Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Το μεγάλο σκάνδαλο με τα ΜΜΕ - 19.000€ τον χρόνο πληρώνουν οι Νταβατζήδες για δημόσιες συχνότητες αξίας δισεκατομμυρίων! Τι θα κάνει ο Αλέξης και η νέα Κυβέρνηση;





ΝΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. Μια χούφτα νταβατζηδες λυμαίνονται τον δημόσιο πλούτο τα τελευταία 20 χρόνια με χορηγία όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν και αντάλλαγμα φυσικά την προστασία τους μέσω της αντικειμενικής “ενημέρωσης”!Πόσα ακριβως όμως χάνει το δημόσιο και τι θα κάνει ο Α. Τσίπρας και η νέα Κυβέρνηση;
Καταρχήν να υπενθυμίσουμε οτι η
η DIGEA έχει μετόχους τους τηλεοπτικούς σταθμούς: MEGA, ANT1, ΣΚΑΙ, STAR, και ALPHA.

Η εταιρεια λοιπόν των βαρόνων (DIGEA) ζητά απο όλους τους μικρούς περιφερειακούς σταθμούς της Κεντρικής Μακεδονίας το πόσο των 672.000 Ευρω τον χρόνο για να τους επιτρέψει να μεταδίδουν το πρόγραμμα τους μέσω ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ! Αυτά κάθε χρόνο!
Πόσα απο αυτά αποδίδουν στο κράτος; Mόλις 19.200 Ευρώ τον χρόνο!! Και αυτό μόνο στη Κεντρική Μακεδονία.

Στην Πελοπόννησο τα νούμερα είναι ακόμη πιο τραγικά! Η DIGEA εισπράττει απο τους περιφερειακούς σταθμούς το ποσό του 1.103.000€ το χρόνο και αποδίδει στο κράτος 14.000€ !

Κάντε την αναγωγή για ολόκληρη την χωρα και θα καταλάβετε πόσα δισεκατομμύρια χάνει το κράτος, που φυσικά θα καταλήξουν στις τσέπες των ιδιωτών, μεγαλοεργολάβων, μεγαλο-καναλαρχών!

Εάν οι δημόσιες συχνότητες αποδίδοντο στα ασφαλιστικά ταμεία, τότε απλούστατα θα είχε λυθεί σε μεγαλο βαθμό το πρόβλημα των συντάξεων. Αλλά θα κέρδιζαν λιγότερα οι χρεοκοπημενοι νταβατζηδες…

Ο Α. Τσίπρας πριν τις εκλογές είχε δηλώσει κατ' εξακολούθηση οτι αυτό το μεγάλο σκάνδαλο των ΜΜΕ θα τελειώσει με το που έρθει στην Κυβέρνηση. Το ερώτημα είναι θα τολμήσει να τα βάλει μαζί τους;;

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Αστυνομικός αυτοκτόνησε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών


"Τέλος" στη ζωή του έβαλε ένας 31χρονος αστυνομικός, που νοσηλευόταν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών - και μάλιστα μπροστά στα μάτια της μητέρας του - το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο 31χρονος αστυνομικός - που υπηρετούσε σε Αστυνομικό Τμήμα της Νοτιοανατολικής Αττικής - φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, σύμφωνα με τη «Δημοκρατία».

Οι ίδιες πληροφορίες λένε, πως νοσηλεύτηκε στο "401", ύστερα από απόπειρα αυτοκτονίας που πραγματοποίησε την Τρίτη, όταν και αυτοπυροβολήθηκε στο στομάχι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το μαρτύριο που ζούσε ο άτυχος νεαρός από τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε αποδείχθηκε δυσβάσταχτο, έτσι, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, χθες το μεσημέρι, έπεσε στο κενό από το εσωτερικό κλιμακοστάσιο, στον τρίτο όροφο της πτέρυγας του νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν.

Η τραγική μάνα, που μπροστά στα μάτια της εκτυλίχθηκε η φρικτή αυτή σκηνή, σε κατάσταση σοκ άρχισε να καλεί σε βοήθεια και παρά την άμεση επέμβαση των γιατρών, ήταν πλέον αργά, αφού ο θάνατος του άτυχου νέου επήλθε σχεδόν ακαριαία.

Ρ. Δούρου: «Πραξικοπηματική η απόφαση για τα σκουπίδια της Τρίπολης»


Ασκώντας και προσωπική κριτική προς τους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Αττικής και Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, Μανώλη Αγγελάκα και Γιώργο Διδασκάλου, αντίστοιχα, η Περιφερειάρχης Αττικής & Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Ρένα Δούρου, καταγγέλλει ως «πραξικοπηματική», «προκλητική» και «απαράδεκτη» την κοινή τους απόφαση, να μεταφερθούν 4.000 τόνοι σκουπιδιών της Τρίπολης στον ΧΥΤΑ Φυλής, απόφαση που έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με την βούληση τής νέας Εκτελεστικής Επιτροπής τού Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) να "βάλει τέλος" στη διαχείριση σύμμεικτων απορριμμάτων, με τελικό αποδέκτη τη Φυλή.

«Η απόφαση των δύο διορισμένων από την προηγούμενη κυβέρνηση γ.γ. των αποκεντρωμένων διοικήσεων Αττικής και Πελοποννήσου, συνιστά πραξικοπηματική ενέργεια, η οποία αγνοεί την απόφαση της πρόσφατα εκλεγμένης διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται:

«Τη σαφή μας βούληση, η Φυλή να μην αποτελεί τον τελικό αποδέκτη των απορριμμάτων από άλλες Περιφέρειες και Δήμους - η οποία έχει τη στήριξη των πολιτών της Αττικής - αποφάσισε να αγνοήσει προκλητικά ο διορισμένος τον Ιανουάριο του 2014 γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Μ. Αγγελάκας. Πρόκειται για τον ατυχήσαντα υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθήνας στις βουλευτικές εκλογές του 2012, ο οποίος διορίστηκε τον Αύγουστο το 2012 από τη συγκυβέρνηση στη θέση του γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και τον Ιανουάριο του 2014 στη θέση του γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Στη δε θέση του στη γενική γραμματεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου διορίστηκε με κυβερνητική απόφαση ο στενός του φίλος και συνεργάτης του, Γιώργος Διδασκάλου, αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας».

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Οι ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ αλλαγές που εξήγγειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας


Άμεσες και σαρωτικές αλλαγές αναμένονται στην Εκπαίδευση από την φετινή χρονιά.

Δεν θα δώσουν οι μαθητές της Α' και της Β' Λυκείου το καλοκαίρι εξετάσεις με το σύστημα της «Τράπεζας θεμάτων» η οποία καταργείται, ενώ σταματούν και οι εξετάσεις που θα προσμετρούν σε ποσοστό για την είσοδο στο Πανεπιστήμιο στις δύο αυτές τάξεις.

Αυτά είπε πριν το απόγευμα της Τρίτης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης.

Ο κ. Κουράκης δήλωσε, ότι οι δεσμεύσεις που πήρε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προεκλογικά θα τηρηθούν όλες, ενώ οι πόρτες του Υπουργείου του θα είναι ανοικτές σε όλους. «Επειδή έχουμε εκλεγεί, δεν σημαίνει ότι μπορούμε να τα κάνουμε και όλα σωστά, χρειάζεται συλλογική δράση» δήλωσε.

Οι «ειδήσεις»:

· Καταργείται από φέτος η «Τράπεζα θεμάτων».

· Καταργούνται από φέτος οι πανελλαδικού τύπου εξετάσεις στην Α' και την Β' Λυκείου.

· Στη Γ' Λυκείου θα διευρυνθούν τα επιστημονικά πεδία, έτσι ώστε να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες για σπουδές στους υποψηφίους σε Τμήματα που είναι κοντά στην περιοχή κατοικίας τους.

· Επιστρέφουν οι «αιώνιοι» φοιτητές και καταργείται ο νόμος που ορίζει τη διαγραφή τους. Όσοι ενδιαφέρονται θα συνεχίσουν κανονικά τις σπουδές τους, χωρίς περιορισμό χρόνου.

· Οι μετεγγραφές σε κάθε περίπτωση θα διευκολύνονται έτσι ώστε να μπορούν να σπουδάσουν πιο εύκολα οι νέοι και οι νέες.

· Οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων που απομακρύνθηκαν με το μέτρο της "διαθεσιμότητας", επιστρέφουν στις θέσεις τους.

· Επαναπροσλαμβάνονται, αλλά από την επόμενη σχολική χρονιά, όλοι οι καθηγητές τής Μέσης Εκπαίδευσης και ειδικά των Επαγγελματικών Λυκείων, που καταργήθηκαν οι ειδικότητες τους.

· Επιστρέφουν στις θέσεις τους οι Σχολικοί Φύλακες που απολύθηκαν.

· Θα γίνει αναμόρφωση των αναλυτικών προγραμμάτων και θα γραφτούν νέα βιβλία στα σχολεία.

· Θα καταργηθεί το ένα σύγγραμμα στα πανεπιστήμια και οι φοιτητές θα έχουν πρόσβαση με αξιόπιστο τρόπο στις «ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες».

Επίθεση του Στ. Θεοδωράκη σε ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Πάνο Καμμένο


Δριμεία κριτική άσκησε στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και στον Πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ., Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, προσωπικά, ο Πρόεδρος του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης, κατά την πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ο. του Κόμματος.

«Στα περίπτερα της πλατείας Συντάγματος είναι αναρτημένα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Με φωτογραφίες από την νέα κυβέρνηση.

Αν κάποιος έλειπε στο εξωτερικό τις τελευταίες 48 ώρες και επέστρεφε σήμερα στη χώρα θα δυσκολευόταν να πιστέψει ότι αυτό που βλέπει είναι πραγματικότητα.

Θα δυσκολευόταν δηλαδή να πιστέψει ότι η πρώτη αριστερή - όπως θέλουν να την αποκαλούν - κυβέρνηση της χώρας έχει μέσα της ακροδεξιούς, συνομοσιολόγους και αντιευρωπαϊστές.

Δεν ξέρω, ίσως στον ΣΥΡΙΖΑ να γνωρίζουν και να μελετούν ένα μόνο τμήμα της πρόσφατης ιστορίας μας, αλλά τους πληροφορούμε ότι ο νέος υπουργός Άμυνας ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα αποκαλύπτοντας ότι αρχηγός της 17 Νοέμβρη είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου» τόνισε χαρακτηριστικά για να προσθέσει:

«Στα χρόνια του μνημονίου είχαμε την μεγάλη του, δεύτερη αποκάλυψη, ότι οι ξένοι μας ψεκάζουν για να είμαστε άβουλοι και επειδή το θέμα είναι πάντα η οικονομία, είχαμε πρόσφατα και την ανατρεπτική του θεωρία ότι το πρόβλημα της χώρας είναι ότι οι Εβραίοι της Ελλάδας πληρώνουν λιγότερους φόρους.

Δεν είναι όμως για γέλια. Και εδώ θα μου επιτρέψετε μια ειλικρινή εξομολόγηση: Είμαστε αντίπαλοι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε επιφυλάξεις για την πολιτική του. Βλέπουμε ίσως και με διαφορετικό τρόπο ακόμα και την θέση της Ελλάδος στην Ευρώπη.

Κρίνουμε ότι η οικονομική του πολιτική μπορεί να οδηγήσει σε νέο μαρασμό την ήδη μαραμένη οικονομία μας».

Προσωρινά στον ΧΥΤΑ Φυλής τα απορρίμματα της Τρίπολης


Στον ΧΥΤΑ Φυλής θα οδηγηθούν οι τόνοι σκουπιδιών από τους δρόμους της Τρίπολης, με κοινή απόφαση των γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, Γιώργου Διδασκάλου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Μανώλη Αγγελάκα.

Η απόφαση αυτή κρίθηκε ως επιτακτική, αφού τα σκουπίδια στην πόλη σχηματίζουν λόφους, και εξαιτίας αυτού, ο Δήμος Τρίπολης, από τις 13 Ιανουαρίου, έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Τα σκουπίδια θα μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ Φυλής, μέχρι να συμπληρωθεί η ποσότητα των 4.000 τόνων και για χρονικό διάστημα μέχρι και τον προσεχή Απρίλιο, που ισχύει η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Επισημαίνεται, ότι η προσωρινή αυτή διαχείριση επιβάλλεται προκειμένου να καταστεί εφικτή η παύση λειτουργίας, να αποτραπεί η δημιουργία νέων ή η εκ νέου ενεργοποίηση και να υλοποιηθεί η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, που εξυπηρετούσαν τον Δήμο Τρίπολης.

Στην ίδια απόφαση ορίζεται, ότι ο Δήμος Τρίπολης οφείλει να μεταφέρει τα αστικά στερεά απόβλητά του στον ΧΥΤΑ Φυλής και να καταβάλλει το τέλος χρήσης.

Επίσης, να εφαρμόσει άμεσα και πλήρως πρόγραμμα χωριστής συλλογής αποβλήτων συσκευασιών, στο πλαίσιο της υφιστάμενης σύμβασης συνεργασίας με Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών, υπό την εποπτεία του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, με σκοπό να επιτευχθούν τάχιστα οι στόχοι του προγράμματος ανακύκλωσης αποβλήτων συσκευασίας.

Επιπλέον, συνδυαστικά με την ανακύκλωση, να μεριμνήσει για τρόπους προσωρινής διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων, με κατάλληλη αδειοδότηση και όρους περιβαλλοντικής προστασίας και με δοκιμασμένη μεθοδολογία, που να οδηγεί σε σημαντική μείωση των αποβλήτων που οδηγούνται προς τελική διάθεση.

Τέλος, να μεριμνήσει για την ταχεία υλοποίηση των έργων αποκατάστασης ΧΑΔΑ της περιοχής ευθύνης του, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, που λειτουργεί ως τελικός δικαιούχος των έργων.

Παράλληλα, ορίζεται, πως ο Φορέας διαχείρισης του ΧΥΤΑ Φυλής οφείλει να αποδέχεται υποχρεωτικά τα αστικά στερεά απόβλητα του Δήμου Τριπόλεως και να ελέγχει τη σύνθεση, την ποσότητα και το είδος των αποβλήτων, που θα μεταφέρει στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ ο Δήμος Τρίπολης.

Επιπλέον, καλείται ο περιφερειακός Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Πελοποννήσου να μεριμνήσει για την άμεση έκδοση της άδειας λειτουργίας και να θέσει σε κανονική λειτουργία το ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου στη θέση «Κολώνες-Σπαρτίλα», προκειμένου η εγκατάσταση αυτή να υποδεχθεί εν συνεχεία τα σκουπίδια του Δήμου Τρίπολης.

Επιπρόσθετα, υπογραμμίζεται, ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου οφείλει να μεριμνήσει για την ταχεία υλοποίηση της αποκατάστασης των παλαιών χωματερών της Πελοποννήσου, που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.), με τίτλο «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ και αναβάθμιση έργων διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου».




ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

"Στους Δήμους η διαχείριση των Προγραμμάτων κατά της Φτώχειας"

Τη θέση ότι η διαχείριση και υλοποίηση των χρηματοδοτούμενων από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, που αφορούν στην αντιμετώπιση της φτώχειας, να γίνεται από τους ΟΤΑ α' Βαθμού, που διαθέτουν διαχειριστική επάρκεια, επαναδιατύπωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, με αφορμή την ανοικτή, μέχρι 13 Φεβρουαρίου, διαβούλευση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους ΤΕΒΑ/FEAD» για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020. 

Η ΚΕΔΕ θεωρεί, ότι η καταπολέμηση της φτώχειας αποτελεί πολυσύνθετο φαινόμενο με κοινό χαρακτηριστικό στην τοπική αντιμετώπιση του φαινομένου, κυρίως σε επίπεδο της οικογένειας.

Επίσης, τονίζει, πως οι Δήμοι είναι αυτοί που διαθέτουν ένα μόνιμο δίκτυο κοινωνικών Δομών, κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό, για την αντικειμενική, συνεχή καταγραφή και εξυπηρέτηση των ωφελουμένων.

Ως εκ τούτου, η ΚΕΔΕ απορρίπτει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, κάθε προσπάθεια επιβολής εκ των άνω ελέγχου στην υλοποίηση και εκτέλεση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, που έχουν κοινωνική στόχευση, «ιδιαίτερα αν αυτή επιχειρείται από άλλους αυτοδιοικητικούς Φορείς, που δεν διαθέτουν ούτε τις Δομές, αλλά ούτε και τη γνώση των τοπικών προβλημάτων που διαθέτει η Αυτοδιοίκηση α' βαθμού» όπως τονίζουν χαρακτηριστικά οι Δήμαρχοι.

Σε ότι αφορά στο ρόλο των Δήμων ως «επικεφαλής εταίρων» των κοινωνικών συμπράξεων του ΤΕΒΑ, αυτός στοχεύει στην ομογενοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους απόρους, αλλά και στη δημιουργία ενός κοινού μηχανισμού εφαρμογής συμπληρωματικών δράσεων αντιμετώπισης της φτώχειας, κυρίως και πρωτίστως με την Εκκλησία και προώθησης της κοινωνικής ενσωμάτωσης των λοιπών κατηγοριών ευπαθών ομάδων. «Με βάση όλα τα παραπάνω, η ΚΕΔΕ θα στηρίξει συνολικά και συλλογικά αυτήν την προσπάθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προάγοντας και αναδεικνύοντας τις συνεργασίες και τις εταιρικές σχέσεις σε τοπικό επίπεδο» τονίζει η ΚΕΔΕ και συμπληρώνει:

«Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η ΚΕΔΕ θεωρεί αναφαίρετο δικαίωμα των Δήμων να προωθήσουν τη δημιουργία μεταξύ τους συμπράξεων, προκειμένου να αναλάβουν οι ίδιοι την ευθύνη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των Ε.Π., που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων».

Τέλος, όπως ανακοινώθηκε κατά την ίδια συνεδρίαση, η ΚΕΔΕ, σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, θα προχωρήσουν από κοινού και οργανωμένα στην ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της φτώχειας και στην προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης, με κοινή και ισότιμη συμμετοχή Δήμων και Εκκλησίας στις «Κοινωνικές Συμπράξεις, που προβλέπονται στην εφαρμογή των Δράσεων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Οι πρώτες ανατροπές σε βασικούς τομείς από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Με βάση έχουν γίνει μέχρι στιγμή γνωστά από τις δημόσιες τοποθετήσεις των μελών της κυβέρνησης οι σημαντικότερες αλλαγές που δρομολογούνται είναι οι εξής:

Τέλος η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

Πρώτος, το χορό των δηλώσεων που δείχνουν τη σαφή διαφοροποίηση της ατζέντας της σημερινής κυβέρνησης από αυτή της προηγούμενης, έσυρε ο Θοδωρής Δρίτσας, αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, ο οποίος λίγα λεπτά πριν την ορκωμοσία σημείωσε ότι «Ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού παραμένει, η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σταματάει εδώ» εξηγώντας ότι το ΤΑΙΠΕΔ, ή η καινούρια επιτροπή αποκρατικοποιήσεων με τη νέα της μορφή, θα αναστείλει τη διαδικασία πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί, ότι ελάχιστα λεπτά πριν ανακοινωθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα, ξαφνικά, την είσοδό του στο προαύλιο του Μεγάρου Μαξίμου έκανε το αυτοκίνητο που μετέφερε τον πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα ο οποίος είχε σύντομο ραντεβού με τον πρωθυπουργό.

Aνακαλούνται οι διαθεσιμότητες και οι αντισυνταγματικές απολύσεις

Λίγο αργότερα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, δεσμεύθηκε ότι θα ανακληθούν οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το ΣτΕ ή όσες έγιναν σε εφαρμογή της διαθεσιμότητας. Ερωτώμενος για το πότε θα γίνει αυτό, ο κ.Κατρούγκαλος δήλωσε ότι θα γίνει εφαρμογή αυτών άμεσα, καθώς δεν απαιτείται νομοθετική ρύθμιση, αλλά υπουργική απόφαση η οποία θα υπογραφεί αμέσως.

«Ανακαλούνται όλες οι απολύσεις που έγιναν βάσει των μνημονιακών δεσμεύσεων», είπε χαρακτηριστικά στο Mega ο κ. Κατρούγκαλος, ενώ προσέθεσε πως «δεν αναγνωρίζονται» από τη νέα κυβέρνηση οι ποσοτικοί στόχοι που είχαν συμφωνηθεί μεταξύ της προηγούμενης κυβέρνησης και της Τρόικα. Υποστήριξε πως το κόστος των επαναπρολήψεων είναι κοστολογημένο και περιλαμβάνεται στα μέτρα του προγράμματος Τσίπρα από την ΔΕΘ.
Ως προς την αξιολόγηση, ο νέος αναπληρωτής υπουργός δεσμεύτηκε να προωθήσει ένα σύστημα «τίμιο, όχι τιμωρητικό και εκδικητικό». Εθεσε ως χρονικό όριο δε τις επόμενες δύο εβδομάδες, προκειμένου να κλείσουν όλες οι εκκρεμείς πειθαρχικές υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων. Ο κ. Κατρούγκαλος εξέφρασε επίσης την άποψη οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να συμμετέχουν στα πειθαρχικά συμβούλιο -κρίνοντας συναδέλφους τους- χωρίς ωστόσο να έχουν την πλειοψηφία στη λήψη της απόφασης.

Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ

Εντωμεταξύ, όπως εξήγγειλε σήμερα το πρωί μέσω της πρωινή εκπομπής του ΑΝΤ1 ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή είναι αυτό για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν εδώ

Την ίδια ώρα η αναπληρώτρια υπουργός Μετανάστευσης, Τασία Χριστοδουλοπούλου, προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει ιθαγένεια στους μετανάστες δεύτερης γενιάς, δηλαδή στα παιδιά των μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα.

Τέλος στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ -Δωρεάν ρεύμα σε ανέργους

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης προανήγγειλε ότι και η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ σταματά εδώ. «Τέλος η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Η ΔΕΗ θα παραμείνει σε ιδιοκτησία Δημοσίου πλειοψηφικά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης μιλώντας στο ΣΚΑΪ προσθέτοντας ότι θα προσπαθήσουν να μειώσουν τις τιμές τους ρεύματος και να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά αλλά και ότι θα δώσουν δωρεάν ρεύμα στους ανέργους.

Στοπ στις ιδιωτικοποιήσεις υποδομών

Πιο ξεκάθαρος, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης τόνισε πως η κεντρική γραμμή της κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις υποδομών που εξυπηρετούν και μπορούν να βοηθήσουν στο να βγούμε από την κρίση. Οσον αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων ο νέος αναπληρωτής υπουργός υποδομών, μεταφορών και δικτύων παρέπεμψε στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και πρόσθεσε πρέπει να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις υποδομών.

Επαναφέρουν την 13 σύνταξη και τις επικουρικές

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δ. Στρατούλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, από την πλευρά του εξήγγειλε ότι επανέρχεται η 13η σύνταξη καταρχήν για όσους λαμβάνουν το μήνα κάτω από 700 ευρώ και παράλληλα ανέφερε ότι θα επαναφέρουν και τις επικουρικές.

Τέλος στην τράπεζα θεμάτων

Σαρωτικές αλλαγές και στην Παιδεία, προανήγγειλε, αμέσως μετά την ορκωμοσία και ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, ο οποίος, μιλώντας το ρ/σ Στο Κόκκινο ανέφερε ότι οι μαθητές της Α” και της Β” Λυκείου θα δώσουν προαγωγικές εξετάσεις χωρίς την Τράπεζα Θεμάτων η οποία καταργείται, ενώ καταργούνται και οι εξετάσεις που θα προσμετρούν σε ποσοστό για την είσοδο στην ανώτατη εκπαίδευση. Επίσης, προανήγγειλε, διεύρυνση των επιστημονικών πεδίων στην Γ” Λυκείου, ενώ όσον αφορά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εξήγγειλε τα εξής: Επιστροφή των αιωνίων φοιτητών, διευκόλυνση των μετεγγραφών, επιστροφή των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που απομακρύνθηκαν με το μέτρο της διαθεσιμότητας και κατάργηση του ενός συγγράμματος στα πανεπιστήμια.

Τέλος, προανήγγειλε επαναπρόσληψη των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης και ειδικά των Επαγγελματικών Λυκείων, που καταργήθηκαν οι ειδικότητες τους, αλλά και των σχολικών φυλάκων και τέλος αναμόρφωση των αναλυτικών προγραμμάτων και θα γραφτούν νέα βιβλία στα σχολεία.

Σχέσεις με Ρωσία

Και ενώ ακόμη η ορκωμοσία της κυβέρνησης Τσίπρα βρισκόταν σε εξέλιξη, η γενική γραμματεία του πρωθυπουργού εξέφραζε τη δυσαρέσκειά της για τη δήλωση της ύπατης εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα εξωτερική πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας, Φεντερίκα Μοντερίνι, η οποία προέβη σε δήλωση «Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ» καταδικάζοντας τη Ρωσία για την υπόθεση της Ουκρανίας, ενώ παράλληλα, καλούνται οι υπουργοί Εξωτερικών των «28» να εξετάσουν περαιτέρω κυρώσεις εναντίον της Μόσχας με σκοπό αυτή να κινηθεί προς την εφαρμογή της Συμφωνίας του Μινσκ. Oπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της γγ του πρωθυπουργού η δήλωση αυτή των αρχηγών κρατών της ΕΕ «κυκλοφόρησε χωρίς να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την εξασφάλιση συναίνεσης των κρατών-μελών και ειδικότερα χωρίς να εξασφαλισθεί η συναίνεση της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζεται ότι δεν έχει τη συναίνεση της χώρας μας. Δυσαρέσκεια για τη μεθόδευση αυτή εκφράστηκε τόσο στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνομιλίας του Πρωθυπουργού με την ΥΕ/ΕΕ κυρία Mogherini, όσο και στο κατάλληλο επίπεδο, από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ».

Στην Αθήνα Σουλτς-Ντάισελμπλουμ

Εντωμεταξύ, στην Αθήνα για τις πρώτες επαφές με τη νέα κυβέρνηση φθάνουν αύριο ο Μάρτιν Σουλτς, με τον οποίο θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός στις 15:00 και την Παρασκευή ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, με τον Πάνο Σκουρλέτη, πάντως, μιλώντας σε δημοσιογράφους να σημειώνει: «Οι Ευρωπαίοι έρχονται στην Αθήνα, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Αθήνα».
Το πρώτο ταξίδι του πρωθυπουργού θα γίνει το συντομότερο δυνατό στην Κύπρο, όπου και θα συναντήσει τον κ. Νίκο Αναστασιάδη, ενώ ήδη ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έχει απευθύνει πρόσκληση στον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί το Παρίσι – πριν τη Σύνοδο Κορυφής του Φεβρουαρίου- και ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, αφού τον συνεχάρη για την εκλογή του, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter πως «Τον περιμένω σύντομα στην Τουρκία.

Διαμαντοπούλου: Ο υπερόπτης κύριος Σόιμπλε


Μέσα από την προσωπική της σελίδα στο facebook η Άννα Διαμαντοπούλου ασκεί σκληρή κριτική στην στάση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας κ. Σόιμπλε αλλά και της Άγγελα Μέρκελ, για την στάση τους, απέναντι στις χώρες που βιώνουν έντονα την οικονομική κρίση. Η κ. Διαμαντοπούλου σημειώνει χαρακτηριστικά: «Ο κ. Σόιμπλε και η πολιτική σχολή που εκφράζει, οδηγεί σε προσβολή του εθνικού αισθήματος σε πολλές χώρες και όχι μόνο στην Ελλάδα και δημιουργεί μέτωπα άγονων συγκρούσεων».

Αναλυτικά το σχόλιο της

Η γερμανική πολιτική τάξη, η οποία έχει επιτύχει θαύματα στο εσωτερικό της χώρας της, διακρίνεται ιστορικά για την εσωστρέφεια, τις εμμονές και την υπεροψία στην εξωτερική πολιτική.

Είναι όλα τα στοιχεία που είδαμε να επαναλαμβάνονται μέσα στην κρίση από το σύνολο των πρωταγωνιστών του γερμανικού πολιτικού συστήματος, από την die Linke και το SPD μέχρι την CDU και τους φιλελεύθερους.

Η κα Μέρκελ και ο κ. Σόιμπλε, ηγέτες της μεγαλύτερης χώρας της ΕΕ, κινούνται με βάση τις εσωτερικές δημοσκοπήσεις, αρνούνται να δουν ένα συνολικό ευρωπαϊκό σχέδιο σε σχέση με την Ασία και την Αμερική, εμμένουν σε επιλογές ακόμα και όταν είναι εμφανή τα λάθη και η ανάγκη διορθώσεων.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι κουνούν με άνεση το δάχτυλο όχι μόνο σε κυβερνήσεις αλλά και σε λαούς.

Οι «παρεμβάσεις» του κ. Σόιμπλε, όπως εκείνες πριν από τις εκλογές του 2012, αλλά όπως και η χθεσινή, αποδομούν τις κυβερνήσεις που επιχειρούν να ορθοποδήσουν δημοσιονομικά, φουσκώνοντας τα ποσοστά κάθε μορφής – λογικής ή παλαβής – αμφισβήτησης και καθιστούν τη Γερμανία μία επικίνδυνα αποδυναμωμένη δύναμη.

Μία δύναμη που κινδυνεύει εκείνη… να μείνει μόνη της με το Ευρώ στο χέρι.

Η Ευρώπη χρειάζεται ανάπτυξη και συνοχή. Αυτό σημαίνει ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ πάνω από 3,5% για να ανακάμψει και ηγεσία με συλλογικό όραμα για τους λαούς (ιδιαίτερα αυτούς που έχουν ζήσει δραματικά την κρίση), αλλά και όραμα για τον ρόλο της στο κόσμο.

Ο κ. Σόιμπλε και η πολιτική σχολή που εκφράζει, οδηγεί σε προσβολή του εθνικού αισθήματος σε πολλές χώρες και όχι μόνο στην Ελλάδα και δημιουργεί μέτωπα άγονων συγκρούσεων.

Αυτή η συμπεριφορά όχι μόνο δεν προλαμβάνει, αλλά αυξάνει τον κίνδυνο ενός μοιραίου πολιτικού ευρω-ατυχήματος που πλανάται πλέον, πάνω από την Ευρώπη.

Σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου εν όψει της επίσκεψης Σούλτς


Εν όψει της επίσκεψης στη χώρα μας του πρόεδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, συγκαλείται το απόγευμα η πρώτη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συσκεφθεί στις 18:00 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη.

Πυρά κατά Βαρουφάκη από γερμανικά ΜΜΕ

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και οι πρώτες εξαγγελίες της, απασχολούν τον γερμανικό Τύπο, ο οποίος δίνει έμφαση κυρίως στο πρόσωπο του νέου υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και στο ζήτημα των κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας.

«Βαριά λόγια εναντίον της Γερμανίας» είναι ο τίτλος άρθρου της Frankfurter Allgemeine Zeitung, στο οποίο επισημαίνεται ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας «προκαλεί». «Στο τέλος η Γερμανία θα πρέπει να πληρώσει, απειλεί. Ο αριστερός καθηγητής Οικονομίας αποκαλεί την πολιτική λιτότητας «δημοσιονομικό waterboarding». Και λέει ότι η Γαλλία χορεύει με τη Γερμανία έναν «χορό του θανάτου»» αναφέρει ο αρθρογράφος και εκτιμά ότι ακούγεται σαν απειλή αυτό που δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης, πως «ό,τι και να λέει ή να κάνει η Γερμανία, πρέπει σε κάθε περίπτωση να πληρώσει». «Εννοεί προφανώς ότι η Γερμανία και οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης και οι θεσμοί είτε θα εξυπηρετήσουν την Ελλάδα με μια άφεση χρέους, είτε απλώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια χρεοκοπία της Ελλάδας» προσθέτει.


Στο δημοσίευμα αναπαράγονται πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, αλλά και αποσπάσματα από το βιβλίο του «Ο παγκόσμιος Μινώταυρος», ενώ επισημαίνεται ότι η πρώτη αντίδραση ήρθε στη Γερμανία από τον επικεφαλής της «AfD» Μπερντ Λούκε, ο οποίος, σε ό,τι αφορά το αν θα πρέπει τελικά να πληρώσει η Γερμανία, δήλωσε: «Είναι αστείο, αλλά είναι πιθανόν αλήθεια», για να προσθέσει ότι δεν πρέπει να δοθεί ένα κούρεμα χρέους στην Ελλάδα και μετά η χώρα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, διότι αυτό θα δημιουργούσε ανάλογες απαιτήσεις και σε άλλες χώρες.

Για «κυβέρνηση αρχαρίων» κάνει λόγο η Sueddeutsche Zeitung, η οποία σημειώνει ότι ο Γιάννης Δραγασάκης «είναι από τα λίγα μέλη της νέας κυβέρνησης που διαθέτουν κυβερνητική εμπειρία». Για τον Γιάννη Βαρουφάκη αναφέρει ότι ο ίδιος επιθυμεί, όπως έχει πει, να καταστρέψει «όλες τις βάσεις στις οποίες στηρίζεται η ολιγαρχία», ενώ για τον Νίκο Κοτζιά ότι είναι «παλιός κομμουνιστής».

Κάνει δε λόγο για «επεισόδιο», με την παράδοση-παραλαβή του πρωθυπουργικού γραφείου, από την οποία απουσίαζε ο τέως πρωθυπουργός. Πριν ακόμη γίνει επισήμως γνωστή σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου, ο Γιάννης Βαρουφάκης «δεν μπορούσε πια να κρατηθεί. Ο 53χρονος Έλληνας ανακοίνωσε τον ορισμό του ως υπουργού Οικονομικών στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Ο άνθρωπος, ο οποίος θα πρέπει σύντομα να καθίσει απέναντι από τον Γερμανό συνάδελφό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τιμά το ίματζ επαναστάτη από την πρώτη του μέρα στα καθήκοντά του. Ο Βαρουφάκης, ο οποίος δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρείται ο πόπσταρ των Ελλήνων οικονομολόγων.

Σε πολλές συνεντεύξεις του ο παθιασμένος ομιλητής έχει καταδικάσει τα σχέδια λιτότητας για την Ελλάδα. Ανακοίνωσε επίσης ότι ως υπουργός θα καταστρέψει τα θεμέλια στα οποία στηρίζεται η ελληνική ολιγαρχία. Ο Βαρουφάκης έχει όμως ακόμη δηλώσει ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη. Θέλει, λοιπόν, να υποβάλει προτάσεις τις οποίες «δεν θα μπορεί να απορρίψει ούτε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε»» αναφέρει η συντάκτρια.

Σε ό,τι αφορά τον Γιάννη Δραγασάκη, στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι αποτελεί κεντρικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και ότι θα επιβλέπει όλους τους τομείς. «Ο οικονομολόγος ήταν το 1989 αναπληρωτής υπουργός οικονομίας σε υπερκομματική κυβέρνηση», αναφέρεται, ενώ τονίζεται ότι αποτελεί δική του ιδέα η πρόταση για τη διεξαγωγή ευρωπαϊκής Διάσκεψης για το Χρέος, στο πρότυπο της Διάσκεψης του 1953 για τη Γερμανία.

«Ως άνθρωπος μετριοπαθών τόνων», περιγράφεται ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ενώ επισημαίνεται η δηλωθείσα από τον αναπληρωτή υπουργό Θοδωρή Δρίτσα πρόθεση για τερματισμό της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού στον Πειραιά. «Η ιδιωτικοποίηση δημόσιας περιουσίας αποτελεί, ωστόσο, μια από τις απαιτήσεις των δανειστών από την Ελλάδα» τονίζει η συντάκτρια και συνεχίζει αναφερόμενη στους υπουργούς Παναγιώτη Λαφαζάνη και Πάνο Καμμένο, για τον οποίο τελευταίο εξηγεί ότι στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα με τους 13 βουλευτές του.

«Για την εξωτερική πολιτική είναι υπεύθυνος ο Νίκος Κοτζιάς, επίσης ένας πρώην κομμουνιστής. Ο Κοτζιάς έχει σπουδάσει στο Μαρβούργο και εργαστεί για πολλά χρόνια υπό τον σοσιαλιστή Γιώργο Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών» προσθέτει η αρθρογράφος, η οποία επισημαίνει ότι το νέο υπουργικό συμβούλιο είναι σημαντικά μικρότερο από το προηγούμενο και αυτό αποτελούσε προεκλογική υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το δημοσίευμα καταλήγει με αναφορά στον πολιτικό όρκο που έδωσε ο νέος πρωθυπουργός και στη στήριξη που έλαβε για αυτό από τον μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης, ο οποίος υποστήριξε ότι πρέπει να καταργηθεί ο θρησκευτικός όρκος, καθώς, για όσους δεν πιστεύουν, είναι μια παρωδία.

Σταθάκης: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για το λεγόμενο ιδιωτικό χρέος


Νομοθετική ρύθμιση για τη διευθέτηση του λεγόμενου ιδιωτικού χρέους προανήγγειλε ο νέος υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης στο περιθώριο της τελετής παραλαβής παράδοσης του υπουργείου. Κατά τη διάρκεια της τελετής ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αλλαγή της σχέσης με το μνημόνιο και την τρόικα καθώς όπως τόνισε σε διαφορετική περίπτωση η αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας μπορεί να πνιγεί.

Ανέφερε τους τρεις τομείς στους οποίους η νέα κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επαναπροσανατολίσει τις πολιτικές προτεραιότητες του υπουργείου που, όπως είπε, μέχρι τώρα ήταν η απορρύθμιση των αγορών, οι αποκρατικοποιήσεις και η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.

Στη συνέχεια ο κ. Σταθάκης ανέφερε τους τομείς στους οποίους, όπως είπε, θα υπάρχει συνέχεια με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας και συγκεκριμένα:

– Το νέο ΕΣΠΑ
– Η απογραφειοκρατικοποίηση του συστήματος
– Στροφή στη νεανική επιχειρηματικότητα με άνοιγμα νέων επιχειρήσεων
– Αλλαγή στην επαφή των επιχειρήσεων με τη δημόσια διοίκηση μέσω ΚΕΠ επιχειρήσεων
– Ενίσχυση των διαδικασιών των νεοφυών επιχειρήσεων
– Ενίσχυση των εξαγωγών σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία
– Διεύρυνση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων με προσανατολισμό στα μικρού και μεσαίου μεγέθους έργα.

Ο πρώην υπουργός Κ. Σκρέκας, αναφέρθηκε στη στροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη, στην υψηλή απορροφητικότητα που επιτεύχθηκε στο ΕΣΠΑ και στην ίδρυση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου.

Οι πρώην υφυπουργοί Νότης Μηταράκης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αναφέρθηκαν στην καλή συνεργασία με τους υπαλλήλους και έκαναν απολογισμό του έργου τους. Ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην κυβέρνηση για το καλό της χώρας, ενώ ο υφυπουργός Γεράσιμος Γιακουμάτος ξεκίνησε αποκαλώντας τον κ. Σταθάκη σύντροφο και αναφέρθηκε στις προσπάθειές του για μείωση των τιμών, σημειώνοντας ωστόσο ότι το κύριο πρόβλημα ήταν η χαμηλή αγοραστική δύναμη των πολιτών και κατέληξε λέγοντας: «Η εγχείρηση πέτυχε ο ασθενής απέθανε».

Ο Μεϊμαράκης«άδειασε» τον Σαμαρά με ιδιαίτερα θερμή υποδοχή στην Κωνσταντοπούλου

Και ενώ δεν συνέβη το ίδιο μετάξυ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης υποδέχθηκε με ιδιαίτερα εγκάρδιο τρόπο την νέα Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Mάλιστα προσέφερε μια ανθοδέσμη στην Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την υποδοχή της νωρίτερα σήμερα στο γραφείο του.
Ο κύριος Μεϊμαράκης υπήρξε ιδιαίτερα θερμός μαζί της και την περίμενε στην είσοδο του γραφείου του όπου ενώπιον δημοσιογράφων και φωτογράφων της προσέφερε τα λουλούδια. Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προκειμένου η κα Κωνσταντοπούλου να ενημερωθεί για τα θέματα της προεδρίας ήταν άτυπη και έγινε έπειτα από πρωτοβουλία και πρόσκληση του κυρίου Μεϊμαράκη. Το παρών έδωσαν ο γενικός γραμματέας της Βουλής, οι γενικοί διευθυντές αλλά και δημοσιογράφοι.

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Στην Χρυσή Αυγή, ΔΕΝ συνηθίζουμε να μιλάμε επί του προσωπικού!


Γιατί ο αγώνας μας είναι συλλογικός και δεν γίνεται για θέσεις και οφίτσια, αλλά γίνεται για την απελευθέρωση της Πατρίδας από την θανάσιμη θηλειά των τοκογλύφων - δανειστών, την Εθνική ανεξαρτησία της και την κοινωνική δικαιοσύνη!

Αυτό μάλιστα μας διαφοροποιεί σε σχέση με όλα τα άλλα κόμματα.

Οι εκλογές τελείωσαν, ο λαός μίλησε, ο λαός της Κορινθίας μίλησε!

Και η εντολή του, προς όλα τα κόμματα της Βουλής, είναι, να απαλλαγούμε από τα μνημόνια και τα δεινά που έχει προκαλέσει στην Πατρίδα μας! Να καταπολεμηθεί η ανεργία, να εργάζονται οι Έλληνες, να μην υπάρχει παγωμένο παιδικό δωμάτιο τον χειμώνα, να μην υπάρχει Ελληνική οικογένεια πεινασμένη!

Όποιος δεν άκουσε την εντολή του λαού μας κωφεύει προκλητικά ενώ η αγνόηση της από τον Σύριζα που ανέλαβε την εξουσία, θα είναι προδοσία της λαϊκής βούλησης!

Η εμπιστοσύνη που δείξατε με την ψήφο σας στους Έλληνες Εθνικιστές έσπασε την συνομωσία της σιωπής που μας έχει επιβληθεί από τα κανάλια των μεγαλοεργολάβων και έστειλε πολλαπλά μηνύματα, δεξιά κι αριστερά.

Ένα μήνυμα είναι πως η Ελπίδα δεν θα έρθει με το συνοθύλευμα του Σύριζα, αλλά θα έρθει και μάλιστα σύντομα, με τον ερχομό των Ελλήνων Εθνικιστών στην εξουσία και με Εθνικό Κυβερνήτη τον Νικόλαο Γ. Μιχαλολιάκο!

Ένα άλλο μήνυμα, είναι εντολή προς το (παρα)δικαστικό κύκλωμα και την εξουσία, να σταματήσουν ΑΜΕΣΑ οι πολιτικές διώξεις εναντίον της Χρυσής Αυγής και να απελευθερωθεί ΑΜΕΣΑ, ο Αρχηγός, Ν.Γ. Μιχαλολιάκος, και το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας που εξακολουθούν να βρίσκονται άδικα, παράνομα και αντισυνταγματικά στις φυλακές, πολιτικοί κρατούμενοι ενός σάπιου καθεστώτος, με γελοίο κατηγορητήριο, και χωρίς δίκη, εδώ και ενάμιση χρόνο!

Σε όλους εσάς που εμπιστευτήκατε το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής, υποσχόμαστε - και εγώ προσωπικά δεσμεύομαι - όχι μόνο στους χιλιάδες που με ψήφισαν, αλλά σε ολόκληρη την Κορινθία, να είμαστε εδώ, δίπλα στα προβλήματα του κόσμου.

Και ο Λαός ξέρει, έχει καταγραφεί στην συνείδησή του, πως οι Χρυσαυγίτες δεν κάνουν πίσω σε όσα λένε και δεσμεύονται!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συναγωνιστές που αγωνίστηκαν μαζί μου και με τους άλλους συναγωνιστές μου, νυχθημερόν, για να φτάσει η Ελεύθερη και Αδέσμευτη φωνή μας, η φωνή της Χρυσής Αυγής, όσο μακρύτερα μπορούσε! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...



ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ



Υποψήφιος Βουλευτής Κορινθίας - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

27/01/2015 Δήλωση του Δημήτρη Κοδέλα για το εκλογικό αποτέλεσμα


Το εκλογικό αποτέλεσμα γεννά αισιοδοξία και ελπίδα ότι αυτός ο λαός ύστερα από πέντε χρόνια μνημονιακής καταστροφής μπορεί να διεκδικήσει την αξιοπρέπεια που του στέρησαν.

Οι πολίτες έστειλαν ηχηρό μήνυμα απαλλαγής και τιμωρίας όσων ευθύνονται για τη μνημονιακή καταστροφή. Έστειλαν εντολή καθολικής αλλαγής, να μπει ένα τέλος στην Ελλάδα-πειραματόζωο, οι ανάγκες της δοκιμαζόμενης κοινωνίας να μπουν στην πρώτη προτεραιότητα.

Ευχαριστούμε τους πολίτες της Αργολίδας για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και για τη δύναμη που έδωσαν στο ΣΥΡΙΖΑ.

Τους ευχαριστούμε κυρίως για την αγάπη, το ενδιαφέρον και την εκτίμηση με την οποία μας υποδέχτηκαν όπου κι αν συναντηθήκαμε στην προεκλογική περίοδο.

Αξίζουν συγχαρητήρια στις πολλές δεκάδες ανθρώπων που δούλεψαν με ανιδιοτέλεια και διάθεση για να κερδίσει η ελπίδα τον φόβο.

Προσωπικά, η εμπιστοσύνη που έλαβα αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή και βαριά ευθύνη. Θα προσπαθήσω με κάθε μου δύναμη να ανταποκριθώ στις προσδοκίες των πολιτών, να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα του λαού και της χώρας.

Η επόμενη μέρα πρέπει να βρει ενωμένο τον λαό μας, ενεργό και συμμέτοχο στις μεγάλες αλλαγές που απαιτούνται και στην προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας.



Να παλέψουμε όλοι για να έρθουν καλύτερες μέρες στον τόπο μας!

Νωπή λαϊκή εντολή για παύση της παράνομης φυλάκισης του Αρχηγού και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής


Νωπή λαϊκή εντολή για παύση της παράνομης φυλάκισης του Αρχηγού και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής
Η Χρυσή Αυγή ανεδείχθη τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας με εκλεγμένους βουλευτές φυλακισμένους παράνομα, παντελώς αποκλεισμένη από τα ΜΜΕ και χωρίς καμία κρατική χρηματοδότηση.
Πρόκειται για έναν θρίαμβο των Ελληνίδων και των Ελλήνων πατριωτών που έδωσαν ισχυρή λαϊκή εντολή να πάψει ο παράνομος διωγμός του τρίτου κόμματος της Ελλάδος και οι βουλευτές μας να αφεθούν ελεύθεροι να εκπροσωπούν τον Ελληνικό Λαό όπως ορίζει το Σύνταγμα και απαιτεί η Λαϊκή κυριαρχία.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/deltiatypou/view/nwph-laikh-entolh-gia-paush-ths-paranomhs-fulakishs-tou-archhgou-kai-twn-bo#ixzz3Q1UNSQI3

«Ημιμαραθώνια Συμμετοχική Ποδηλατοδρομία» στον 2ο Μαραθωνίο Ναυπλίου


Η Οργανωτική Επιτροπή ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης της Ημιμαραθώνιας Συμμετοχικής Ποδηλατοδρομίας του 2ου Μαραθωνίου Ναυπλίου, βασικότερες των οποίων είναι:
-Η διαδρομή είναι απόστασης 21,1χλμ.
-Η Ώρα Εκκίνησης: 08:30.
Η Ημιμαραθώνια Συμμετοχική Ποδηλατοδρομία είναι “Ανοικτή - ΟΡΕN ” και μπορούν να συμμετάσχουν πολίτες, αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 18 ετών και άνω.

· Ηλικίες μέχρι 12 ετών μπορούν να συμμετάσχουν μόνο με την ενυπόγραφη συγκατάθεση των Γονέων ή κηδεμόνων τους και με την συνοδεία ορισμένου προσώπου – Γονέα ή κηδεμόνα κατά την συμμετοχή τους.

· Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν κράνος ποδηλασίας.

· Το όριο συμμετοχών στην Ημιμαραθώνια Συμμετοχική Ποδηλατοδρομία Ναυπλίου ανέρχεται σε 500 άτομα. Για τη συμπλήρωση των θέσεων αυτών θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας εγγραφής.
Οι εγγραφές θα γίνουν, μέσα από τον δικτυακό τόπο της διοργάνωσης

www.nafpliomarathon.gr.
Η περίοδος των εγγραφών ορίστηκε από τις 28/01/15 μέχρι τις 7/03/15
Περισσότερες λεπτομέρειες για την Ημιμαραθώνια Συμμετοχική Ποδηλατοδρομία στην συνημμένη Προκήρυξη του αγώνα και την Αίτηση Συμμετοχής.

Για πληροφορίες και συμμετοχές μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους υπεύθυνους του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.) στα τηλέφωνα:
Τηλ 2752 0 99085
Fax: 2752 0 23288
Τη Παρασκευή 30/01/2015 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία από κινητή μονάδα του Γ. Ν. Άργους στο Λιμενικό Σώμα Ναυπλίου για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αργολίδας-Κορινθίας-Αρκαδίας.

Κοπή Βασιλόπιτας & Βραβεύσεις του Choy Lee Fut



Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Ιανουαρίου η εκδήλωση κοπής πίτας των συλλόγων Choy Lee Fut Kung-Fuαπό Ναύπλιο, Κρανίδι και Άργος στην αίθουσα δεξιώσεων του ξενοδοχείου John & George στο Τολό.
Η τελετή συνδυάστηκε με επίδειξη kungfu και ακροβατικής γυμναστικής από τους μαθητές, και βραβεύσεις στους διακριθέντες του περασμένου έτους, αλλά και στον πρόεδρο του συλλόγου κ. Τσεμπερά για την πολύχρονη προσφορά του.
Ξεχωριστή η παρουσία του sifu Gaspar Garcia ο οποίος τίμησε την εκδήλωση.
Επίσης την εκδήλωση τίμησε ο Δήμαρχος Ναυπλίου Κωστούρος Δημήτρης, και ο δάσκαλος του Kung-Fu, Μihai Tataru από τη Ρουμανία μαζί με 3 μαθητές του, αλλά και πολλά ξεχωριστά μέλη του συλλόγου.
Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε το sifu Λαμπάδα Θεόδωρο όπου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μαθητές του τον βράβευσαν για τα20 χρόνια Choy Lee Fut στην Ελλάδα.
Για την ιστορία το φλουρί το κέρδισε η μαθήτρια της σχολής Κρανιδίου, Ειρήνη Φασιλή.
Τέλος, ύστερα από την κοπή της πίτας η βραδιά συνεχίστηκε με πλούσια εδέσματα, ζωντανή μουσική ή και πολύ χορό.

Ποιοί είναι οι υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα Μετά τις 13:00 της Τρίτης αναμενεται η ανακοίνωση των νέων υπουργών μετά τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων




Τα στελέχη που θα συμπεριληφθούν στην κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Βήματος ο κ. Νίκος Παππάς θα είναι υπουργός Επικρατείας με αρμοδιότητα και στον επικοινωνιακό τομέα της κυβέρνησης.




Ο μέχρι τώρα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνος Σκουρλέτης φέρεται να ανλαμβάνει το υπουργείο Εργασίας.







Στο οικονομικό επιτελείο θα είναι ο κ.Γιάννης Δραγασάκης ως επιπτεύων, ο κ.Γιάνης Βαρουφάκης και ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος.






Το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα αναλάβει ο κ. Αριστείδης Μπαλτάς.
Αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού θα είναι ο Νίκος Ξυδάκης





H κυρία Ράνια Αντωνοπούλου βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγήτρια στο Bard College, διευθύντρια του τμήματος έρευνας για την ισότητα των φύλων του Levy Economics Institute στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ και ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Εργασίας αναμένεται να είναι αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας. 





Τα άλλα υπουργεία



Το υπουργείο Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Γ. Σταθάκης.

Αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας ο Θοδωρής Δρίτσας.







Εχει σχεδιαστεί η δημιουργία ενός νέου υπουργείου Μετανάστευσης, για τη θέση της επικεφαλής ακούγεται το όνομα της Τασίας Χριστοδουλοπούλου.







Στο υπουργείο Εξωτερικών πιθανότερο ενδεχόμενο είναι αυτή τη στιγμή η ανάθεσή του στον Ν. Κοτζιά, με υφυπουργό τη κυρίαΝάντια Βαλαβάνη.






Το υπουργείο Αμυνας αναλαμβάνει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος. Αναπληρωτής υπουργός ο κ.Τόσκας.







Το υπουργείο Υγείας αναλαμβάνει ο Π. Κουρουμπλής, ενώ αναπληρωτής υπουργός Υγείας θα είναι ο κ. Ανδρέας Ξανθός. Σύμφωνα με πληροφορίες τον Τομέα της κοινωνικής ασφάλισης αναλαμβάνει ο Δημήτρης Στρατούλης.






Ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης αναλαμβάνει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.






Στο υπουργείο Δικαιοσύνης θεωρείται πολύ πιθανή η τοποθέτηση του Π. Νικολούδη, σημερινού επικεφαλής της Αρχής καταπολέμησης του μαύρου χρήματος.






Κεντρικό ρόλο αναμένεται ότι θα παίξει ο Ν. Βούτσης (είτε ως πρόεδρος της Βουλής, είτε ως αναβαθμισμένος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος).




Ποια τα υπουργεία της κυβέρνησης Τσίπρα Δημιουργεί 4 υπερυπουργεία - Το προεδρικό διάταγμα κατατέθηκε στο ΣτΕ












Τέσσερα υπερυπουργεία δημιουργεί η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα που κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το πρώτο υπερυπουργείο είναι το Εσωτερικών στο οποίο υπάγονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των υπουργείων: 1) Εσωτερικών, 2) Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, 3) Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και 4) Μακεδονίας Θράκης.

Το δεύτερο υπερυπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού υπάγονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των υπουργείων: 1) Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, 2) Ναυτιλίας και Αιγαίου, 3) Τουρισμού και 4) Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Στο τρίτο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπάγονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των υπουργείων: 1) Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, 2) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και 3) οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Στο υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων θα υπάγονται οι αρμοδιότητες και οι υπηρεσίες των υπουργείων: 1) Πολιτισμού και Αθλητισμού και 2) Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το υπουργείο Υγείας μετονομάζεται σε υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μετονομάζεται σε υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων μεταφέρεται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Όλες οι αρμοδιότητες, οι θέσεις και το προσωπικό των υπουργείων που συγχωνεύονται μεταφέρονται στα νέα υπουργεία.

Τα υπόλοιπα τέσσερα υπουργεία της κυβέρνησης θα έχουν ως εξής: Εξωτερικών, Εθνικής Αμυνας, Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Οι αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση και το Υπουργείο Εσωτερικών


Σημαντικές αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα στον «Καλλικράτη», την χρηματοδότηση, ανάπτυξη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού, τον ρόλο και τη λειτουργία αυτών, αλλά και στον προσανατολισμό τού νέου διευρυμένου Υπουργείου Εσωτερικών "φέρνει" ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες τού epoli.gr, οι κυριότερες αλλαγές, ανά τομέα, είναι οι ακόλουθες:

«Καλλικράτης»

Το νέο θεσμικό πλαίσιο θα έχει ως επίκεντρο την πραγματική δημοκρατία, την ανοιχτή και διαφανή λειτουργία των Ο.Τ.Α., τη συλλογικότητα, τον πλουραλισμό, τη λήψη των αποφάσεων από "κάτω", από το επίπεδο της καθημερινότητας των πολιτών, προς τα "πάνω".

Συγκεκριμένα, η διαφορετική φιλοσοφία αποτυπώνεται σε: Επανεξέταση της χωροταξίας, με λειτουργικά κριτήρια και τη σύμφωνη γνώμη της κοινωνίας, την καθιέρωση τής απλής αναλογικής - ως πάγιου εκλογικού συστήματος σε όλες τις βαθμίδες και τα Όργανα της Αυτοδιοίκησης, την ενίσχυση των Συλλογικών Οργάνων, τη θέσπιση μορφών Ενδοδημοτικής και Ενδοπεριφερειακής Αποκέντρωσης και Τοπικής Δημοκρατίας, την καθιέρωση μηχανισμών δημόσιας λογοδοσίας και κοινωνικού ελέγχου.

Χρηματοδότηση και ανάπτυξη των Ο.Τ.Α. Α' και Β' Βαθμού

Πρωταρχικός στόχος τής νέας Κυβέρνησης αναμένεται να είναι, η σταδιακή αύξηση της χρηματοδότησης των Δήμων και των Περιφερειών, σε αντιστοιχία προς τις ασκούμενες αρμοδιότητες.

Προς αυτήν την κατεύθυνση εξετάζεται η απευθείας μεταβίβαση μέρους των φορολογικών εσόδων στην Αυτοδιοίκηση, με τη δυνατότητα, αλλά και την ευθύνη τής διαχείρισής τους, με ταυτόχρονη δημιουργία ενός μηχανισμού σύγκλισης, που θα εξασφαλίζει τη δίκαιη αναδιανομή των πόρων, μεταξύ πλούσιων και φτωχότερων Δήμων.

Παράλληλα, εξετάζεται η μετατροπή του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων σε Αναπτυξιακή Τράπεζα, που θα παρέχει με δίκαιους και βιώσιμους όρους, τους απαραίτητους πόρους στους Δήμους και τις Περιφέρειες, για την υλοποίηση των αναπτυξιακών τους πρωτοβουλιών.

Περιφέρειες

Δύο είναι οι κυριότεροι στόχοι για τις 13 Περιφέρειες τής Χώρας: Πρώτον, να αποκτήσουν αρμοδιότητες, που θα επιτρέψουν στα Περιφερειακά τους Συμβούλια να λειτουργήσουν ως 13 "μικρά Κοινοβούλια", να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν συνολικές περιφερειακές πολιτικές και δεύτερον, να αποκτήσουν έναν χαρακτήρα πιο κοινωνικό, εγγύτερα στον πολίτη, με στόχο να γίνουν ο πολιτικός εκφραστής της κάθε τοπικής κοινωνίας.

Υπουργείο Εσωτερικών

Ο σχεδιασμός τού ΣΥ.ΡΙΖ.Α., σχετικά με το νέο διευρυμένο Υπουργείο Εσωτερικών, στηρίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: α) Αλλαγή τού εκλογικού νόμου και καθιέρωση της απλής αναλογικής, β) άμεση στήριξη των Ο.Τ.Α., με διασφάλιση της οικονομικής τους βιωσιμότητας, κατάργηση των μνημονιακών μέτρων και άρση της πολιτικής των απολύσεων και γ) αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, με την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών των Ο.Τ.Α. και την ανάληψη πρωτοβουλιών, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς, για την άρση τού κοινωνικού περιθωρίου των μεταναστών.

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

« Η Φαντασία στην Επιστήμη και την Τέχνη »


Την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 7.00 μ.μ., στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard στο Ναύπλιο (αίθουσα διαλέξεων «Οικογενείας Νίκου Μαζαράκη»), θα δώσει διάλεξη ο Δημήτρης Δημηρούλης, Καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Εταίρος της εν Αθήναις Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.
Το θέμα της ομιλίας του θα είναι «Τα φαντάσματα της επιστήμης: Η περίπτωση της ελληνικής κριτικής».
Προσκεκλημένος συνομιλητής θα είναι o Διονύσης Καββαθάς, Επίκουρος Καθηγητής Φιλοσοφίας και Αισθητικής των Μέσων, Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με την εν Αθήναις Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία.

Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος)

Πανεπιστήμιο Harvard


Γεώργιος Γαλέος: Η Αργολίδα έδειξε το δρόμο











Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναγωνιστές/τριες, τους φίλους και τους απλούς ψηφοφόρους του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, για τη στήριξη τους σε αυτή τη δύσκολη εκλογική μάχη. Απέναντι σε μια μεγάλη κομματική πόλωση, σε οικονομικά συμφέροντα και παλαιοκομματικές μεθόδους κατάφεραν να αναδείξουν τη Χρυσή Αυγή σε 3η πολιτική δύναμη του νομού. H έδρα στην Αργολίδα αποτελεί μια ιστορικής σημασίας νίκη για το εθνικιστικό κίνημα, ειδικά από την στιγμή που δεκάδες συναγωνιστές μας βρίσκονται παράνομα προφυλακισμένοι . Συνεχίζουμε με το ίδιο θάρρος τον αγώνα, ενωμένοι, μέχρι να ελευθερώσουμε την Πατρίδα μας από τα δεσμά των εξουσιαστών της.

Αυτοί είναι οι 17 βουλευτές που εκλέγει η Χ.Α. Αργολίδα: Γαλέος Γεώργιος 1.665


Ποια είναι τα 4 νέα πρόσωπα.
Με τέσσερα πρόσωπα ανανεώνεται η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Η ηγετική ομάδα του κόμματος κατηγορείται για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης παραμένει προφυλακισμένη.
Εκτός από τους προφυλακισμένους, Παππά, Μιχαλολιάκο, Γερμενή, Λαγό, Hλιόπουλο, Κούζηλο και Κασιδιάρη αλλά και τους Παναγιώταρο, Μπαρμπαρούση, Αρβανίτη, Μίχο, Γρέγο και Ματθαιόπουλο που είχαν επενακλεγεί μπαίνουν στη Βουλή και οι: Γραίκος Φώτιος, Γαλέος Γεώργιος, Χατζησάββας Χρήστος, Σβερώνη Χονδρονάσιου Δέσποινα.

Συγκεκριμένα, εκλέγονται οι εξής:
-Επικρατείας Παππάς Χρήστος
-Α' Αθηνών Νίκος Μιχαλολιάκος 20.010
-Β' Αθηνών: Νίκος Μιχαλολιάκος 58.769
-Γερμενής Γεώργιος 3.885
-Παναγιώταρος Ηλίας 3.861
-Ζαρούλια Ελένη 3.480 (πιθανότατα ο προφυλακισμένος αρχηγός της ΧΑ θα παραιτηθεί από την έδρα του στη Β' Αθηνών και θα κρατήσει αυτή στην Α' Αθηνών για να μπει στη Βουλή η σύζυγός του Ελένη Ζαρούλια)
-Α΄Πειραιά: Κούζηλος Νικόλαος 4.398
-Β' Πειραιά: Λαγός Ιωάννης 8.705
-Αττική: Κασιδιάρης Ηλίας 12.897
-Αιτωλοακαρνανία: Μπαρμπαρούσης Κώστας 4.512
-Αργολίδα: Γαλέος Γεώργιος 1.665
-Αχαΐα: Αρβανίτης Μιχάλης 4.035
-Εύβοια: Μίχος Νίκος 3.114
-Α' Θεσσαλονίκης: Γρέγος Αντώνιος 8.094
-Β' Θεσσαλονίκης: Γραίκος Φώτιος 3.971
-Κιλκίς: Χατζησάββας Χρήστος 1.642
-Λάρισα: Σβερώνη Χονδρονάσιου Δέσποινα 3.570
-Σέρρες: Ματθαιόπουλος Αρτέμης 4.206

«Έφυγε» ο Ντέμης Ρούσσος


Ο Ντέμης Ρούσσος ένας θρύλος της διεθνής και της Ελληνικής μουσικής έφυγε το βράδυ της Παρασκευής από την ζωή σε ηλικία 68 χρονών.
Την είδηση του θανάτου... για τον γνωστό τραγουδιστή έκανε γνωστή ο Νίκος Αλιάγας το μεσημέρι της Δευτέρας.Ο Ντέμης ο οποίος γεννήθηκε ως Αρτέμιος Βεντούρης Ρούσσος γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου 1946 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου όπου και μεγάλωσε.

Μετά από την εγκατάστασή του στην Ελλάδα, συμμετείχε σε διάφορα μουσικά συγκροτήματα αρχίζοντας με τους The Idolsσε ηλικία 17 χρόνων.

Αργότερα πήγε με τους We Five χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Στο ευρύτερο ακροατήριο έγινε γνωστός το 1968 με το συγκρότημα Aphrodite's Child.

Το διακριτικό φωνητικό του ύφος προώθησε το συγκρότημα σε διεθνή επιτυχία, ιδιαίτερα με τη συμμετοχή του στον δίσκο 666, ο οποίος έγινε κλασική επιτυχία.

Μετά από τη διάλυση των Aphrodite's Child, συνέχισε διάφορες σποραδικές ηχογραφήσεις.

Από τη συνεργασία του με τον άλλο διάσημο φίλο του, τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, κυκλοφόρησαν το 1970 τον δίσκο Sex Power, και το 1977 το Magic.

Η επιτυχέστερη συνεργασία τους ήταν το Race to the End, μια φωνητική προσαρμογή του μουσικού θέματος από το βραβευμένο με Oscar Οι Δρόμοι της Φωτιάς, που κυκλοφόρησε και στα ισπανικά με τον τίτλο Tu Libertad.

Το 1982 ο Ρούσσος πήρε μέρος με έκτακτη συμμετοχή στο soundtrack της κινηματογραφικής ταινίας Blade Runner.

Ο Ρούσσος άρχισε σόλο καριέρα μετά από τη διάλυση των Aphrodite's Child, αρχίζοντας με το τραγούδι "We Shall Dance".

Αρχικά χωρίς ανταπόκριση, περιόδευσε στη νότια Ευρώπη και έγινε σύντομα ευρύτερα γνωστός ως κορυφαίος τραγουδιστής.

Η σταδιοδρομία του έφτασε στο ζενίθ τη δεκαετία του '70 με πολλούς δίσκους που έγιναν επιτυχίες.

Το "Forever and Ever" ανέβηκε σε πολλά ευρωπαϊκά charts το 1973.Το 1974 κυκλοφορεί το "White Sails", μια αγγλική διασκευή του τραγουδιού "Άσπρα, Κόκκινα, Κίτρινα, Μπλε" από τον δίσκο "Συνοικισμός Α΄" του 1972, σηματοδοτώντας μια σύντομη περίοδο συνεργασίας του τραγουδιστή με τον συνθέτη Δήμο Μούτση, ο οποίος θα ακολουθήσει στη συνέχεια ένα μοναχικό μουσικό σταυροδρόμι με έντονες επιρροές από βετεράνους της rock και της folk, όπως ο Eric Clapton, η Joni Mitchell και ο Paul Simon.

Ακολούθησαν τα "My Friend the Wind", "My Reason", "Velvet Mornings", "Goodbye My Love, Goodbye", "Someday Somewhere" και "Lovely Lady of Arcadia".

Το 1980 είχε επιτυχία με το "Lost in Love" των Air Supply που το τραγούδησε ντουέτο μαζί με την Florence Warner και με τον Dick Morrissey στο σαξόφωνο.

Επανακυκλοφόρησε τα τραγούδια του σε διάφορες γλώσσες και είχε επιτυχία στις χώρες της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής.

Στην Αμερική το LP Demis έγινε χρυσός δίσκος.

Το 1982 εξέδωσε το βιβλίο 'A Question of Weight' ("Είναι θέμα βάρους"), μαζί με την Veronique Skawinska, στο οποίο ασχολήθηκε αμερόληπτα με το θέμα της παχυσαρκίας.

Μετά από μια περίοδο σιωπής και κλινικής κατάθλιψης τη δεκαετία του '80, επανήλθε το 1993 με το Insight (γνωστό και ως Morning has Broken) και συνεργάστηκε με την ολλανδική εταιρεία BR Music για την παραγωγή των δίσκων Immortel, Serenade και In Holland, χρησιμοποιώντας ποικίλα εθνικά και ηλεκτρονικά στυλ.

Συνεχίζοντας τις ηχογραφήσεις και τις περιοδείες, την άνοιξη του 2002 έκανε μια επιτυχημένη περιοδεία στην Αγγλία.

Τον Σεπτέμβριο του 2013, παρασημοφορήθηκε από την Γαλλική Δημοκρατία με τον τίτλο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής, σε τελετή που παρατέθηκε στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα.

Οι γυναίκες της Αθήνας επιλέγουν ¨Ολγα Κεφαλογιάννη!