj.com/articles/europes-empty-churches-go-on-sale-1420245359

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου