Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Βασίλης Σιδέρης, ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής για τη διοργάνωση του Μαραθωνίου

Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Βασίλης Σιδέρης, ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής για τη διοργάνωση του Μαραθωνίου, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Το Ναύπλιο αποτελεί -και θα συνεχίσει να αποτελεί- κορυφαίο προορισμό τουριστών τόσο για τον πολιτισμό του όσο και για τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα εδώ.
Ο Μαραθώνιος του Ναυπλίου αναδείχθηκε ως μια ιδιαιτέρα σημαντική διοργάνωση όχι μόνο για το Ναύπλιο αλλά και για την Αργολίδα, διότι συνέβαλε σε αυτό ακριβώς. Διοργανώθηκε με επιτυχία προελκύοντας πολλούς αθλητές και τουρίστες και προβάλλοντας την ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου, αναδεικνύοντας το ως ιδανικό τόπο διεξαγωγής αθλητικών δρώμενων. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που προωθεί τα οφέλη της αθλητικής δραστηριότητας αλλά και την τοπική οικονομική ανάπτυξη της Αργολίδας. Ταυτόχρονα όμως η όλη διοργάνωση σηματοδοτεί για πρώτη φορά έναν νέο τρόπο συνεισφοράς. Ειδικότερα, κυριάρχησε η ανάδειξη του εθελοντισμού ως έναν από τους βασικούς πυλώνες για την επιτυχημένη πραγματοποίηση της διοργάνωσης. Αυτό πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες δράσεις της κοινωνίας.



Μέσα από την επιτυχία του Μαραθωνίου αναδύεται η σωστή επιλογή του Ναυπλιώτικου λαού προς τον κ. Κωστούρο και τους συνεργάτες του. Όταν επιλέγονται νέα άτομα με φρέσκες ιδέες οδηγείται ο τόπος σε τέτοιες επιτυχημένες διοργανώσεις και γεγονότα. Η ικανότητα τέτοιων ατόμων που συνδύασε τη φυσική ομορφιά του Ναυπλίου, την ιστορία του και τον πολιτισμό του δίνει τη σιγουριά ότι οι συμμετοχές στο Μαραθώνιο μελλοντικά θα αυξάνονται και συνάμα η εξέλιξή του θα το αναδεικνύει ως θέμα συζήτησης και ως γεγονός όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρο τον κόσμο, στα πρότυπα του Σπάρτακου.



Αποτελεί προτεραιότητα δική μου, και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, να στηρίζω έμπρακτα κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα, η οποία προβάλλει την περιοχή μας.»