Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Το σούπερ ντιλ: 995.500 ευρώ. Νέα στοιχεία για την «υπόθεση χόκεϊ» του Άργους !!!


Νέα στοιχεία για την «υπόθεση χόκεϊ» - Απορρίφθηκαν 33 αιτήσεις μοριοδότησης, ανακλήθηκαν άλλες 15Έπειτα από το σκάνδαλο που ξέσπασε με το χόκεϊ επί χόρτου, και αφορά κυρίως την Αργολίδα, απορρίφθηκαν 33 αιτήσεις αθλητών και αθλητριών για την εγγραφή τους στον Ειδικό Πίνακα Διακρίσεων για το 2014 και ανακλήθηκαν άλλες 15.

Η εφημερίδα "Realnews" και ο δημοσιογράφος Κώστας Μπελιάς παρουσίασαν νέα στοιχεία για το χόκεϊ και τη φάμπρικα μοριοδότησης μαθητών αλλά και είσπραξης επιχορηγήσεων που φαίνεται να είχε στηθεί... H Ομοσπονδία Χόκεϊ φέτος πήρε 10.000 ευρώ κρατική επιχορήγηση ενώ από το 2007 έως σήμερα έλαβε συνολικά 995.500 ευρώ.

Η έρευνα των αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη, και δείτε κάποια στοιχεία που αφορούν την τελευταία χρονιά:

Στις 6 Αυγούστου 2014, η Ομοσπονδία ενημέρωνε τη ΓΓΑ για την τελική βαθμολογία του 13ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Outdoor Γυναικών, το οποίο έγινε από τις 28 Ιουνίου έως τις 22 Ιουλίου. Οι ομάδες «ΑΟΧ Υμηττός» και «Άγιος Λάζαρος» ήταν στην πρώτη και τη δεύτερη θέση. Στην τελική κατάταξη ακολουθούσαν 7 ομάδες του Άργους: ΣΔΥΑΡ, Άρτεμις, Αθλητική Λέσχη, Αριζόνα, ΑΕΚ Άργους, Ολυμπιακός Άργους και ουραγός ο ΑΟ Σχινοχωρίου.

Δύο μήνες αργότερα, στις 9 Οκτωβρίου, η Ομοσπονδία έστειλε στη ΓΓΑ νέα τελική βαθμολογία, διορθωμένη. Οι δύο πρώτες ομάδες, ο Υμηττός και ο Άγιος Λάζαρος βρέθηκαν ξαφνικά στις δύο τελευταίες θέσεις. Η ομάδα ΣΔΥΑΡ που τον Αύγουστο τερμάτισε 3η, με το νέο έγγραφο ανακηρύχθηκε Πρωταθλήτρια και όλες οι υπόλοιπες αργείτικες ομάδες βρέθηκαν δύο θέσεις πιο ψηλά σε σχέση με τη βαθμολογία του Αυγούστου!

Πώς δικαιολογείται αυτή η αλλαγή; «Η Ομοσπονδία υποστήριξε ότι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να μετακινηθούν στο Άργος όπου γίνονταν αγώνες, αλλά βαφτίστηκαν πρωταθλήτρια και δευτεραθλήτρια διότι η Ομοσπονδία θεωρεί ότι είναι τα «δυναμικότερα» σωματεία» αναφέρει το ρεπορτάζ της "Realnews".

Στους εφήβους, ο τέταρτος της βαθμολογίας "ΑΟΧ Υμηττός" δεν αγωνίστηκε ποτέ. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η θέση αποφασίστηκε λόγω ανωτέρας βίας καθώς η προκήρυξη δίνει αυτή τη δυνατότητα. Η Ειδική Επιτροπή Αγώνων Άργους έκανε το πρωτάθλημα σε δύο ομίλους, σε αυτόν του Άργους με 7σωματεία και σε αυτόν της Αθήνας με 2, παρότι προϋπόθεση για τη δημιουργία ομίλου είναι η ύπαρξη 3 σωματείων. Στις γυναίκες μόνο 4 σωματεία είχαν ειδική αθλητική αναγνώριση και στους εφήβους 5.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου