Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΈΚΤΑΚΤΟ > Evaggelos Venizelos > facebook



Νέα μέτρα δημοσιονομικά δε μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Είναι υπονομευτικά για την οικονομία και την ανάπτυξη. Δεν έχει κανένα νόημα να εξυπηρετείς δημοσιονομικούς στόχους από ένα σημείο και μετά, αν οι στόχοι αυτοί, τελικά, υπονομεύουν το ΑΕΠ, άρα τον παρανομαστή του κλάσματος, γιατί δεν οδηγείσαι στο μαθηματικό αποτέλεσμα που θέλεις.
Αντιθέτως, είμαστε αποφασισμένοι να προωθήσουμε τα διαρθρωτικά μέτρα, είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σ’ ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος που σέβεται τον πολίτη και την ανάπτυξη και σε μια οικονομία που είναι πραγματικά ανταγωνιστική και δίνει ευκαιρίες απασχόλησης, γιατί η ανεργία είναι το μεγάλο θέμα. Αλλά θέσεις εργασίας χωρίς επιχειρήσεις, χωρίς επενδύσεις, δεν έχεις. Αυτό είναι το πλαίσιο.

Είπα προχθές σε μια δήλωσή μου ότι στήνεται ένα επικίνδυνο και άδικο επικοινωνιακό σκηνικό που θέλει να θέσει ξανά την Ελλάδα στο επίκεντρο, με το επιχείρημα πως δήθεν η Ελλάδα είναι το μόνο ή το κεντρικό πρόβλημα για την ευρωπαϊκή οικονομία ή για τη διεθνή οικονομία. Αυτό είναι ψευδές, είναι επικίνδυνο, είναι άδικο.

(...)

Πρέπει ο κόσμος να πάψει να απειλείται πως θα ληφθούν μέτρα που θα επηρεάσουν το εισόδημά του. Δε μπορεί ν’ αντέξει ο Έλληνας πολίτης περαιτέρω μείωση του διαθεσίμου εισοδήματός του. Έχει μειωθεί πάρα πολύ το διαθέσιμο εισόδημά του.

(...)

Πρέπει να αρχίσουμε να αποκαθιστούμε αδικίες και, κυρίως, πρέπει να δώσουμε δουλειά στον κόσμο, πρέπει να δώσουμε προοπτική στα παιδιά. Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί, εάν δεν σταθεροποιηθεί το πλαίσιο.

Όσοι πάνε να κλονίσουν την πολιτική σταθερότητα, φυσικά θέλουν να πλήξουν στην καρδιά της την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου