Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Αναβολή στην ...αναβολή του switch off της Πελοποννήσου















Όπως αναφέρει το digitaltvinfo.gr βέβαιη θεωρείται πλέον η αναβολή του switch off της Πελοποννήσου που μετά από αναβολή είχε οριστεί για τις 30 Μαΐου με υπουργική απόφαση στις 14 Απριλίου. Ως αιτιολογία για τη νέα αναβολή της ψηφιακής μετάβασης η οποία δεν ομολογείται επίσημα από τους αρμόδιους φορείς του κράτους, φέρεται να είναι η αδυναμία της ΝΕΡΙΤ να προχωρήσει σε switch off στην Πελοπόννησο, ενώ ως επιπλέον δικαιολογία χρησιμοποιείται το υπουργείο Παιδείας και οι πανελλήνιες εξετάσεις. Η αποστολή των θεμάτων για αυτές, όπως θυμόμαστε, είχε ανατεθεί στη συνδρομητική πλατφόρμα της Nova, επειδή η ΝΕΡΙΤ δεν μπορούσε να καλύψει τεχνικά το υπουργείο Παιδείας.

Η εικόνα των ενεργειών της κυβέρνησης έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια της φαιδρότητας. Είναι παράλογο να υπογράφεται από τους αρμόδιους παράγοντες μόλις 15 μέρες πριν πως η ψηφιακή μετάβαση μπορεί να αρχίσει στις 30 Μαΐου στην Πελοπόννησο και σήμερα να διαπιστώνεται πως αυτή δεν μπορεί να προχωρήσει! Η νέα ημερομηνία που προτάθηκε είναι η 27η Ιουνίου, ενώ λίγες μέρες μετά, στις 4 Ιουλίου πρέπει να γίνει και το switch off της Αττικής. Εντωμεταξύ η Digea είναι πανέτοιμη να προχωρήσει το switch off στα 19 σημεία εκπομπής στις 30 Μαΐου, έχει συζητήσει με τους περιφερειακούς σταθμούς για την εμβέλεια εκπομπής του σήματος τους στην Πελοπόννησο και είναι έτοιμη για την επικοινωνιακή καμπάνια.

Η είδηση της αναβολής έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην αγορά και τον εύλογοεκνευρισμό στη Digea αλλά και την περιφέρεια της Πελοποννήσου. Η αδυναμία της ΝΕΡΙΤ να εκπέμψει ψηφιακά δείχνει ανικανότητα των κρατικών αρμοδίων αρχών να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα το μείζον θέμα της ψηφιακής μετάβασης. © Κώστας Παπαζαχαρίου, satleo (16/5/2014)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου