Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΣΥ


Θέμα: Ζητούνται στοιχεία για μελέτες
κ. Περιφερειάρχη
Επανειλημμένα στο Περιφερειακό Συμβούλιο έχουμε εκφράσει τη θέση μας ότι οι μελέτες για τα μεγάλα δημόσια έργα υποδομής πρέπει να γίνονται από κρατικό φορέα, από τις δημόσιες υπηρεσίες ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα και η ασφάλεια των έργων, με όσο γίνεται χαμηλότερο κόστος, να υπάρχει σεβασμός και προστασία του περιβάλλοντος.

Επανειλημμένα επίσης έχουμε ζητήσει στοιχεία για μελέτες και δεν δίνονται ούτε σε εμάς, ούτε στο Περιφερειακό Συμβούλιο τέτοια στοιχεία.

Το τελευταίο διάστημα, μετά την διάλυση και τον παροπλισμό ουσιαστικά των τεχνικών υπηρεσιών, τα πάντα γύρω από τις μελέτες μικρές ή μεγάλες και για κάθε έργο ανατίθενται σε ιδιώτες πολλές φορές μέσω των δήθεν αναπτυξιακών της Περιφέρειας. Μάλιστα εκτός από τις μελέτες καρμπόν που είχαμε μέχρι τώρα, εγκαινιάζετε πλέον και τις μελέτες αέρα!!!

Επανερχόμαστε λοιπόν και ρωτάμε:

· Τι μέτρα παίρνετε για να ανακοπεί η διάλυση των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας

· Πώς εξελίχτηκε ο διαγωνισμός μελέτης αποκατάστασης των ενεργών ΧΑΔΑ, που ανατέθηκε ουσιαστικά στον τεχνικό σύμβουλο της Περιφέρειας για την διαχείριση των απορριμμάτων

· Θα κατοχυρωθεί ο διαγωνισμός και θα έχουμε κι άλλους τέτοιους διαγωνισμούς για μελέτες αέρα, και μάλιστα τέτοιου ύψους προϋπολογισμού (2,5 Εκατ. Ευρώ) όπως αυτός για μελέτες χωρίς να αναφέρονται σε συγκεκριμένα έργο, χωρίς να έχουν ημερομηνία έναρξης και λήξης, χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί πιστώσεις έργων κλπ.

· Τελικά ποια τα ποσά που διατέθηκαν την τελευταία 20ετια για μελέτες για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Η αρμόδια κα. Αντιπεριφερειάρχης σε προηγούμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μίλησε για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Πως αυτό ειδικεύεται ανά φορέα, ανά είδος μελέτης και ποια από αυτά τα έργα έχουν πραγματοποιηθεί.

· Πόσες, ποιάς αξίας και ποιες μελέτες έχουν εγκριθεί και λιμνάζουν στα συρτάρια των υπηρεσιών.

Ο επικεφαλής

της Λαϊκής Συσπείρωσης



Νίκος Γόντικας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου