Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

«Η στάση πληρωμών τόκων επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ»!


Τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ, ανεξαρτήτως όσων λέγονται και παρά την όποια διγλωσσία, τα έχει όλα αποφασίσει και είναι καθ” όλα έτοιμος να βάλει τη χώρα σε περιπέτειες.
Ο οικονομολόγος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Τόλιος επιμένει πως «αυτά που είπα και αυτά που λέω δημοσίως είναι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

«Στην προεκλογική μας ευρωεκλογική διακήρυξη τονίζεται ότι η αποπληρωμή του χρέους θα γίνει με αναπτυξιακή και κοινωνική ρήτρα αφού πρώτα εξασφαλιστεί μια μικρή περίοδος η διακοπή αποπληρωμής των τόκων και χρεολυσίων. Για την επίτευξη των στόχων θα αξιοποιηθούν στην περίπτωση εκβιασμού όλα τα όπλα. Η διακοπή πληρωμών, η καταγγελία για πρόκληση ζημιάς σε βάρος της χώρας μας με στόχο τη διάσωση του ευρώ και τόσα άλλα άρα λοιπόν αυτά είναι γνωστά και τα είπαμε και στην περίοδο των ευρωεκλογών» είπε ο κύριος Τόλιος μιλώντας σήμερα στα «Παραπολιτικά 90.1 fm».

Επίσης, ο κύριος Τόλιος ανέφερε πως «ο ίδιος ο Τσίπρας έχει πει «δεν θα προβούμε σε μονομερή ενέργεια εκτός και αν εκβιαστούμε»», τονίζοντας πως εσκεμμένα παραποιούνται τα όσα λέει.

Όσον αφορά στις πληρωμές συντάξεων και μισθών, ο κ. Τόλιος στην ίδια συνέντευξη τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία «κινδυνολογεί, οι συντάξεις και οι μισθοί είναι κατοχυρωμένοι. Έχουμε έναν κρατικό προϋπολογισμό που προτεραιότητα έχουν να πληρωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί σε συνέχεια να είναι τα ασφαλιστικά δικαιώματα… Ρευστό το κράτος έχει, η ροή χρημάτων στο δημόσιο ταμείο είναι συνεχής μες το χρόνο και εν πάση περιπτώσει πρόσφατα βγάλαμε και έντοκα γραμμάτια. Η χώρα ζήτησε 1 δις και προσφέρθηκαν 1,9 δις».

Ερωτώμενος πώς η Ελλάδα θα δανειστεί με έντοκα γραμμάτια εάν έχει προηγουμένως αρνηθεί την αποπληρωμή των παλαιότερων, δήλωσε: «Δεν είναι έτσι, κάθε τρίμηνο τα δημόσια οικονομικά της χώρας βγάζουν αυτά τα έντοκα γραμμάτια και ανακυκλώνονται, λήγουν και ξανά-ανανεώνονται. Δεν ισχύει αυτό που λέτε. (…) Όταν μιλάμε με τους πιστωτές τους μεγάλους αυτούς που έχουμε εκκρεμότητα και τους πιστωτές που μιλάμε και κάνουμε διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους κλπ εκεί είναι πολιτική διαπραγμάτευση. Πρέπει να ζυγίσουν και αυτοί τι θέλουνε , έχουνε ευθύνες που έβαλαν έναν λαό στο κόκκινο. Δεν είναι ανάγκη να τα αγοράσουνε οι ξένοι και ο ελληνικός λαός και οι καταθέτες μπορούν να τα αγοράσουν».

Στην ερώτηση εάν κάτι τέτοιο θα μπορούσε να πάρει και υποχρεωτική μορφή, απάντησε: «Όχι δεν ισχύει αυτό, σας ανέφερα ένα μικρό παράδειγμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου