Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Διαδικασία είσπραξης τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων οχημάτων

Επιβολή φόρου πολυτελούς διαβίωσης
Υπολογισμός
- Τα τέλη κυκλοφορίας είναι ετήσια και αδιαίρετα και οφείλονται για ολόκληρο το έτος, ανεξάρτητα από το χρονικό διάστημα κυκλοφορίας του οχήματος εντός του έτους.
Εξαιρετικά, σε περίπτωση άρσης ακινησίας οχήματος, αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέτας ιδιωτικής χρήσης, εντός του έτους 2015, τα τέλη κυκλοφορίας του έτους αυτού καταβάλλονται αναλογικά για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του έτους, συμπεριλαμβανομένου του μήνα της άρσης της ακινησίας και πριν την άρση ακινησίας. Με πράξη της αρμόδιας υπηρεσίας της Φορολογικής Διοίκησης διαπιστώνεται το οφειλόμενο ποσό με βάση την ακριβή ημερομηνία της άρσης ακινησίας και τίθεται εκ νέου σε κυκλοφορία το όχημα.
- Το ύψος διαμορφώνεται ανάλογα με την κατηγορία και το μέγεθος του οχήματος (κυβικά εκατοστά, μικτό βάρος, θέσεις, κατά περίπτωση).

- Η προμήθεια του ειδικού σήματος τελών κυκλοφορίας θεωρείται εμπρόθεσμη, εφόσον πραγματοποιηθεί από 1ης Νοεμβρίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους.

- Όσοι δεν καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας κινδυνεύουν με πρόστιμο ύψους διπλάσιου του ποσού των τελών.
Ακινησία
Για να γίνει ακινησία του αυτοκινήτου ή της μοτοσικλέτας από φορολογικής πλευράς, προκειμένου να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας, πρέπει να γίνει στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για τη φορολογία εισοδήματος, κατάθεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος, πριν την έναρξη του έτους και το όχημα να παραμείνει σε ακινησία, σε ιδιωτικό κλειστό χώρο, για ολόκληρο το έτος.

Προϋπόθεση για την άρση της ακινησίας είναι η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας του έτους, κατά το οποίο γίνεται η άρση.
- Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 210-3642570 και 210-3644781

Ολοκλήρωση ανάρτησης Τελών Κυκλοφορίας 2015 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αναφορικά με τα έντυπα Τελών Κυκλοφορίας 2015 σας ενημερώνουμε ότι, στις περιπτώσεις συνιδιοκτησίας αυτοκινήτων οχημάτων και μοτοσυκλετών δημιουργούνται ειδοποιητήρια πληρωμής τελών κυκλοφορίας, για τον Α.Φ.Μ. κάθε συνιδιοκτήτη, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ανάκτηση μέσω διαδικτύου και η πληρωμή τους από αυτόν που το επιθυμεί. Δηλαδή τα τέλη κυκλοφορίας καταβάλλονται μόνο από τον έναν συνιδιοκτήτη και τούτο διότι, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις που ισχύουν, τα τέλη κυκλοφορίας είναι αδιαίρετα.

Επισημαίνεται ότι, τα τελευταία τρία χρόνια δημιουργούνται ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια για κάθε συνιδιοκτήτη ξεχωριστά, κάτι που ήταν ζητούμενο εδώ και πολλά χρόνια όταν η αποστολή τους γίνονταν ταχυδρομικά.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.taxnews.info/telh-kykloforias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου