Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Δήμος Πόρου: Απαράδεκτη η μη – εκτέλεση δρομολογίων πορθμειακής γραμμής Πόρου – Γαλατά


Από το Δήμο Πόρου εκδόθηκε 1-1-2015 το ακόλουθο δελτίο τύπου:
Για μια ακόμα φορά, τις τελευταίες μέρες παρουσιάστηκαν σοβαρές δυσλειτουργίες στη λειτουργία της πορθμειακής γραμμής Πόρου – Γαλατά, για τις οποίες η δημοτική αρχή Πόρου εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της. Συγκεκριμένα, χθες βράδυ (παραμονή Πρωτοχρονιάς) δεν εκτελέστηκαν τρία δρομολόγια, μεταξύ των οποίων τα δύο τελευταία, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στον Γαλατά αρκετά αυτοκίνητα ταξιδιωτών, ενώ σήμερα (Πρωτοχρονιά) δεν εκτελέστηκε κανένα δρομολόγιο μέχρι και τις 12.00 το μεσημέρι. Μάλιστα, δεν εκτελέστηκε ούτε έκτακτο δρομολόγιο που αιτήθηκε η δημοτική αρχή τα μεσάνυκτα για την διακομιδή ασθενούς του οποίου η ζωή κινδύνευε, με αποτέλεσμα η διακομιδή να γίνει με βάρκα.

Ο λόγος για την διακοπή της σύνδεσης ήταν η αδυναμία ασφαλούς εκτέλεσης που, λόγω κακών καιρικών συνθηκών, δήλωσε – όπως έχει δικαίωμα από το νόμο – ο καπετάνιος του ferryboat που είχε βάρδια. Ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, αν και δυσχερείς, δεν δικαιολογούσαν την ολοκληρωτική διακοπή της πορθμειακής σύνδεσης. Άλλωστε, το Λιμεναρχείο δεν είχε εκδώσει απαγορευτικό, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι τα δρομολόγια των λέμβων εκτελέστηκαν με μικρές διακοπές. Με αυτά τα δεδομένα, και χωρίς να τίθεται σε αμφισβήτηση η δηλωθείσα αδυναμία του πλοίου της βάρδιας να εκτελέσει τα δρομολόγιά του, η λιμενική αρχή θα έπρεπε να είχε φροντίσει για την εκτέλεση των δρομολογίων από άλλο πλοίο και σε κάθε περίπτωση αυτό θα πρέπει να πράττει σε αντίστοιχες περιστάσεις.
Ο Δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, αφού διαπίστωσε τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για τη διακοπή της σύνδεσης, τόσο τηλεφωνικά χθες το βράδυ, όσο και με την παρουσία του στο Λιμεναρχείο σήμερα το πρωί. Τις αμέσως επόμενες μέρες η δημοτική αρχή θα συγκαλέσει σύσκεψη με τον Λιμενάρχη Πόρου και τους πλοιοκτήτες, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι περιστατικά σαν αυτό, αλλά και σαν εκείνα που σημειώνονται τις μέρες των επισκεπτηρίων, δεν θα επαναληφθούν.

Καταγγελία αναγνώστη

Εκτός από το δελτίο τύπου του Δήμου Πόρου, για το συγκεκριμένο θέμα, λάβαμε και το ακόλουθο μειλ από αναγνώστη, τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση του Porosnews:

“Καλημέρα, χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Απο την περασμένη Κυριακή βρίσκομαι στο νησί του Πορου για διακοπές με την οικογένεια μου (ζω κι εργάζομαι μονιμα στην Αυστρια). Σημερα το πρωι ειχαμε προγραμματισει να αναχωρησουμε με το αυτοκινητο απο το νησι με το δρομολογιο των 10:10 για να πεταξουμε απο το αεροδρομιο στις 3μιση το μεσημερι. Χωρις να καταλαβω το λογο και χωρις καμμια ενημερωση, το δρομολογιο δεν πραγματοποιηθηκε και μαλιστα η επομενη αναχωρηση εγινε στις 12:10. Για το παραπανω γεγονος λιμεναρχειο και αστυνομια δεν ειχαν να δωσουν καμμια απαντηση. Με τετοιες συμπεριφορες το νησι του Πορου μπορει να χαιρεται για τον τουρισμο που του εχει απομεινει και να ελπιζει σε ακομα καλυτερες ημερες. Λυπαμαι ειλικρινα για τους κατοικους του νησιου που ανεχονται τετοιες συμπεριφορες να αμαυρωνουν το ονομα του τοπου τους. Καλη Πρωτοχρονια σε ολους!”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου