Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Ο Γ. Ανδριανός στην ετήσια εκδήλωση του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών



Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, παρευρέθηκε την Παρασκευή 7 Μαρτίου στην ετήσια εκδήλωση του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών, ο οποίος και τον τίμησε για τη συμβολή του στη συνέχιση του έργου του Ομίλου.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Γιάννης Ανδριανός είπε τα εξής:

Θέλω να συγχαρώ θερμά τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αιγυπτιωτών για τη σημερινή εκδήλωση και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα, την Ολυμπιονίκη Βιργινία Κραβαριώτη, που φιλοδοξεί να αναδείξει νέους πρωταθλητές στο άθλημα της Ιστιοπλοΐας καθώς και όλους τους διακριθέντες αθλητές και αθλήτριες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στον ελληνικό αθλητισμό. Θέλω επίσης να σας ευχαριστήσω γι’ αυτή την ιδιαίτερη τιμή προς το πρόσωπό μου, που αντανακλά τη διαχρονική στήριξη της Πολιτείας στον τομέα του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, τομέας που έχει πληγεί, όπως όλη η κοινωνία μας, από την οικονομική κρίση.

Έχει ιδιαίτερο συμβολισμό η σημερινή εκδήλωση, αν αναλογιστεί κανείς την ιστορία του Αιγυπτιώτικου Ελληνισμού και τις αξίες με τις οποίες έχει διαχρονικά ταυτιστεί.

Οι Αιγυπτιώτες σε εποχές εξαιρετικά δύσκολες για την Ελλάδα στήριξαν την πατρίδα έμπρακτα και ουσιαστικά.

Και δεν είναι μόνο οι σημαντικότατες υλικές δωρεές από τους πολυάριθμους αιγυπτιώτες εθνικούς ευεργέτες που δημιούργησαν πολύτιμες υποδομές και βοήθησαν στην αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων.

Είναι επίσης η σταθερή προσήλωση των Αιγυπτιωτών στις αξίες που έκαναν τον ελληνισμό, οικουμενικό: την δημιουργικότητα, την επιχειρηματικότητα, τον ανθρωπισμό, την συμμετοχή στα κοινά, την αλληλεγγύη.

Όλα αυτά τα στοιχεία, όλες αυτές οι αξίες, ξαναέρχονται σήμερα επιτακτικά στο προσκήνιο. Είναι τα εργαλεία που θα μας βγάλουν από την κρίση όσο γίνεται γρηγορότερα και με το μικρότερο δυνατό περαιτέρω κόστος για την κοινωνία μας.

Και είναι γι’ αυτό – ή πρέπει να είναι – φάρος για όλους μας, για κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα.

Σ’ αυτό το πλαίσιο κινούμαστε και σε ό,τι αφορά την πολιτική για τον αθλητισμό. Ο στόχος μας είναι σαφής: Αφενός να αξιοποιήσουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα, με δικαιοσύνη, με πλήρη διαφάνεια τους περιορισμένους πόρους που διαθέτουμε, για να στηρίξουμε τον αθλητισμό στην πατρίδα μας, διασφαλίζοντας την πρόσβαση όλων των Ελλήνων σ’ αυτό το πολύτιμο κοινωνικό αγαθό.

Αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα που έρχονται από το παρελθόν, διορθώνοντας στρεβλώσεις και βάζοντας τέρμα σε κακές πρακτικές, επικαιροποιώντας το θεσμικό πλαίσιο ώστε να ανταποκρίνεται στις νέες συνθήκες και τις ανάγκες του αθλητισμού μας.

Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και να διασφαλίσουμε τους όρους

ώστε τα ζωντανά και υγιή κύτταρα του ελληνικού αθλητισμού να συνεχίσουν να προσφέρουν, με ολοένα και μεγαλύτερο δυναμισμό, στην κοινωνία μας:

να προσφέρουν το δώρο τις άθλησης στους Έλληνες, και ιδίως στα παιδιά και τους νέους ανθρώπους, να μας χαρίζουν χαρά, αισιοδοξία και περηφάνια με τις διακρίσεις των αθλητών και των αθλητριών μας.

Σ’ αυτό το ακριβώς πλαίσιο εντάσσεται και η συνεργασία μας με τον ΕΝΟΑ για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης στο ζήτημα που έχει προκύψει μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Αγίου Κοσμά.

Μ’ αυτές λοιπόν τις σκέψεις, εύχομαι ολόψυχα καλή συνέχεια στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αιγυπτιωτών, με υγεία και καλές επιδόσεις στους αθλητές και τις αθλήτριές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου