Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Γ.Γ. της Περιφέρειας κ. Αβούρη ..αχ Αβούρη .. Ο δρόμος φάντασμα που έχει βυθιστεί 3 φορές και στοίχισε 37.000.000 ευρώ. Φυλακή θα πάει κανένας;



Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «αμαρτωλό έργο» αλλά θα ήταν δύσκολο να αποδοθεί η ηθική και φυσική αυτουργία του αμαρτήματος στο υπεύθυνο πρόσωπο.

Ας το αποκαλέσουμε λοιπόν το «έργο της διολίσθησης» μιας και βασική, γεωλογική αιτία είναι η πλάκα διολίσθησης που βρίσκεται κάτω από το έργο αλλά και κάτω από τις πολιτικές και τεχνικές ευθύνες.

Ο λόγος για τον δρόμο που είχε τη φιλοδοξία να παρακάμψει τους Βουτιάνους… Ένα δαπανηρό έργο που δεν έχει ολοκληρωθεί και απ’ ότι φαίνεται θα αργήσει να αποδοθεί σε χρήση. Ένα έργο θερινό, αφού τον χειμώνα «κινείται» και καταπίνει εκατομμύρια ευρώ.

‘Ένα έργο που ενώ δεν έχει δοθεί στην κυκλοφορία έχει στοιχίσει ήδη πάνω από 37.000.000 ευρώ.Για το έργο αυτό πρωτομάθαμε από την Γ.Γ. της Περιφέρειας κ. Αβούρη. Την ίδια εποχή οι κάτοικοι της περιοχής, που γνώριζαν την ιδιαιτερότητα των εδαφών χωρίς να έχουν σπουδάσει, διαβεβαίωναν ότι δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ.

Πέρασαν από τότε οι Γ.Γ. της Περιφέρειας Αγγελόπουλος, Χατζημιχάλης και Τατούλης και το έργο δεν έχει δοθεί ακόμα σε χρήση, ώστε να εξυπηρετείται η τουριστική κίνηση της Λακωνίας. Γράφουμε τουριστική γιατί οι αρμόδιοι της παραγωγικής, διαμετακομιστικής κι εμπορικής δραστηριότητας θεωρούν ότι από τη νέα χάραξη δεν εξυπηρετούνται. Αντιθέτως!


Το έργο, έχει εγκαινιαστεί δύο φορές. Έχει καταρρεύσει 3 φορές. Συνεπώς αναμένονται εγκαίνια.

Την αρχική μελέτη έκανε το Γραφείο Θεοδωρόπουλου – Αλαβάνου – Ευαγγελάτου. Η μελέτη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ ήταν πλήρης αφού υποδείκνυε στον εργολάβο την κρισιμότητα των σημείων όπου υποχρεωτικά έπρεπε να χρησιμοποιηθεί χώμα «φερτό» και υγιές προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακαταλληλότητα των εδαφών.

Το έργο εκτέλεσε, μάλλον με κακό τρόπο, η εταιρεία Χάρη Παπαμανώλη (εταιρεία που έχει αναλάβει μέρος του οδικού έργου Γύθειο – Αρεόπολη – Γερολιμένας). Το έργο επέβλεπε από την Περιφέρεια (ΔΕΚΕ) ο κ. Γ. Κωστόγιαννης (Ο επιβλέπων το Σκούρα – Πυρί). Προφανώς διέφυγε της προσοχής των ελεγκτών (κακή επίβλεψη) ότι δεν απομακρύνθηκε το σαθρό χώμα, δεν αντικαταστάθηκε από υγιές αλλά αντιθέτως χρησιμοποιήθηκε το ίδιο το υλικό εκσκαφής από την περιοχή προκειμένου, προφανώς για να πέσει το κόστος σε χρήμα και χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου