Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Αγαπητοί συμπατριώτες,Με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε.

Πριν απ’ όλα θέλω να ευχηθώ σε όλους σας προσωπικά για τη νέα χρονιά: Υγεία, οικογενειακή ευτυχία, επαγγελματική και προσωπική πρόοδο.
Δεν είναι μόνο τυπικές οι ευχές που ανταλλάσσουμε τέτοιες μέρες. Είναι τρόπος να επικοινωνούμε και να εκφράζουμε την αγάπη στο συνάνθρωπό μας, αλλά και τη φροντίδα μας για την προκοπή ολόκληρης της κοινωνίας. Ότι νοιαζόμαστε για τους γύρω μας…
Από τη θέση μου κάνω τα πάντα, ώστε όσα δύσκολα περάσαμε να τα αφήσουμε πίσω οριστικά! Και από δω και στο εξής, να έχουμε μόνο «μπροστά». Κάθε μέρα, της νέας χρονιάς και των επόμενων ετών, να είναι καλύτερη από τις προηγούμενες. Είμαι πολύ αισιόδοξος για το 2015
Είμαι βέβαιος ότι η Πατρίδα μας έχει μπει σε ανοδική πορεία. Και πολύ σύντομα, όλο και περισσότεροι θα τη νιώθουν προσωπικά. Φτάνει να μείνουμε μονοιασμένοι, στο δρόμο της σταθερότητας και της Ανάπτυξης. Στο δρόμο που οδηγεί σε ένα καλύτερο αύριο. Που δεν γλιστράει πίσω στο χθες.
Με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε.
Πάνω απ’ όλα εύχομαι στη χώρα μας ενότητα και σύνεση. Ώστε οι αγώνες του Έθνους να δικαιωθούν. Η κρίση να αποτελεί παρελθόν. Η αξιοπρέπεια, η τιμή και η προκοπή του λαού μας να μην απειλείται από κανένα. Και το χαμόγελο να μπει σε κάθε σπίτι το 2015.


Και πάλι, χρόνια πολλά σε όλους σας και στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Πως διασώθηκε ο συντοπίτης μας Κώστας Τσιρίκος από το πλοίο NORMAN ATLANTIC

της Σταυρούλας Τσιρίκου
Έτσι για την ιστορία και για τις τυχόν παραλείψεις των ΜΜΕ, μιας και το facebook μαζί με όλα τα άλλα είναι και πηγή πληροφόρησης σαν κοινωνικό δίκτυο μια μικρή περίληψη από τον πατέρα μου που διασώθηκε από το πλοίο NORMAN ATLANTIC:
Έχει εμπειρία 26 χρόνων σαν οδηγός φορτηγού από το συγκεκριμένο δρομολόγιο πλοίων Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Αγκόνα και σύμφωνα με τα στοιχεία που μου έδωσε τα μεταφέρω:
1) Κακή διαχείριση καπετάνιου του συγκεκριμένου δρομολογίου πλέοντας μεσοπέλαγα και όχι “γυαλό γυαλό “ από (παράλια Κροατίας, Αλβανίας) όπως τόσα χρόνια συνήθιζαν να κάνουν άλλοι καπετάνιοι με παρόμοιο καιρό 10-12 μποφόρ.

Έπεσε η κεραία της Digea στα Δίδυμα – Χιόνια στις οθόνες της Ερμιονίδας


Για άλλη μια φορά χάθηκε η εικόνα από τα κανάλια της Digea στην Ερμιονίδα, αφού λόγω της χιονόπτωσης έπεσε η κεραία που μεταδίδει το… “τζαμάτο” σήμα… Και όπως πάνε τα πράγματα δεν πρόκειται να αποκατασταθεί το σήμα πριν περάσει, τουλάχιστον, ένα τριήμερο. Το θέμα είναι πως ο Μιχάλης Καλαματιανός, που έχει την ευθύνη των κεραιών της εταιρείας αλλά και τις απαραίτητες γεννήτριες, δεν δείχνει… “ζεστός” να σπεύσει και να αποκαταστήσει τη βλάβη. Κατά τα άλλα η ψηφιακή πλατφόρμα Digea διαφημίζει “ποιότητα” σήματος, χωρίς να υπάρχει… σήμα κάθε τρεις και λίγο! Και, φυσικά, ακόμα να πάει η… ψηφιακή εικόνα στο Αραχναίο…http://www.paratiritis-news.com/

Γ. Καρασμάνης: Αγροτικό εισόδημα, το εισόδημα από τα αγροτικά φωτοβολταϊκά


Ως αγροτικό εισόδημα, που θα φορολογείται με το φορολογικό συντελεστή 13%, θα λογίζεται το εισόδημα που προέρχεται από την εκμετάλλευση των 2.700 φωτοβολταϊκών πάρκων, ισχύος μέχρι 100 KW. Ταυτόχρονα, όσοι αγρότες έχουν εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά συστήματα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, συνεχίζουν να διατηρούν την αγροτική τους ιδιότητα και μπορούν συμμετέχουν απρόσκοπτα και να επιδοτούνται από τα προγράμματα και τις δράσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (γεωργοπεριβαλλοντικά, σχέδια βελτίωσης αγροτικών εκμεταλλεύσεων, πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων, ποιοτικών τροφίμων κ.α.), καθώς επίσης και να εισπράττουν στο ακέραιο τις δικαιούμενες ενισχύσεις (ενιαία ενίσχυση, εξισωτική αποζημίωση, αποζημιώσεις ΠΣΕΑ κ.α.). Με την τροπολογία αυτή η χώρα μας παρακάμπτει τον σκόπελο της απώλειας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από κοινοτικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις, με άμεσο αντίκτυπο στις εισροές της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στην αγορά και την εν γένει ελληνική οικονομία.

Αδιάφορη τεχνική της Digea . Έριξε… “μαύρο” “μαύρο” στις τηλεοράσεις της Ερμιονίδας η.. Ελλάδα πέρασε στην ψηφιακή εποχή


Χάλια μαύρα δεν ενδιαφέρετε κανίς το 80% της Ερμιονίδας - Σπετσών - και το 20% της Αρκαδίας είναι σε αναζήτηση εικόνας .Την Πεμπτη στης 12-12-2014 έριξε το πρώτο πολυήμερο blak .για 3 ημέρες. >>>> “Μαύρο” στις τηλεοπτικές οθόνες της Ερμιονίδας έριξε η Digea, καθώς... από τις 13:00 το μεσημέρι της Πέμπτης δεν λειτουργεί ο αναμεταδότης στο Μεγαλοβούνι των Διδύμων. Ο λόγος είναι ότι έχουν πέσει οι κολώνες από την κακοκαιρία. Και φυσικά δεν έχει γίνει καμία πρόβλεψη για γεννήτριες, όπως είναι υποχρεωμένη η εταιρεία και όπως συμβαίνει με τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας, των οποίων δεν διακόπτεται, ποτέ, η λειτουργία.
Το θέμα είναι πως έχουμε μπροστά μας τον χειμώνα, όπου μπορεί να αποκλειστεί το Μεγαλοβούνι για διάστημα πάνω από 10 ημέρες...
Σήμερα ώρα 07.00 31-12-2014 θα κάνουν μαύρη Πρωτοχρονιά !.. το μεγαλείο της DIGEA Έκτος λειτουργίας Ανάκτηση και Ντροπή να βρισκόμαστε στο μαύρο ,Αγωγές και μήνυσης στου διευθυντές της DIGEA καταθέτουν εκπρόσωποι των περιφερειακών  καναλιών . 

Εν έτει 2015 υπάρχουν ευεργέτες; !!!


Καλή χρονιά Πρόεδρε! Καλή χρονιά Κυριάκο! Υγεία, χαρά, ευτυχία και δημιουργία!

Δωρεάν τρόφιμα στον δήμο Νεμέας

Σας πληροφορούμε ότι ο Δήμος Νεμέας
έγινε φορέας διανομής φρούτων και σε συνεργασία με την ομάδα παραγωγών Αργολίδας «ΚΑΣΟΑ-ΔΑΝΑΟΣ» από αύριο 31/12/2014 και από ώρα 8:π.μ. θα διατεθούν ΔΩΡΕΑΝ από το Δημαρχείο Νεμέας πορτοκάλια σε όλες τις άπορες οικογένειες του Δήμου μας καθώς και σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα .
Παρακαλούνται οι κάτοικοι να προσέλθουν στο Δημαρχείο για την παραλαβή των πορτοκαλιών .

dts digital tracking systems: ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ & ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΟΜΑΛΗΣ ...

dts digital tracking systems: ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ & ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΟΜΑΛΗΣ ...:                            

Τα Ερπυστριοφόρα μεταβαίνουν .. ζητούν από τον Δήμο Άργους-Μυκηνών να τους βοηθήσει στέλνοντας και ένα γκρέϊτερ να απεγκλωβίσει από τους τριάντα πόντους χιόνι που σκεπάζει τον δρόμο που οδηγεί στο χωριό.

                                          Η ΕΞΟΧΗ ζητάει την βοήθεια του Δήμου.


Παράταση μέχρι τις 5 Ιανουαρίου για τα τέλη κυκλοφορίας

Παράταση έως τις Δευτέρα 5 Ιανουαρίου δόθηκε για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας. Η ΓΓΔΕ αποφάσισε να δώσει παράταση λίγων ημερών, καθώς μέχρι τώρα έχουν μείνει απλήρωτα περίπου 1,5 εκατ. τέλη. Ενόψει και των εκλογών το οικονομικό επιτελείο σύμφωνα με πληροφορίες δεν επιθυμεί να επιβάλει πρόστιμα. Ετσι όπως κάθε χρόνο αναμένεται να παραταθεί η προθεσμία για λίγες όμως ημέρες.
Για την εξυπηρέτηση και την αποφυγή ταλαιπωρίας, θα πρέπει οι φορολογούμενοι, πέραν του καθιερωμένου τρόπου καταβολής των τελών κυκλοφορίας, να χρησιμοποιήσουν άλλους διαθέσιμους εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής, όπως τηλεφωνική και ηλεκτρονική τραπεζική, εφαρμογές κινητών, πιστωτικές κάρτες κλπ. Διευκρινίζεται ότι: Για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας οι κάτοχοι μπορούν να εκτυπώνουν το ειδοποιητήριο πληρωμής και ακολούθως να εξοφλούν τα τέλη σε τράπεζες, ταχυδρομεία ή μέσω άλλων διαθέσιμων εναλλακτικών τρόπων. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα να πληρώσουν τα τέλη χωρίς το σχετικό ειδοποιητήριο στις τράπεζες, δίνοντας μόνο τον Α.Φ.Μ. τους και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους. Στις τράπεζες δίνεται η δυνατότητα μέσω web- banking της εύρεσης του κωδικού πληρωμής, ο οποίος συμπληρώνεται αυτόματα στα ανάλογα πεδία κατά την πληρωμή. Ο κάτοχος του λογαριασμού πρέπει να γνωρίζει μόνο τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

sofokleousin

Την Κυριακή 04-01-2015 και ώρα 19:00, στο Πνευματικό Κέντρο Λυγουριού, θα πραγματοποιηθεί Τιμητική Εκδήλωση Βράβευσης Επιτυχόντων Μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.


«Προσωρινές ρυθμίσεις οδικής κυκλοφορίας, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονοπτώσεις - παγετός) » .

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αρκαδίας :
΄Ε χ ο ν τ α ς υ π ό ψ η τις διατάξεις : 1. Του άρθρου 8 Ν. 2800/2000 « Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών Υ.Δ.Τ.».2. Των άρθρων 3 παρ. 2,4 παρ.3, 19 παρ. 3 και 52 παρ. 2 του Ν. 2696/99 « Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».3. Του άρθρου 33 παρ. 5 του Π.δ. 14/2001 «Οργάνωση Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας». 4. Των άρθρων 31 κ.ε. του Π.Δ. 161/88 «Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας». 5. Το υπ. αριθ. 2501/14/189-ζ από 30-11-2014 Σχέδιο – Μνημόνιο Ενεργειών Τροχονομικής Αστυνόμευσης εν όψει Χειμερινής περιόδου, της Διεύθυνσής μας.6. Το υπ΄ αριθ. 5396 από 23-12-2013 Σχέδιο Αποχιονισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Κεφ Δ΄, παραγρ.3 εδάφιο VII, και Κεφ Β΄, παραγρ.Ι, Έκθεσης ανωτέρω Σχεδίου Αποχιονισμού κ.λ.π.) . 7. Την υπ. αριθ. 6785 από 24-10-2014 Εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας/Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, που δημιουργούνται από δυσμενή καιρικά φαινόμενα.

ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Διανύοντας τις τελευταίες ημέρες του έτους, μέσα στις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων και με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου μοιράζομαι μαζί σας τις σκέψεις μου για τις προκλήσεις της νέας χρονιάς που ξεκινά σε λίγες ημέρες.
Πρώτη πρόκληση: Για τον τόπο μας, για τον Δήμο Ερμιονίδας, είναι η υλοποίηση των σημαντικών έργων που έχουν δρομολογηθεί από το 2014, και συγκεκριμένα: α) Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην Δ.Κ. Κρανιδίου το οποίο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ μετά την διαγωνιστική διαδικασία.

Δημος Αργους Μυκηνων: Σε επιφυλακη για προβληματα απο την κακοκαιρια

Σε επιφυλακή βρίσκεται η αρμόδια υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άργους-Μυκηνών, για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού, που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 2751360772 -773
Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας: Ηλίας Χατζηγεωργίου: 6948747336

Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετείχαν στη δύσκολη αυτή επιχείρηση.



Οφείλουμε μια αναγνώριση και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους άνδρες και τις γυναίκες της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.

Μέσα στις γιορτές άφησαν χωρίς δεύτερη σκέψη την οικογένεια και το σπίτι τους και εν μέσω σφοδρών καιρικών συνθηκών έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για τη διάσωση των επιβατών και του πληρώματος του πλοίου Norman Atlantic.

Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετείχαν στη δύσκολη αυτή επιχείρηση.

ΣΦΟΔΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ


Ακινητοποιημένα έχουν μείνει οχήματα ανάμεσα στον κόμβο Νεμέας και Στέρνας στην εθνική οδό Κορίνθου - Τριπόλεως λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που επικρατεί στο σημείο και χωρίς να έχουν τις απαραίτητες αντιολισθητικές αλυσίδες.
Επίσης ανακοινώνεται ότι, η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω χιονόπτωσης, έχει διακοπεί:

Προσοχή χιόνια! Απαραίτητες οι αλυσίδες

(Tελευταία ενημέρωση 31/12/14, 00.01΄)
Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, λόγω χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από:

- Από το 42ο χλμ έως το 53ο χλμ της εθνικής οδού Καλαμάτας – Σπάρτης.
- Από το 0,5 χλμ έως το 3ο χλμ της επαρχιακής οδού Χάρακα – Κυπαρισσίου.
Η κυκλοφορία πάντως έχει διακοπεί από:
- Από το 14ο χλμ έως το 44ο χλμ της επαρχιακής οδού Σπάρτης – Λογκανίκου – Μεγαλόπολης.
- Από το 30ο χλμ της εθνικής οδού Τρίπολης – Σπάρτης (διασταύρωση Καρυών) έως το 25ο χλμ της επαρχιακής οδού Καρυών – Βρεθένων.
- Από το 4ο χλμ έως το 14ο χλμ της επαρχιακής οδού Αγίου Δημητρίου Ζάρακος – Κρεμαστής.
Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων
Εντωμεταξύ, με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Αρκαδίας, λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων (χιονόπτωση – παγετός), απαγορεύεται η κυκλοφορία των πάσης φύσεως φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων ως εξής:
• Στο οδικό δίκτυο του νέου αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας.
• Στο εθνικό οδικό δίκτυο Τρίπολης – Καλαμάτας.
• Στο εθνικό οδικό δίκτυο Τρίπολης – Πύργου.
• Στο εθνικό οδικό δίκτυο Τρίπολης – Σπάρτης.
• Στο εθνικό οδικό δίκτυο Τρίπολης – Άργους.
• Στο παλαιό εθνικό οδικό δίκτυο Τρίπολης – Λεβιδίου – Κανδήλας.
Η παραπάνω κυκλοφοριακή ρύθμιση έχει προσωρινό χαρακτήρα και τίθενται σε ισχύ σήμερα (30/12) και από ώρα 16.00’ μέχρι νεωτέρας.  http://laconialive.gr/

Έσκασε η δανειακή βόμβα ΑΝΕΚ-Στην Πειραιώς οι μετοχές της Sea Star


Η «τορπίλη» στην ΑΝΕΚ την οποία έφερε στη δημοσιότητα το Fpress
(πατήστε εδώ για λεπτομέρειες) πυροδοτήθηκε και οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες.
Η πυροδότηση μάλιστα δεν αφορά άμεσα στην ίδια την εταιρία αλλά τον μέτοχό της Sea Star Capital γεγονός που δείχνει ότι η δανειακή έκθεση που αφορά στη συγκεκριμένη ναυτιλιακή εταιρία είναι πολύ μεγαλύτερη και δεν αφορά αυτή καθαυτή την εταιρία καθώς ο μέτοχός της η Sea Star έχει δάνεια ύψους 128 εκ Ευρώ περίπου. Ειδικότερα η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε σε καταγγελία δανείου που είχε λάβει η μέτοχος της ΑΝΕΚ η Sea Star Capital με ενέχυρο τις μετοχές της εισηγμένης εταιρίας. Με τον τρόπο αυτό απέκτησε έμμεσα τον έλεγχο των δικαιωμάτων ψήφου επί 43.685.197 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας που αντιστοιχεί ποσοστό 23,5661 %. Συνολικά μετά από αυτή την κίνηση η τράπεζα κατέχει 24,6% των δικαιωμάτων ψήφου δεδομένου ότι είχε ήδη στο χαρτοφυλάκιό της ποσοστό της τάξεως του 1%. Ταυτόχρονα όμως πέρα από τις μετοχές της εισηγμένης η Τράπεζα στο πλαίσιο της καταγγελίας του δανείου οι πληροφορίες αναφέρουν ότι απέκτησε και τα δικαιώματα ψήφου του 17,09% που κατέχει η Sea Star στην Hellenic Seaways.
Το γεγονός αυτό δείχνει ότι η Τράπεζα επιθυμεί να πάρει τις τύχες της εταιρίας στα χέρια της γεγονός που πλέον αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να βρεθεί συνολική λύση για την ΑΝΕΚ μέσω της συνένωσης δυνάμεων με την Attica Συμμετοχών με την οποία η κρητική εταιρία έχει ήδη συνεργασία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Sea Star είναι εισηγμένη στο ΧΑΚ και στο εξάμηνο της φετινής χρονιάς εμφάνισε ζημία 7,5 εκ Ευρώ. Στο εξάμηνο η εταιρία είχε αρνητική καθαρή θέση 81 εκ Ευρώ και δάνεια 127,9 εκ Ευρώ.
Βασικοί μέτοχοι της Sea Star είναι η Estragon Limited με 37,25%( συμφερόντων Γιάννη Βρδινογιάννη), η First European Retail Corp με 12,2% (συμφερόντων Βίκτωρα Ρέστη) και η easyGroup Holdings Limited με 5,5% (συμφερόντων Στέλιου Χατζηιωάννου).
ΝΙΚ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Από τις πρωινές ώρες σήμερα σημειώνονται έντονες χιονοπτώσεις σε ολόκληρη την περιοχή του αυτοκινητοδρόμου, ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου.
Το προσωπικό της ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε., συνδράμει τις Αρχές για την αντιμετώπιση των ιδιαίτερα δύσκολων καιρικών φαινομένων και των κυκλοφοριακών προβλημάτων που αυτά είχαν ως συνέπεια.
Η Ελληνική Αστυνομία από τις 16:00 έχει απαγορεύσει την κίνηση φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στον αυτοκινητόδρομο καθώς και σε άλλες εθνικές οδούς.
Η κυκλοφορία διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία στο τμήμα Παραδεισίων – Τσακώνας όπου υπάρχει προσωρινή διακοπή με εντολή της Τροχαίας ενόσω είναι σε εξέλιξη οι προσπάθειες αποκατάστασης.
Η είσπραξη διοδίων έχει προσωρινά ανασταλεί σε όλους τους Σταθμούς Διοδίων του αυτοκινητοδρόμου.
Οι οδηγοί παρακαλούνται στο μέτρο του δυνατού να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και, εφόσον είναι αναγκαίες, να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

«ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ»

Πτώση δέντρου στην πλατεία Κολοκοτρώνη

Πτώση δέντρου σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά στην πλατεία Κολοκοτρώνηhttp://www.arcadiasports.gr

Πανέτοιμος ο Δήμος ..με το τελεφερίκ,τα βαγονέτα ,αγάλματα,και τα λαμπάκια, ενόψει χειμώνα και του χιονιά που έρχεται ..


Η κυβέρνηση Σαμαρά που επί 2,5 χρόνια λεηλάτησε την κοινωνία και που είχε δεσμευτεί για νέα μέτρα, αποτελεί παρελθόν. Το μέλλον ξεκίνησε. Να είστε αισιόδοξοι και χαρούμενοι.


Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Οι Δικηγόροι που επιθυμούν να διορισθούν δικαστικοί αντιπρόσωποι ή να εξαιρεθούν πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους από τον προσωπικό τους υπολογιστή ή smartphone από 18 μ.μ. της 30/12/2014 σε 24ωρη βάση στο δικτυακό τόπο portal.olomeleia.gr.
Η αίτηση καταχωρείται με τον κωδικό σύμφωνα με την καθοδήγηση του συστήματος.

Όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή ή smartphone μπορούν από 31/12/2014 μέχρι 9/1/2015 να καταχωρίζουν τις αιτήσεις τους σε συνεργεία υπαλλήλων από 08.30΄ έως 15.00΄ στην αίθουσα τελετών του Δ.Σ.Α. (Ακαδημίας 60) και στο κτίριο 7 στο Πρωτοδικείο (2ος όροφος, αίθουσα ΔΣΑ).ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ :
1. ΜΟΝΟ ΜΙΑ (1) ΑΙΤΗΣΗ μπορεί να υποβληθεί
2. Δεν υπάρχει κώλυμα εντοπιότητας (καταγωγής και τόπου άσκησης δικηγορίας)

3. Τους διορισμούς θα κάνει το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου. Ο Δ.Σ.Α. δεν έχει καμία ανάμειξη στους διορισμούς.

4. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Δεν θα ληφθούν υπ’ όψιν αιτήσεις που θα υποβληθούν τηλεγραφικώς, με faxή με e-mail.

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης, προσφοράς και αγάπης προς το συνάνθρωπο και μέσα στη γιορτινή ατμόσφαιρα του Χριστουγεννιάτικου Χωριού




ΘΕΜΑ: Δωροέκθεση ΕΕΑΣΚΠ στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό 2014
Στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης, προσφοράς και αγάπης προς το συνάνθρωπο και μέσα στη γιορτινή ατμόσφαιρα του Χριστουγεννιάτικου Χωριού, που στήθηκε στην πλατεία Γεωργίου, η ΕΕΑΣΚΠ λειτούργησε το ειδικό περίπτερο του Δήμου Πατρέων την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014 δημιουργώντας μία μικρή Δωροέκθεση με σκοπό την ενίσχυση του Σωματείου και ενημέρωσε τους διερχόμενους για τις δράσεις της ΕΕΑΣΚΠ ευαισθητοποιώντας τους πολίτες για τη νόσο της

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση αερομεταφοράς Ελλήνων και αλλοδαπών πολιτών που επέβαιναν στο Ε/Γ-Ο/Γ “Norman Atlantic”.


Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση αερομεταφοράς Ελλήνων και αλλοδαπών πολιτών που επέβαιναν στο Ε/Γ-Ο/Γ “Norman Atlantic”. Οι πολίτες επιβιβάσθηκαν σε μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της Π.Α. από το Λέτσε και το Μπάρι της Ιταλίας και μεταφέρονται στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνος.
Στο αεροσκάφος έχουν επιβιβαστεί 43 συνολικά πολίτες εκ των οποίων σαράντα Έλληνες και τρεις αλλοδαποί.Το C-130 κατευθύνεται προς την Ελευσίνα, όπου αναμένεται να προσγειωθεί αργά απόψε το βράδυ.


ΣΟΚ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ !!! ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΞΕΣΠΑΣΕΙ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ NORMAN ATLANTIC ΕΠΙΒΑΤΙΣ «ΑΝΕΒΑΣΕ» ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ FACEBOOK ΤΗΣ ΑΝΕΚ- LINES ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΡΑΒΙΟΥ


Το Συγκεκριμένο Ποστάρισμα, Έγινε Χθες Τα Ξημερώματα, Περίπου Στις 1 Π.Μ. Είναι Προφανές, Ότι Το Προφίλ Που Ποστάρει Είναι Εντός Του NORMAN ATLANTIC, Αφού Την Ίδια Ώρα Με Τον Ίδιο Προορισμό Δεν Μπορεί Να Βρίσκονται Στην Συγκεκριμένη Γραμμή Δύο Πλοία, Ίδιας Εταιρίας!
Η Επιβάτης, Που Ευχόμαστε Να Είναι Καλά, Καταρχήν, Αναφέρει:
                                                     
«Κατ’αρχήν Χρόνια Πολλά!
Ευτυχώς Που Μπορώ Να Δημοσιεύσω Στη Σελίδα Χωρίς Να Κάνω Like, Γιατί Η Μέχρι Στιγμής Μας Εμπειρία Μόνο Για Like Δεν Είναι.
Από Που Να Ξεκινήσω.. Αυτή Τη Στιγμή Βρισκόμαστε Ηγουμενίτσα, Με Καθυστέρηση Ήδη Στην Ώρα Άφιξης/Αναχώρησης (Πάτρα-Ανκόνα).
Εκτός Από Παστωμένοι Και Υπερφορτωμένοι Για Τη Χωρητικότητα Του Συγκεκριμένου Πλοίου, Δεν Υπάρχει Και Απολύτως Καμία Ανακοίνωση-Ενημέρωση Για Το Πόσο Θα Καθυστερήσουμε Να Φτάσουμε Ανκόνα.
Ενοχλητική Δυσωδία Διάχυτη Σε Όλους Τους Χώρους Του Πλοίου, Τουαλέτες Απαράδεκτες, Καρέκλες Σπασμένες Και Όλα Αυτά Στην Ίδια Τιμή Που Θα Έπρεπε Κανονικά Να Ταξιδέψουμε Με Ένα Αξιοπρεπές Και Αξιόπιστο Πλοίο Της Γραμμής.
Και Αυτό Λόγω «Αλλαγής Πλοίου» Και «Αντικατάστασης Με Ένα Καινούργιο», Όπως Ενημερωθήκαμε Από Το Προσωπικό Στο Λιμάνι Της Πάτρας.
Εμείς Εδώ Έχουμε Μαζευτεί Παρέα Στο Κατάτρωμα Και Κλαίμε Τα Λεφτά Που Δώσαμε.
Και Σας Ρωτάω Λοιπόν: Για Πόσο Ηλίθιους Και Κορόιδα Μας Έχετε?
Πόσο Ασφαλές Είναι Να Υπερφορτώνετε Ένα Πλοίο Τέτοιας Κατηγορίας Για Να Μη Χάσετε Τα Ευρωπουλάκια?
Ποιός Και Πως Θα Δικαιολογήσει Την Έξτρα Ώρα Καθυστέρησης Από Δουλειές/Άλλα Μέσα Κυκλοφορίας/Ακύρωση Κρατήσεων Ξενοδοχείων Κ.Λπ.?
Ο Κόσμος Κάθεται Στο Πάτωμα, Άλλοι Φουσκώνουν Στρώμα Γιατί Οι Καμπίνες Είναι Πλήρεις, Άλλοι Κοιμούνται Κάτω. Φεύγοντας, Βάλτε Μας Και Να Το Καθαρίσουμε Κιόλας.
Έχουν Γίνει Μπερδέματα Με Τις Καμπίνες, Έχουν Βγάλει Τον Κόσμο Έξω Στο Σαλόνι Με Μικρά Παιδιά Και Περιμένει.
Παρακαλώ, Να Επισημάνω Ότι Τα Παραπάνω Παράπονα Δε Προορίζονται Για Το Πλήρωμα Αλλά Για Τη Διοίκηση Της Εταιρείας. Ευτυχώς Το Πλήρωμα Προσπαθεί Να Παραμένει Ψύχραιμο.
Πολύ Που Σας Ενδιαφέρει Βέβαια..
Μπάχαλο!!!»

Η Επιβάτιδα Μιλάει Ξεκάθαρα Για Υπερφόρτωση Του Πλοίου Και Παστωμένους Ανθρώπους. Μιλάει Για Εκμετάλλευση Των Επιβατών Από Την Εταιρία….

Και Αν Το Πλοίο Ήταν Υπερφορτωμένο Με Επιβάτες, Έρχεται Να Δέσει Με Καταγγελίες Για Υπερφόρτωση Και Στο Γκαράζ Με Οχήματα, Και Φορτηγά, Από Όπου Προήλθε Η Πυρκαγιά!

Πηγη

ΕΠΕΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ (168 ) είτε για τις 25 Ιανουαρίου, είτε για την 1η Φεβρουαρίου.

Η Βουλή δεν εξέλεξε Πρόεδρο Δημοκρατίας
Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες της κυβέρνησης να γαντζωθεί στην εξουσία, επενδύοντας αποκλειστικώς σε επικοινωνιακά παιχνίδια, η χώρα τελικά οδηγείται σε πρόωρες εκλογές.
Παρά τις δραματικές εκκλήσεις των προηγουμένων ημερών από κυβερνητικούς και άλλους παράγοντες, αλλά και τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που ακολούθησαν, οι 12 ψήφοι οι οποίες απαιτούνταν για να προστεθούν στις 168 που συγκέντρωσε κατά την δεύτερη ψηφοφορία ο μοναδικός υποψήφιος κ. Σταύρος Δήμας, τελικά δεν βρέθηκαν.
Η χώρα επομένως, σύμφωνα με το Σύνταγμα, οδηγείται σε πρόωρες κάλπες.
Ο Α. Σαμαράς έχει συγκαλέσει υπουργικό συμβούλιο για τις 14:00 το μεσημέρι, ενώ δεν αποκλείεται ακόμα και σήμερα να διαλυθεί η Βουλή και να προκηρυχθούν εκλογές είτε για τις 25 Ιανουαρίου, είτε για την 1η Φεβρουαρίου.

Τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Στις 12:05 η τρίτη και καθοριστική ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθούν οι απαραίτητες 180 ψήφοι, θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές. Αν και όλα τα κομματικά επιτελεία βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για κάλπες στις 25 Ιανουαρίου ή την 1η Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα.

Παγιδευμένο με εκρηκτικά Ι.Χ. εξερράγη εν κινήσει στην Αττική Οδό


Παγιδευμένο με εκρηκτικά Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας SMART, εξερράγη εν κινήσει στην Αττική Οδό, στο ύψος του Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», γύρω στις 07.30, σήμερα το πρωί.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ήδη, υπάρχει ένας νεκρός - ο οδηγός του Ι.Χ. - ενώ υπάρχει και μία σοβαρά τραυματισμένη γυναίκα.
Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή, που σχηματίστηκε κρατήρας στο σημείο της έκρηξης.
[09.14]: Η τραυματισμένη γυναίκα ήταν συνεπιβάτης του παγιδευμένου με εκρηκτικά Ι.Χ.
Αλβανικής υπηκοότητας, τόσο ο νεκρός άνδρας, όσο και η βαριά τραυματισμένη γυναίκα.
[10.00]: Με εγκαύματα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών έχει μεταφερθεί η γυναίκα.
Στο σημείο έχει μεταβεί κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Όχι, δεν είναι καθόλου τυχαία η φωτιά στο «Norman Atlantic»


Όχι, δεν είναι καθόλου τυχαία η φωτιά στο «Norman Atlantic»… Δεν γίνεται κάθε φορά που η κυβέρνηση κινδυνεύει να μπαίνει κάπου φωτιά, να βγαίνουν οι τρομοκράτες, να ανακαλύπτεται η Αμφίπολη… Στη Νεότερη Ελλάδα όπου επικρατεί η άποψη της «Πολύς Ευρώπης» πάντα, εντελώς τυχαία μόλις κινδυνεύει η κυβέρνηση ή πρέπει να περαστεί άσφαιρα κάποιο μνημόνιο ή πολυνομοσχέδιο, συμβαίνει κάποιο γεγονός… Δυνατό γεγονός που τραβάει την προσοχή της κοινής γνώμης, που δυστυχώς με τη μεριά της συμμετέχει σε αυτό το δόλιο σχέδιο της εκάστοτε κυβέρνησης… Το οτιδήποτε όχι τυχαίο βαφτίζεται ξαφνικά θεωρία συνωμοσίας και η ζωή συνεχίζεται με τις κυβερνήσεις και τους κατέχοντες την εξουσία να περνούν αναίμακτα ότι βάναυσο, βάρβαρο και καταστροφικό για τη χώρα…

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Έκτακτη επίσκεψη κλιμακίου ΣΥΡΙΖΑ στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και στον θάλαμο επιχειρήσεων


Σήμερα το πρωί, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του κόμματος Θοδωρή Δρίτσα, τον βουλευτή και υπεύθυνο ΕΕΚΕ Ναυτιλίας Νίκο Συρμαλένιο και τον συντονιστή του Τμήματος Ναυτιλίας Χρήστο Λαμπρίδη επισκέφτηκε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε στο πλοίο «Norman Atlantic» και τον κίνδυνο που διατρέχουν οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος.

Η στιγμή της διάσωσης από Ιταλούς στο σημείο που καίγεται το πλοίο (ΦΩΤΟ)



Ειδικό ρυμουλκό με πυροσβέστες έχει ξεκινήσει από το Μπάρι της Ιταλίας, καθώς σύμφωνα με τον Ιταλό καπετάνιο υπάρχουν ακόμη ελεγχόμενες εστίες φωτιάς στο πλοίο, ενώ ακόμη δεν έχει αποφασιστεί εάν το πλοίο ρυμουλκηθεί στην Αλβανία.
Προς το παρόν τα επτά πλοία σχηματίζουν κλοιό ασφαλείας γύρω από το φλεγόμενο επιβατηγό οχηματαγωγό, προκειμένου να αποβιβαστούν με ασφάλεια όλοι οι επιβάτες, ενώ παρατηρείται κυματισμός 4 μέτρων.
Σύμφωνα με το Λιμενικό, οι επιβάτες και πλήρωμα είναι διαφόρων εθνοτήτων εκ των οποίων 234 είναι οι Έλληνες, ενώ υπάρχουν ακόμη 18 Γερμανοί υπήκοοι, δύο Αφγανοί, 54 Τούρκοι, 22 άτομα αλβανικής υπηκοότητας και 1 υπήκοος Μάλτας.
Από νωρίς δόθηκε εντολή να σπεύσουν στο σημείο ένα C-130 και έξι ελικόπτερα: τρία ελικόπτερα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο S-70 Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.
Επίσης το «Norman Atlantic» έχει προσεγγίσει ένα πλοίο των Μινωικών Γραμμών, το οποίο θα παραλάβει ορισμένους από τους επιβάτες μέσω λέμβων, καθώς και πλωτά του Λιμενικού.

Γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης


Πατήστε εδώ για να δείτε τη λίστα επιβατών του «Norman Atlantic»

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του πλοίου «Norman Atlantic», στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά στις 4.00 τα ξημερώματα, ενώ έπλεε σε διεθνή χωρικά ύδατα, 45 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Κέρκυρας.
Στο ιταλικό πλοίο, συμφερόντων της εταιρείας «Visemar di Navigazione», που είχε αναχωρήσει στις 5.30 το απόγευμα από την Πάτρα με προορισμό την Ανκόνα της Ιταλίας μέσω Ηγουμενίτσας, βρίσκονταν 422 επιβάτες και 56 άτομα πλήρωμα, ενώ μεταφέρονταν συνολικά 222 οχήματα.
Το «Norman Atlantic», με ελληνικό και ιταλικό πλήρωμα, ήταν ναυλωμένο από την ΑΝΕΚ Lines, η οποία συνεργάζεται στενά με τις ελληνικές και ιταλικές αρχές για τον συντονισμό και την ασφαλή απομάκρυνση των επιβατών. Από το πλοίο έχουν απομακρυνθεί 111 άτομα, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ.

Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και οι πρώτοι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στην Ιταλία (Πούλια). Τρεις γυναίκες οι οποίες μεταφέρθηκαν, επίσης, στην Γκαλατίνα, παρουσιάζουν ελαφρά υποθερμία, αλλά η υγεία τους δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. Οι υπόλοιποι δυο είναι άνδρες, Ιταλοί, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους. Να σημειωθεί ότι τα περί πτώσης επιβατών στη θάλασσα είναι ψευδείς και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ Καρπενήσι !!! Και Το Ναύπλιο !! .

 ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 2015
ΝΑΥΠΛΙΟ .2015

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015


Σύμφωνα με το Νόμο και το καταστατικό της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τους μετόχους της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ Π.Α.Ε.» σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου και ώρα 19.00 μ.μ, στο Γενικό Λύκειο Κρανιδίου (αίθουσα εκδηλώσεων), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω θεμάτων:

ΘΕΜΑ 1ον: Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Α.Ε.

Οι μέτοχοι που θέλουν να πάρουν μέρος στην παραπάνω Γενική Συνέλευση, οφείλουν, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες, πριν από την ημερομηνία που θα γίνει η Γενική Συνέλευση, να δηλώσουν στην εταιρεία την συμμετοχή και των αριθμών των μετοχών τους καθώς και τα τυχόν έγγραφα αντιπροσώπευσης και να συμμορφωθούν εν γένει με τις διατάξεις του Νόμου και του Καταστατικού της εταιρείας.

Την γενική συνέλευση μπορούν να την παρακολουθήσουν και πρώην μέλη της ομάδας όπως και φίλαθλοι.

Είμαστε με τον νόμιμο αρχηγό της παράταξης, Γ.Α.ΠΑΠΑΝΔΡΈΟΥ!!!!!!! Makis Koukos

                              

ΠΑΜΕ ....ΔΥΝΑΤΑ ....
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2014.....''ΑΛΛΑΖΕΙ'' ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ....

Μου αρέσει! ·  · Κοινοποιήστε