Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014

Απαλλαγείτε από την Αϋπνία

Το άγχος και οι ορμόνες της αδρεναλίνης και της κορτιζόλης μειώνουν την έκκριση των νευροδιαβιβαστών ντοπαμίνης, σεροτονίνης και μελατονίνης και απενεργοποιούν τα γονίδια που μας ρυθμίζουν τον κιρκάδιά (circadian) μας κύκλο, με αποτέλεσμα να χάνουμε τον ύπνο μας.

Συνήθως, η κορτιζόλη μειώνεται το βράδυ και ανεβαίνουν τα επίπεδα της μελατονίνης που μας βοηθούν να κατεβάσουμε τη δραστηριότητά μας και να κοιμηθούμε. Τα άτομα όμως που είναι κυριευμένα από έντονο στρες και αρνητικά συναισθήματα διατηρούν τα επίπεδα της κορτιζόλης υψηλά κατά της βραδινές ώρες, ενώ κρατούν χαμηλά τα επίπεδα της μελατονίνης, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να κοιμηθούν.
Ο καθηγητής ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας του Ύπνου, Κώστας Σολδάτος, υποστηρίζει ότι η αϋπνία δημιουργεί πάχος, διότι η στέρηση του ύπνου αυξάνει την ορμόνη grehlin, η οποία αυξάνει την πείνα και μειώνει την ορμόνη που περιορίζει την όρεξη (PYY). Για να εξισορροπήσουμε την έντονη ανάγκη μας για ύπνο, επιθυμούμε να τρώμε γλυκά και επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Η έλλειψη ύπνου, επίσης, αυξάνει την κορτιζόλη η οποία όπως γνωρίζουμε προκαλεί την έκκριση ινσουλίνης που μας δημιουργεί διαβήτη τύπου ΙΙ, μας δημιουργεί διαταραχές στον θυρεοειδή αδένα, αλλά, το κυριότερο, μας κρατά σε υπερδιέγερση.

Σύμφωνα με τον Dr Mark Hyman, το αμινοξύ ταυρίνη (βρίσκεται στον ζωμό από κρέας το οποίο θα το σιγομαγειρέψουμε για 8-12 ώρες), σε συνδυασμό με το μαγνήσιο (ηλιόσπορους, σκουρόχρωμα πράσινα λαχανικά -σπανάκι, μπρόκολο-, καρύδια, αμύγδαλα), μας βοηθά να καταπολεμήσουμε την αϋπνία, διότι διατηρεί την ηλεκτρική ενέργεια σταθερή στα κύτταρα του εγκεφάλου. Το μαγνήσιο, το πιο σημαντικό αντίδοτο για το στρες, είναι το μόνο από τα ανόργανα μέταλλα που μας προσφέρει χαλάρωση. Είναι, επίσης, σημαντικό για την ενεργοποίηση τριακοσίων ενζύμων που δραστηριοποιούνται στον εγκέφαλό μας και σ’ όλο μας το σώμα. Είναι, ακόμα, απαραίτητο στα κύτταρά μας για τον μεταβολισμό της ενέργειας.

Σύμφωνα με τον κλινικό ψυχολόγο Dr David Feinstein, με το EFT μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα της ανεπάρκειας διαβιβαστών. Αν λύσουμε το πρόβλημα της ισορροπίας της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης στον οργανισμό μας, τότε θα είναι εύκολο για εμάς να σταματήσουμε κακές έξεις (εθισμούς), όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ, το πολύ φαγητό, τα γλυκά, τα ναρκωτικά. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα που διακατέχονται από τις παραπάνω έξεις, έχουν χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης.

Τα πράγματα είναι απλά. Όταν δεν διακατεχόμαστε από συναισθήματα αγάπης, ασφάλειας προς τον εαυτό μας και τον Δημιουργό μας, άμεσα διακατεχόμαστε από φόβο, από μόνιμο στρες, το οποίο προκαλεί τον συνεχή συναγερμό των επινεφριδίων, που παράγουν συνεχώς αδρεναλίνη και κορτιζόλη και, όπως είδαμε, η συνεχής παραγωγή κορτιζόλη καταστρέφει και μικραίνει τη ζωή, διότι:
Καθυστερεί την επισκευή και αναπαραγωγή των κυττάρων μας, διότι η έκκριση κορτιζόλης προκαλεί τη μείωση της παραγωγής της ορμόνης DΕHA η οποία επισκευάζει και αναπαράγει τα κύτταρά μας και παρατείνει τη ζωή μας.
Μειώνει τον μυϊκό ιστό, ενώ αντιθέτως αυξάνει τη λιπώδη μάζα μας.
Μειώνει τη μάζα των οστών μας.
Σύμφωνα με τον Dr Bruce McEwen, διευθυντή νευροενδοκρινολογίας στο Rockefeller University στο New York University, η έκκριση κορτιζόλης φθείρει τον εγκέφαλο, οδηγεί σε ατροφία τα εγκεφαλικά κύτταρα και προκαλεί απώλεια μνήμης.
Επίσης, αυξάνει την πίεση αλλά και το σάκχαρο στο αίμα, με αποτέλεσμα την αρτηριοσκλήρυνση και την ανάπτυξη καρδιακών ασθενειών. Η πίστη μας, καθώς και τα θετικά συναισθήματα της αγάπης, της ευσπλαχνίας και της γαλήνης παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αυτοθεραπεία μας.
Πως ελευθερωνόμαστε από την αϋπνία
1) Aπαλλαγή από το στρες που βασίζεται στο φόβο απόρριψης, το φόβο που είμαστε ξεχωριστοί με τη μεθόδου του EFT.

Όπου ξεκινάμε να απαλλαγούμε από τον υποσυνείδητο φόβο απόρριψη, που είναι φόβος ότι είμαστε ξεκομμένοι και δεν αξίζουμε να αγαπηθούμε ή να μας αγαπήσουν, που είναι η κύρια αιτία για το στρες μας, κάνοντας μαλάξεις στο σημείο πάνω από το στήθος (ST 16), λέγοντας «παρ’ όλο ότι υποσυνείδητα νοιώθω φόβο απόρριψης και υποσυνείδητα ήθελα να είμαι άρρωστος και δυστυχισμένος για να έλκω την προσοχή των δικών μου που νομίζω ότι με απέρριψαν, από σήμερα επιλέγω ν’ αγαπώ, να εκτιμώ, να αποδέχομαι πλήρως τον εαυτό μου. Από σήμερα που συνειδητοποίησα ότι όλα τα προβλήματά μου οφείλονται στο φόβο απόρριψης που βίωσα από παρανόηση του υποσυνειδήτου μου βιώνω το φόβο απόρριψης για να απαλλαγώ».
Κάνουμε 7-10 κτυπήματα σε όλα τα σημεία που δείχνουμε στο παρακάτω γράφημα, τρείς έως πέντε γύρους επικεντρώνοντας την συνείδηση μας στο φόβο απόρριψης και στο θυμό ή σε οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα θέλουμε να απενεργοποιήσουμε.2) Μπορούμε να απαλλαγούμε από την αϋπνία κάνοντας μαλάξεις στα παρακάτω αϋπνία σημεία (για να απαλλαγούμε όμως οριστικά θα πρέπει να επαναπρογραμματίσουμε το υποσυνείδητο μας, να μυηθούμε στην αγάπη και να επανασυνδεθούμε με την Πηγή μας):
Β10 πίσω στον αυχένα, B 38 πίσω και δίπλα στην ωμοπλάτη, στο ύψος της μασχάλης και Β 62 που βρίσκεται στο άκρο του μικρού δακτύλου του ποδιού, απ’ όπου διέρχεται ο μεσημβρινός της ουροδόχου κύστης (Bladder meridian).
GV 24,5 ανάμεσα στα μάτια (στο τρίτο μάτι) και GV 16 στο τέλος του κέντρου του κεφαλιού εκεί που ξεκινά ο αυχένας, απ’ όπου διέρχεται ο κυβερνητικός μεσημβρινός (Governor meridian).
Κ 6 που είναι στη μέσα πλευρά του αστράγαλου και Κ 27 είναι το σημείο που η κλείδα ενώνεται με το στέρνο. (Βλέπετε σημεία από προηγούμενα διαγράμματα). Από το σημείο Κ 27 ξεκινά ο μεσημβρινός των νεφρών (Kidney meridian).
CV 6 που βρίσκεται στον 5ον οσφυϊκό, CV 12 στο ηλιακό πλέγμα, CV 17 που είναι ανάμεσα στο στήθος, απ’ όπου διέρχεται ο κεντρικός μεσημβρινός (Conception vessel meridian).
GB 20 στο τέλος του κεφαλιού, εκεί που ξεκινά ο αυχένας, απ’ όπου διέρχεται ο μεσημβρινός της χολής (Gallbladder meridian).
Από το σημείο P6, δύο εκατοστά πάνω από τον καρπό, διέρχεται ο μεσημβρινός του περικαρδίου (Pericardium meridian).

3) Επαναπρογραμματίζουμε το υποσυνείδητο μας

Μέσα από την τεχνική της ακοής του CD που περιέχεται στα βιβλία μου «Έτσι Γίνεται το Θαύμα» και στο «Μια Ζωή Γεμάτη Φως» και περιέχει θετικές θαυματουργές δηλώσεις (που αποκαλούμε Alphamatics) ερχόμενοι στο επίπεδο Άλφα θα μπορείτε να προγραμματίζεται το υποσυνείδητο σας θετικά, να απομακρύνεται το φόβο που δημιουργεί το stress, το οποίο με τη σειρά του καταρρακώνει τον οργανισμό σας. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε τη μνησικακία που αισθάνεστε για τους συνανθρώπους σας, η οποία σας στερεί από κάθε ευημερία και προκοπή, με τα ανώτερα ενεργειακά συναισθήματα της αγάπης, του θαυμασμού, της συμπόνιας τα οποία θα σας φέρουν χαρά και αφθονία. Όταν κοιμόμαστε το πρώτο μισάωρο ο εγκέφαλός μας πάλλεται από 8-14 παλμούς το δευτερόλεπτο τότε το αριστερό ημισφαίριο, όπου βρίσκονται όλες οι πεποιθήσεις μας, τα πιστεύω μας, που είναι τα φίλτρα που περνά οποιαδήποτε ιδέα, είναι κλειστό, κατ’ αυτό τον τρόπο οτιδήποτε ακούσουμε, καταγράφεται σαν πραγματικότητα από το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου μας και αποτελεί πραγματικότητά μας, αν ακούσουμε το CD αρκετές φορές και δημιουργηθούν δυνατές συνάψεις μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων (δυνατά νευρωνικά δίκτυα). Οι Alphamatics, είναι δυνατά μηνύματα που επαναπρογραμματίζουν θετικά το υποσυνείδητό μας, μας δημιουργούν νέα νευρωνικά δίκτυα, τα οποία μας κάνουν να σκεπτόμαστε θετικά. Όταν «παρκάρουμε», αφήνουμε τον εγκέφαλό μας να ταξιδέψει στις συνάψεις με τα νευρωνικά δίκτυα που έχει δημιουργήσει.
4) Μύηση στην αγάπη

Μύηση στην αγάπη, στα δωρεάν σεμινάρια ή στις εκπομπές μου, βλέποντας την ανιδιοτελή, χωρίς όρους αγάπη στα μάτια μου, βλέπετε τον καθρέφτη του εαυτού σας και τον αγαπάτε, πλήρως χωρίς όρους, ξεκλειδώνει η καρδιά σας, η αντλία της αγάπης που έχετε μέσα σας επαναλειτουργεί και μπορεί να λαμβάνει αλλά και να δίνει αγάπη χωρίς όρους. Όταν έχετε αγάπη μέσα σας άγετε τα πάντα, έχετε όλο τον κόσμο δικό σας. Με την αγάπη χωρίς όρους λοιπόν που σας εκπέμπω, στο πρόσωπο μου βλέπετε τον καθρέφτη του εαυτού σας και τον αγαπάτε.
Με τα φωτόνια που βγαίνουν από τα χέρια μου αισθανόσαστε την ενότητα την αγάπη του Πατέρα και γεμίζετε αγάπη και αγαπάτε τον εαυτό τους.
5) Επανασύνδεση με την Πηγή μας το Θεό

Αγαπάμε, προσφέρουμε συγχωρούμε τον εαυτό μας τους πάντες και τα πάντα. Είμαστε όμως ψυχές και για να διατηρούμε την επαφή με τον Πατέρα θα πρέπει να συμμετέχουμε στα μυστήρια και της τελετές της θρησκείας μας που είναι το μυστήριο της εξομολόγησης και της θείας κοινωνίας. Μην ξεχνάτε ποτέ ότι είμαστε ψυχές και πρέπει να είμαστε συνδεδεμένοι με την Πηγή μας, το Θεό, τον Κύριο. Όταν συγχωρούμε, μειώνουμε το εγώ μας, συμμετέχουμε στις τελετές και τα μυστήρια της εκκλησίας μας, τότε ενωνόμαστε με την Πηγή μας και τότε το στρες και η αϋπνία εξαφανίζονται.

Συμπέρασμα: Το έντονο στρες και τα αρνητικά συναισθήματα ανεβάζουν τα επίπεδα της κορτιζόλης τις βραδινές ώρες, ενώ κρατούν χαμηλά τα επίπεδα της μελατονίνης, με αποτέλεσμα ο οργανισμός μας να βρίσκεται σε υπερδιέγερση και να μην μπορεί να κοιμηθεί. Τα γονίδια επίσης που μας ρυθμίζουν τον ύπνο με την εκδήλωση των αρνητικών συναισθημάτων απενεργοποιούνται και μας διαταράσσουν τον ύπνο. Μπορούμε να απαλλαγούμε από την αϋπνία αν απενεργοποιήσουμε τα αρνητικά συναισθήματα, ξεμπλοκάρουμε τα συγκεκριμένα σημεία που μας μπλοκάρουν τον οργανισμό μας και για πιο μόνιμα αποτελέσματα θα πρέπει να επαναπρογραμματίσουμε το υποσυνείδητο μας και να επανασυνδεθούμε με την Πηγή μας.

Είμαι πάντα στη διάθεση σας με τα δωρεάν σεμινάρια μου τις επαφές μαζί σας, τις εκπομπές μου, την ιστοσελίδα μου www.afotopoulos.gr, τις παρουσιάσεις των βιβλίων μου, που θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα.
Τα βιβλία μου «Έτσι Γίνεται το Θαύμα» και στο «Μια Ζωή Γεμάτη Φως» τα οποία σας αλλάζουν πραγματικά τη ζωή, υπάρχουν cd, που σας βοηθούν να επαναπρογραμματίσετε το υποσυνείδητο σας, να αλλάξετε τις πεποιθήσεις σας. Στα βιβλία αυτά υπάρχουν πλήρεις οδηγίες για την απενεργοποίηση των αρνητικών συναισθημάτων όπως: Ξεμπλοκάρισμα μεσημβρινών, EFT, Healing Code, Emotional Code Acupressure, ρεφλεξολογία. Υπάρχει πλήρης διατροφικός οδηγός για κάθε ασθένεια, για μακροζωία και ευεξία, οδηγός παρασκευής φύτρων. Το κυριότερο σας παρέχουμε όλα τα εργαλεία αλλά και τη διαδικασία για το πώς θα επανασυνδεθείτε με την Πηγή σας, γεγονός που μας φέρνει τα πάντα.
Είμαι πάντα δίπλα σας, για να σας διαπεράσει κι εσάς η αίσθηση προοπτικής, δύναμης πληρότητας, της απόλυτης πίστης, ότι τίποτα δεν μπορεί να σας κρατά περιορισμένους, να σας κάνω να συνειδητοποιήσετε ότι μπορείτε ν’ απαλλαγείτε από τα βαρίδια που σας εμποδίζουν να πετάξετε σε όλους τους τομείς της ζωής σας, να περάσετε στην διάσταση του Δημιουργού, στη συνειδητότητα των απείρων δυνατοτήτων και να βαδίσετε προς το Φως, την Πηγή σας, που σας παρέχει τα πάντα. Πάμε για να πετάξουμε όλοι από ευτυχία και χαρά, πάμε για να περάσουμε στη διάσταση του δημιουργού που είμαστε προορισμένοι.
Είμαι πάντα δίπλα σας στην ιστοσελίδα www.afotopoulos.gr θα βρείτε όλα τα εργαλεία για να πετάξετε από υγεία και χαρά.
Με άπειρη, χωρίς όρους αγάπη
Αλέξης Φωτόπουλος τηλ: 6977349766, 210-3387000, alex-fotop@hotmail.com