Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Τα “νέα” σώματα ασφαλείας 



Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου νωρίς το μεσημέρι, τη νέα μορφή που θα έχουν η ΕΛ. ΑΣ., η Πυροσβεστική υπηρεσία αλλά και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Οι αλλαγές είναι σαρωτικές σε επίπεδο δομών αφού θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές στη μορφή τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει το ΒΗΜΑ, η ΕΛ.ΑΣ. διαχωρίζεται σε τρεις κλάδους: Τάξης – Ασφάλειας, Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων.

Ο κ. Δένδιας μίλησε και για αναβάθμιση της εκπαίδευσης. Η Πυροσβεστική γίνεται επιχειρησιακός βραχίονας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και θα χωρίζεται σε δύο κλάδους: Επιχειρήσεων και Υποστήριξης. Οι συγχωνεύσεις δομών στα σώματα ασφαλείας κατά τον κ. Δένδια φτάνουν από 30% – 47%.

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι θα έρθει και δεύτερη φάση αναδιοργάνωσης με Προεδρικό Διάταγμα που θα αφορά σε αξιολόγηση προσωπικού, μεταθέσεις και αναδιοργάνωση περιφερειακών υπηρεσιών. Πρόσθεσε δε, ότι το νομοσχέδιο φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του υπουργείου της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της γενικής γραμματείας.

Στην παρουσίαση παρόντες ήταν επίσης ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αθ.Ανδρεουλάκος, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης και οι αρχηγοί της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου