Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

ΕΡΕΥΝΑ - Τα τρία σημάδια που σου δείχνουν ότι έρχεται… κέρατο!

Η έρευνα έγινε σε γυναίκες που …κεράτωσαν τους άνδρες τους
Μελέτες έχουν αποδείξει ότι η πιο βασική αιτία διαζυγίου είναι η απιστία. Αλλά ποιες είναι οι αιτίες που οδηγούν έναν άνθρωπο στην απιστία; Νέες έρευνες, αποκαλύπτουν τα τρία σημάδια που οδηγούν στη γυναικεία απιστία.
Η έρευνα έγινε σε γυναίκες που …κεράτωσαν τους άνδρες τους και τελικά ο γάμος τους διαλύθηκε. Η «σε βάθος έρευνα» που πραγματοποιήθηκε, αναγνώρισε τα τρία σημάδια που προειδοποιούν και συμβάλλουν στην γυναικεία απιστία.

1. Έλλειψη ποιοτικού χρόνου

Σύμφωνα με τη μελέτη, όλες οι γυναίκες είχαν εκφράσει την επιθυμία να περνούν περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τους συντρόφους τους αλλά αντιμετώπιζαν την άρνησή τους, βάζοντας άλλες προτεραιότητες όπως η εργασία ή η κοινωνική ζωή.
Μία από τις γυναίκες της έρευνας, υποστήριξε ότι ξεκίνησε να απατά τον άνδρα της επειδή εκνευριζόταν κάθε φορά που την άφηνε μόνη της στο σπίτι με τα παιδιά της. Το ίδιο υποστήριξαν και οι υπόλοιπες γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα. «Μαλώναμε συχνά γιατί ερχόταν αργά το βράδυ και έφευγε νωρίς το πρωί», ανέφερε μία από τις γυναίκες στους ερευνητές.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα ζευγάρια απέτυχαν να διατηρήσουν ισχυρούς δεσμούς και αυτό οδήγησε τις γυναίκες να αναζητήσουν αυτούς τους δεσμούς …αλλού.

2. Αδυναμία να επιλυθούν οι διαφορές

Η αδυναμία επικοινωνίας συχνά οδηγεί σε διαμάχες που είναι αδύνατο να επιλυθούν. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η αδυναμία να ξεπεραστούν οι διαφωνίες άφηναν τις γυναίκες απογοητευμένες κυρίως για το γεγονός ότι δεν υπήρχε προσπάθεια να βελτιωθεί το κλίμα μέσα στο γάμο.
«Μου έλεγε ότι θα προσπαθήσει να βελτιώσει την κατάσταση, αλλά ποτέ δεν το έκανε» υποστήριξε μία από τις γυναίκες. «Από ένα σημείο και μετά δεν μπορούσαμε να βρούμε τις αιτίες του καυγά μας», ανέφερε μία από τις γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα.

Οι ερευνητές κατέληξαν ότι η αδυναμία επικοινωνίας ήταν η απόλυτη ένδειξη ότι θα ακολουθήσει η απιστία.

3. Έλλειψη προσοχής

Μέσα από την έρευνα, γίνεται σαφές ότι όλες οι γυναίκες επιζητούσαν περισσότερη προσοχή, πιο στενή σχέση και συνεργασία. Το κενό τελικά αναπληρώθηκε από μία άλλη σχέση.

«Κάποιος άρχισε να μου δείχνει τρυφερότητα και προσοχή που χρειαζόμουν και συναισθήματα που αναζητούσα» υποστηρίζει μία από τις γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι γυναίκες της έρευνας δεν αναζητούσαν την απιστία, αλλά όσο περνούσε ο καιρός και τα προβλήματα δεν έβρισκαν λύσεις, αυξανόταν η σκέψη και η επιθυμία για την απιστία και ήταν πλέον θέμα χρόνου να βρεθεί και η ευκαιρία.

Βέβαια, όπως τονίζουν οι επιστήμονες, κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό, και αυτά τα σημάδια μπορεί να βοηθήσουν τα ζευγάρια να τα αναγνωρίσουν και να προσπαθήσουν να τα βελτιώσουν, εάν φυσικά έχουν τέτοια διάθεση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου