Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Γάζωσαν με 60 σφαίρες την οικία του γερμανού πρεσβευτή στο Χαλάνδρι


Επίθεση με πυροβολισμούς δέχτηκε η οικία του γερμανού πρεσβευτή στην Αθήνα, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 52, στο Χαλάνδρι. Το περιστατικό συνέβη στις 03.30 τα ξημερώματα, χωρίς να έχουν προκληθεί τραυματισμοί. 
Μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι δράστες σταμάτησαν απέναντι από την εξωτερική είσοδο της οικίας του πρεσβευτή Βόλφγκανγκ Ντολτ και αφού πυροβόλησαν αρκετές φορές έσπευσαν να εξαφανιστούν.
Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της αστυνομίας που έχει αποκλείσει την οδό Εθνικής Αντιστάσεως και διεξάγει έρευνες στον τόπο του συμβάντος αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, ενώ έχει προχωρήσει σε προσαγωγές έξι ατόμων.

Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής έχουν περισυλλέξει 60 κάλυκες των 7,62 mm, οι οποίοι εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία αφού εκτιμάται ότι πρόκειται για μια νέα τρομοκρατική επίθεση.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι δράστες χρησιμοποίησαν καλάσνικοφ.

Οπως είπε ο αστυνομικός φρουρός στο σπίτι του γερμανού διπλωμάτη, οι δράστες ήταν τέσσερα άτομα, οι οποίοι πυροβόλησαν εναντίον του σπιτιού χωρίς να στοχεύσουν ή να πειράξουν τον ίδιο και οι σφαίρες πήγαν όλες στον τοίχο, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός ή ζημιές στην κατοικία.

Ο αστυνομικός δήλωσε ότι δεν αντέδρασε, γιατί απέναντι είναι κατοικίες και υπήρχε κίνδυνος για τραυματισμούς πολιτών.

Οι δράστες μετά τους πυροβολισμούς έφυγαν από την οδό Χίου, προς την οδό Αποστολοπούλου. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας και στο σημείο έφτασαν περιπολικά και άλλες αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή, ενώ έγινε άμεσα μια προσαγωγή και ακολούθησαν και οι υπόλοιπες πέντε που έχουν γίνει μέχρι στιγμής.

Οπως ήταν αναμενόμενο η οδός Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι, από Τζαβέλλα έως Αποστολοπούλου, έκλεισε.

Για το συμβάν ενημερώθηκε αμέσως, από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον γερμανό πρέσβη με τον οποίο, νωρίτερα, είχε μιλήσει και ο Νίκος Δένδιας.

Είναι η δεύτερη φορά που η οικία του γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι γίνεται στόχος τρομοκρατών. Η προηγούμενη επίθεση είχε σημειωθεί τον Μάιο του 1999 από την 17Ν.

Οι δράστες είχαν εκτοξεύσει ρουκέτα η οποία εξερράγη στη στέγη της πρεσβευτικής κατοικίας, προκαλώντας μόνο ζημιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου