Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια η Ύδρα υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη



Ιστορικές στιγμές έζησε σήμερα το νησί μας που υποδέχθηκε με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.
Η επίσκεψη θα μείνει χαραγμένη στην ιστορία της Ύδρας αφού είναι πρώτη φορά που Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέπτεται νησί του Σαρωνικού και το γεγονός αυτό θεωρείτε ιστορικό.















Στον Οικουμενικό Πατριάρχη επιφυλάχθηκε πάνδημος υποδοχή, από τον Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης Εφραίμ, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Ακίνδυνο Δαρδανό, τον Ιερό Κλήρο του νησιού, τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Ά. Κοτρώνη, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ύδρας, τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο κ. Γ. Κουκουδάκη, τον τ. Υπουργό και βουλευτή της Α΄ Περιφέρειας Πειραιά κ. Κων/νο Αρβανιτόπουλο, τον Αρχηγό Γ.ΕΝ. Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, τις Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του τόπου, και τον λαό της Ύδρας.

Μόλις ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η συνοδεία του αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Ύδρας σχηματίστηκε πομπή που κατέληξε στον Καθεδρικό Ναό "Κοιμήσεως της Θεοτόκου", όπου και τελέσθηκε πανηγυρική Δοξολογία. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Εφραίμ προσφώνησε τον Παναγιότατο και στην συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανταπέδωσε με ευχαριστήριο Πατριαρχικό λόγο, και αντηλάγησαν δώρα.
Μετά την έξοδο από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό ο Οικουμενικός Πατριάρχης με την συνοδεία του επισκέφτηκε το Ιστορικό Δημαρχείο Ύδρας και στη συνέχεια ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης από τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Ά. Κοτρώνη με τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Συνεδριακή Αίθουσα του Καθεδρικού Ναού. Ευθύς μετά ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκεφθεί το Επισκοπείο της Ύδρας. Μετά το πέρας της επίσκεψης στο Επισκοπείο του παρατέθηκε γεύμα σε εστιατόριο του νησιού. Λίγο πριν αναχωρήσει επισκέφτηκε το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας. και περίπου στις 16.00 ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναχώρησε από το νησί.

H φρεγάτα "ΥΔΡΑ" του Πολεμικού Ναυτικού όπως και πλοία του Λιμενικού Σώματος ήταν στην Ύδρα για την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου