Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Επανήλθε το σήμα της Digea Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο διευθύνων σύμβουλος της Digea είχε δηλώσει ότι σημειώθηκε πρόβλημα στην επεξεργασία του σήματος

Αποκαταστάθηκε τελικά η εκπομπή του ψηφιακού σήματος του αποκλειστικού παρόχου Digea. 
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο διευθύνων σύμβουλος της Digea Γιώργος Μαθιός είχε δηλώσει ότι σημειώθηκε πρόβλημα στην επεξεργασία του σήματος.

ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΚΕΜΧ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΡΙΩΝ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΩΝ ΣΤΟΝ Ι Ν ΑΓ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

SOK... Υπό αμφισβήτηση η παραχώρηση τηλεοπτικών συχνοτήτων στην Digea


Τη νομιμότητα της διαδικασίας κάτω από την οποία παραχωρήθηκαν οι τηλεοπτικές συχνότητες στην Digea αμφισβητεί η κυβέρνηση, με επιστολή που απέστειλε στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ο υπουργός αναπληρωτής Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.
Στην επιστολή του, σύμφωνα με το infocom.gr, ο Χρήστος Σπίρτζης ζητά εξηγήσεις για τη χορήγηση Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων Επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, θέτοντας 13 ερωτήματα. Μεταξύ άλλων ζητά απαντήσεις γιατί δεν αποκλείστηκε η Digea που είναι και πάροχος περιεχομένου,γιατί δεν κατέπεσε ο διαγωνισμός αφού μετείχε μόνο μια εταιρεία, γιατί έγινε αναθεώρηση του τεχνοοικονομικού μοντέλου της προκήρυξης μετά την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης των συχνοτήτων στη Digea, βάσει ποιού χάρτη προκηρύχθηκαν οι ψηφιακές συχνότητες και γιατί αναθεωρήθηκε η αρχική μελέτη.

Τα βασικότερα ερωτήματα είναι τα εξής:
Ερώτηση με αριθμό 1: Για ποιο λόγο, βάσει ποια απόφασης και με ποιο αιτιολογικό υπήρξε πρόοδος της διαγωνιστικήςδιαδικασίας και ολοκλήρωση αυτής με κατακυρωτική απόφαση (ΑΠ 706/4/6-2-2014) παρά το γεγονός της συμμετοχής μιας και μόνο διαγωνιζόμενης εταιρείας στο συγκεκριμένο διαγωνισμό.
Ερώτηση με αριθμό 2: Για ποιους λόγους δεν έγινε χρήση του άρθρου 6.2.3 της Προκήρυξης (προεπιλογή) για αποκλεισμό συμμετοχής της συγκεκριμένης διαγωνιζόμενης με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εθνική ασφάλεια με δεδομένο ότι το άρθρο 80 παρ. 1 εδαφ. στ του ν.4070/2012 «απαγορεύει» ο πάροχος δικτύου να είναι και πάροχος περιεχομένου.
Ερώτηση με αριθμό 5: Με ποια διάταξη νόμου, κανονιστικής ή άλλης πράξεως κ.λ.π. προβλεπόταν η αρμοδιότητά σας, μετά την κατακύρωση και υπογραφή της από 7-2-2014 σύμβασης να εκδώσετε κατά σειρά τις με αρ. 716-007/17-6-2014 (ΦΕΚ Β΄1587/2014) αρ.716-003/25-6-2014 (ΦΕΚΒ/1693/2014) και 707/2/24-6-2014 (ΦΕΚ Β ΄1676/2014) αποφάσεις σας, με τις οποίες δεν καθορίζατε μόνο τα ΑΟΤ (ανώτατα όρια τιμών) σύμφωνα με το άρθρο 9 της Προκήρυξης αλλά αναθεωρήσατε το τεχνοοικονομικό μοντέλο του παραρτήματος Ε4 αυτής;
Ερώτηση με αριθμό 7: Κατά πόσον οι χρόνοι υλοποίησης του χρονοδιαγράμματος της προκηρυσσόμενης υπηρεσίας αποτελούσαν εύλογους χρόνους για τη διασφάλιση επαρκούς ανταγωνισμού και διαφάνειας της διαδικασίας, κατά θεμελιώδη αρχή του ευρωπαϊκού και εθνικού δικαίου για την ισοδύναμη πρόσβαση όλων των διαγωνιζόμενων στις διαγωνιστικές διαδικασίες, αποφυγή όρων αποτρεπτικών συμμετοχής και άνισης/διακριτικής μεταχείρισης μη λαμβάνοντας υπόψη την αρχή της αναλογικότητας;
Ερώτηση με αριθμό 9: Τους λόγους για τους οποίους προχωρήσατε στη διαγωνιστική διαδικασία βάσει της ΚΥΑ με αρ. 42008/5-10-2012 «Χάρτης Συχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής ευρυεκπομπής τηλεοπτικού σήματος» ΦΕΚ 2704/Β/5-10-2012, για καθολική κάλυψη 95% του πληθυσμού, όταν εκ των όρων του διαγωνισμού ζητείτο κάλυψη 98% δημιουργώντας κατά αυτόν τον τρόπο «λευκές» περιοχές που έπρεπε να καλυφθούν επιβαρύνοντας υποχρεωτικά τους ΟΤΑ;
Ερώτηση με αριθμό 10: Βάσει ποιου χάρτη συχνοτήτων προκηρύχθηκε η συγκεκριμένη δημοπρασία; Σε ποια μελέτη στηρίχθηκε ο χάρτης συχνοτήτων, πότε ανατέθηκε και εκπονήθηκε η συγκεκριμένη μελέτη, από ποιόν μελετητή και με ποια διαδικασία ανατέθηκε η μελέτη αυτή;

ΕΡΤ: Θυσία για χάρη της DIGEA των μεγαλοκαναλαρχών και του «ψηφιακού μερίσματος»

Την  Τετάρτη, 19 Ιούνη, ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), αναφορικά με τον «Περιορισμό του Αριθμού των Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής και τη Διαδικασία Χορήγησής τους». Πίσω από αυτόν τον ακαταλαβίστικο για τους πολλούς τίτλο κρύβεται η διαδικασία με την οποία μεθοδεύεται η παράδοση για τα επόμενα 15, τουλάχιστον, χρόνια του πλήρους ελέγχου και της οικονομικής εκμετάλλευσης των ψηφιακών συχνοτήτων στους μεγαλοεπιχειρηματίες που κατέχουν τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια. Και, βέβαια, η διαδικασία αυτή έχει άμεση σχέση με τον όχι τόσο ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ.
Ενα το κρατούμενο είναι, βέβαια, ότι η απόφαση της συγκυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ και να την ξανανοίξει συρρικνωμένη, εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική της για κλείσιμο και συρρίκνωση φορέων και οργανισμών του Δημοσίου, με μαζικές απολύσεις εργαζομένων και περαιτέρω τσάκισμα μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων, με ταυτόχρονη παράδοση χώρου στο κεφάλαιο, για να δραστηριοποιηθεί. Ομως, στο θέμα της ΕΡΤ υπάρχουν και άλλοι «ειδικοί σκοποί» που εξυπηρετούνται ταυτόχρονα και οι οποίοι κάνουν ακόμη πιο ξεκάθαρη την πολιτική διαχείρισης της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου. Πίσω από την τύχη της ΕΡΤ κρύβεται ένα τρελό πάρτι δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει να κάνει με τον πλήρη έλεγχο και την εκμετάλλευση της «ψηφιακής εκπομπής» από μια ιδιωτική εταιρεία, την παράδοση - εκχώρηση σε αυτήν του πλούσιου εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων εκπομπής που διαθέτει σήμερα η ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα, αλλά και με την επιτάχυνση των διαδικασιών για την εκμετάλλευση του «ψηφιακού μερίσματος», το οποίο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ενωση, μπορεί να αποδώσει 18 έως 44 δισ. ευρώ αν αξιοποιηθεί.
***

Το μαύρο φεύγει: η ΕΡΤ ξανανοίγει, της Αγλαΐας Κυρίτση


Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται δυο χρόνια από το κλείσιμο της ΕΡΤ. Συμπληρώνονται δυο χρόνια από την 11η Ιουνίου του 2013, όταν το πραξικοπηματικό μαύρο στη δημόσια ραδιοτηλεόραση ήρθε να σφραγίσει με τον πιο κυνικό τρόπο την υπόκλιση στις απαιτήσεις της τρόικας. Ένα μαύρο που πιστοποίησε όσα ετούτος ο τόπος βιώνει τα δύσκολα χρόνια του μνημονίου.

Ένα μαύρο που επικύρωσε απροκάλυπτα την απαξίωση της δημοκρατίας και του κοινοβουλίου. Που επικύρωσε την αντίληψη η οποία λέει ότι η κοινωνία και οι άνθρωποι αντικαθίστανται από αριθμούς και οικονομικούς στόχους που πρέπει πάση θυσία να υπηρετηθούν.

Ένα μαύρο που επικύρωσε την υποτέλεια και άνοιξε ένα βαθύ τραύμα στην ίδια τη δημοκρατία. Καμιά κυβέρνηση στην παγκόσμια ιστορία δεν τόλμησε να κάνει αυτό που έκανε η τότε συγκυβέρνηση της μνημονιακής Ελλάδας. Ένα μαύρο που εξέθεσε τη χώρα μας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Την αποχώρησή τους από την Ομάδα Κλασσικού Ποδηλάτου Άργους


Την αποχώρησή τους από την Ομάδα Κλασσικού Ποδηλάτου Άργους ανακοίνωσαν 22 μέλη της (εκ των οποίων και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής με ανακοίνωση που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ως αίτιο για την αποχώρησή τους επικαλούνται λόγους προσωπικούς και δεοντολογικούς, τους οποίους, όπως αναφέρουν, αν κριθεί σκόπιμο θα δημοσιοποιήσουν στο μέλλον.
Η ανακοίνωση αποχώρησης:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγαπητοί φίλοι και συμποδηλάτες,
Τα τελευταία χρόνια ένας φρέσκος αέρας ζωντάνιας και ανανέωσης στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα της πόλης του Άργους αλλά και ολόκληρης της Αργολίδας ήρθε από τα παλιά. Αυτή η παλιά αλλά και ταυτόχρονα τόσο νέα πηγή πολιτισμού είναι η Ομάδα Κλασσικού Ποδηλάτου Άργους, μια ομάδα ανθρώπων που με γνώμονα την αγάπη τους για το κλασσικό ποδήλατο συνεργάστηκαν και δημιούργησαν μια πολυσυλλεκτική κοινότητα δράσεων αναδεικνύοντας τα ποδήλατα των προγόνων μας.

Με μία σειρά εκδηλώσεων τόσο κατά μόνας όσο και σε συμμετοχικό επίπεδο η Ο.Κ.Π.Α. αποτέλεσε και αποτελεί σημείο αναφοράς για το ποδηλατικό αλλά και το πολιτιστικό κοινό της Αργολίδας .

Με την συμμετοχή της σε εκθέσεις όπως αυτή της ΠΕΣΥΠ το 2013, της έκθεσης 2ου Παγκοσμίου Πολέμου που έγινε στο χώρο των στρατώνων του Άργους κ.ά., καθώς και με παρουσιάσεις με δική της πρωτοβουλία όπως η παρουσίαση των ποδηλάτων μας στο κοινό των Σπετσών το 2014 και η διοργάνωση της μεγαλύτερης έκθεσης κλασσικού ποδηλάτου στο Αργειακό χώρο τον Ιανουάριο του 2014, η Ο.Κ.Π.Α. έδωσε χρώμα μιας άλλης εποχής ,εκθέτοντας ποδήλατα που χρονολογούνται από τις αρχές του περασμένου αιώνα, και εξοικείωσε το κοινό της Αργολίδας με την φιλοσοφία του κλασσικού ποδηλάτου.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

ΜΕ ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΕ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗ...

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ ΞΕΣΗΚΩΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Η ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Η ΠΡΩΤΗ ΠΤΗΣΗ Charter ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΙΚΟ ΝΗΣΙ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΠΗΛΙΩΤΗ ΕΥΧΕΣ

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

4η ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΕΛΙΑΣ

10ος ΑΡΓΕΙΑΚΟΣ ΜΥΚΗΝΑΪΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 2015

55ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΡΟΤΑΡΙΑΝΩΝ

Καλό ταξίδι! Βάλλια .Ναύπλιο: Τραγικό τέλος για 19χρονη σε τροχαίο

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ 4ΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΕΛΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΒΡΑΔY Η «4Η ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΕΛΙΑΣ»

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών στην περιοχή Λεωνιδίου


               Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Αργολίδα  Πάνω από 70 μετασεισμοί σε 24 ώρες.
Σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Νεάπολης Λακωνίας στις 19.46 το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 5 χλμ.

Κάτοικοι του Γυθείου ταρακουνήθαν αρκετά.Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στις Βελιές.

ΜΑΓΕΥΤΙΚΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ

ΜΙΚΡΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΤΟΥΛΗ, ΚΑΜΠΟΣΟΥ, ΚΩΣΤΟΥΡΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑ «ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΜΕ» ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΗΓΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ...

ΠΛΩΤΑ ΠΑΛΑΤΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΑΠΟ 2 ΕΩΣ 6 ΜΑΪΟΥ

Ο ΟΣΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΟΝ ΑΓ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΌΠΟΥΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ ΤΩΡΑ : Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε κολώνα ΒΙΝΤΕΟ

Στις 00 : 00 τα μεσάνυχτα περίπου ΙΧ αυτοκινητο ξέφυγε της πορείας του κ προσέκρουσε σε στύλο φωτισμού απέναντι από τον κυκλικό κόμβο της εντεκατης στο Ναύπλιο . Άμεσα ειδοποιηθηκε η αστυνομία Ναυπλίου. Ευτυχώς ο νεαρός άνδρας που οδηγούσε το ΙΧ δεν τραυματιστηκε!
>>>>>>>>>>>


Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Tέλος τα τραπέζια των καταστημάτων στις παραλίες.


Τέλος τα τραπεζάκια και οι ξαπλώστρες στις παραλίες, η νέα απόφαση Φ.Ε.Κ 578/2015 των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών για τον τρόπο παραχώρησης των παραλιών έχει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το παρελθόν, ενώ αυξάνει από 20% σε 30% το ποσοστό των μισθωμάτων που θα καταλήγει στο Δημόσιο.

Τέλος τα τραπεζάκια και οι ξύλινες πλατφόρμες «επάνω στο κύμα».

Οι δε ενοικιαζόμενες ξαπλώστρες θα πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 5 μέτρα από το κύμα, αφήνοντας ελεύθερο χώρο για όλους τους λουόμενους.

Η νέα απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών για τον τρόπο παραχώρησης των παραλιών έχει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το παρελθόν, ενώ αυξάνει από 20% σε 30% το ποσοστό των μισθωμάτων που θα καταλήγει στο Δημόσιο.

Ωστόσο, παραμένει στην ίδια φιλοσοφία της «μαζικής» παραχώρησης των παραλιών στους δήμους, αντίθετα με τις υποδείξεις πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ.

Η πολυαναμενόμενη απόφαση υπεγράφη την προηγούμενη εβδομάδα και, αντίθετα με τις προηγούμενες, θα έχει διάρκεια ζωής 2 ετών, δίνοντας για πρώτη φορά στους δήμους το δικαίωμα να συνάψουν διετείς συμβάσεις μίσθωσης παραλιών.

Η απόφαση ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες μπορεί να μισθωθούν τμήματα παραλιών σε δήμους ή ιδιώτες για την τοποθέτηση εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης λουομένων (λ.χ. ξαπλώστρες με ομπρέλες), θαλάσσιες δραστηριότητες και καντίνες.

Η νέα απόφαση περιέχει κάποιες σημαντικές διαφοροποιήσεις, που είναι καλό να γνωρίζει το κοινό:

• Για πρώτη φορά απαγορεύεται ρητώς η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στις παραλίες.

Επίσης απαγορεύεται η τοποθέτηση ξύλινων δαπέδων, με την εξαίρεση των ξύλινων διαδρόμων.

• Αυξάνεται από 3 μέτρα σε 5 μέτρα η απόσταση που πρέπει να διατηρείται ελεύθερη ανάμεσα στην όποια χρήση (λ.χ. ξαπλώστρες) και το κύμα.

• Οι τροχήλατες καντίνες μπορούν να μισθώσουν τον μισό χώρο από πέρυσι (έως 15 τ.μ., έναντι 30 τ.μ. που ίσχυε μέχρι και το 2014). Οι καντίνες απαγορεύεται να έχουν ηχητικές εγκαταστάσεις.

• Απαγορεύονται οι «αφαιρούμενες σκιάδες» (τέντες ή κατασκευές σκίασης) στις παραλίες (πέρυσι επιτρεπόταν να καταλαμβάνουν έως 20 τ.μ. εκάστη).

• Απαγορεύεται η μίσθωση ακτών με αυθαίρετες κατασκευές (πέρυσι αρκούσε να έχει υποβληθεί αίτημα νομιμοποίησης, ανεξαρτήτως της τύχης του).

Εκτός από τις υπέρ των λουομένων (και κατά του χάους) τροποποιήσεις, η απόφαση περιλαμβάνει και μερικές οικονομικού ή διοικητικού τύπου βελτιώσεις.

Η πιο σημαντική είναι ότι αυξάνει το ποσοστό του μισθώματος που αποδίδεται στο Δημόσιο από 20% σε 30%.

Επίσης, δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα υπογραφής διετούς σύμβασης, καθώς η ΚΥΑ έχει διάρκεια μέχρι τον Μάρτιο του 2017. Τέλος, δίνει μια μικρή ανάσα στις κατά τόπους κτηματικές υπηρεσίες (που πρέπει διά νόμου να ελέγξουν τις συμβάσεις), αυξάνοντας την προθεσμία ελέγχου από 7 σε 12 εργάσιμες.

Παρά τις σημαντικές βελτιώσεις της, όμως, η κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών διατηρεί τη φιλοσοφία της άνευ εξαιρέσεων παραχώρησης όλων των παραλιών (η εξαίρεση κάποιων εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των δήμων), κάτι που είναι αντίθετο με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Επίσης, η απόφαση δεν υπογράφεται και από τον υπουργό Περιβάλλοντος.

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΤΩΡΑ: Ισχυρός σεισμός 6,1 ρίχτερ ανατολικά της Κρήτης .. και στο Ναύπλιο, αισθητός και στην Αθήνα Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015

 
Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 21:07 απόψε στο θαλάσσιο χώρο ανατολικά της Κρήτης.Ο σεισμός ήταν επιφανειακός,αφού είχε εστιακό βάθος μόλις 2χλμ και αναστάσωσε τους κατοίκους σ' ολόκληρη την Κρήτη και στα υπόλοιπα νησιά του νοτιανατολικού Αιγαίου.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ κύριος Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο Mega πιθανολογεί πως πρόκειται για τον κύριο σεισμό τον οποίο ανεβάζει στα 6,2 ρίχτερ και τόνισε πως θα υπάρξουν αρκετοί μετασεισμοί.

Ηδη μέχρι τις 21:24 έχουν σημειωθεί τρεις μετασεισμοί 3,9 - 4 και 4,3 ρίχτερ...

Τα στοιχεία του σεισμού σύμφωαν με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο
Μέγεθος ML 6.1
Περιοχή ΚΡΗΤΗ, ΕΛΛΆΔΑ
Ημερομηνία ώρα 04/16/2015 18: 07: 43.4 UTC
Τοποθεσία 35.11 Ν? 26.88 Ε
Βάθος 2 χιλιόμετρα
Αποστάσεις:
367 χιλιόμετρα S της Σμύρνης, Τουρκία / pop: 2500603 / τοπική ώρα: 21: 07: 43.4 04/16/2015
160 χιλιόμετρα Ε του Ηρακλείου, Ελλάδα / pop: 137154 / τοπική ώρα: 21: 07: 43.4 16/04/2015
107 χιλιόμετρα Ε του Αγίου Νικολάου, Ελλάδα / pop: 10799 / τοπική ώρα: 21: 07: 43.4 16/04/2015
53 χιλιόμετρα ΝΔ της Καρπάθου, Ελλάδα / pop: 2,243 / τοπική ώρα: 21: 07: 43.4 2015-04- 16

Διευθύντρια τράπεζας εργαζόταν ως ιερόδουλη με 450 ευρώ την ώρα!



Αποκάλυψη Ολλανδικού Περιοδικού Σεξουαλικό σκάνδαλο μεγατόνων συγκλονίζει την κοινή γνώμη της Ολλανδίας. Η 46χρονη διευθύντρια χρηματαγορών της Ολλανδικής Κεντρικής Τράπεζας έκανε και δεύτερη δουλειά. Την «αρχαιότερη»…
Με ταλέντο στον σαδομαζοχισμό, η διευθύντρια στην Κεντρική Τράπεζα υποσχόταν στους πελάτες της αξέχαστες εμπειρίες με πολλά μαστίγια και… γλυκό πόνο. Η αμοιβή της ξεκινούσε από -κρατηθείτε- 450 ευρώ την ώρα.
Απαραίτητο αξεσουάρ στα ηδονικά βασανιστήρια που προσέφερε η στολή των SS, των ναζιστών βασανιστών δηλαδή, που είχε μεγάλη πέραση στους πελάτες της, που πλήρωναν αδρά για να τους βασανίζει.

Η διευθύντρια της Ολλανδικής Κεντρικής Τράπεζας δεν «κρυβόταν». Διαφήμιζε τις υπηρεσίες της μέσω διαδικτύου, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Κοντσίτα Βαν Ντερ Βαάλ (Conchita van der Waal).Το διαφημιστικό της σύνθημα ήταν «όσο πιο ακραίο τόσο το καλύτερο». Μάλιστα, ότι μπορούσε να υποδυθεί τον ρόλο του «αξιωματικού των Ες Ες» το διαφήμιζε και αυτό μέσω διαδικτύου.

Η αποκάλυψη που έκανε οικονομικό περιοδικό της Ολλανδίας, οδήγησε αμέσως στην απόλυση της γυναίκας από την Ολλανδική κεντρική Τράπεζα «για λόγους ηθικής ακεραιότητας» όπως χαρακτηριστικά ανακοινώθηκε.

Η γυναίκα στο παρελθόν είχε εργαστεί για δύο από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις της Ολλανδίας (ABN-AMRO και ING Bank) και στην Κεντρική Τράπεζα προσελήφθη το 2007.

Η Μέρκελ τίμησε το Άγιο Φως, ως Αρχηγό κράτους

Απίστευτο βίντεο από τροχαίο ατύχημα στη Ρωσία



ο αερόσακος δέν άνοιξε...και αντί να πάει να δεί τον άλλο οδηγό κοίταζε το αμάξι του...τόσο αναίσθητοι είμαστε..ποιός ξέρει τί βλακίες έκανε ο φορτηγατζής για να μπεί με τόση ταχύτητα στην στροφή και ούτε ζώνη πρέπει να φορούσε το βλήμα. Πάντως αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως σχεδόν όλοι στην ρωσία έχουν κάμερες στα αμάξια τους....




ΝΕΚΡΗ 19ΧΡΟΝΗ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ BINTEO MAXTV ... ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ

                     
                         

«Έσβησε» η μία από τις τρεις 19χρονες που επέβαιναν στο αυτοκίνητο
Μια νέα γυναίκα έχασε την ζωή της σήμερα τα ξημερώματα και δύο άλλες τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην Αγία Ελεούσα Ναυπλίου. Ειδικότερα, το ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε μια 19χρονη και στο οποίο επέβαιναν ακόμα δύο συνομήλικές της, στο 1ο χιλιόμετρο του δρόμου Αγίας Ελεούσας - Νέας Τίρυνθας, για άγνωστη αιτία, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των τριών κοριτσιών.

Οι 19χρονες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου λίγο μετά η μία 19χρονη, που επέβαινε στο όχημα, υπέκυψε στα τραύματά της.

Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνά κι ενεργεί προανάκριση η Τροχαία Ναυπλίου.

Ο ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

«Η ΕΞΟΧΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΘΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ»

Η ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΑΓΓΙΞΕ ΤΟΥ 100% ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

«ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ»

Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ ΤΟ ΑΡΓΟΣ

ΠΛΗΘΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΑΛΑΜΗΔΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

ΔΙΔΥΜΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΡΜΑΟ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ Π Λ Ι

55ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΡΟΤΑΡΥ ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΑΥΞΗΜΕΝΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

ΔΗΜ ΣΑΡΑΒΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΔΥΜΩΝ ΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2016 Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ

Ο ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

ΤΡΑΓΩΔΙΑ: BINTEO Πως έχασε την ζωή της η άτυχη 19χρονη Βασιλική



Το τροχαίο συνέβη γύρω στις 00.30.
Το αυτοκίνητο μάρκας ΤΟΥΟΤΑ κινείτο από τον κόμβο Αγίας Ελεούσας προς τον κόμβο Αγίου Ανδριανού. Στην στροφούλα πριν το ξυλουργείο του Χατζηνικολάου, υπάρχουν 2-3 καδοι γεμάτοι με απορρίμματα λόγω των ημερών. Σύμφωνα με πληροφορίες την ώρα εκείνη στο σημείο υπήρχε μια αγέλη σκύλων και έψαχναν στα σκουπίδια. Κάποια από αυτά βγήκαν στο δρόμο, η νεα οδηγός προσπάθησε να τα αποφύγει και έχασε τον έλεγχο του αυτοκινητου.Το αυτοκίνητο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, βγήκε εκτός δρόμου πέφτοντας σε ένα χωράφι 50-60 πόντους πιο χαμηλά από το επίπεδο του δρόμου, κτύπησε σε μια πορτοκαλιά την οποία ξερίζωσε και στη συνέχεια βγαίνοντας σε ένα μικρό κάθετο δρόμο σε απόσταση 4-5 μέτρων κτύπησε στην τσιμεντένια μάντρα της επιχείρησης Χατζηνικολάου.
Η άτυχη 19 χρονη Βασιλική που έχασε την ζωή της καθόταν στο πίσω κάθισμα, ενώ οι δύο φίλες της που τραυματίστηκαν εαφρά μπροστά και ίσως τις προστάτευσαν οι αερόσακκοι που και οι δύο άνοιξαν.
Όλα τα κορίτσια είναι από το Ναύπλιο.
Η κηδεία της άτυχης 19χρονης θα γίνει σήμερα στον Άγιο Αναστάσιο Ναυπλίου στις //www.argonafplia.gr/

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

1η Γιορτή Κάνναβης στην Αθήνα είναι γεγονός!

Το Σύνταγμα γεμίζει... χόρτο! και μαστούρα ... 


Η πρώτη επίσημη συγκέντρωση και γιορτή διαμαρτυρίας και διεκδίκησης της νομιμοποίησης της κάνναβης (θα) είναι γεγονός το Σάββατο 9 Μαΐου, καθώς συλλογικότητες και πολίτες διοργανώνουν την Γιορτή Κάνναβης !

Αναλυτικά η ανακοίνωση μέσω του Facebook:

"1η Γιορτή της Κάνναβης, Σάββατο 9 Μάη στις 1 το μεσημέρι, πλατεία Συντάγματος!

Ήρθε η ώρα να γίνεις η αλλαγή που ονειρεύεσαι. Ήρθε η ώρα να γίνεις μέρος της ιστορίας.
Η κάνναβη θα γίνει νόμιμη μόνο αν η κοινωνία, μόνο αν εσύ το διεκδικήσεις δημόσια και υπεύθυνα.

Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε άτομα, ομάδες, συλλογικότητες και εγχειρήματα απ΄ όλη την Ελλάδα να συμμετέχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο διεκδίκησης και απελευθέρωσης το Σάββατο 9 Μάη στη πλατεία Συντάγματος, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας δράσης για την αλλαγή των πολιτικών για τα "ναρκωτικά" και τη νομιμοποίηση της κάνναβης.

Γίνε Πρεσβευτής της Κάνναβης στην περιοχή σου, βοήθησε στη διάδοση της πληροφορίας και να οργανωθούν λεωφορεία για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Στείλε μας ένα email στο iliosporoi[at]yahoo.gr αν μπορείς να αναλάβεις κάποια σχετική πρωτοβουλία και να βοηθήσεις με τον οποιονδήποτε τρόπο.

Μέσα σε δέκα χρόνια αντιαπαγορευτικών φεστιβάλ και εκδηλώσεων, δείξαμε με τη μαζική συμμετοχή και υποστήριξη του κόσμου ότι η κοινωνία είναι πλέον έτοιμη για αλλαγή, στείλαμε ότι πληροφορία είναι χρήσιμη στους πολιτικούς για να πάρουν ενημερωμένες αποφάσεις και κλείσαμε ένα κύκλο διεκδίκησης και αγώνα.

Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Κόλπο για να φύγει αμέσως! ο Λεκές από κερί στα ρούχα;



Εσάς σας έχει τύχει να γυρίσετε από την Ανάσταση και να δείτε ότι τα ρούχα σας λερώθηκαν από το κερί της λαμπάδας; Μην αγχώνεστε, έχουμε τη λύση και είναι πολύ απλη.

Αν λοιπόν πέσει κερί πάνω στα ρούχα μας, «παγώστε» το τοπικά με παγάκια για λίγο και αφαιρέστε το. Τα υπολείμματα τα βγάζετε σιδερώνοντας το ύφασμα ανάποδα πάνω σε καθαρό χαρτί κουζίνας ή σε χαρτοσακούλα που θα απορροφήσει το κερί. Στη συνέχεια τρίψτε απαλά με πανί ή σφουγγάρι βρεγμένο με βενζίνη ή λευκό οινόπνευμα και πλύνετε κανονικά.

Πηγή: you weekly

Ανάσταση στις Σπέτσες & μαγειρίτσα στο Πορτοχέλι για τον Κωνσταντίνο & την οικογένειά του



Στο μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στις Σπέτσες, έκαναν Ανάσταση ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, η σύζυγός του Άννα Μαρία και ο γιος τους Νικόλαος με τη σύζυγο του Τατιάνα Μπλάτνικ.
Μαζί με το δήμαρχο του νησιού, Παναγιώτη Λυράκη, ασπάστηκαν το Ευαγγέλιο από τα χέρια του αρχιμανδρίτη Γρηγόριου Νανακούδη, και έλαβαν το Άγιο Φως.

Μαζί με τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού έψαλαν το Χριστός Ανέστη. Μιλώντας στο protothema.gr, ευχήθηκαν καλό Πάσχα και Χριστός Ανέστη σε όλους τους Έλληνες.Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την τελετή επιβιβάστηκαν στο σκάφος τους και επέστρεψαν στο Πόρτο Χέλι, όπου δείπνησαν οικογενειακώς.

Νίκος Σερεμετάκης, Φωτογραφίες: Panorama Press/protothema.gr

Πυρκαγιά σε κτηνοτροφική μονάδα στο Δρέπανο


Αίσιο τέλος είχε η «περιπέτεια» που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ένας κτηνοτρόφος στο Δρέπανο Κοζάνης, αφού η φωτιά που ξέσπασε στη μονάδα του έσβησε παντελώς, χωρίς ο ίδιος να μετρά απώλειες στο ζωικό του κεφάλαιο.
Η φωτιά εκδηλώθηκε, σήμερα Κυριακή του Πάσχα, λίγο μετά τις 10 το πρωί και έσβησε πλήρως στις 5.30 το απόγευμα, ύστερα από την άμεση ανταπόκριση της πυροσβεστικής υπηρεσίας της περιοχής.

Σημειώνεται ότι στην κτηνοτροφική μονάδα κατέφθασαν άμεσα πέντε πυροσβεστικά οχήματα και 11 άντρες, όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αξιωματικός της αρμόδιας υπηρεσίας.

Όπως τονίστηκε, κάηκε μεγάλη ποσότητα με άχυρα, ενώ κινδύνεψαν και τα περίπου 300 αιγοπρόβατα της μονάδας. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Αυστρία: Η μαζική φτωχοποίηση των Ελλήνων οφείλεται στην τρόικα


Η μαζική φτωχοποίηση των Ελλήνων οφείλεται στη νεοφιλελεύθερη πολιτική ριζικής λιτότητας που ακολουθήθηκε από την τρόικα, η οποία συνιστά ένα μόρφωμα εκτός Ευρωπαϊκού Δικαίου, όπως είναι επίσης ο EFSF, ο ESM και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, τονίζει σε συνέντευξή του στη δημόσια αυστριακή Ραδιοφωνία, ο νομικός και ερευνητής του Εργατικού Επιμελητηρίου Αυστρίας, Λούνκας Ομπερντόρφερ, ο οποίος θεωρεί ως «σωστό δρόμο» μια αλλαγή των Ευρωπαϊκών Συνθηκών με ταυτόχρονη εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και δικαίωμα άσκησης «βέτο» από μέρους του.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, από το 2010 τα προγράμματα «διάσωσης» της Ελλάδας υπαγορεύονται από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που επιβάλλει ριζική λιτότητα και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μέσω κοινωνικού «dumping», κάτι που οδήγησε σε μαζική φτωχοποίηση του πληθυσμού, σε μείωση του ΑΕΠ κατά 25% , σε αύξηση της ανεργίας στο 28%, σε αύξηση της παιδικής θνησιμότητας και των αυτοκτονιών, σε εκτίναξη τη δημόσιου χρέους από το 120% το 2010 σε 175% του ΑΕΠ.

Σε ορφανοτροφείο της Λαμίας γιόρτασε το Πάσχα του ο Θεοδωράκης


To Oρφανοτροφείο Θηλέων Λαμίας επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Συμμετείχε στο σούβλισμα του αρνιού, ζωγράφισε με τα κορίτσια και συζήτησε μαζί τους για τα όνειρά τους.

Όπως δήλωσε στους τοπικούς δημοσιογράφους «το γκρίζο των ημερών έχει ανάγκη από τα χαμόγελα και τις πολύχρωμες ζωγραφιές των παιδιών μας».

Τα κορίτσια του Ορφανοτροφείου - φιλοξενούνται από μωρά ως ηλικίας 20 ετών - έβγαλαν φωτογραφίες και συζήτησαν μαζί του για τα βιώματά τους. Τα δώρα του Σταύρου Θεοδωράκη ήταν σοκολατένια πασχαλινά αυγά, μπογιές και ακουαρέλες για να ζωγραφίζουν - όπως χαρακτηριστικά τους είπε - τα σχέδιά τους για το μέλλον.
Σε ερωτήσεις τοπικών δημοσιογράφων για τα τρέχοντα πολιτικά ζητήματα, αρνήθηκε να απαντήσει λέγοντας ότι «σήμερα είναι μέρα γιορτής, τα πολιτικά προβλήματα έχουμε χρόνο να τα συζητήσουμε από αύριο και οι οικογενειακές γιορτές είναι μια καλή αφορμή για να ασχοληθούμε με αυτούς που έχουν ανάγκη ένα δώρο, μια κουβέντα, ένα χάδι».

Να σημειωθεί ότι η διευθύντρια και οι κοινωνικοί λειτουργοί του Ορφανοτροφείου ζήτησαν τόσο από τον Σταύρο Θεοδωράκη όσο από τα τοπικά κανάλια και τους φωτογράφους να μην καλύψουν τα πρόσωπα των παιδιών λέγοντας χαρακτηριστικά «ότι δεν έχουν τίποτα να κρύψουν τα παιδιά και στη ζωή τους έχουν μάθει να μην κρύβονται και να μη ντρέπονται».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης συνοδευόταν από τη γυναίκα του Δομνίκη Λυμπεροπούλου και από εθελοντές του Ποταμιού.

Νεαρός ακρωτηριάστηκε και τυφλώθηκε από κροτίδα


Στο Ναό του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου - Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση

Σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας ένας νεαρός που τραυματίστηκε έπειτα από έκρηξη αυτοσχέδιας κροτίδας στο Ναό του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου.Μάλιστα, το περιστατικό κρίθηκε τόσο σοβαρό που ο άτυχος άνδρας εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση.

Σύμφωνα με το Mega, ο 25χρονος υποβλήθηκε σε επέμβαση και οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν και τα δυο του χέρια, ενώ ο άτυχος νέος έχασε και την όρασή του.

Ένας φίλος του, που ήταν μαζί του, επίσης 25 ετών, τραυματίστηκε ελαφρά στο αριστερό του χέρι.

Λαμπριάτικο τραπέζι από το ΥΕΘΑ


Γεύμα αλληλεγγύης για πολίτες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση πρόσφεραν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και οι Ένοπλες Δυνάμεις στο Άλσος του Ελληνικού Στρατού στο Γουδή.

Το τραπέζι της Λαμπρής ευλόγησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Στο μήνυμα του προς τους παρευρισκομένους ο κ. Ιερώνυμος υπενθύμισε ότι Πάσχα σημαίνει πέρασμα από τη σκλαβιά στην ελευθερία, από το σκοτάδι στο φως, από το ψέμα στην αλήθεια, από το άσχημο στο όμορφο.

Αλ. Τσίπρας: Η Ανάσταση φέρνει την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο


«Η φετινή Ανάσταση είναι ξεχωριστή. Φέρνει μαζί της την αναγέννηση της ελπίδας του λαού μας για ένα καλύτερο αύριο. Ένα αύριο που ήδη έχει κάνει τα πρώτα του βήματα», αναφέρει ο Πρωθυπουργός στο πασχαλινό του μήνυμα.

«Αυτή είναι η δική μας Ανάσταση. Είναι η Ανάσταση όλων μας, που έχουμε πάρει την απόφαση να σταθούμε όρθιοι, να κοιτάξουμε ψηλά και, ενωμένοι, να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της συγκυρίας», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας και προσθέτει πως το μήνυμα της σημερινής γιορτής είναι «μήνυμα ζωής και δικαιοσύνης που ακούγεται από την Ελλάδα στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο».

«Έχουμε κάνει ήδη τη μεγάλη αρχή. Έχουμε το δικαίωμα και τη δυνατότητα να φτάσουμε ως το τέρμα. Η άνοιξη της δημιουργίας πρέπει να δώσει τέλος στον χειμώνα της παραίτησης. Χρόνια πολλά σε όλες και όλους», προσθέτει ο Πρωθυπουργός.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά την Ανάσταση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε: «Χριστός Ανέστη. Το άφατο θαύμα της ανάστασης του Κυρίου σημαίνει διαχρονικά το πέρασμα από το θάνατο στη ζωή. Εύχομαι το φετινό Πάσχα να σημάνει για όλους τους λαούς του κόσμου, για όλους τους λαούς της Ευρώπης και κυρίως για τον λαό μας, το οριστικό πέρασμα των καταξιώσεων του ανθρώπου μέσα από τη θωράκιση των απαράγραπτων θεμελιωδών του δικαιωμάτων και μέσα από την εμπέδωση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Χρόνια Πολλά».

Ευκαιρία να σκεφτούμε πού πηγαίνουμε ως έθνος


«Το Πάσχα ενώνει τους Έλληνες γύρω από το μήνυμα της Ανάστασης. Αυτή η λαμπρή και αισιόδοξη ημέρα είναι ίσως μια ευκαιρία να σκεφτούμε πού βρισκόμαστε και πού πηγαίνουμε ως Έθνος και ως κοινωνία», αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στο πασχαλινό του μήνυμα.
«Μακάρι να το κάνουμε αυτό με ένα τρόπο που πηγαίνει πέρα από τις σκοπιμότητες της συγκυρίας, πιο γενναιόδωρο και πιο διορατικό», συμπληρώνει.

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα παρακολούθησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς την Θεία Λειτουργία της Ανάστασης στο Ναύπλιο,


Μαζί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν η σύζυγός του Γεωργία κι ο βουλευτής Αργολίδος Γιάννης Ανδριανός. και ο Δημήτρης Σαραβακος «Χριστός Ανέστη. Αγάπη σε κάθε οικογένεια. Προκοπή και υγεία σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα. Και στην Πατρίδα μας να βγει γρήγορα από τα δύσκολα και να δικαιωθούν, να πιάσουν τόπο, επιτέλους, οι θυσίες του ελληνικού λαού. Χριστός Ανέστη», δήλωσε ο κ. Σαμαράς.


Το Facebook «κατέβασε» φωτογραφίες νεογέννητου επειδή δεν είχε... μύτη!

Ο Timothy Eli Thompson γεννήθηκε με μία σπάνια πάθηση - Δείτε πώς αντέδρασε η μητέρα του στην απαγόρευση δημοσίευσης των εικόνων
Ο Timothy Eli Thompson γεννήθηκε πρόωρα στις 4 Μαρτίου, χωρίς μύτη, αφού πάσχει από μία σπάνια πάθηση, με πιθανότητα εμφάνισης 1 προς 197.000.000.
Ωστόσο, η μητέρα του, θέλοντας να μοιραστεί την ευτυχία της για το νέο μέλος της οικογένειας, πόσταρε στο Facebook κάποιες φωτογραφίες του γιου της.

Η ευτυχία της φαίνεται πως δεν κράτησε για πολύ αφού, όπως λέει, η δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης κατέβασε τη φωτογραφία του νεογέννητου γιου της από ένα γκρουπ που έκανε γνωστή στο κοινό την πάθησή του.Η φωτογραφία του αναδημοσιεύτηκε 30.000 φορές σε διάστημα έξι ωρών, ωστόσο, κατέβηκε ύστερα από κάποιες καταγγελίες.

Η μητέρα του, Βrandi, σχολίασε για το γεγονός: «Πόσταρα ένα status στο οποίο έλεγα πως κανένας δεν θα με εμποδίσει να δημοσιεύω φωτογραφίες του παιδιού μου».

Και συμπλήρωσε: «Αφού μπορώ να βλέπω όλη την ημέρα δυσάρεστα πράγματα στο Facebook, τότε μπορώ να ποστάρω φωτογραφίες του γιου μου».Ακόμη τόνισε: «Ήταν παντού, έσπασε το Internet».

Ο Εli υποβλήθηκε σε τραχειοτομή πέντε ημέρες αφότου ήρθε στον κόσμο. Οι γιατροί ελπίζουν πως θα καταφέρουν να ανοίξουν ρινικές διόδους στο κρανίο του, που θα του επιτρέψουν να αναπνέει κανονικά μεγαλώνοντας. Ένας φίλος της οικογένειας δημιούργησε την σελίδα GoFundMe, ώστε όσοι θέλουν και μπορούν να στηρίξουν οικονομικά την οικογένεια, για να καταφέρει να ανταπεξέλθει στην θεραπεία του.
Αν και αρχικά το Facebook θεώρησε αμφιλεγόμενες τις φωτογραφίες του νεογέννητου, τελικά, και σύμφωνα πάντα με τη μητέρα του, επανέφερε τις αναρτήσεις της.

DEYTERA PASXA TOYLIPA

Το ΥΠΟΙΚ καταγγέλει το δημοσίευμα της FAS:Υπονομεύει τη διαπραγμάτευση



1 Την έντονη αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών προκάλεσε το σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδα FAS, το οποίο αναφέρει ότι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης σοκαρίστηκαν από το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν παρουσίασε προτάσεις για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας, με έναν από τους αξιωματούχους, μάλιστα να υποστηρίζει ότι ο Έλληνας εκπρόσωπος συμπεριφέρθηκε ζητώντας χρήματα σαν "ταξιτζής". Το υπουργείο Οικονομικών έσπευσε να σχολιάσει το δημοσίευμα αναφέροντας πως δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, και υπογραμμίζοντας πως εάν δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά του EuroWorking Group θα αποκαλυφθεί ότι η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. "Εάν και όταν οι αναγνώστες της FAS διαβάσουν τα πρακτικά της συνεδρίασης του Euroworking Group, η εφημερίδα θα δυσκολευτεί να δικαιολογήσει τον τίτλο και το περιεχόμενο του άρθρου της. Τέτοια δημοσιεύματα υπονομεύουν την διαπραγμάτευση και την Ευρώπη",αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ. 

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Ο πρώην Λαοκρατικής Κογκρέσου βοηθός....

* Ο πρώην Λαοκρατικής Κογκρέσου βοηθός ο οποίος ομολόγησε την ενοχή του για την σεξουαλική κακοποίηση των δύο γυναίκες έλαβαν καθόλου χρόνο φυλακή επειδή ο δικαστής πιστεύει ότι έχει υποφέρει αρκετά σε μια άσχετη επίθεση με οξύ που απαιτούσε χειρουργικά εισαχθεί ράβδο που πρόκειται να εισαχθεί στο μέτωπό του.

Ντόνι Ray Williams, Jr., ένας πρώην διευθυντής του προσωπικού για τη Γερουσία Εσωτερικής Ασφάλειας και Κυβερνητικών Υποθέσεων της υποεπιτροπής, παραδέχθηκε νάρκωση και σεξουαλική κακοποίηση δύο γυναικών συναδέλφων του Δεκεμβρίου. Επίσης ομολόγησε την ενοχή του για την κατασκευή απειλές.

17 18 ΚΡΑΝΙΔΙ

13 DEYTERA PASXA TOYLIPA

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

«ΔΟΜΗΝΙΚΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΟ»

4ο ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 1821 ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΤΟΠΑΡΕΑ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΑΡΓΟΥΣ

ΛΕΦΤΑ... ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΤΕΛΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ DIGEA


ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ Η ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΓΝΩΣΤΗ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΔΑΝΕΙΟ ΑΝΩ ΤΩΝ 13 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ
Στα περιουσιακά στοιχεία, τα οποία ενεχυριάστηκαν, φέρονται να είναι και οι μετοχές που κατέχουν οι εταιρείες των τηλεοπτικών σταθμών που συμμετέχουν στην Digea, δηλαδή των ήδη υπερχρεωμένων καναλιών.
Το γεγονός, ότι οι ίδιοι καναλάρχες χρωστούν στο κράτος 24.150.633,93 ευρώ ως αντάλλαγμα για τη χρήση των ραδιοσυχνοτήτων εθνικής εμβέλειας κατά τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014, φαίνεται πως δεν στάθηκε εμπόδιο να λάβουν ένα τεράστιο δάνειο από τράπεζα, η οποία έχει ανακεφαλαιοποηθεί με τα χρήματα του ελληνικού λαού. Τα χρήματα αυτά θα πάνε στην Digea, η οποία κατέχει το μονοπώλιο στις ψηφιακές πια συχνότητες, μετά το σκανδαλώδη διαγωνισμό με μοναδικό υποψήφιο την εταιρεία των καναλαρχών.
Στο... μαγικό κόσμο των Media, ακόμα και την περίοδο κατά την οποία η... ρευστότητα αποτελεί άγνωστη λέξη για την αγορά και τις τράπεζες, όλα μπορούν να συμβούν. Ακόμα και να χορηγηθεί δάνειο ύψους άνω των 13 εκατομμυρίων ευρώ στην Digea, την εταιρεία που έφτιαξαν οι καναλάρχες για να κάνουν τη μεγάλη μπίζνα με τις ψηφιακές συχνότητας και τη... μετάβαση στην ψηφιακή εποχή.
Λίγα μόλις 24ωρα πριν την απόφαση της κυβέρνησης να εξυγιάνει τον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης και να διασφαλίσει ότι οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί θα εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος στο ακέραιο, είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων και ενδοκυβερνητικά, η δημοσιοποίηση της πληροφορίας ότι η Digea κατόρθωσε μέσα στη... θύελλα της οικονομικής ασφυξίας που επικρατεί στη χώρα, να λάβει δάνειο μεγαλύτερο των 13 εκατομμυρίων ευρώ, από ελληνική τράπεζα.

Το ερώτημα που εύλογα προκύπτει είναι ένα... Είναι δυνατόν η Digea να εξασφάλισε δάνειο χρησιμοποιώντας ως εγγυήσεις τις... ψηφιακές συχνότητες;
Το θέμα θα πρέπει να έλθει άμεσα στη Βουλή και να διερευνηθεί το εν λόγω δάνειο από τη Δικαιοσύνη, για να ελεγχθούν οι όροι και οι εγγυήσεις.

ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΝ ΒΑΙΩΝ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΤΟ ΦΟΥΓΑΡΟ

Σοβαρό ατύχημα στην Ακράτα από τη διάβρωση των ακτών του Κορινθιακού

Απίστευτο ντελαπάρισμα μπετονιέρας, στον παραλιακό της Αιγείρας.
Το ταλαιπωρημένο, λόγω διάβρωσης, οδόστρωμα δεν άντεξε το βάρος του οχήματος και υποχώρησε, με αποτέλεσμα η μπετονιέρα να ντελαπάρει.
Το ευτυχές σε αυτή την περίπτωση είναι ότι ο οδηγός του οχήματος βγήκε χωρίς γρατζουνιά.
Το όχημα κατευθυνόταν στην παραλία για να ρίξει τσιμέντο στο αποχετευτικό έργο που κατασκευάζεται λόγω των σιδηροδρομικών έργων στην οδό Ξενάρχου.


Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ (VIDEO)

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΑΣΧΑΛΙΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ (VIDEO)

11η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑ 2015

ΠΩΣ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΕΤΕ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ ΣΕ 100 ΔΟΣΕΙΣ

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (VIDEO)

ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ (VIDEO)

ΧΑΜΗΛΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΣΚΩΝ ΚΑΙ CDs (VIDEO)

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ (VIDEO)

ΌΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ 10ο ΑΡΓΕΙΑΚΟ ΜΥΚΗΝΑΪΚΟ ΔΡΟΜΟ (VIDEO)

ΜΕΙΩΜΕΝΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ (VIDEO)

ΚΑΜΠΟΣΟΣ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΜΑΞΑ (VIDEO)

«ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ» ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ (VIDEO)

«ΔΟΜΗΝΙΚΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΟ» (VIDEO)

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΣΤΟΧΗΣΑΝ (VIDEO)

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΥΚΛΩΠΕΙΑ ΤΕΙΧ... (VIDEO)

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ (VIDEO)

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΔΑΠ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΓΕΛΑ (VIDEO)

ΣΤΑ «ΤΥΦΛΑ» ΒΑΔΙΖΕΙ Η ΧΩΡΑ (VIDEO)

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ (VIDEO)

Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΠΑΖΑ... (VIDEO)

ΣΤΟ ΑΣΤΡΟΣ Ο ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 4ου ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ 1821 (VIDEO)