Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Η γιορτή του Ιστορικού Ιερού Ναού της Υπαπαντής του Χριστού Ύδρας – υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Κωνσταντίνου (του Υδραίου)

Το Σάββατο 01.02.2014, την παραμονή της γιορτής του Ιστορικού Ιερού Ναού της Υπαπαντής του Χριστού Ύδρας και ώρα 05.45μμ έγινε η υποδοχή της Τίμιας Χείρας του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου.













Το Ιερό Λείψανο προερχόμενο από την Ιερή Μονή του Προφήτη Ηλιού της Ύδρας το μετέφερε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής π. Θεολόγος συνοδεία Μοναχών.
Την Τίμια Χείρα του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, υποδέχθηκε ο Αρχιμανδρίτης και Εφημέριος του Ναού της Υπαπαντής του Χριστού Ύδρας π. Θεόδωρος Θεοδοσίου που ετέθη εντός του Ναού για να την προσκυνήσουν και να πάρουν την ευλογία του Αγίου Κωνσταντίνου οι πιστοί.

Στη συνέχεια και ώρα 06.00μμμ ακολούθησε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός που χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Ποιμενάρχης μας κκ Εφραίμ με την παρουσία του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και Πρωτοπρεσβύτερου π. Ακίνδυνου Δαρδανού και των Ιερέων των ενοριών του νησιού.Στον Πανηγυρικό Εσπερινό προσήλθε ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Άγγελος Κοτρώνης, οι Αντιδήμαρχοι: κ Λ. Λούλου και Α. Σωτηρόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ Π. Μαρκαντώνης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος το Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Α. Μερτζάνης, εκπρόσωποι των Αρχών της Ύδρας (Αστυνομίας, Λιμενικού, ΑΕΝ), επίσης συμμετείχαν σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού της Ύδρας όπως και δεκάδες πιστών που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό.
Σε εμπνευσμένο λόγο ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στην σημασία της προσφυγής μας στην Εκκλησία και τον Χριστό και τόνισε ότι μόνο μέσα από την πίστη και την αληθινή αγάπη προς τον Γιό του Θεού μπορούμε να γίνουμε αληθινοί άνθρωποι.
Στην συνέχεια έγινε η περιφορά της Ιερής Εικόνας δια μέσω των γραφικών δρόμων της περιοχής και μετά η απόλυσης. Μετά την απόλυση στους παρευρισκόμενους δόθηκαν γλυκίσματα.
Την Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου και ώρα 07.00 θα γίνει έναρξη του Όρθρου θα ακολουθήσει η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και μετά το πέρας της θα δοθεί εόρτιο πρωινό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χάρις στις προσπάθειες του Εφημέριου του Ιερού Ναού της Υπαπαντής του Χριστού, Αρχιμανδρίτη π. Θεόδωρου Θεοδοσίου, την βοήθεια του ιεροψάλτη κ. Στέφανου Φρανζή, των Επιτρόπων και των ενοριτών η Εκκλησία ανακαινίσθηκε και κυριολεκτικά «έλαμπε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου