Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΟΣΔΕ (VIDEO)

ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (VIDEO)

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Α... (VIDEO)

ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Ο Α ΕΔ ΜΑΓΕΙΡΕΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ (VIDEO)..

Η ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ.... ΕΥΤΥΧΙΑ!! (VIDEO)

ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΠΑΡΤΥ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ YVES ROCHER (VIDEO)

ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ (VIDEO)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜ. ΜΠΡΑΤΗ Γ. Σ. ΑΔΕΔΥ (VIDEO)

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ 3ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑΣ (VIDEO)

ΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΚΛΙΜΑ Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ...(VIDEO)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΦΙΛΗ (VIDEO)

ΤΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΑ (VIDEO)

ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΓΕΩΜΕΤΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΓΑΡΟ (VIDEO)

ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ 1821 ΤΗΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ (VIDEO)

ΜΑΓΕΨΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ (VIDEO)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ (VIDEO)

ΕΡΓΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΒΡΑΧΟΝΙΣΙΔΑ ΜΠΟΥΡΤΖΙ (VIDEO)

ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΚΛΟΠΕΣ ΣΤΟ ΚΤΕΛ ΑΡΓΟΥΣ (VIDEO)

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ- ΑΧΑΪΚΗ 2-0

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ & ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ (VIDEO)

ΤΑ ΤΡΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΣ Ο ΛΥΚΟΣ; (VIDEO)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (VIDEO)

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ (VIDEO)

ΠΟΔΑΓΡΑΣ Ή ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΓΑΡΟ (VIDEO)

ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (VIDEO)

10ο ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΤΡΕΑΣ (VIDEO)

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑΚΙΑ (VIDEO)

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Η Ώρα της Γης: Κλείνουμε όλα τα φώτα για μία ώρα – Ποιοι δήμοι συμμετέχουν (λίστα)


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το WWF προσκαλεί το τελευταίο Σάββατο του Μαρτίου όλον τον πλανήτη να στείλει ένα μήνυμα ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή, σβήνοντας όλα τα φώτα για μία ώρα. Έτσι, σήμερα Σάββατο 28 Μαρτίου, μεταξύ 20.30 και 21.30 μπορεί να κλείσει τα φώτα όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στην Ώρα της Γης, όπως αποκαλείται η παγκόσμια πρωτοβουλία του WWF.

Πρόκειται για μια συμβολική πράξη η οποία στοχεύει στο να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στις κυβερνήσεις του πλανήτη.

Η Ελλάδα συμμετέχει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στην Ώρα της Γης, η οποία ξεκίνησε το 2007 στην Αυστραλία με πρωτοβουλία του WWF.

Την πρωτοβουλία στηρίζουν και φέτος πολλοί δήμοι, οι οποίοι έχουν δηλώσει συμμετοχή και έχουν καλέσει τους δημότες τους να λάβουν μέρος στην παγκόσμια εκστρατεία, ενώ για ακόμη μια χρονιά θα σβήσουν τα φώτα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Οι δήμοι που συμμετέχουν στην Ώρα της Γης σύμφωνα με το WWF είναι 37:

Δήμος Αγίας Βαρβάρας

Δήμος Αγράφων

Δήμος Αγρινίου

Δήμος Βισαλτίας

Δήμος Βόλβης

Δήμος Βόλου

Δήμος Γλυφάδας

Δήμος Γρεβενών

Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων

Δήμος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας

Δήμος Ερέτριας

Δήμος Ερμιονίδας

Δήμος Θηβαίων

Δήμος Ιεράπετρας

Δήμος Ιλίου

Δήμος Ιωαννιτών

Δήμος Ιωαννιτών

Δήμος Καντάνου-Σελίνου

Δήμος Καρδίτσας

Δήμος Κέρκυρας

Δήμος Κιμώλου

Δήμος Λαμιέων
Δήμος Λεβαδέων

Δήμος Μαρώνειας Σαπών

Δήμος Μεταμόρφωσης

Δήμος Ξάνθης

Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης

Δήμος Παρανεστίου

Δήμος Σερρών

Δήμος Σιντικής Σερρών

Δήμος Σκύδρας

Δήμος Σύρου – Ερμούπολης

Δήμος Τανάγρας

Δήμος Φαρσάλων

Δήμος Φλώρινας

Δήμος Χαλκιδέων

Δήμος Χίου

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η aftodioikisi.gr στην “Ώρα της Γης” συμμετέχουν ακόμη οι δήμοι: Αθηναίων, Δομοκού, Εορδαίας, Ηρακλείου Αττικής, Καρπενησίου, Κατερίνης, Κεφαλονιάς,Κοζάνης, Λέσβου, Μεγαλόπολης, Μήλου, Μοσχάτου-Ταύρου, Λουτρακίου-Περαχώρας, Περιστερίου, Πυλαίας-Χορτιάτη, Ραφήνας-Πικερμίου, Σίφνου, Τήνου, Τριφυλίας και Φιλιατών.

Δ.Κεφαλονιάς: Θέλουμε ακόμη 57,4 εκατ. για την ανασυγκρότηση από τους σεισμούς


Το αίτημα της τοπικής κοινωνίας να χρηματοδοτηθεί με το ποσό που δικαιούται για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε ο τελευταίος καταστροφικός σεισμός, μεταφέρει με το πρωτοσέλιδό της η τοπική εφημερίδα «Ημερήσιος».

Κεντρικός τίτλος της εφημερίδας: «Θέλουμε ακόμη 57,4 εκατ. ευρώ», συμπληρώνοντας παρακάτω ότι από τα 97,4 εκατ. που προγραμματίζοντας για οικονομική βοήθεια στην Κεφαλονιά για την ανασυγκρότησή της από τους σεισμούς, έχουν αποδοθεί μέχρι τώρα τα 35 εκατ. ευρώ.

Χάνουν οι δήμοι τις παραλίες τους – Απόφαση “βόμβα” από το Συμβούλιο της Επικρατείας


Σοβαρό ζήτημα προκύπτει για πολλούς δήμους της χώρας, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των παραλιών.

Το Ε’ τμήμα του ΣτΕ με την 646/2015 απόφασή του έκρινε παράνομη τη μαζική παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας στους ΟΤΑ. Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι ανήκουν στη δημόσια κτήση και προορίζονται για άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών. Η απόφαση αυτή βάζει… μπουρλότο στον σχεδιασμό των δήμων που εκμεταλλεύονταν τις παραλίες , αλλά ταυτόχρονα αφήνει κι ένα μεγάλο κενό στην αξιοποίηση, στη φύλαξη και στην εν γένει προστασία των ακτών.

Δεν έχουν γίνει πολλές λεπτομέρειες γνωστές για την υπόθεση ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες το Ε’ τμήμα παραπέμπει την υπόθεση στην Ολομέλεια του συμβουλίου η οποία και θα κρίνει οριστικά την υπόθεση που έφτασε στο ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας μετά από προσφυγή που είχε κάνει πριν 4 χρόνια ο δικηγορικός σύλλογος Αθηνών.

Ο αντιδήμαρχος Χερσονήσου και μέλος του διοικξητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ Αποστολος Λουλουδάκης μιλώντας στην aftodioikisi.gr τόνισε ότι αυτή η απόφαση εάν οριστικοποιηθεί ανατρέπει τα πάντα στην χρήση και την αξιοποίηση των παραλιών.

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΤΑ ΤΡΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ & ..... ο κακός ο Λύκος?




ΤΑ ΤΡΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ & ..... ο κακός ο Λύκος, θα κάνουν τέσσερις χαρούμενες στάσεις στο Ναύπλιο στο Δημοτικό θέατρο «ΤΡΙΑΝΟΝ» το Σάββατο 28 Μαρτίου και ώρες 17:00 & 19:00 και την Κυριακή 29 Μαρτίου και ώρες 16:00 & 18:00

Η παιδική σκηνή του θεάτρου Αποθήκη και η θεατρική εταιρία «Μέθεξις» μετά τη «Χάντι» και «Τα παραμύθια των αδελφών Γκριμμ» παρουσιάζει το συναρπαστικό παραμύθι των παιδικών μας χρόνων, Τα Τρία Γουρουνάκια, σε μια ολοκαίνουρια διασκευή βασισμένη σε ιδέα του Χρήστου Τριπόδη και σκηνοθεσία του Μάνου Τσότρα. Ένα μεγάλο πάρτι με καταπληκτικά κουστούμια, πολύ χορό και άκρως διασκεδαστικά τραγούδια με την υπογραφή της Μαρίας Ρεμπούτσικα. «Τα Τρία Γουρουνάκια και...ο κακός ο Λύκος?»

                        

Επικεφαλής της διανομής δημοφιλείς ηθοποιοί από το θέατρο και την τηλεόραση όπως ο Χρήστος Τριπόδης (Κόκκινο δωμάτιο, Όλα στον αέρα, 10η εντολή, Μαύρα Μεσάνυχτα), Κατερίνα Ζιώγου (Ντόλτσε Βίτα, Παππούδες εν δράση, Safe Sex) και Δημήτρης Ζωγραφάκης (Μαρία η άσχημη).

Στην παράστασή μας τα τρία γουρουνάκια φεύγουν από το σπίτι των γονιών τους, για να φτιάξουν την δική τους ζωή. Το πρώτο γουρουνάκι βοηθάει την απελπισμένη Χιονάτη να βρει το δρόμο για το σπίτι των 7 νάνων και η καλή του πράξη ανταμείβεται με άχυρα και έτσι χτίζει το αχυρένιο του σπιτάκι. Το δεύτερο μπαίνει στο ξυλουργείο του Τζουζέπε και βοηθάει τον Πινόκιο να τραγουδήσει με τα παιδιά στο κοινό «το τραγούδι της Μαριονέτας» και έτσι ο Πινόκιο του χαρίζει ξύλα, για να χτίσει το ξύλινο σπιτάκι του. Το τρίτο, που είναι και έξυπνο, αγοράζει τούβλα και χτίζει το τούβλινο σπιτάκι του. Ο κακός ο λύκος λιγουρεύεται τα γουρουνάκια, γκρεμίζει φυσώντας τα σπιτάκια των δύο πρώτων και τα αναγκάζει να ζητήσουν βοήθεια από το τρίτο γουρουνάκι. Ο λύκος δεν καταφέρνει να γκρεμίσει το τρίτο σπιτάκι. Το έξυπνο γουρουνάκι γίνεται ο ήρωας της ημέρας γιατί δούλεψε σκληρά και με σχέδιο. Ο λύκος κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου και μετά από μια ξεκαρδιστική απολογία τα παιδιά-θεατές καλούνται να αποφασίσουν αν πρέπει να τιμωρηθεί.

Ένα σπουδαίο μάθημα υπευθυνότητας, αλληλεγγύης, ανεξαρτησίας, ανάδειξης της ακέραιης προσωπικότητας, σύνεσης, προνοητικότητας, επαγρύπνησης, αγάπης, φιλίας και δεσμών οικογένειας.

Μια κωμωδία με πολύ μουσική για μικρά και μεγάλα παιδιά, διαδραστική, όπου οι θεατές συμμετέχουν στην παράσταση και έτσι γίνονται και αυτοί πρωταγωνιστές του έργου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διασκευή Σκηνοθεσία : Μάνος Τσότρας

Μουσική : Μαρία Ρεμπούτσικα

Χορογραφίες : Δημήτρης Ζωγραφάκης

Βιολί : Μάρια Ρεμπούτσικα

Πιάνο : Αντρές Συμβουλόπουλος

Ακορντεόν : Πλούταρχος Ρεμπούτσικας

Σηνικά, Κουστούμια: Εμμανουέλα Τσαμπίρα

Φωτισμοί: Ρίζος Τσιγάρης
Γραφιστικός σχεδιασμός: Αντώνης Λαμπρόπουλος

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ (VIDEO)

Υπογράφηκε η Προγραμματική Σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας



Υπογράφηκε η Προγραμματική Σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας (Νοσηλευτική Μονάδα Άργους, Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου και Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης – ΚΕΦΙΑΠ) από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και το Διοικητή του Νοσοκομείου Άργους κ. Λάμπρο Δημητρογιάννη, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015.

Η πράξη αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας, με την υλοποίηση δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας και δράσεων ΑΠΕ και ο Προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 5.747.429 ευρώ. Με τις προτεινόμενες επεμβάσεις επιδιώκεται σημαντική μείωση στην κατανάλωση πετρελαίου και θερμικής ενέργειας, μείωση εκπομπών CO2 και ορθολογικότερη χρήση ενέργειας. Με την ενεργειακή αναβάθμιση που θα επιφέρει το σύνολο των παρεμβάσεων θα επιτευχθεί σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας με ικανοποιητική αποδοτικότητα και σημαντικά οφέλη στους χρήστες του κτιρίου, όπως θερμική άνεση, ευεξία, κλπ.

Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος και οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Βασίλης Σιδέρης και Θεοφάνης Στεφανόπουλος.

To Potami: "Ερώτηση με θέμα την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα"



Ερώτηση προς τους Υπουργούς Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων κ Μπαλτά Αριστείδη, Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νίκο Παρασκευόπουλο, καθώς και στιον Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Βούτση Νικόλαο, κατέθεσε η βουλευτής Α’ Πειραιά του Ποταμιού, κα Σταυρούλα Αντωνάκου για το φλέγον θέμα της καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς : Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων
κ. Μπαλτά Αριστείδη

Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
κ. Νίκο Παρασκευόπουλο

Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης
κ. Βούτση Νικόλαο

ΘΕΜΑ: Αντιμετώπιση της βίας στον Αθλητισμό

Η Ελληνική κοινωνία και οι πολίτες τα τελευταία χρόνια βιώνουν πολλές μορφές βίας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, οι οποίες και λόγω της κρίσης έχουν αυξηθεί. Ο Αθλητισμός στην Ελλάδα έχει χάσει την κοινωνική παρεμβατική του χρησιμότητα για τους πολίτες, τόσο σε επίπεδο υγιούς ψυχοσωματικής ωφέλειας, όσο και ψυχαγωγίας.

Είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος η βία να αποτελέσει «αποδεκτό» στοιχείο του συλλογικού κοινωνικού περιβάλλοντός μας. Διαπιστώνεται ότι η αθλητική βία έχει γίνει μια μάστιγα που η Πολιτεία επιχειρεί να αντιμετωπίσει με νομοσχέδια εξπρές χωρίς ουσιαστική μελέτη και αποτίμηση της πραγματικότητας.

Μόνο μέσα σε διάστημα λίγων μηνών τον τελευταίο χρόνο: (α) θρηνήσαμε το θάνατο του οπαδού του Εθνικού Πειραιώς, Κώστα Κατσούλη, στον αγώνα Ηροδότου – Εθνικός Πειραιώς, (β) είδαμε -μαζί με εκατομμύρια τηλεθεατές- ακραίες συμπεριφορές βίας με εκατοντάδες συμμετέχοντες με ρήξη αντικειμένων, εισβολές σε αθλητικούς χώρους και όπλα φωτοβολίδες να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή αθλητών και φιλάθλων σε ποδοσφαιρικούς αγώνες στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα γ) μάθαμε για συγκρούσεις οργανωμένων οπαδών στο κέντρο μιας πόλης (Σέρρες) με σοβαρούς τραυματισμούς και δ) ο κ. Υφυπουργός Αθλητισμού απαγόρευσε την είσοδο θεατών σε όλους τους ποδοσφαιρικούς αγώνες της Σούπερ Λίγκ για δύο συνεχόμενες εβδομάδες και ταξίδεψε στην Γενεύη για να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο της UEFA.

Παράλληλα είναι γνωστό ότι ετοιμάζεται νομοσχέδιο που θα αφορά τα θέματα βίας το οποίο θα βασίζεται λίγο πολύ στα ίδια με τα προηγούμενα.

Με βάση τα παραπάνω ερωτούνται οι κκ. συναρμόδιοι Υπουργοί:

1. Προτίθεται το Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων να αναλάβει πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση μιας Εθνικής Στρατηγικής για τον Αθλητισμό, με ειδικότερο στόχο την καταπολέμηση των φαινομένων βίας;

2. Υπάρχουν ήδη νομοθετημένα μέτρα και προφανώς θα πρέπει να γίνει απόδοση ευθυνών σε όσους (φυσικά πρόσωπα, και εταιρίες) δεν τα τηρούν. Αποδόθηκαν οι ευθύνες στα αστυνομικά όργανα, διοργανωτές, αθλητικές εταιρίες που απέτυχαν να προστατεύσουν την ασφαλή διεξαγωγή αγώνων τους τελευταίες δύο μήνες; Ποια είναι η αποτίμηση για τις συνέπειες (θετικές και αρνητικές) από τη απαγόρευση διεξαγωγής αγώνων με φιλάθλους για δύο εβδομάδες; Γιατί ο κ. Υφυπουργός Αθλητισμού θεώρησε υποχρέωση του να επισκεφτεί την UEFA: Πρόκειται η UEFA να επιβάλλει το δικό της νομοσχέδιο για θέματα βίας; Ποιες είναι οι ενέργειες των συναρμόδιων Υπουργών, με δεδομένη αυτή την όξυνση, για την πρόληψη και την έγκαιρη καταστολή της βίας καθώς και την εφαρμογή του νόμου; Έγινε κάποια αξιολόγηση των κρουσμάτων και περιστατικών βίας που έλαβαν χώρα κατά τη θητεία της Κυβέρνησης και ποια είναι τα αποτελέσματα που καταλήξατε;

3. Ποιος είναι υπεύθυνος να αντιμετωπίσει την παρότρυνση στη βία από εκατοντάδες «αθλητικές ιστοσελίδες» και ποιες είναι οι κινήσεις που έχουν γίνει για να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο αυτό, από διάφορους που υποτίθεται ότι υπηρετούν τη σωστή ενημέρωση; Ποιος ο ρόλος των κατά τόπους αστυνομικών αρχών στον έλεγχο των νόμιμων ή μη νόμιμων λεσχών ή συνδέσμων φιλάθλων; Ποιος ο ρόλος των εταιριών security στα γήπεδα για την τήρηση της τάξης εντός του γηπέδου και την ασφάλεια των αποστολών των ομάδων εντός του αγωνιστικού χώρου και ποια τελικά οι αποτελεσματικότητα τους;

Η ερωτούσα Βουλευτής:
Σταυρούλα Αντωνάκου – Α’ Πειραιά

27 Μαρτίου 2015

Γιάννης Μανιάτης: Χαιρετίζω την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για την Ενεργειακή Αναβάθμιση των Νοσοκομείων Άργους, Ναυπλίου και του ΚΕΦΙΑΠ



Ο Καθ. Γιάννης Μανιάτης, μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας με σκοπό την υλοποίηση του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιριακών Υποδομών του Νοσοκομείου Άργους, του Νοσοκομείου Ναυπλίου και του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης – ΚΕΦΙΑΠ με την υλοποίηση δράσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας και Δράσεων Α.Π.Ε.» στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ)» με συνολική δημόσια δαπάνη 5.747.429,01 ευρώ, δήλωσε:

«Χαίρομαι που σήμερα ξεκίνησε η υλοποίηση ενός έργου που ως Υπουργός ΠΕΚΑ είχα μοχθήσει ώστε να προωθηθεί για χρηματοδότηση από το Υπουργείο, μάλιστα ως εμπροσθοβαρές έργο, η ενεργειακή δηλαδή αναβάθμιση των τριών μεγαλύτερων δομών υγείας της Αργολίδας συνολικού προϋπολογισμού 5.747.429,01 ευρώ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση στον τομέα της υγείας τα τελευταία χρόνια στην Αργολίδα.

Θυμίζω ότι με αυτές τις παρεμβάσεις προβλέπεται να υπάρξει εξοικονόμηση σχεδόν 500.000 ευρώ ετησίως. Το σημαντικό αυτό ποσό μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της περίθαλψης και φροντίδας των ασθενών αντί να σπαταλάται σε καύσιμα και ενεργειακές δαπάνες. Η προσπάθεια για συνεχή αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας πρέπει να συνεχιστεί με κάθε τρόπο.»

Αναλυτικότερα, οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν για το Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας αφορούν στα ακόλουθα:

1. Γενικό Νοσοκομείο Άργους

Ενεργειακή Αναβάθμιση Παλαιού Κτηρίου, και Επέκτασης (κτήριο Πυρλή) του Γενικού Νοσοκομείου Άργους με την υλοποίηση δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας και με την εγκατάσταση Συστήματος Αβαθούς Γεωθερμίας και Ηλιακών Συστημάτων. Συγκεκριμένα, προβλέπονται οι εξής παρεμβάσεις:

· Θερμομόνωση Εξωτερικής Τοιχοποιίας με προθήκη θερμοπρόσωψης στα κατακόρυφα δομικά στοιχεία, Θερμομόνωση και Υγρομόνωση Δώματος, αντικατάσταση παλαιών Υαλοπετασμάτων με νέα θερμοδιακοπτόμενα διπλού υαλοπίνακα χαμηλής εκπομπής (Low-e) και με αεροστεγή πλαίσια,

· Φυτεμένο Δώμα,

· Προσθήκη τοπικών συστημάτων αερισμού με δυνατότητα ανάκτησης θερμότητας,

· Εγκατάσταση Συστημάτων ολοκληρωμένης διαχείρισης ενέργειας (BEMS) για τον πλήρη έλεγχο της θερμοκρασίας, του αερισμού και της σχετικής υγρασίας ανά χώρο του κτιρίου,

· Αναβάθμιση του συστήματος ψύξης θέρμανσης με την εγκατάσταση συστήματος Αβαθούς Γεωθερμίας ανοικτού κυκλώματος (Γεωθερμικές Αντλίες Θερμότητας),

· Αντικατάσταση θερμαντικών σωμάτων με νέου τύπου (fan coils) και του δικτύου διανομής καθώς και

· Αναβάθμιση του συστήματος παραγωγής ζεστών νερών χρήσης (Ζ.Ν.Χ.) με την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών και γεωθερμικής αντλίας θερμότητας, όπως επίσης και παρεμβάσεις μείωσης λειτουργικού κόστους στην ήδη εγκατεστημένη ατμογεννήτρια.

Προϋπολογισμός του έργου : 3.313.923,58€.

2. Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου

Ενεργειακή Αναβάθμιση Παλαιού Κτηρίου, με τις Επεκτάσεις, του Γενικού Νοσοκομείου Ναυπλίου, με την υλοποίηση δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας και με την εγκατάσταση Συστήματος Αβαθούς Γεωθερμίας και Ηλιακών Συστημάτων παραγωγής Ζ.Ν.Χ. και Ζ.Ν. για δίκτυο διανομής θερμότητας. Ειδικότερα, προβλέπονται οι εξής παρεμβάσεις:

· Θερμομόνωση Εξωτερικής Τοιχοποιίας με προθήκη Θερμοκεραμικής βαφής στα κατακόρυφα δομικά στοιχεία της πρόσοψης,

· Αντικατάσταση σε ποσοστό 20% των παλαιών Υαλοπετασμάτων με νέα θερμοδιακοπτόμενα διπλού υαλοπίνακα χαμηλής εκπομπής (Low-e) και με αεροστεγή πλαίσια,

· Προσθήκη τοπικών συστημάτων αερισμού με δυνατότητα ανάκτησης θερμότητας,

· Εγκατάσταση Συστημάτων ολοκληρωμένης διαχείρισης ενέργειας (BEMS) για τον πλήρη έλεγχο της θερμοκρασίας, του αερισμού και της σχετικής υγρασίας ανά χώρο του κτιρίου,

· Αναβάθμιση του συστήματος ψύξης θέρμανσης με την εγκατάσταση συστήματος Αβαθούς Γεωθερμίας ανοικτού κυκλώματος (Γεωθερμικές Αντλίες Θερμότητας),

· Αντικατάσταση θερμαντικών σωμάτων με νέου τύπου (fan coils) και του δικτύου διανομής και

· Αναβάθμιση του συστήματος παραγωγής ζεστών νερών χρήσης με την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών και γεωθερμικής αντλίας θερμότητας.

Προϋπολογισμός του έργου: 2.048.124,28€.


3. ΚΕΦΙΑΠ

Προβλέπονται οι εξής παρεμβάσεις:

· Αποξήλωση των υφιστάμενων κουφωμάτων (θυρών και παραθύρων) επί της εξωτερικής περιμέτρου του εν λόγω κτιριακού συγκροτήματος,

· Αντικατάσταση των ανωτέρω κουφωμάτων με νέα διπλά θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου, με διπλούς υαλοπίνακες χαμηλού συντελεστή θερμοπερατότητας, χαμηλής εκπομπής (Low-e) και με αεροστεγή πλαίσια,

· Εγκατάσταση χαλύβδινων γαλβανισμένων συστημάτων εξωτερικής σκιάσεως των περιμετρικών παραθύρων, πακτωμένων επί των περιμετρικών τοιχοποιιών,

· Πλήρης αναβάθμιση, δια αποξηλώσεως και εκ νέου κατασκευής, του συστήματος υγρομονώσεως και θερμομονώσεως των δωμάτων του κτιριακού συγκροτήματος,

· Ενεργειακή Αναβάθμιση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, με επεμβάσεις επί του Συστήματος Κεντρικής Θερμάνσεως, επί του Συστήματος του Κεντρικού Κλιματισμού όλων των εσωτερικών χώρων του κτιρίου και επί των επιμέρους ανεξάρτητων τοπικών κλιματιστικών μονάδων (split-units),

· Επεμβάσεις αναβαθμίσεως του Θερμαντήρα του κεντρικού ηλιοθερμικού συστήματος (εξωτερική θερμομόνωση) και τέλος επεμβάσεις επί του Ηλιοθερμικού συστήματος (ηλιακοί συλλέκτες) με την εγκατάσταση πρόσθετων συστημάτων συλλεκτών επί των στεγών και δωμάτων του εν θέματι κτιρίου.

Προϋπολογισμός του έργου: 401.986,15€.

Σήμερα 27-03-2015, πραγματοποίησε επίσκεψη ο Αναπληρωτής υπουργός Δημοσίας Τάξης κ. Πανούσης Ιωάννης, στο Δημαρχείο Τρίπολης, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παυλή.



Ο κ. Παυλής ανέπτυξε τα προβλήματα που υπάρχουν στο Δήμο σχετικά με το αντικείμενό του και τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη ενίσχυσης της Αστυνομίας τόσο σε προσωπικό όσο και σε άλλες πολλές ελλείψεις που υπάρχουν με αποτέλεσμα να υπάρχει αδυναμία σωστής αστυνόμευσης. Ακόμα αναφέρθηκε η αναγκαιότητα της διατήρησης, αλλά και ενίσχυσης των περιφερειακών αστυνομικών τμημάτων. 

Στη συνάντηση παρευρέθησαν και ο Πρόεδρος του Δ.Σ κ. Τάσος Κακλαμάνος, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Βόσνος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Αδαμόπουλος.

Πριν αποχωρήσει ο Υπουργός , επισκέφθηκε μια σύσκεψη που γινόταν εκείνη τη στιγμή για την διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021 και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λόγω και της Τεγεάτικης καταγωγής του, όπου δήλωσε ότι όπου και ότι χρειαστεί θα συστρατευτεί για την επίτευξη του στόχου αυτού.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ


«Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ διοργανώνει Πασχαλινή εκδήλωση στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου-Ναυπλίου.
Υπό την Διεύθυνση της χοράρχη κ. Θεολένα Πίκη, ημέρα Δευτέρα 30/3/2015 και ώρα 8:00 Μ.Μ.»

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΠΑΖΑΡΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Ε.Ε.Σ. ΑΡΓΟΥΣ



Περιβαλλοντικές δράσεις του Δήμου Ναυπλιέων προς όφελος των πολιτών


Η προγραμματισμένη περιβαλλοντική δράση του Δήμου Ναυπλιέων για το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 στις περιοχές Ίρια και Κάντια, ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ λόγω βροχοπτώσεων.

Ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, τοπικούς συλλόγους και φορείς πραγματοποιούν περιβαλλοντικές δράσεις στην Δημοτική Ενότητα Ασίνης, Μιδέας, Τίρυνθας και Ναυπλίου. Οι δράσεις ξεκινούν το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 και θα κορυφωθούν την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 και αφορούν σε δεντροφύτευσεις, καθαρισμό παραλιών και ακτών του Δήμου.

Πάρκα, παραλίες και κενοί χώροι καθαρίζονται «υιοθετούνται», αναπλάθονται και παραδίδονται στις τοπικές κοινωνίες προς όφελος των πολιτών.
Οι συγκεκριμένες δράσεις για το Περιβάλλον και την προστασία του θα γίνουν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 από τις 10.00 το πρωί έως το μεσημέρι της ίδιας μέρας στην παραλία Ιρίων .

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 από τις 10.00 το πρωί έως το μεσημέρι της ίδιας μέρας στην παραλία Κάντιας.

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 από τις 10.00 το πρωί έως το μεσημέρι της ίδιας μέρας στην παραλία Δρεπάνου και Τολού.

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 από τις 10.00 το πρωί έως το μεσημέρι της ίδιας μέρας στην παραλία Καραθώνας και Αρβανιτιάς.

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 από τις 10.00 το πρωί έως το μεσημέρι της ίδιας μέρας στον λόφο της Αγίας Παρασκευής και στο περιβάλλοντα χώρο της Ιεράς Μονής Αγίου Θεοδοσίου.

Στα επιλεγμένα αυτά σημεία θα βρίσκονται από νωρίς το πρωί οι Σταθμοί και οι εκπρόσωποι της διοργάνωσης. Στη δράση μπορούν να πάρουν μέρος εκτός από μαθητές όλων των ηλικιών, γονείς και ευαισθητοποιημένοι πολίτες. Η συμμετοχή όλων είναι σημαντική, όσο σημαντική είναι και η σχέση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΑΝΘΡΩΠΟΣ - ΖΩΗ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών από τον Δήμο Άργους Μυκηνών»


Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους δημότες ότι, βάσει του Ν 4321/2015( ΦΕΚ 32/21.03.2015) «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας», έχουν την δυνατότητα να προχωρήσουν σε ρύθμιση του συνόλου των οφειλών που θα έχουν βεβαιωθεί έως τις 26.05.2015 προς Ο.Τ.Α α΄ και β΄ βαθμού και νομικά πρόσωπα αυτών , συμπεριλαμβανομένων των οφειλών που προκύπτουν από εισφορά σε χρήμα ή τη μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα των προς ένταξη ή και των ήδη ενταγμένων ιδιοκτησιών σύμφωνα με το ν. 1337/1983. 
Για την υπαγωγή στην ρύθμιση, ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων η 26η Μαίου 2015. Οι οφειλές δύνανται να καταβληθούν εφάπαξ ή σε μηνιαίες δόσεις οι οποίες δεν μπορεί να είναι μικρότερες των είκοσι (20)ευρώ, ενώ η πρώτη δόση πρέπει να καταβληθεί εντός τριών(3) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υπαχθούν στην ρύθμιση κάνοντας αίτηση στο ταμείο του Δήμου, Καποδιστρίου 9-11.(2ος όροφος). Σε περίπτωση εφ άπαξ καταβολής αφαιρούνται εξ΄ολοκλήρου, οι προσαυξήσεις και τα πρόστιμα. Επειδή θεωρούμε την ρύθμιση ιδιαιτέρως ευνοϊκή, καλούμε τους δημότες να προσέλθουν και να αξιοποιήσουν την δυνατότητα αυτή.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΟΝ Δ. ΚΑΜΠΟΣΟ (VIDEO)

«ΠΟΔΑΓΡΑΣ Ή ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ» ΤΟΥ PERCY SHELLEY ΣΤΟ ΦΟΥΓΑΡΟ (VIDEO)

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΕΡΓΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ... (VIDEO)

ΟΡΚΩΜΟΣΙΕΣ ΝΕΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ (VIDEO)

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΡΓΟΥΣ (VIDEO)

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΙΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΥΙΟΘΕΤΩ ΤΗ Ζ... (VIDEO)

ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΑΜΠΑΔΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ (VIDEO)

ΕΥΧΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ Κ ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ (VIDEO)

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΥΠΟ ΒΡΟΧΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ (VIDEO)

ΜΕ ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ (VIDEO)

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ 1821 (VIDEO)

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ (VIDEO)

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

ΕΟΡΤΆΣΤΗΚΕ Η ΕΟΡΤΉ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΎ ΤΗΣ ΘΕΟΤΌΚΟΥ (VIDEO)

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ (VIDEO)

Ο ΔΗΜ ΚΑΜΠΟΣΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ (VIDEO)

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ (VIDEO)

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ (VIDEO)

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ι ΚΑΠ...(VIDEO)

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ (VIDEO)

ΑΨΟΓΗ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΘΕΤΕΣ (video)

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ (video)

ΣΚΕΨΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ (video)

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2 0 (video)

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ (video)

9η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ (video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ Θ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΦΟΥΓΑΡΟ

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΟΡΚΩΜΟΣIΑ ΤΗΣ 2015 Β΄ ΕΣΣΟ ΣΤΟ ΚΕΜΧ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΛΙ...

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΛΣΟΥ

3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Γελοιογραφίας

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ (ολο το VIDEO)

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ 1821

"ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ"

ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠ...

ΟΙ ΛΑΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ

ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

"ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΒΙΩΣΗΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ"

ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ "ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΓΕΩΜΕΤΡΗ"

ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΑΒΑΘΜΙΑΣ

ΣΤΟ Δ.Σ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚAI ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΟΣΕΩΝ ...

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015



Τέλος με την εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη ΣΟΚ .. Ιωάννινα: Τη σορό του Βαγγέλη Γιακουμάκη αναγνώρισε ο θείος του



Το πτώμα ενός νεαρού άνδρα, σε προχωρημένη σήψη, βρέθηκε στις οκτώ παρά είκοσι το πρωί της Κυριακής στην περιοχή Κατσικά των Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα, το πτώμα εντόπισε ένα ζευγάρι, που έκανε βόλτα σε χωμάτινο δρόμο, ο οποίος οδηγεί στη λίμνη Παμβώτιδα και το οποίο βρίσκεται κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων και στο γήπεδο της Ανατολής.

Η σορός βρέθηκε παραμορφωμένη, καθώς ήταν σε προχωρημένη σήψη, ενώ φέρει τραύματα και από επιθέσεις άγριων ζώων. Oλα τα στοιχεία κατατείνουν στο γεγονός ότι πρόκειται για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς τα ρούχα είναι αυτά που φορούσε την ημέρα της εξαφάνισής του από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων την Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου. Επίσης, τα χαρακτηριστικά του προσώπου του παραπέμπουν σε αυτά του 20χρονου φοιτητή.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ 2015

Πραγματοποιήθηκε ο 2ος Μαραθώνιος Δρόμος Ναυπλίου και οι υπόλοιποι δρόμοι αντοχής, που αποτελούν τη μεγαλύτερη αθλητική γιορτή της Αργολίδας.














«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΠΙΣΗ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ»

Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΕΜΑΧΙΟ ΤΙΜΙΟΥ ΞΥΛΟΥ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙ...

ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 2ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Σ' αυτές τις άθλιες συνθήκες ζει ο 38χρονος (βίντεο)





Τραγικό - Σ' αυτές τις άθλιες συνθήκες ζει ένας 38χρονος (βίντεο)
Πριν από λίγες μέρες βγήκε στο φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα '' Ο Λόγος των Κυκλάδων'' μια δραματική ιστορία ενός συνανθρώπου μας που συγκλόνισε ολόκληρο το νησί της Σύρου. Συνήθως παρόμοιες καταστάσεις τις βλέπουμε στα δελτία ειδήσεων με ανθρώπους να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Για το νησί μας αποτελεί κάτι σπάνιο αλλά όπως διαπιστώσαμε μπορεί να συμβεί παντού. Το Λευτέρη το γνωρίζουν και οι ''πέτρες '' στο νησί καθώς προσπαθεί εδώ και χρόνια να επιζήσει πουλώντας μια χειρόγραφη εφημερίδα ,παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας με τον δικό του τρόπο ελπίζοντας να τον βοηθήσει ο κόσμος όσο και αν δεν είναι τόσο εφικτό στην εποχή μας ,καθώς όλοι περνάμε ο καθένας ξεχωριστά την δική μας κρίση. Η ομάδα του Cyclades24 από την πρώτη στιγμή, θέλησε να συμπαρασταθεί στο δράμα του 38χρονου Λευτέρη. Αρκετά ήταν και τα τηλεφωνήματα φίλων συριανών και μη, που θέλησαν να συμπαρασταθούν με τον δικό τους τρόπο προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα του συμπολίτη μας. Εδώ και 41 μέρες ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει καταλήξει να είναι άστεγος, αφού δεν μπορούσε πλέον να πληρώνει το ενοίκιο του. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι έχει βρει «καταφύγιο» σε ένα γκρεμισμένο σπίτι στην περιοχή Καμίνια όπου ζούσε μικρός εκεί που τον μεγάλωσε η αγαπημένη του γιαγιά. Εμείς βρεθήκαμε στο ''χάλασμα'' όπως μας δήλωσε και ο ίδιος για να δούμε από κοντά το πρόβλημά του να συζητήσουμε και να προσπαθήσουμε να δώσουμε λύση όσο αυτό είναι εφικτό.

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Απίστευτο: Οι δανειστές ζητούν να μην πληρώνουμε μισθούς για 2 μήνες!


Σε απίστευτες αποκαλύψεις για το κλίμα που επικρατεί στις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα και τις προτάσεις που τίθενται στο τραπέζι, προχώρησε η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Ελενα Παναρίτη, σημειώνοντας πως το κλίμα στις διαπραγματεύσεις είναι πολλές φορές απαξιωτικό προς την Ελλάδα.

«Όταν λέμε ότι έχουμε πρόβλημα ρευστότητας, μας απαντούν μην πληρώσετε και κανένα μισθό για 1-2 μήνες, μείνετε χωρίς μισθούς για 1-2 μήνες», υποστηρίζει η Ελενα Παναρίτη, θέλοντας να δείξει τι κλίμα επικρατεί στις συζητήσεις, αλλά και πώς αντιμετωπίζουν οι δανειστές το ελληνικό ζήτημα.

Τι κρύβεται πίσω από το κλείσιμο της ΕΡΤ !!! 719.000 ευρώ από τη ΝΕΡΙΤ στην Digea


https://youtu.be/tH2Pg-cohnw
Δεν πρόλαβε η Digea να διαδώσει πως δεν έχει χρήματα για να συνεχίσει την ψηφιακή μετάβαση επειδή δεν την πληρώνουν οι «πελάτες» της, περιφερειακά κανάλια και ΝΕΡΙΤ, και το κρατικό τηλεοπτικό μόρφωμα έτρεξε να τη συνδράμει. Με απόφαση του ΔΣ εγκρίθηκε η σύμβαση παραχώρησης μίας ψηφιακής συχνότητας που κατέχει η Digea, την οποία νοίκιασε η ΝΕΡΙΤ για να μεταφέρει ψηφιακά το σήμα των καναλιών της προς 719.000 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ, για 10 μήνες, από τον Ιούνιο του 2014 έως και τον Απρίλιο του 2015. Κι αυτό επειδή η ΝΕΡΙΤ ήταν απροετοίμαστη, χωρίς ψηφιακούς πομπούς και προσωπικό, και δεν μπορούσε να κάνει την ψηφιακή μετάβαση σε Πελοπόννησο, Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.
Η Digea, που πήρε από την ΕΕΤΤ συνολικά τέσσερις ψηφιακές συχνότητες, έναντι 15,6 εκατ. ευρώ για 15 χρόνια, κράτησε τη μία από αυτές κενή και την παραχώρησε στη ΝΕΡΙΤ για να συμμετάσχει στην ψηφιακή μετάβαση μαζί με τα ιδιωτικά κανάλια. Το ποσόν που πληρώνει για τη χρήση της ψηφιακής συχνότητας η ΝΕΡΙΤ καθορίζεται από τον μαθηματικό τύπο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, που για τα πανελλαδικά κανάλια ορίζεται από το ποσόν των επενδύσεων της Digea για την πανελλαδική εκπομπή διά της χωρητικότητας που δίνεται σε κάθε πελάτη-τηλεοπτικό κανάλι. typologies.gr
Και επειδή πολλών η μνήμη έχει "αδυνατίσει" ας θυμηθούμε ποιοί και γιατί έδωσαν την εντολή "Κλείστε πάση θυσία την ΕΡΤ":
Τι κρύβεται πίσω από το κλείσιμο της ΕΡΤ

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΒΟΥΛΗ (11/12/2014)

Ερχεται κρεας σκυλου και στα ελληνικα σουπερ μαρκετ;


Η επιμονή Κινεζικών εταιρειών για την εισαγωγή σκυλίσιου κρέατος στα ευρωπαϊκά σούπερ μάρκετς φαίνεται να πιάνει τόπο και διόλου απίθανο στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα κάτι που χαρακτηρίζεται ως φρίκη να αποτελεί καθημερινότητα και στη χώρα μας.

Οι Κινέζοι λοιπόν δεδομένου ότι και οι ίδιοι αλλά και πολλοί άλλοι ασιατικοί λαοί αρέσκονται να γεύονται κρέας σκύλου έχουν προχωρήσει σε σαφή αιτήματα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για να επιτραπεί η εισαγωγή και εμπορία σκυλίσιου κρέατος και στις χώρες – μέλη της.

Μάλιστα ήδη κυκλοφορεί η είδηση ότι από φέτος το κρέας σκύλου θεωρείται βρώσιμο και εμπορεύσιμο είδος ύστερα από σχετική αίτηση της εταιρείας «Xinshipu Ltd» η οποία δραστηριοποιείται στον συγκεκριμένο χώρο.
lougantina.blogspot.gr

ΑΙΣΧΟΣ: Η γεννητρια της DIGEA στο Ναυπλιο, σε οικημα του Προφητη Ηλια! http://www.paratiritis-news.com/



Μπορεί να παίρνουμε προβληματικό ως τώρα το… «τζαμάτο» σήμα της DIGEA στην Αργολίδα αλλά σίγουρα είναι… «αγιασμένο» μιας και η γεννήτρια ρεύματος της εταιρείας έχει τοποθετηθεί μέσα στο εκκλησιαστικό κτίριο που έβαζαν τα μανουάλια και τα καντήλια! Μάλιστα, ο τσικιρικιτζής εγκαταστάτης της εταιρείας δεν έβγαλε έξω από το σπιτάκι ούτε την εξάτμιση της γεννήτριας. Όλα μέσα! Μόνο μην πάρει καμιά φωτιά και δεν θα προλαβαίνει να τη σβήσει όλη η Πυροσβεστική δύναμη της Αργολίδας…


Και μπαίνει το ερώτημα, αφού υπάρχουν άλλα σπιτάκια στο λόφο, που δεν χρησιμοποιούνται, το σπιτάκι της εκκλησίας βρήκανε; Μήπως έχει παραγίνει το κακό στον όμορφο λόφο που βρίσκεται στην είσοδο του Ναυπλίου;


Ο Ναυπλιώτης ρεπόρτερ

36η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΙΟ

ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥ Ο 2ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ ΤΟΥ 2ου ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ Ν...

ΕΓΚΕΝΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΟΥ Γ Ν ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΉ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΑΠΌ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΌ ΚΈΝΤΡΟ

Μητέρα έδωσε στο φυλακισμένο γιο της ναρκωτικά


Ναρκωτικά επιχείρησε να δώσει στον κρατούμενο γιο της μια 65χρονη στην Καβάλα, η οποία και συνελήφθη το πρωί της Τετάρτη κατηγορούμενη για εισαγωγή ναρκωτικών στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Καβάλας.
Η 64χρονη, κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Καβάλας, επιχείρησε να προμηθεύσει τον 44χρονο υιό της, κρατούμενο σε αυτά, με μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, απορρίπτοντάς την από το παράθυρο της πόρτας των κρατητηρίων στο εσωτερικό τους.
Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών.

Η συλληφθείσα και ο 44χρονος κρατούμενος θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

thrakitoday.com

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Η επιβίωση του πελατειακού κράτους

ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ
Μια πολύ ενδιαφέρουσα πτυχή της κακοδαιμονίας των δημόσιων επιχειρήσεων αποκάλυψε ο βουλευτής του «Ποταμιού» κ. Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού για την «επανεκκίνηση της λειτουργίας των προαστιακών σιδηροδρομικών δρομολογίων Κόρινθος - Αργος - Ναύπλιο».

Τσίπρας: Θα τα καταφέρουμε και χωρίς δόση

"Εάν το επόμενο διάστημα δεν υπάρξει εκταμίευση δόσης, η Ελλάδα είναι βέβαιο ότι θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της", δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ΓΓ του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία, για το εάν έχει συμφωνήσει με τους πιστωτές για το πότε θα εκταμιεύσουν την επόμενη χρηματική δόση προς την Ελλάδα.

Αναστάτωση και πάλι στον Προφήτη Ηλία Ναυπλίου με DIGEA Να επέμβει άμεσα ο Εισαγγελέας Ναυπλιου

Και όμως, κάνει λάθος η ΔΕΗ αν νομίζει ότι δεν ευθύνεται για το ζήτημα αυτό.  Οι πολίτες μπορούν να διεκδικήσουν και να καταγγείλουν. Να διακοπεί  τώρα. Δεν θα πληρώσουν οι άνεργοι...   Άγιος Βονιφάτιος και Αγία Αγλαΐα : ένα παράνομο ζευγάρι ...


Δημοσίευμα με καταγγελία ενεργών πολιτών π.Ναυπλίου   

Αυτά είναι τα ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ αστυνόμευσης



Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με βάση τους κατευθυντήριους άξονες της νέας αντεγκληματικής πολιτικής της Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εκπόνησε Ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο για την αστυνόμευση του Δήμου της Αθήνας.

Το Ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο περιλαμβάνει ένα πλέγμα συμπληρωματικών δράσεων – γενικού και ειδικού χαρακτήρα – που στοχεύουν στη συνεχή και εμφανή αστυνομική παρουσία και την αποτρεπτική δράση, ενώ επιπλέον συμβάλλουν στην αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και ανταπόκρισης.

Πότε και πού θα εφαρμοστεί

Σημειώνεται ότι το Επιχειρησιακό Σχέδιο, θα εφαρμοστεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, κατά βάση στην ευρύτερη περιοχή του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας και ειδικότερα στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ομονοίας, Ακροπόλεως, Εξαρχείων, Αγίου Παντελεήμονα και Κυψέλης.

Τα βασικά σημεία και η φιλοσοφία του Σχεδιασμού
Η διαμόρφωση 16 τομέων επιχειρησιακής δράσης, σε ισάριθμες γεωγραφικές περιοχές,
η εκδήλωση, όλο το 24ωρο, εντατικών αστυνομικών δραστηριοτήτων,
η ανάπτυξη πεζών και εποχούμενων περιπολιών τάξης και ασφάλειας,
ο σχεδιασμός και εφαρμογή επιχειρήσεων στοχευμένου χαρακτήρα (όπως ομάδα παραεμπορίου, ναρκωτικών, επαιτείας, εκδιδομένων γυναικών),
η συμπληρωματική δραστηριοποίηση ειδικών επιχειρησιακών μονάδων της Ελληνικής Αστυνομίας (όπως ΔΙ.ΑΣ., Ο.Π.Κ.Ε.) για την υποστήριξη των προαναφερομένων δράσεων.

Κεντρικό σημείο αναφοράς του Σχεδίου καθίστανται τα Αστυνομικά Τμήματα των περιοχών, που θα εκδηλωθεί η ειδική επιχειρησιακή δραστηριότητα, τα οποία αναλαμβάνουν κυρίαρχο ρόλο στην εφαρμογή και υλοποίηση του Σχεδιασμού.

Το αστυνομικό προσωπικό, που αναλαμβάνει την υλοποίηση του Ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου, δεν θα διατίθεται σε άλλη Υπηρεσία και θα ασχολείται αποκλειστικά με τα συγκεκριμένα καθήκοντα, υπό τις διαταγές, τις κατευθύνσεις και την εποπτεία των Διοικητών των συγκεκριμένων Αστυνομικών Τμημάτων.

Η υλοποίηση του Σχεδιασμού θα εποπτεύεται από τις αρμόδιες επιχειρησιακές και επιτελικές Υπηρεσίες, οι οποίες με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν, θα προχωρούν στην αναμόρφωση ή/και τροποποίηση ειδικότερων σημείων του Σχεδίου, έτσι ώστε το όλο εγχείρημα να διέπεται από ευελιξία, δυναμική και να έχει τη δυνατότητα επικαιροποίησης, καθώς και βελτιστοποίησης των αποτελεσμάτων του.

Σημειώνεται ότι το Ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο εκπονήθηκε με σκοπό να αποτελέσει την άμεση και ουσιαστική παρέμβαση της Αστυνομίας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων παραβατικότητας και ευταξίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των Αθηναίων πολιτών, καθώς και στην ποιοτική αναβάθμιση του επιπέδου της καθημερινότητάς τους.

Διευκρινίσεις για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας


Διευκρινίσεις εξέδωσε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σχετικά με τη διαδικασία επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας, ξεκαθαρίζοντας, τόσο διαδικαστικά θέματα, όσο και τους λόγους επανασύστασης της Υπηρεσίας.

«Το μέτρο εντάσσεται στη γενικότερη ρύθμιση για την επαναφορά των απολυμένων και σε "διαθεσιμότητα" υπαλλήλων, που αποσκοπεί, όχι μόνον στην αποκατάσταση αδικιών, αλλά και στην κάλυψη των αναγκών της διοίκησης» τονίζεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου και προστίθεται:

«Η ρύθμιση της επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία συντάχθηκε λαμβάνοντας υπόψη και σχετικές προτάσεις της ΚΕΔΕ, μετά από διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς και συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία σέβεται απολύτως τις παραπάνω αρχές.

Ανασυστήνει μια υπηρεσία, η οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την καθημερινή ζωή των πολιτών και προσπορίζει σημαντικά οικονομικά έσοδα στους δήμους».

Ειδικότερα, όπως διευκρινίζεται από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης:

Τεχνολογία για την παρακολούθηση μελισσιών