Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Το πρόγραμμα εγκατάστασης νέων αγροτών συζητήθηκε στην Τρίπολη


«H νέα γενιά των αγροτών, πρέπει να αναπτυχθεί επιχειρηματικά, αντιλαμβανόμενη την όποια επιδότηση ή ενίσχυση ως σπόρο για φύτευμα και όχι ως καρπό έτοιμο για φάγωμα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργος Διδασκάλου, σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19/3 στην Τρίπολη, για το πρόγραμμα εγκατάστασης νέων αγροτών.

Η ημερίδα με τίτλο «2η πρόσκληση του προγράμματος εγκατάστασης νέων αγροτών», διοργανώθηκε από τη διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων Πελοποννήσου, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου, σε συνεργασία με την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, και πραγματοποιήθηκε παρουσία του ειδικού γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτρη Ιατρίδη και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.

Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας, στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η πληθυσμιακή αναζωογόνηση της υπαίθρου, με την εγκατάσταση νέων ανθρώπων ηλικίας 18 ως 40 ετών σε αγροτικές περιοχές, παρέχοντας κίνητρα με την μορφή επιδότησης και οι οποίοι ως επιχειρηματίες, πλέον, τα επόμενα χρόνια, αναμένεται να συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη της χώρας και την άνοδο του βιοτικού της επιπέδου.

Οι πιστώσεις για την περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως είπε, ανέρχονται στο ποσό των 14,7 εκατ. ευρώ τα οποία θα διατεθούν σε 1000 νέους ανθρώπους, αμβλύνοντας έτσι και το πρόβλημα της ανεργίας.
«Υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης των τομέων της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της αλιείας, αρκεί να γίνονται σωστές επιλογές και προγραμματισμός, κατάλληλο είδος καλλιέργειας και έρευνα αγοράς για το πού θα διατίθενται τα προϊόντα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Πρέπει να εφαρμόσουμε καινοτόμες δράσεις και πρακτικές με προσανατολισμό την ποιότητα και όχι την ποσότητα. Πρέπει να δοθεί μεγάλη έμφαση στα πιστοποιημένα προϊόντα, ονομασίας προέλευσης, τα βιολογικά, γιατί οι καταναλωτές τώρα πια, επιλέγουν ποιοτικά προϊόντα και ας τα πληρώνουν πιο ακριβά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου