Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Πρόστιμο για την παράνομη χωματερή της Καραθώνας



Αναρτήθηκε σήμερα στο Διαύγεια το απόσπασμα από τα πρακτικά της Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων, με την απόφαση «για καταβολή προστίμου 30.000 ευρώ για τη λειτουργία Χώρου Ανεξέλεγκτης Απόρριψης και Διάθεσης Απορριμάτων σε εκτός σχεδίου περιοχή -στη θέση Καραθώνα- κατά παράβαση των διατάξεων της περιβαλλοντικής νομοθεσίας».

Το πρόστιμο θα εισπραχθεί κατά ποσοστό 60% από το Πράσινο Ταμείο και κατά 40% από το Δημόσιο. Παράλληλα αποφασίστηκε ο φάκελος της υπόθεσης «να διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη, στα πλαίσια των άρθρων 28 και 29 του Ν. 1650/86 όπως ισχύουν σήμερα, για την ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων».
Όπως σημειώνουν τα πρακτικά, ο Δήμος Ναυπλιέων έχει ασκήσει προσφυγή κατά της απόφασης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Παρ’ όλα αυτά όμως θα πρέπει να καταβληθεί το ποσό του προστίμου.
Την απόφαση καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Βασιλείου, Βλαχάκης και Αντωνιάδης με την αιτιολογία ότι είχαν καταψηφίσει και την απόφαση του Ιουλίου 2011 να ρίχνονται τα σκουπίδια στην Καραθώνα.
Το ποσό των 30.000 ευρώ αναλαμβάνεται από το αποθεματικό του Δήμου.
Στη συνεδρίαση, που έγινε στις 14 Απριλίου 2014, παρόντες ήταν 17 δημοτικοί σύμβουλοι και απόντες 16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου