Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

 Πραγματοποιήθηκε στης 16/9/2013  έξω από το Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου η προαναγγελθείσα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Αστυνομικών της Περιφερείας Πελοποννήσου.
  Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και στήριξαν τον αγώνα μας σύσσωμη η τοπική αυτοδιοίκηση, και φορείς και Πολίτες του Νομού Κορινθίας.
  Παραβρέθηκαν:
Ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. ΔΕΔΕΣ Γεώργιος
Ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ Αλέξανδρος
Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων κ. ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ Κωνσταντίνος
Ο Δήμαρχος Βέλου – Βόχας κ. ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΣ Αννίβας
Ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ Σπυρίδων
Ο Δήμαρχος Νεμέας κ. ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΟΣ Ευάγγελος
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ Δημήτριος
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κορίνθου κ. ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος
Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου κ. ΚΑΤΕΜΗΣ Κωνσταντίνος
Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου κ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου κ. ΓΕΩΡΓΑΡΗΣ Βασίλειος
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών κ. ΠΑΛΙΑΚΑΣΗΣ Βασίλειος
Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ κ. ΚΟΥΡΕΜΠΕΣ Φάνης
Εκπρόσωποι των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν. Κορινθίας.


  Μετά το πέρας της συγκέντρωσης οι Πρόεδροι των Ενώσεων Περιφέρειας Πελοποννήσου μαζί με τον πρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. συναντηθήκαμε στην Αθήνα με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΥΛΟ Νικόλαο όπου συζητήθηκαν διεξοδικά τα άλυτα μέχρι σήμερα προβλήματα του ΥΦΕΚΑ Κορίνθου και του παραδώσαμε σχετικό Ψήφισμα Διαμαρτυρίας.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
  Εμείς οι Αστυνομικοί, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συγκεντρωθήκαμε σήμερα 16 Σεπτεμβρίου 2013 στην Κόρινθο και στέλνουμε στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία μας, ξεκάθαρο μήνυμα καλώντας την:
  Να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντί μας, όσον αφορά την οικονομική, οικογενειακή και εργασιακή εξαθλίωση στην οποία έχουμε περιέλθει με τις αποφάσεις της, προσπαθώντας να λύσει σημαντικά θέματα με προχειρότητα, και χωρίς τη δέουσα υπευθυνότητα.
  Η στήριξη εκ μέρους μας ήταν και είναι ουσιαστική καταβάλλοντας προσπάθειες πάνω από τις δυνάμεις μας για να στηρίξουμε και να κάνουμε τον Πολίτη να αισθάνεται ασφαλής, καλούμενοι να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας το μεγάλο ζήτημα της Λαθρομετανάστευσης.
  Τις προσπάθειες αυτές, το φιλότιμο μας, την αυτοθυσία μας την έχει παραδεχθεί και μας έχει ευχαριστήσει γι αυτό τόσο ο Πρωθυπουργός της Χώρας όσο και ο Υπουργός μας με την υπόσχεση της άρσης των αδικιών.
  Όμως άμεσα αυτές οι ευχαριστίες και οι υποσχέσεις πρέπει να γίνουν πραγματικότητα ως ένδειξη σεβασμού και ανταμοιβής σε όλους εμάς που καθημερινά μοχθούμε και υπομένουμε αυτή την κατάσταση, αλλιώς όλες οι ευχαριστίες και οι υποσχέσεις θα θεωρηθούν εμπαιγμός.
Απαιτούμε:
  Να στελεχωθεί άμεσα με μόνιμο προσωπικό το Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου.
  Να εφαρμοστούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που προβλέπονται από τη Νομοθεσία.
  Να σταματήσει η καθημερινή ενίσχυση του Κέντρου Κράτησης με αστυνομική δύναμη από τις Διευθύνσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αποδυναμώνοντας το ήδη λιγοστό προσωπικό των υπηρεσιών, απαξιώνοντας έτσι τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον φορολογούμενο Πολίτη.
  Να σταματήσει η καθημερινή καταστρατήγηση των κανόνων υγιεινής, του ωραρίου εργασίας και η εκμετάλλευση του φιλότιμου, από την Συντεταγμένη Πολιτεία, σε μία υπηρεσία που το καθήκον της,  υποτίθεται είναι η διαφύλαξή τους.
  Να ενισχυθούν οι υπηρεσίες με προσωπικό και μέσα ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε ασφάλεια στο φορολογούμενο πολίτη.
  Δεν λησμονούμε τις ευχαριστίες, ούτε τα «ισοδύναμα μέτρα», ούτε την αναγκαιότητα της αναγνώρισης της εργασίας μας ως επικίνδυνης και ανθυγιεινής.  Βιώνουμε καθημερινά τα οξυμένα προβλήματα στις Υπηρεσίες, προσπαθούμε να θωρακίσουμε τις οικογένειές μας και τον Πολίτη από την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για το αύριο.
  Στην προσπάθειά μας αυτή απαιτούμε από την Κυβέρνηση να επιδείξει το ενδιαφέρον της έμπρακτα.
  Η ώρα ήρθε, πρέπει να δώσετε τις απαιτούμενες λύσεις σεβόμενοι τα λεγόμενά σας, τα υποσχόμενα, τον εαυτό σας και τον Πολίτη που υπηρετείτε.
  Ο αγώνας συνεχίζεται έως τη δικαίωση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου