Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Το “βαρύ πυροβολικό” του Ποταμιού για την Οικονομία


Την «επιτροπή σοφών» παρουσίασε στη διακαναλική συνέντευξη ο Σταύρος Θεοδωράκης, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα μια σοβαρής και ολοκληρωμένης πρότασης του κόμματος για την οικονομία.
Όπως δήλωσε στο capital.gr παρουσιάζεται για πρώτη φορά από ελληνικό κόμμα, μία συγκροτημένη ομάδα από τους καλύτερους και πιο έμπειρους της οικονομικής επιστήμης. Κι εδώ, τόνισε, το Ποτάμι αποδεικνύει την πολυσυλλεκτική του διάθεση επιλέγοντας ανθρώπους που προέρχονται από διάφορες περιόδους και έχουν δουλέψει με πρωθυπουργούς από τον Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι τον Λουκά Παπαδήμο και τον Παναγιώτη Πικραμένο. Τόσο ευρεία είναι η γκάμα των ανθρώπων που δουλεύουν στο Ποτάμι για να φτιάξουν το διαπραγματευτικό σχέδιο που θέλουμε να έχουμε έτοιμο στις 26 Ιανουαρίου. Αυτό που έπρεπε να είχαν κάνει οι προηγούμενες κυβερνήσεις από την πρώτη στιγμή.
Αναλυτικά η οικονομική ομάδα αποτελείται από τους εξής:
Θανάσης Σκόκος, Μηχανολόγος- Ηλεκτρολόγος, Επιχειρηματίας, Δημήτρης Κυριακού, Οικονομολόγος, Επικεφαλής της πλατφόρμας “Ευφυής Εξειδίκευση” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χριστόφορος Σαρδελής, Οικονομολόγος, πρώην Γενικός Διευθυντής Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, Μάνος Ματσαγγάνης, Οικονομολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Χάρης Θεοχάρης, Οικονομολόγος, πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Ανδρέας Κούτρας, Οικονομολόγος, Γιάννης Παπανικολάου, Οικονομολόγος, Πρώην Πρόεδρος Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Στρατής Μούγερ, Επιχειρηματίας, Πλάτων, Τήνιος,Οικονομολόγος.

Συνομιλητές

Μαρίνα Σουγιουλτζή, Οικονομολόγος, πρώην Αντιπρόεδρος Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Δημήτρης Βαγιανός, Καθηγητής Χρηματοοικονομικών, London School of Economics, Γιώργος Παγουλάτος, Kαθηγητής Ευρωπαϊκής πολιτικής και οικονομίας.

22 Ιανουαρίου 2015, capital.gr (http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=2207243)