Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

«Ανταρσία στο Μωριά»: Η Καραθώνα είναι ο στόχος - Παραβιάζει αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου ο Δ. Κωστούρος


Ανακοίνωση με αφορμή την παραχώρηση από το ΤΑΙΠΕΔ στο Δήμο Ναυπλιέων των οικοπέδων στην περιοχή του Αγίου Αναστάση στο Ναύπλιο εξέδωσε το τμήμα Αργολίδας της περιφερειακής παράταξης «Ανταρσία στο Μωριά - Συμπόρευση για την Ανατροπή».

Στην ανακοίνωση η «Ανταρσία στο Μωριά» κατηγορεί τον δήμαρχο Ναυπλιέων ότι παραβίασε την προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αποδέσμευση όλων των ακινήτων και ότι έτσι ανοίγει το δρόμο για την εκποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ της έκτασης της Καραθώνας.

Η «Ανταρσία στο Μωριά» ζητά επίσης από το Δ. Κωστούρο να ενημερώσει δημόσια τους πολίτες για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στο ΤΑΙΠΕΔ, στη συνάντηση που είχαν με την παρουσία του υπουργού ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της «Ανταρσίας στο Μωριά»:

Χωρίς καμιά έκπληξη διαβάσαμε στον τοπικό τύπο την επικύρωση της συμφωνίας που είχε ήδη ανακοινωθεί με παλιότερα δελτία τύπου από τον δήμαρχο Δ. Κωστούρο και τον υπουργό Γ. Μανιάτη στην συνάντηση που είχαν με τον εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ στις 23 Ιουλίου.

Από τότε μας είχαν ανακοινώσει την συμφωνία μεταξύ δημάρχου και ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση έναντι συμβολικού αντιτίμου - ποιο να είναι άραγε - των δύο ή τριών οικοπέδων στην περιοχή του Αγ. Αναστάση.

Ακόμα και σήμερα δεν έχουμε μάθει το σύνολο των δεσμεύσεων που ζητήθηκαν από την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο δήμαρχος παραβίασε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που ήταν να εκφράσει στην κυβέρνηση το αίτημα για αποδέσμευση όλων των ακινήτων.

Η γεμάτη τυμπανοκρουσίες ανακοίνωση του δημάρχου φανερώνει την διάθεσή του να ευθυγραμμιστεί πλήρως με την πολιτική της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ.

Ήδη από τις δηλώσεις του στο δημοτικό συμβούλιο φαίνεται, πως είναι ανοιχτός σε μια "ήπια τουριστική ανάπτυξη" από το ΤΑΙΠΕΔ για την Καραθώνα.

Αν νομίζουν πως μπορούν να αντιμετωπίζουν τους πολίτες της Αργολίδας ως ιθαγενείς προσφέροντας καθρεφτάκια για να αρπάξουν το χρυσό αυταπατώνται.

Ζητάμε από τον δήμαρχο να ενημερώσει δημόσια τους πολίτες για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στο ΤΑΙΠΕΔ.

Όσο για τις καλές προθέσεις του κ. Μανιάτη, επιβεβαιώνονται καθημερινά από τις πολιτικές πρωτοβουλίες της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου που υπηρετεί και έχουν διαλύσει την κοινωνία τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου