Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Τι κρύβεται πίσω από το κλείσιμο της ΕΡΤ !!! 719.000 ευρώ από τη ΝΕΡΙΤ στην Digea


https://youtu.be/tH2Pg-cohnw
Δεν πρόλαβε η Digea να διαδώσει πως δεν έχει χρήματα για να συνεχίσει την ψηφιακή μετάβαση επειδή δεν την πληρώνουν οι «πελάτες» της, περιφερειακά κανάλια και ΝΕΡΙΤ, και το κρατικό τηλεοπτικό μόρφωμα έτρεξε να τη συνδράμει. Με απόφαση του ΔΣ εγκρίθηκε η σύμβαση παραχώρησης μίας ψηφιακής συχνότητας που κατέχει η Digea, την οποία νοίκιασε η ΝΕΡΙΤ για να μεταφέρει ψηφιακά το σήμα των καναλιών της προς 719.000 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ, για 10 μήνες, από τον Ιούνιο του 2014 έως και τον Απρίλιο του 2015. Κι αυτό επειδή η ΝΕΡΙΤ ήταν απροετοίμαστη, χωρίς ψηφιακούς πομπούς και προσωπικό, και δεν μπορούσε να κάνει την ψηφιακή μετάβαση σε Πελοπόννησο, Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.
Η Digea, που πήρε από την ΕΕΤΤ συνολικά τέσσερις ψηφιακές συχνότητες, έναντι 15,6 εκατ. ευρώ για 15 χρόνια, κράτησε τη μία από αυτές κενή και την παραχώρησε στη ΝΕΡΙΤ για να συμμετάσχει στην ψηφιακή μετάβαση μαζί με τα ιδιωτικά κανάλια. Το ποσόν που πληρώνει για τη χρήση της ψηφιακής συχνότητας η ΝΕΡΙΤ καθορίζεται από τον μαθηματικό τύπο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, που για τα πανελλαδικά κανάλια ορίζεται από το ποσόν των επενδύσεων της Digea για την πανελλαδική εκπομπή διά της χωρητικότητας που δίνεται σε κάθε πελάτη-τηλεοπτικό κανάλι. typologies.gr
Και επειδή πολλών η μνήμη έχει "αδυνατίσει" ας θυμηθούμε ποιοί και γιατί έδωσαν την εντολή "Κλείστε πάση θυσία την ΕΡΤ":
Τι κρύβεται πίσω από το κλείσιμο της ΕΡΤ

left,gr 16.06.2013
Ιδού το σχέδιο για το οποίο επεβλήθη ο ξαφνικός θάνατος της ΕΡΤ Η ΕΡΤ ως ανύπαρκτη πιά, δεν θα πάρει μέρος στον διαγωνισμό για την εκχώρηση των δικτύων διανομής ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος στη χώρα μας. Την κατήργησε ο Πρωθυπουργός λίγο πριν τον διαγωνισμό (θα γίνει στο τέλος Ιουνίου). Μόνο η Digea πιά, μπορεί (και θα πάρει) τα δίκτυα.
Έχοντας ήδη κατ`αποκλειστικότητα και το δικαίωμα παροχής ψηφιακού σήματος, γίνεται ο μ ο ν ο π ω λ ι α κ ό ς αυτοκράτορας της ψηφιακής τηλεόρασης στην Ελλάδα. Τί σημαίνει Digea; Κονσόρτσιουμ των 6 μεγάλων ιδιωτικών καναλιών: Μέγκα, Αντ1, Σκάι, Σταρ, Αλφα, Μακεδονία TV. Έχει κανείς ακόμη ερωτήματα, για το μέλλον της Δημόσιας Τηλεόρασης που σχεδιάζουν οι νομικοί πραξικοπηματίες του Μαξίμου ή αναζητά κανείς ακόμη ορισμό για τη λέξη διαπλοκή;
ΕΡΤ: Θυσία για χάρη της DIGEA των μεγαλοκαναλαρχών και του «ψηφιακού μερίσματος»
Ριζοσπάστης 23/6/2013
Την περασμένη Τετάρτη, 19 Ιούνη, ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), αναφορικά με τον «Περιορισμό του Αριθμού των Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής και τη Διαδικασία Χορήγησής τους». Πίσω από αυτόν τον ακαταλαβίστικο για τους πολλούς τίτλο κρύβεται η διαδικασία με την οποία μεθοδεύεται η παράδοση για τα επόμενα 15, τουλάχιστον, χρόνια του πλήρους ελέγχου και της οικονομικής εκμετάλλευσης των ψηφιακών συχνοτήτων στους μεγαλοεπιχειρηματίες που κατέχουν τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια. Και, βέβαια, η διαδικασία αυτή έχει άμεση σχέση με τον όχι τόσο ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ.
Ενα το κρατούμενο είναι, βέβαια, ότι η απόφαση της συγκυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ και να την ξανανοίξει συρρικνωμένη, εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική της για κλείσιμο και συρρίκνωση φορέων και οργανισμών του Δημοσίου, με μαζικές απολύσεις εργαζομένων και περαιτέρω τσάκισμα μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων, με ταυτόχρονη παράδοση χώρου στο κεφάλαιο, για να δραστηριοποιηθεί.

 Ομως, στο θέμα της ΕΡΤ υπάρχουν και άλλοι «ειδικοί σκοποί» που εξυπηρετούνται ταυτόχρονα και οι οποίοι κάνουν ακόμη πιο ξεκάθαρη την πολιτική διαχείρισης της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου. 
Πίσω από την τύχη της ΕΡΤ κρύβεται ένα τρελό πάρτι δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει να κάνει με τον πλήρη έλεγχο και την εκμετάλλευση της «ψηφιακής εκπομπής» από μια ιδιωτική εταιρεία, την παράδοση - εκχώρηση σε αυτήν του πλούσιου εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων εκπομπής που διαθέτει σήμερα η ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα, αλλά και με την επιτάχυνση των διαδικασιών για την εκμετάλλευση του «ψηφιακού μερίσματος», το οποίο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ενωση, μπορεί να αποδώσει 18 έως 44 δισ. ευρώ αν αξιοποιηθεί.
***
Η ψηφιακή εκπομπή, τεχνολογικό επίτευγμα που επιτρέπει μέσω μιας συχνότητας - διαύλου να εκπέμπονται ταυτόχρονα τέσσερα διαφορετικά τηλεοπτικά προγράμματα, μαζί με «επιπρόσθετες υπηρεσίες» (διαδραστικές υπηρεσίες, ραδιοφωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες ήχου, υπηρεσίες διαδικτύου, δυνατότητα κωδικοποίησης προγραμμάτων, για να λαμβάνουν όσοι πληρώνουν κ.λπ.), άνοιξε το δρόμο για περιορισμό του φάσματος συχνοτήτων που χρησιμοποιούνταν για την αναλογική εκπομπή (μία συχνότητα για κάθε πρόγραμμα, τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό), με αποτέλεσμα να προκύψει το «ψηφιακό μέρισμα», ένα τμήμα δηλαδή του φάσματος συχνοτήτων που περισσεύει, λόγω των ψηφιακών εκπομπών που «συμπυκνώνουν» τα σήματα. Και όπως ήταν επόμενο στο καπιταλιστικό σύστημα, γρήγορα αυτό το φάσμα έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης από το μεγάλο κεφάλαιο.
Η «υποχρέωση» μετάβασης στην ψηφιακή εκπομπή εδράζεται σε αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία έσπευσε να καθορίσει πώς θα παραχωρηθούν στα μονοπώλια του οπτικοακουστικού και διαδικτυακού τομέα οι συχνότητες που απελευθερώνονται. Η ίδια, το 2009 αποφάσισε την επίσπευση της πλήρους μετάβασης μέχρι την 1/1/2012, για να υπάρξει, όπως έλεγε «ταχεία οικονομική ανάκαμψη», γιατί οι συχνότητες «μπορούν να αξιοποιηθούν για νέες, καινοτόμες υπηρεσίες που χρησιμοποιούν ραδιοφάσμα, από ασύρματη σύνδεση στο Διαδίκτυο και πιο προηγμένα κινητά τηλέφωνα έως νέα διαδραστικά κανάλια τηλεόρασης υψηλής ευκρίνειας», και γι' αυτό «οι εθνικές αρχές να αξιοποιήσουν το ψηφιακό μέρισμα προς όφελος του ανταγωνισμού, ώστε να ανοίξει η αγορά σε νέους επιχειρηματίες και νέες υπηρεσίες, μεγιστοποιώντας τον αντίκτυπο στην οικονομία».
***
Στην Ελλάδα, η μετάβαση στην ψηφιακή εκπομπή ξεκίνησε το 2006 από την ΕΡΤ, η οποία διέθετε την υποδομή και το εξειδικευμένο προσωπικό για να την προχωρήσει και να αποτελέσει τον πάροχο δικτύου. Ομως, την «πάγωσε» με άνωθεν παρεμβάσεις, περιμένοντας την DIGEA των μεγαλοκαναλαρχών (MEGA, ANTENNA, STAR, ΣΚΑΪ και ALPHA) που συστάθηκε το 2008. Εκτοτε, αυτή η εταιρεία τα θέλει όλα και βέβαια χωρίς να βάζει το χέρι στην τσέπη.

Το 2008 νομοθετήθηκε ότι στην περίοδο της μετάβασης από την αναλογική στην ψηφιακή εκπομπή έπρεπε να υπάρξουν 23 σημεία εκπομπών, αλλά στη συνέχεια έγιναν 10 και όχι βέβαια για χάρη της ΕΡΤ που διαθέτει πάνω από 1.000 σημεία εκπομπών και άρα δυνατότητα να ανταποκρίνεται στις ανάγκες. 

Πέρυσι, με βάση επιστημονική μελέτη, καθορίστηκε ότι για να υπάρξει κάλυψη ψηφιακής εκπομπής στο 97,3% της χώρας χρειάζονται 275 σημεία εκπομπής. 

Ως διά μαγείας, στην Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε (ΚΥΑ 42800/2012), τα σημεία περιορίστηκαν σε μόλις 156.
 Για τα μέρη της χώρας που θα μείνουν ακάλυπτα, όπως λέει και το κείμενο διαβούλευσης της ΕΕΤΑ, «εφόσον δεν προτίθεται να εγκαταστήσει ο ίδιος (σ.σ. ο Πάροχος Δικτύου) Σταθμούς Συμπληρωματικής Κάλυψης, (...) οφείλει να συνεργάζεται με τρίτους και ιδίως με Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι οποίοι και προτίθενται να αναλάβουν και το αντίστοιχο κόστος, προκειμένου ο Πάροχος να προβεί στην εγκατάσταση του συγκεκριμένου εξοπλισμού».

Το κείμενο που έδωσε για διαβούλευση η ΕΕΤΤ φωτογραφίζει τη δημιουργία ενός ιδιωτικού μονοπωλίου που θα αναπτύξει, θα ελέγχει και θα εκμεταλλεύεται το δίκτυο της επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής. Και ο κάθε τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός σταθμός της χώρας, ο «πάροχος περιεχομένου» όπως λέγεται, είτε ιδιωτικός, είτε δημόσιος, είτε πανελλαδικός, είτε περιφερειακός θα μπορεί να εκπέμπει μόνο μέσω αυτού του μονοπωλίου - «πάροχου δικτύου». Και, βέβαια, δεν προκαλεί εντύπωση ότι «φωτογραφίζεται» και το μονοπώλιο: 
Είναι η DIGEA, η εταιρεία που έχουν συστήσει τα μεγάλα κανάλια.
Στο κείμενο διαβούλευσης της ΕΕΤΤΑ αναφέρεται ότι πρέπει να υπάρξουν τέσσερις ψηφιακές συχνότητες για την εκπομπή τηλεοπτικών προγραμμάτων πανελλαδικής εμβέλειας και με κάθε μια από αυτές θα μπορούν να εκπέμπονται τέσσερα προγράμματα, δηλαδή συνολικά 16 κανάλια, συν τις «επιπρόσθετες υπηρεσίες». Προβλέπει, επίσης, ότι θα χορηγηθούν περιφερειακά δύο ή τρεις ή και τέσσερις σε κάποιες περιοχές ψηφιακές συχνότητες, για να εκπέμπουν περιφερειακά κανάλια.
Με βάση το κριτήριο της μικρότερης δαπάνης, η ΕΕΤΤ προτείνει έναν μόνο Πάροχο Δικτύου και για τους πανελλαδικούς και για τους περιφερειακούς σταθμούς. Και μάλιστα η ανάδειξή του να μη γίνει με διαγωνισμό αλλά με κατάθεση φακέλων υποψηφιότητας που θα βαθμολογηθούν.
 Ενδιαφέρον έχει ότι στα κριτήρια για την ανάδειξη του ενός Παρόχου Δικτύου, εκτός από την οικονομική και τεχνική δυνατότητα, τίθεται και η... «ικανότητα ενημέρωσης του κοινού για τη μετάβαση». Η «οικογένεια Κλικλίκου» που ψάχνει «σούπερ ήχο, τέλεια εικόνα χωρίς χιόνια και είδωλα», έχει βάλει το χεράκι της...
***
Είναι ολοφάνερο ότι η ύπαρξη της ΕΡΤ όπως τη γνωρίζαμε, η οποία με βάση το νόμο ήταν Πάροχος Δικτύου, διαθέτοντας μάλιστα τρεις συχνότητες, έστεκε εμπόδιο στην ανάδειξη της DIGEA στον έναν και μοναδικό Πάροχο. 
Και το χειρότερο. Αυτός ο ένας Πάροχος, που θα ελέγχει πλήρως το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, θα βάλει με τον ένα ή άλλο τρόπο στο χέρι και τον πλούσιο εξοπλισμό εκπομπής της ΕΡΤ.
Η DIGEA διαθέτει σήμερα δύο συχνότητες και τις διεκδικεί όλες, ενώ συχνότητες διεκδικεί και η Digital Union, εταιρεία που έχουν συστήσει 16 περιφερειακά κανάλια και έχει πάρει από τη ΕΕΤΤ άδεια παρόχου. Μάλιστα, η τελευταία είναι η μόνη που έδωσε στη δημοσιότητα τις θέσεις της, σχετικά με το κείμενο της διαβούλευσης, καταγγέλλοντας ότι επιχειρείται να δημιουργηθεί ένα μονοπώλιο και ότι «υπό αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατο να λειτουργήσουν ακόμη και με συγχωνεύσεις περισσότεροι από 8 περιφερειακοί σταθμοί, σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων 2-3 στην Αττική, 1-2 στη Θεσσαλονίκη, ίσως ένας στην Κεντρική Ελλάδα και μέχρι δύο στην Κρήτη».
***
Ηδη, οι πληροφορίες λένε ότι σύντομα, ίσως και στο τέλος του μήνα, αν δεν υπάρξουν άλλες γενικότερες πολιτικές εξελίξεις, θα γίνει ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του Πάροχου Δικτύου. Κλείνοντας αυτή η εκκρεμότητα, μπορεί να επιταχυνθεί η διαδικασία μετάβασης στην ψηφιακή εκπομπή για να έρθει έτσι πιο γρήγορα η απελευθέρωση του φάσματος - ψηφιακό μέρισμα που πρέπει να δοθεί και αυτό στο μεγάλο κεφάλαιο για κερδοφορία. 
Ετσι, με ένα σμπάρο (κλείνει η ΕΡΤ), πέφτουν πολλά τρυγόνια.
 Και «λιγότερο κράτος», και 2.665 απολύσεις για να συμπληρωθεί η λίστα των χιλιάδων που πρέπει να γίνουν, και νέα κρατική ραδιοτηλεόραση πλήρως και ασφυκτικά υποταγμένη και στρατευμένη στην κυρίαρχη πολιτική και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου στο συγκεκριμένο τομέα.
Αλλωστε, το ζήτημα της συρρίκνωσης της ΕΡΤ δεν είναι καινούριο. Εχει προηγηθεί η προσπάθεια που έγινε το 2009 από την τότε κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, ενώ ακολούθησε το «σχέδιο Μόσιαλου» το 2011. Πάντα με τη συνοδεία της άτιμης προπαγάνδας για τάχα νοικοκύρεμα της σπάταλης ΕΡΤ και του φαύλου καθεστώτος, αλλά και της κατασυκοφάντησης των εργαζομένων σε αυτήν, όταν οι ίδιες αυτές οι κυβερνήσεις σκύλευαν και σκυλεύουν την ΕΡΤ που υπήρχε και λειτουργούσε από το υστέρημα του ελληνικού λαού.

Ζ. Κωνσταντοπούλου: 
"Παραχώρηση-σκάνδαλο στους τηλεοπτικούς σταθμούς μέσω της Digea"
"Στο  κόκκινο" 3/6/2014

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλά στο Κόκκινο για τον φωτογραφικό διαγωνισμό παραχώρησης του ψηφιακού φάσματος στους 6 ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Παραχώρηση σκάνδαλο και "με τίμημα ενοικίασης ενός super market" προς τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς χαρακτήρισε τον διαγωνισμό παραχώρησης του ψηφιακού φάσματος στην Digea μιλώντας στο Κόκκινο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου. "Η κυβέρνηση παραχώρησε το ψηφιακό φάσμα μέσω της διορισμένης Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων μέσα απο ένα διαγωνισμό παρωδία στην εταιρία Digea, δηλαδή την κοινοπραξία των 6 τηλεοπτικών σταθμών (ΜΕΓΚΑ, ΑΝΤ1, STAR, ALPHA, ΣΚΑΙ και Μακεδονία)" δήλωσε η Ζ. Κωνσταντοπούλου που κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή . Τόνισε πως "το σκανδαλώδες όλων ήταν το τίμημα της παραχώρησης που θα φτάσει τα 18,3 εκατ. ευρώ για 15 χρόνια κάτι που μεταφράζεται σε 16.000 ευρώ το μήνα για τον κάθε τηλεοπτικό σταθμό, κάτι που αντιστοιχεί στο τίμημα ενοικίασης ενός super market". Πρόσθεσε πως "την ίδια ώρα οι εταιρίες που συγκροτούν τις επιχειρήσεις στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο όπως το ΜΕΓΚΑ και η ΠΗΓΑΣΟΣ δανειοδοτούνται αφειδώς ενώ άλλες επιχειρήσεις κλείνουν η μια πίσω απο την άλλη που ασφυκτιούν απο τη μέγκενη της φορολογίας".
.....


ψηφιακό έγκλημα ολοκληρώνεται. Η ΝΕΡΙΤ παραχωρεί την ψηφιακή της εκπομπή στην Digea και την πληρώνει αδρά!
Posted by : ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗΠαρασκευή, 6 Ιουνίου 2014
Όσα είχαμε καταγγείλει έγκαιρα οι εργαζόμενοι της ελεύθερης ΕΡΤ, επιβεβαιώνονται μέχρι κεραίας! 

Ένας από τους λόγους που έκλεισαν την ΕΡΤ ήταν να διευκολύνουν την Digea να πάρει χωρίς αντίπαλο (με φωτογραφικό "διαγωνισμό") και έναντι πινακίου φακής (18 εκατομμύρια €  αντί των τουλάχιστον 715 εκατομμυρίων που είχε εισηγηθεί εταιρεία στην οποία είχε απευθυνθεί το αρμόδιο Υπουργείο) την εκμετάλλευση του συνόλου των συχνοτήτων εκπομπής ψηφιακής τηλεόρασης των ιδιωτικών καναλιών για 15 χρόνια. 

Απέμεναν δύο συχνότητες που εκ του νόμου παρέμεναν στο δημόσιο και είχαν αποδοθεί στη ΝΕΡΙΤ. 

Με σκόπιμες κωλυσιεργίες, η τελευταία διοίκηση της ΕΡΤ (Γκίκας Μάναλης) και οι διοικήσεις της ΔΤ (ξανά Γκίκας Μάναλης και Αφροδίτη Γουγά) και της ΝΕΡΙΤ (Προκοπάκης και προσφάτως Μακρυδημήτρης) δεν προκήρυξαν τους απαραίτητους διαγωνισμούς για την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού και υπηρεσιών (ψηφιακοί πομποί, δορυφορική μεταφορά στα κέντρα εκπομπής), παρά το γεγονός ότι οι προδιαγραφές ήταν έτοιμες από τις αρχές του 2013.

 Η σκόπιμη αυτή κωλυσιεργία, αποτέλεσε το πρόσχημα για την απ' ευθείας ανάθεση της ψηφιακής εκπομπής των προγραμμάτων της ΝΕΡΙΤ στην ίδια την Digea, με το αζημίωτο βεβαίως. 

Η αρχή της πολύ καλής μπίζνας της Digea θα γίνει με την ευκαιρία της ψηφιακής μετάβασης στην Πελοπόννησο στις 27 Ιουνίου και βεβαίως θα επακολουθήσουν και άλλες περιοχές.
Αυτά αποκαλύπτονται από την ιστοσελίδα του περιοδικού του χώρου της ψηφιακής τηλεόρασης DigitalTV Info και επιβεβαιώνουν τις δικές μας πληροφορίες. 

Εμείς υπολογίσαμε το κόστος που θα πληρώσει για ένα χρόνο η ΝΕΡΙΤ(δηλαδή οι έλληνες πολίτες) για την μετάβαση στην Πελοπόννησο. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου και της ΕΕΤΤ, η Digea απαιτεί να της καταβάλλεται για την περιφερειακή ζώνη της Πελοποννήσου (και Δ. Ελλάδας) το ποσόν των 55.164 € ανά 2 Mbps. Τα δύο ψηφιακά μπουκέτα της ΝΕΡΙΤ έχουν χωρητικότητα 40 Mbps συνολικά. 
Επομένως η ΝΕΡΙΤ (αν μεταδώσει και τα δύο, όπως οφείλει) θα πληρώνει ετησίως μόνον για την κάλυψή της στην  Πελοπόννησο και στην Δ. Ελλάδα 1.103.280 €. 
Εδώ σημειώστε ότι η Digea απέκτησε την εκμετάλλευση δύο περιφερειακών συχνοτήτων στην Πελοπόννησο (και Δ. Ελλάδα) έναντι 214.000 € για 15 χρόνια!

Δεν είναι μόνον το έγκλημα της παραχώρησης της εκπομπής. Είναι και το οικονομικό έγκλημα.
 Ποιοι θα υπογράψουν τέτοια σύμβαση ανάθεσης, χωρίς διαγωνισμό; Ποιοι θα λογοδοτήσουν για τη σκόπιμη κωλυσιεργία;


Παραθέτουμε παρακάτω το δημοσίευμα του Digital TV Info που επιβεβαιώνει την τέλεση του "ψηφιακού" εγκλήματος,σημειώνοντας απλώς ότι η τελευταία πληροφορία περί παραλαβής πομπών είναι λανθασμένη. Ο επίμαχος διαγωνισμός δεν έχει ακόμα καν βγει στον αέρα!

Η ΝΕΡΙΤ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ DIGEA

Η αναμενόμενη για πολλούς εξέλιξη συνέβη. Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ φέρεται να υπέγραψε συμφωνία με τη Digea προκειμένου να εκπέμψει ψηφιακά το σήμα της από την 4η πολυπλεξία που διαθέτει ο ιδιωτικός πάροχος δικτύου.
Η συμφωνία προφανώς αφορά στην ψηφιακή μετάβαση της Πελοποννήσου για τις 27 Ιουνίου και κάνεις δεν γνωρίζει εάν θα επεκταθεί και για το επόμενο switch off, αυτό της Αττικής στις 11 Ιουλίου.
Παρά τις διαβεβαιώσεις και τις εισηγήσεις να καταφέρει η ΝΕΡΙΤ να εκπέμψει ψηφιακά το σήμα της έστω για τη μια πολυπλεξία που διαθέτει εκ του νόμου, παρά την παράταση που δόθηκε στο switch off της Πελοποννήσου για ένα μήνα, τελικά ο κρατικός τηλεοπτικός φορέας που υποτίθεται θα αντικαθιστούσε την ΕΡΤ παραμένει ένα άδειο κέλυφος. Χωρίς την ικανότητα και δυνατότητα να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις απαιτήσεις λειτουργίας.
Η συμφωνία αυτή αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις καθώς αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως η ΕΡΤ έκλεισε σε μια κρίσιμο για την τηλεοπτική εξέλιξη της αγοράς, περίοδο και παραδόθηκαν όλες οι λειτουργίες στα ιδιωτικά κανάλια τα οποία είναι και μέτοχοι του μοναδικού παρόχου δικτύου στην ελεύθερη τηλεόραση.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας μόλις την περασμένη εβδομάδα η τηλεοπτική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, η υπηρεσία της Δ.Τ έδωσε το πράσινο φως για την παραλαβή πομπών και αναμεταδοτών που είχε παραγγείλει η ΕΡΤ, ακριβώς για την ψηφιακή τηλεόραση. Με υπογραφή της Αφροδίτης Γουγά, της ειδικής διαχειρίστριας της περιουσίας της ΕΡΤ, διορίστηκαν οι επιτροπές παραλαβής του έργου. Το γιατί τελικά δίνεται η ψηφιακή εκπομπή στη Digea οφείλει να το αιτιολογήσει επίσημα η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ. Θα το πράξει;


Πηγή: www.digitaltvinfo.gr
Άφησα  για το τέλος  ένα video με την Ζωή Κωνσταντοπούλου  η οποία πριν απο ένα μηνα επανήλθε για πολλοστή φορά  στο  θέμα  που αφορά την  διαπλοκή της  κυβέρνησης  και με τον εθνικό τηλεοπτικό νταβατζή  (Digea):

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για το σκάνδαλο της Digea και την υπόθεση Μπαλτάκου (11/12/2014)
- See more at: http://klassikoperiptosi.blogspot.gr/2015/01/digea.html#sthash.EZrIItFb.dpuf