Τρίτη 26 Μαΐου 2015

«Ξύπνα Βασίλη» στο Νέο Σχολείο


Το Σάββατο 30 Μαΐου 2015 στις 7.30 μ.μ. η θεατρική ομάδα του Νέου Σχολείου παρουσιάζει το έργο « Ξύπνα Βασίλη» του Δημ. Ψαθά .

Η πρεμιέρα, που άφησε άριστες εντυπώσεις, έχει ήδη γίνει στο Μπουσουλοπούλειο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας του δήμου Άργους –Μυκηνών ενώ τμήμα της παράστασης ολοκλήρωσε την ετήσια εορτή λήξης του σχολικού έτους.



Πρόκειται για μια εξαιρετική συνεργασία ενός πολυπληθούς θιάσου

( δεκαοκτώ άτομα επί σκηνής ) που με την καθοδήγηση των καθηγητών απέδωσαν με επιτυχία ένα έργο που όλοι γνωρίζουμε κυρίως από την κινηματογραφική εκδοχή του με λαμπρούς πρωταγωνιστές ( Γ. Κωνσταντίνου , Αλ. Αλεξανδράκης ) του καλού ελληνικού κινηματογράφου στους κεντρικούς ρόλους.

Με συνέπεια και πειθαρχία , μαθητές και καθηγητές αξιοποίησαν την ευκαιρία για θεατρική δημιουργία που παραδοσιακά παρέχεται από το Νέο Σχολείο, ενώ παράλληλα διέθεσαν τον ελεύθερο χρόνο τους για πολλές εβδομάδες προκειμένου να υπάρξει το κατάλληλο αποτέλεσμα.

Η κατάληξη της προσπάθειας ανάδειξε το καυστικό χιούμορ του θεατρικού συγγραφέα που επικρίνει την υποκρισία και τη ρευστότητα της ιδεολογίας η οποία προσαρμόζεται στην οικονομική κατάσταση.

Ανέδειξε όμως και τη φρεσκάδα , τη ζωντάνια και τις δυνατότητες που διαθέτει μια νεανική ομάδα μαθητών με κέφι και ταλέντο.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για μία παράσταση που αξίζει καθένας να παρακολουθήσει στην αίθουσα Ιανός στο Νέο Σχολείο (ελεύθερη είσοδος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου