Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Πρόγνωση καιρού για 02/01/2014 και 03/01/2014



Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι και από τα δυτικά. Αναλυτικότερα:
Στην Αττική ο καιρός θα χαρακτηριστεί από νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι σχετικά άστατος, με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα χαρακτηριστεί από νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών, κυρίως στη Χαλκιδική και βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι άστατος με λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά αυξημένες, κυρίως στα νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα χαρακτηριστεί από νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στις ανατολικότερες περιοχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Σταδιακή θα είναι η βελτίωση. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι άστατος με νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα χαρακτηριστεί από νεφώσεις με βροχές. Σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές, αναμένονται κυρίως στα Δωδεκάνησα. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από το μεσημέρι και από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Παρασκευή στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα πιθανώς καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά και νότια πελάγη βόρειοι βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες.

Πηγή: ANT1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου