Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Η κυβέρνηση ζητεί τα λεφτά από πρεσβείες και προξενεία


Εντολή προς Πρεσβείες και Προξενεία της Ελλάδας να επιστρέψουν άμεσα στην εφορία τυχόν αδιάθετες δαπάνες, έστειλε η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το Βήμα.

Επικαλούμενο σχετικό έγγραφο -το οποίο δημοσίευσε το Πρώτο Θέμα- το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι διπλωματικές αρχές της Ελλάδας στο εξωτερικό καλούνται να επιστρέψουν αδιάθετες δαπάνες και εισπράξεις από προξενικές πράξεις (έκδοση βίζας, πληρεξούσια και άλλα).

Τα εν λόγω ποσά μέχρι σήμερα εν μέρει συμψηφίζονταν με τα χρήματα για τις λειτουργικές δαπάνες που χορηγούσε το ΥΠΕΞ στις πρεσβείες και τα προξενεία, ενώ ένα ποσοστό εσόδων επέστρεφε στο ΥΠΕΞ - και όχι στις ΔΟΥ.

Το έγγραφο, συνεχίζει το ρεπορτάζ, καλεί τις διπλωματικές αρχές να επιστρέψουν άμεσα μέσω ΔΟΥ τυχόν αδιάθετες δαπάνες, που αφορούν κατά βάση έξοδα για γραφική ύλη, καθαριστικά κ.λπ. του τρέχοντος διμήνου.

Το ίδιο ρεπορτάζ επισημαίνει, επικαλούμενο διπλωμάτες με μεγάλη εμπειρία, ότι ποτέ στο παρελθόν δεν έχει σταλεί αντίστοιχο έγγραφο.

Το έγγραφο του ΥΠΕΞ επισημαίνει ότι "σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η αποστολή μέσω τραπεζικού εμβάσματος, η επιστροφή των χρημάτων (ΕΥΡΩ) μπορεί να γίνει σε μετρητά (δεσμίδες μέχρι εκατό τεμάχια ανά χαρτονόμισμα και τυχόν υπόλοιπο σε χωριστή δεσμίδα) με τον διπλωματικό φάκελλο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου