Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Πολιτική εκδήλωση στην Ακροναυπλία ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις με αφορμή τα 40 χρόνια φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

Ακροναυπλία Κυριακή 24 Αυγούστου ώρα 8μμ
Τα 40 χρόνια του Φεστιβάλ της γιορτάζει φέτος η ΚΝΕ. Το που αγκαλιάζουν κάθε χρόνο λαός και νεολαία, κατοχυρώνοντάς το στη συνείδηση και στην πράξη ως το μεγαλύτερο πολιτικό - πολιτιστικό νεολαιίστικο γεγονός και αναδεικνύοντάς το σε θεσμό με βαθιές ρίζες και κύρος.

Το σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ είναι εμπνευσμένο από την απολογία του Νίκου Μπελογιάννη: «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων (απολογία Ν. Μπελογιάννη). Συνεχίζουμε!»

Μέσα σε αυτήν του την πορεία, το Φεστιβάλ έχει συμβάλει στο να γραφτούν αξιόλογες σελίδες στην καλλιτεχνική παραγωγή στη χώρα μας, αναδεικνύοντας όχι μόνο την ερασιτεχνική δημιουργία, αλλά και δίνοντας βήμα σε νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς, εμπνέοντας καλλιτέχνες να δημιουργήσουν. Πατώντας πάνω σ' αυτά τα στοιχεία του Φεστιβάλ, η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ και η Τομεακή Οργάνωση της ΚΝΕ Αργολίδας οργανώνει συναυλία για τον εορτασμό των 40 χρόνων του Φεστιβάλ, όπου και θα κορυφωθεί με το κεντρικό Φεστιβάλ στις 12 Σεπτέμβρη στο Άργος. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Ακροναυπλία, ένα χώρο, με διαδρομή αιώνων για την ιστορία του Ναυπλίου και με το αίμα εκατοντάδων κομμουνιστών και αγωνιστών ακόμα αποτυπωμένο πάνω της. Ωστόσο ακόμα και η Ακροναυπλία δεν αποτελεί παρά ένα πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο, καθώς στα πλαίσια ιδιωτικοποιήσεων της περιοχής μας εντάσσονται παραλίες (Καραθώνα, Κονδύλι κ.α.), υδροβιότοποι (παραλία Ναυπλίου–Ν.Κίου) αλλά και ιστορικά μνημεία όπως η Ακροναυπλία.

Η κυβέρνηση, πλήρως ευθυγραμμισμένη με την ανάγκη των επιχειρηματικών ομίλων για περαιτέρω κερδοφορία και υλοποιώντας τις στρατηγικές κατευθύνσεις της ΕΕ, προχωρά μεταξύ άλλων στην ιδιωτικοποίηση κρατικών ακινήτων και εκτάσεων στην Αργολίδα και σε όλη την Ελλάδα μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Οι ιδιωτικοποιήσεις αυτές αποτελούν κομμάτι της επίθεσης που έχει κηρύξει η κυβέρνηση ενάντια στην λαϊκή οικογένεια με το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων, την μείωση σε μισθούς και συντάξεις, χαράτσια στη λαϊκή στέγη, τους χιλιάδες ανέργους. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ιδιωτικοποιηθούν εκτάσεις, παραλίες, ιστορικοί τόποι, υποδομές που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ζωή του λαού και αφορούν την αναψυχή του, τις διακοπές, την επαφή του με τη φύση, την επαφή του με την ιστορία του τόπου του.

Η μόνη διέξοδος για το λαό και τη νεολαία είναι να διεκδικήσει η γη, οι παραλίες, οι αρχαιολογικοί χώροι, οι αθλητικές υποδομές να αποτελούν ιδιοκτησία του λαού. Γι’ αυτό πρέπει να παλέψει για μια κοινωνία που θα πρωταρχικό στόχο θα έχει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι το κέρδος των κεφαλαιοκρατών. Μια κοινωνία που με την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης και κοινωνικοποιώντας τα λιμάνια, τα εργοστάσια, τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, την γη, θα ικανοποιεί τις ανάγκες των εργαζομένων, της νεολαίας όχι μόνο στην εργασία, στην παιδεία, στην υγεία, αλλά και στην ανάγκη τους για διακοπές, προστασία του περιβάλλοντος και επαφή με την φύση, γνωριμία με την ιστορία του τόπου τους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Ώρα έναρξης: 20:00

· Ομιλία από τον Κολιζέρα Θανάση Γραμματέα της ΤΕ του ΚΚΕ Αργολίδας

· Χαιρετισμό από τον Καραγιάννη Γιώργο Γραμματέα της ΤΟ της ΚΝΕ Αργολίδας

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συναυλία με σχήματα του νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου