Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Σμυρνιώτης: "Είναι εύκολο να καταφεύγουμε στον λαϊκισμό

Σε συνέντευξη του ο κ. Γιάννης Σμυρνιώτης, δήμαρχος της Τρίπολης, απάντησε σε ρεπορτάζ μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας, στο οποίο γινόταν αναφορά στο ποσό το οποίο ξοδεύτηκε για τις εκδηλώσεις της άλωσης της πόλης το 2011, χαρακτηρίζοντας το ως υπερβολικά υψηλό για τα δεδομένα της εποχής.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σμυρνιώτης αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε: "Καταλαβαίνω την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί, όπως και το πόσο δύσκολα περνάνε οι συμπολίτες μας, αλλά δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε αυτή την κατάσταση για να καταφεύγουμε στον εύκολο λαϊκισμό. Γνωρίζω πως το συγκεκριμένο θέμα βγήκε με στοιχεία από μια έκθεση για το 2011 του ελεγκτικού συνεδρίου".

Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στο πρακτικό της συζήτησης του 2011, όπου όπως τόνισε, σε αιτιάσεις του αντιδημάρχου, του κ. Σαββάκη, ότι έγιναν μεγάλες δαπάνες τα προηγούμενα χρόνια, ο κ.Δελφάκης, επικεφαλής τότε της δεύτερης παράταξης της μειοψηφίας, είπε πως τα χρήματα είναι μια χαρά και σαν Δήμος πρέπει να δίνουμε βάρος σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις."Η απόφαση αυτή ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία. Μόνο η παράταξη του κ. Παυλή ψήφισε παρών γιατί δεν είχαν ενημερωθεί νωρίτερα. Το να καταφεύγουμε στον εύκολο λαϊκισμό είναι εύκολο. Το να χρησιμοποιείται μια έκθεση του ελεγκτικού συνεδρίου για δημιουργία εντυπώσεων επίσης είναι εύκολο. Θέλω να πω κάτι ακόμα. Η Τρίπολη έχει δυο εκδηλώσεις. Το Πάσχα και την άλωση της πόλης. Ό,τι και να λέγεται λοιπόν, εμείς σαν δημοτική αρχή, προσαρμοζόμενοι πάντα στο πνεύμα των καιρών, θα συνεχίσουμε να τις στηρίζουμε", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σμυρνιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου