Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Διαγραφή προσαυξήσεων για εφάπαξ εξόφληση χρεών


Ανάσα σε χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου αναμένεται να δώσει το υπουργείο Οικονομικών μέσα από τις αλλαγές που προωθεί στο υφιστάμενο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών προς το Δημόσιο. Οι αλλαγές αυτές θα συνοδευτούν από την απεμπλοκή από ποινικές διαδικασίες φορολογούμενων με ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο που αποδεδειγμένα αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης και η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου δρομολογούν μια σειρά από παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν την αποπληρωμή φορολογικών οφειλών και την αύξηση των εσόδων του κράτους από τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών.


Σύμφωνα με πληροφορίες θα δίνεται η δυνατότητα σε φοροοφειλέτες με χρέη έως 15.000 να τα αποπληρώνουν έως και σε βάθος 8 ετών (100 δόσεις), ενώ για όσους έχουν μεγαλύτερα χρέη προς το Δημόσιο ο αντίστοιχος χρόνος θα μειώνεται στα 6 έτη (72 δόσεις).

Παράλληλα, καθώς έχει κριθεί πως οι προσαυξήσεις επί των φορολογικών οφειλών είναι σε πολλές περιπτώσεις το πρόσκομμα στην εξόφληση των χρεών, οι κ. Μαυραγάνης και Σαββαϊδου εξετάζουν τη δυνατότητα χορήγησης μιας γενναίας μείωσης των προσαυξήσεων για όσους αποπληρώσουν σε μια δόση τις οφειλές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσοστό της έκπτωσης στις περιπτώσει αυτές θα μπορεί να ανέλθει ακόμη και στο 90%, ήτοι όσοι καταβάλουν σε μια δόση την οφειλή τους θα επιβαρυνθούν μόλις με το 10% του συνόλου των προσαυξήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου