Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ Τα πρώτα 72 ειδοποιητήρια











Τα πρώτα ειδοποιητήρια για την καταβολή φόρων εκατομμυρίων ευρώ στέλνει η εφορία σε 72 μεγαλοκαταθέτες, επιχειρηματίες και ιδιώτες που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ. Η απόκλιση μεταξύ των καταθέσεών τους στην Ελβετία και των φορολογικών τους δηλώσεων που εντόπισε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος αγγίζει ακόμα και τα 5 εκατ. ευρώ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ο έλεγχος επιπλέον 107 φορολογουμένων της λίστας Λαγκάρντ.

Το ΣΔΟΕ μετά τις εντολές των οικονομικών εισαγγελέων δουλεύει πλέον με εντατικότερους ρυθμούς στη λίστα Λαγκάρντ, ενώ αυξήθηκε ο αριθμός των ελεγκτών που ασχολούνται με τη λίστα Λαγκάρντ από 4 σε 16 άτομα. Όπως λένε αρμόδιες πηγές, οι 16 υπάλληλοι είναι άριστοι γνώστες των ηλεκτρονικών υπολογιστών και επεξεργάζονται γρηγορότερα τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων και καταθέσεων της τελευταίας δεκαετίας που έχουν δημιουργηθεί και για τα 2.062 πρόσωπα της λίστας. Εντός των επομένων δέκα ημερών άλλωστε αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι επιπλέον 107 φάκελοι της λίστας. Το ΣΔΟΕ έχει εντοπίσει ακόμη:
«Μαύρη τρύπα» άνω του 1,5 εκατ. στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
3,2 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς δύο ιδιωτών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων αλλά και στην προμήθεια οχημάτων του ΗΛΠΑΠ. Μάλιστα στην υπόθεση του ΗΛΠΑΠ βρέθηκαν τέσσερις off shore εταιρείες στην Κύπρο, όπου διοχετεύθηκε μέρος από τις μίζες.
Οδοντίατρο από τη Βούλα να εμφανίζει προσαύξηση περιουσίας 3 εκατ. ευρώ.
Αδήλωτα ποσά ύψους 1.800.000 ευρώ σε πρώην παράγοντα της ΠΑΕ ΑΕΚ που έχει κατηγορηθεί και για άλλα αδικήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου