Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Κεφαλονίτες: «Τέρμα τα ψέματα» - Σαμαράς: «Αυτά ήταν παλιά»















Τα προβλήματά τους εξέφρασαν οι πολίτες - Άλλοι ζήτησαν μόνο αλήθειες «αλλιώς δεν ξαναπατάτε εδώ» και άλλοι να ξαναγίνει το Ληξούρι δήμος

Με την λογική «τα παράπονά σας στον δήμαρχο» απευθύνθηκαν αρκετοί πολίτες της Κεφαλονιάς στον πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά.

«Όχι πολιτική και ψέμματα. Αλήθειες. Τέρμα τα ψέματα, αλλιώς δεν ξαναπατάτε εδώ», είπε ένας κάτοικος Ληξουρίου στον πρωθυπουργό, αν και οι περισσότεροι τον καλωσόρισαν και του ζήτησαν να τους ξαναεπισκεφθεί. «Αυτά ήταν παλιά», απάντησε ο πρωθυπουργός.

«Μας κάνατε χωριό, αλλά δεν είμαστε στο μυαλό και στο πνεύμα», είπε κάποιος στον κ. Σαμαρά, διαμαρτυρόμενος για τον «Καλλικράτη» στο Ληξούρι. Τα λεγόμενα αυτού του πολίτη τα ενίσχυσε και ένας άλλος κάτοικος Ληξουρίου που είπε χαρακτηριστικά: «Να κάνεις και δεύτερο δήμο στο Ληξούρι κ. πρωθυπουργέ. Υπάρχει πρόβλημα».

«Λέμε ότι η Κεφαλονιά αντέχει. Καλό είναι να λέμε αν αντέχει η Παλική», δήλωσε ένας τρίτος που είπε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην Παλική.

Ένας άλλος, ακόμη, ζήτησε από τον κ. Σαμαρά να επιστραφούν τα κρατικά κονδύλια τα οποία έχουν μειωθεί λόγω της κρίσης και «να μας δώσετε πίσω τα λεφτά που μας πήρατε».

Όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις συναντήσεις, έτσι και στην συγκεκριμένη, δεν έλειψαν και τα προσωπικά παράπονα.

«Έχω μια μάνα με 85% αναπηρία. ΄Έχει περάσει καιρός κι ακόμη περιμένω να λεφτά και με κοροϊδεύουν. Να πάρω τα λεφτά να βάλω μια γυναίκα να ζήσω και εγώ σαν άνθρωπος. Να βγω έξω να δουλέψω, να βγάλω ένα μεροκάματο. Μην ξεχνάτε τα προβλήματά μας», εξομολογήθηκε, τέλος, ένας κάτοικος στον πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου