Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΗΠΑ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΕΤΑΝΕ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ


ΗΠΑ: Πρόστιμο σε όσους πετάνε φαγητό στα σκουπίδια
Πρόστιμο θα καλούνται να πληρώσουν οι κάτοικοι του Σιάτλ στις ΗΠΑ που πετάνε στα σκουπίδια μεγάλες ποσότητες φαγητού. Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ψήφισε τη Δευτέρα την επιβολή προστίμου ενός δολαρίου κάθε φορά που κάποιος κάτοικος θα γεμίζει παραπάνω από 10 τοις εκατό των σκουπιδιών του με ανακυκλώσιμα και λιπασματοποιήσιμα απορρίμματα, όπως τρόφιμα και χάρτινα προϊόντα. Οι κατά συρροή παραβάτες θα πληρώνουν έως και 50 δολάρια τη φορά. Περίπου το 40% όλων των τροφίμων που αγοράζονται στην Αμερική καταλήγουν στα σκουπίδια, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Συμβουλίου Φυσικών Πόρων. Το 2012, μόλις το 5% των απορριμμάτων κατέληξαν στα ειδικά κέντρα επεξεργασίας όπου αποσυντίθενται τα οργανικά απορρίμματα όπως το φαγητό, τα φύλλα από τους κήπους και τα χάρτινα προϊόντα, αναφέρει η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ.

Το Σιάτλ αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη πόλη στις ΗΠΑ που κάνει υποχρεωτική την ανακύκλωση τροφίμων μετά το Σαν Φρανσίσκο, σε μία προσπάθεια να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που είναι συνδεδεμένα με την κλιματικές αλλαγή. Παρόμοια μέτρα έχουν εξεταστεί στο παρελθόν από μητροπόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο χωρίς να εφαρμοστούν.

tvxs.gr

Ημερίδα «Γνωριμία με τον κόσμο των μανιταριών στο Μαίναλο»


Σας γνωρίζουμε ότι το ΚΠΕ Καστρίου, στο πλαίσιο της Πράξης «ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ, άξονας προτεραιότητας 7», που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και από εθνικούς πόρους, σχεδιάζει την υλοποίηση επιμορφωτικής ημερίδας την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014, με θέμα:

«Γνωριμία με τον κόσμο των μανιταριών στο Μαίναλο»
Η Ημερίδα απευθύνεται σε όσους/όσες θα ήθελαν να γνωρίσουν τον κόσμο των μανιταριών, τους κινδύνους που εμπεριέχουν και τον αειφορικό τρόπο συλλογής τους. Θα πραγματοποιηθεί στη Βυτίνα, στο Πανταζοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Βυτίνας και σε δασικό μονοπάτι της περιοχής. Οι ώρες διεξαγωγής της ημερίδας είναι από 9.00 π.μ. έως 15.00 μ.μ. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Τατούλης: Γιατί δεν μιλάνε καθόλου σήμερα όσοι μέχρι χθες φώναζαν;


Την αποκάλυψη της απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων στο Βασιλίτσι έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και καυτηρίασε ιδιαίτερα τη στάση όσων μέχρι χτες κατηγορούσαν συλλήβδην την Περιφερειακή Αρχή για τη στάση της.
«Γιατί δεν μιλάνε καθόλου σήμερα όσοι μέχρι χτες φώναζαν; Γιατί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σιωπούν ενώ μέχρι χτες μας κατηγορούσαν; Η απόφαση έχει βγει από τις 22 Οκτωβρίου και κανένας δεν έκανε ούτε μία αναφορά. Γιατί δεν θα πρέπει να υποθέσω ότι υπάρχει συμπαιγνία και ένοχη ανοχή όλων των θεσμικών παραγόντων που μέχρι χτες μας εγκαλούσαν για το θέμα αυτό;» δήλωσε σε έντονο ύφος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τόνισε την κατηγορηματική στάση της Περιφέρειας στην εξασφάλιση ελεύθερης πρόσβασης σε δημόσιο χώρο ως την απαραίτητη προϋπόθεση για την οποιαδήποτε εξέλιξη.
Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε τέλος ότι άμεσα η Περιφέρεια Πελοποννήσου, δια μέσου των Αντιπεριφερειαρχών, θα προσφύγει κατά της απόφασης αυτής για παραβιάσεις της διαδικασίας, είτε συνιστούν τυπικές, είτε ουσιαστικές παραλείψεις.

ΠΟΙΟΝ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΠΟΙΟΝ; ......Καλα δεν ήξερες δεν ρώταγες Στην ΑΡΚΑΔΙΚΗ TV ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών στην εκπομπή "Κοντά στην Επικαιρότητα"

O Νεός πρόεδρος της ΠΕΔ Δ. Καμπόσος στην στημ!.νη !  συνέντευξη του τέως προϊσταμένου της ΔΕΚΕ κ. Γιώργου Παπαηλίου και Κανονάρχη της Αρκαδικής ! οδοποιίας !  - σκουπιδιών!  και μεγάλο.. εργολάβων  !

400.000 αιτήσεις για το επίδομα πετρελαίου στο Taxisnet


282.172 δικαιούχοι θα εισπράξουν την προκαταβολή έως τα μέσα Νοεμβρίου
Σημάδια «υπερθέρμανσης» παρουσιάζει η ηλεκτρονική εφαρμογή αιτήσεων του επιδόματος πετρελαίου στο Taxisnet. Μέσα στις δυο πρώτες εβδομάδες λειτουργίας τους υποδέχθηκε 400.000 ενδιαφερόμενους που άνοιξαν τη σχετική σελίδα με τους κωδικούς τους και έκαναν ήδη αίτηση ή ετοιμάζονται να την υποβάλουν.
Μέχρι και χθες πάντως το σύστημα είχε δεχθεί 306.089 αιτήσεις εκ των οπόίων πήραν ήδη έγκριση από το ΚΕΠΥΟ οι 282.172. Οι δικαιούχοι αυτοί θα εισπράξουν μέσα στο επόμενο 15νθήμερο την προκαταβολή του 25% του επιδόματος που δικαιούνται, με βάση την γεωγραφική περιοχή όπου διαμένουν.

Ο μηχανόβιος αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας


Mπορεί να είναι ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας αλλά αρκετοί δεν γνωρίζουν ακόμα καλά τον Πελοπίδα Καλλίρη και τον τρόπο που ζεί και κινείται στην καθημερινότητα του.
Μπορεί να πέρασε απο τα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια στην Αθήνα αλλά ποτέ δεν εγκατέλειψε τον τρόπο ζωής που είχε απο τα νεανικά του χρόνια.Η μόνη πολυτέλεια που του αρέσει είναι η μηχανή του. Οσο μπορεί να είναι πολυτέλεια η μηχανή για έναν άνθρωπο.Ολους τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και πολύ συχνά τον χειμώνα κυκλοφορεί με την μηχανή του.Του αρέσουν οι μηχανές και νοιώθει ελεύθερος όταν οδηγά. Να σημνειώσουμε όπως λέει και ο ίδιος δεν έχει οδηγήσει ποτέ τόσα χρόνια χωρίς να φοράει κράνος και αυτό πρέπει να κάνουν όλοι ιδιαίτερα οι νέοι που έχουν πάθος με τις μηχανές.

ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ 30 10 14 video

                     
                             

Για το Λιμάνι, τη διαχείριση των απορριμμάτων, τις αντιπλημμυρικές εργασίες που έγιναν ή… δεν έγιναν ενόψει του χειμώνα κ.ά, μίλησαν στην εκπομπή του ΜΑΧ TV «Διαύγεια – Με τον Αγγελο», o Γιώργος Παπούλιας και ο Αγγελος Δρίτσας, σε μια δημοσιογραφική συνεργασία ανάμεσα στο astrosnews και το ΜΑΧ TV που βρίσκει το δρόμο της και θα έχει ανάλογη συνέχεια. Δείτε την παρακάτω…

Αναγόρευση του σκηνοθέτη, σκηνογράφου και ενδυματολόγου Γιάννη Κόκκου σε επίτιμο διδάκτορα


Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα αναγορεύσει σε επίτιμο διδάκτορα τον Γιάννη Κόκκο, σκηνοθέτη, σκηνογράφο και ενδυματολόγο με διεθνή αναγνώριση. Η τελετή θα γίνει την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου στην Παλαιά Βουλή των Ελλήνων (Βουλευτικό) στις 18.30΄.
Ο Γιάννης Κόκκος, που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα, ζει μόνιμα στο Παρίσι από το 1963. Ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σκηνοθέτες όπως ο Ζ. Λασάλ, ο Α. Σερμπάν και ο Μ. Κακογιάννης. Ορόσημο στην καριέρα του υπήρξε η στενή συνεργασία του επί εικοσαετία με τον Αντουάν Βιτέζ σε εμβληματικές παραστάσεις όπως το Ατλαζένιο Γοβάκι του Π. Κλωντέλ, η Ηλέκτρα του Σοφοκλή και ο Άμλετ του Σαίξπηρ. Σκηνοθετεί από το 1987 παραστάσεις θεάτρου και όπερας (έργα Μότσαρτ, Γκλουκ, Μουσσόργκσι, Βάγκνερ, Πιτσέττι, Ξενάκη, Ρακίνα, Ρίλκε, Δημητριάδη) σε όλα σχεδόν τα σπουδαία θέατρα παγκοσμίως (Σκάλα του Μιλάνου, Όπερα της Βιέννης, PalaisGarnier, Όπερα του Αμβούργο, θέατρο Mariinsky στην Αγία Πετρούπολη, Κομεντί Φρανσαίζ και Φεστιβάλ της Αβινιόν). Η δουλειά του έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές και ο ίδιος έχει τιμηθεί με διεθνείς διακρίσεις και βραβεύσεις, μεταξύ άλλων το PrixduSyndicatdelaCritique για τους Τρώες του Berlioz στο Châtelet (Παρίσι), το CommandeurdesArtsetLettres και δύο βραβεία «Μολιέρος» στη Γαλλία και το LaurenceOlivierPrime στη Μεγάλη Βρετανία για την παράσταση

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου !



16 καταφέρονται εναντίον της Digea Το εύθραυστο μοντέλο της ψηφιακής μετάβασης...Β.Ελλάδα


Η νέα αναβολή στο χρονοδιάγραμμα των switch off στη χώρα μας, απέδειξε τα όρια του μοντέλου της μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση που επιλέχθηκε με ευθύνη των τελευταίων κυβερνήσεων αλλά και των ιδιωτικών καναλιών. Το υπουργείο Μεταφορών με ένα απλό δελτίο Τύπου ανακοίνωσε τη νέα παράταση στα τρία επόμενα switch off, φτάνοντας κυριολεκτικά στο παρά ένα του 2014 για την επιτυχή έκβαση του...
Γράφτηκε από: Ματίνα Παπαχριστούδη
Η νέα αναβολή στο χρονοδιάγραμμα των switch off στη χώρα μας, απέδειξε τα όρια του μοντέλου της μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση που επιλέχθηκε με ευθύνη των τελευταίων κυβερνήσεων αλλά και των ιδιωτικών καναλιών. Το υπουργείο Μεταφορών με ένα απλό δελτίο Τύπου ανακοίνωσε τη νέα παράταση στα τρία επόμενα switch off, φτάνοντας κυριολεκτικά στο παρά ένα του 2014 για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος. Επιτυχία που δεν είναι διόλου βέβαιη, αν σκεφθεί κανείς ότι από τις 21 Νοεμβρίου ως και τις 29 Δεκεμβρίου 2014 θα πρέπει να στηθούν κέντρα εκπομπής σε δύσβατα βουνά.

Ομιλητής σε ημερίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για τους υδρογονάνθρακες ο Γ.Μανιάτης



«Η έρευνα και η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας φέρνει μια νέα οικονομία στην περιοχή μας, νέες προκλήσεις και μεγάλες ευθύνες. Είμαστε έτοιμοι και ώριμοι να τις αναλάβουμε και να απαντήσουμε σε αυτές προς όφελος των πολιτών, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην εθνική και κατ’ επέκταση στην τοπική οικονομία». Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια σχετικά με τις εξελίξεις στο ζήτημα της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του παραρτήματος Δυτικής Ελλάδας του ΤΕΕ στην Πάτρα, ο κ. Κατσιφάρας έθεσε στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ιωάννη Μανιάτη σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και τους φορείς σχετικά με τη διαχείριση των υδρογονανθράκων: Ο θεσμικός ρόλος που θα διαδραματίσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως έκφραση των τοπικών κοινωνιών, η βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής από την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, η προστασία του περιβάλλοντος, κυρίαρχο ζήτημα για όλους και τα ανταποδοτικά οφέλη που θα έχει η τοπική κοινωνία.

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

lamogia !!! 5.260 Δημόσιοι Υπάλληλοι έμβασαν στο Εξωτερικό 1,45 δις €!


Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρέδωσε, σήμερα, διά του Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), στη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), Κατερίνα Σαββαΐδου, λίστα, με τους 415 δημοσίους υπαλλήλους που αποχώρησαν από την υπηρεσία τους, εν μέσω του ελέγχου για υψηλά τραπεζικά εμβάσματα στο εξωτερικό.
Ο έλεγχος επί των συγκεκριμένων θα γίνει πλέον από τη ΓΓΔΕ, ενώ ο έλεγχος επί των δημοσίων υπαλλήλων που συνεχίζουν να υπηρετούν θα συνεχιστεί από το ΣΕΕΔΔ, που έχει και τη σχετική αρμοδιότητα.

Αναλυτικότερα:

Εκδήλωση-γιορτή δημόσιου θηλασμού θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά φέτος και στο Άργος από τις «Μητέρες του Άργους» της «Ομάδας Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού στην Αργολίδα».


Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του «5ου Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού», και θα γίνει την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014, στο θεατράκι της πλατείας του Αγίου Πέτρου, στο Άργος. Σε περίπτωση άστατου καιρού η εκδήλωση θα μεταφερθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο παλαιό Δημαρχείο Άργους.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Εμπορικός Σύλλογος Ναυπλίου: Δεκαήμερο εκπτώσεων και ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή
Αρχίζει το Σάββατο 1η Νοεμβρίου, δεκαήμερο εκπτώσεων, ενώ παράλληλα όσες επιχειρήσεις το επιθυμούν μπορούν να παραμείνουν ανοιχτές την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.


Η Απέναντι όχθη στο Ναύπλιο


Τη Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου στις 7.00μμ στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου, η ανεξάρτητη συνδικαλιστική παράταξη: «Απέναντι Όχθη, Ομάδα Εκπαιδευτικών για τη Συλλογική Δράση», διοργανώνει συζήτηση μεθέμα:
«Εκπαιδευτικοί και μαθητές στο σχολείο της κρίσης».
Ελάτε να συζητήσουμε τα προβλήματα και να αναζητήσουμε από κοινού προτάσεις διεξόδου για να κάνουμε το σχολείο και τη ζωή μας σε αυτό καλύτερα!
Πληροφορίες: Τάσος Χατζηαναστασίου, 6946292618

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ 24ΧΡΟΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΑΘΗΤΗ ΤΗΣ!!! ΚΟΥΚΛΑΡΑ


Μετά τη γuμνή της selfie που κυκλοφόρησε στο σχολείο, η καθηγήτρια παραδέχτηκε πως είχε
σeξoυaλική σχέση με 17χρονο μαθητή της.
Ο λόγος για την καθηγήτρια βιολογίας Ashley Elizabeth Zehnder, η οποία αρχικά κατηγορούσε τους μαθητές πως χάκαραν τη γuμνή φωτογραφία από το παλιό της κινητό. Ο 17χρονος μαθητής της όμως παραδέχτηκε πως είχε τη γuμνή φωτογραφία στο κινητό του επειδή κοιμόντουσαν μαζί από τον Μάιο.
Η Zehnder κρίθηκε ένοχη με την κατηγορία πως είχε ακaτάλληλη σχέση με μαθητή της και αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση.

ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΜΕ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας αυτοκτόνησε πριν λίγη ώρα στο Περιγιάλι Κορινθίας ο 78χρονος Δ.Δ γνωστός και με το παρατσούκλι «κολοκυθάκιας»
Ο άτυχος ηλικιωμένος ήταν ανύπαντρος και ζούσε μόνος του.
Θεωρείται ο μέντορας του πρώην δημάρχου της περιοχής Μπάμπη Καμπούρη.
Έχει ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική στο χώρο του ΠΑΣΟΚ όπου υπήρξε για χρόνια στέλεχος .
Σύμφωνα με σοβαρές αλλά ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες μας ο αυτόχειρας αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας με την καρδιά του.
Το απόγευμα υπέστη άλλη μια κρίση .
Σήμερα το βράδυ τηλεφώνησε σε γνωστό του και του είπε ‘ότι δεν αντέχει άλλο και θα αυτοκτονήσει και μετά έκλεισε το τηλέφωνο.
Ο γνωστός του τηλεφώνησε αμέσως στην αστυνομία και ανέφερε την συνομιλία .
Αστυνομικοί έσπευσαν στο σπίτι του 78χρονου αλλά ήταν πλέον αργά .
Είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι με την καραμπίνα του!sfedona

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Έκθεση Διαγωνισμός Πτηνών Συντροφιάς στο Άργος

Ο Πελοποννησιακός Σύλλογος Πτηνών όπως κάθε χρόνο, τα τελευταία τρία χρόνια, έτσι και φέτος διοργανώνει την Έκθεση - Διαγωνισμό Πτηνών Συντροφιάς.


Στην έκθεση αυτή διαγωνίζονται καναρίνια, εξωτικά πτηνά και υβρίδια ως προς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε ράτσας. Μετά την αξιολόγηση τους ακολουθεί η έκθεση τους στο κοινό για δύο ημέρες Σάββατο και Κυριακή.

Εκδήλωση για θέματα Παιδείας στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου

Τη Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου στις 7.00μμ στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου, η ανεξάρτητη συνδικαλιστική παράταξη: "Απέναντι Όχθη, Ομάδα Εκπαιδευτικών για τη Συλλογική Δράση", διοργανώνει συζήτηση με θέμα: "Εκπαιδευτικοί και μαθητές στο σχολείο της κρίσης".
Ελάτε να συζητήσουμε τα προβλήματα και να αναζητήσουμε από κοινού προτάσεις διεξόδου για να κάνουμε το σχολείο και τη ζωή μας σε αυτό καλύτερα!

Πληροφορίες: Τάσος Χατζηαναστασίου, 6946292618

Έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας - Δείτε πόσο θα πληρώσουμε


Από την 1η Νοεμβρίου οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του taxisnet προκειμένου να διαπιστώσουν πόσο θα πληρώσουν για τα τέλη κυκλοφορίας του 2015. Στη συνέχεια θα πρέπει να τα τυπώσουν, ώστε να πάνε σε τράπεζα ή στα ΕΛΤΑ για πληρώσουν το αντίτιμο. Η εξόφληση θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι το τέλος του 2014.
Υπενθυμίζεται πως για τα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν πριν από την 1 Νοεμβρίου του 2010 ο υπολογισμός γίνεται με τα κυβικά εκατοστά του κινητήρα. Αν το αυτοκίνητό σας έχει ταξινομηθεί μετά την παραπάνω ημερομηνία, τότε ο υπολογισμός των τελών γίνεται με τις εκπομπές CO2 που αναγράφονται από τον κατασκευαστή.
Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τι θα πληρώσετε για τα τέλη κυκλοφορίας της νέας χρονιάς στους παρακάτω πίνακες.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν: Έρχεται ο πιο ψυχρός χειμώνας

Εφοδιαστείτε με χοντρά ρούχα και παλτό γιατί ο φετινός χειμώνας θα είναι τσουχτερός! Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ο φετινός χειμώνας στην Ευρώπη θα είναι ο πιο ψυχρός της τελευταίας δεκαετίας και, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, σε λίγους μήνες θα έχουν φθάσει οι αρκτικές αέριες μάζες και ο ήλιος θα εμφανίζεται μόνο αραιά.
Οι μετεωρολόγοι υπόσχονται να το διευκρινίσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όταν θα έχουν στα χέρια τους καινούργια δεδομένα.

ΣΗΜΕΡΑ 10.30μ.μ ΔΙΑΥΓΕΙΑ Περιγράφει πραγματικά γεγονότα ... με τ...



Επίσκεψη Υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, στην Πάτρα


Στην Πάτρα θα μεταβεί αύριο ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, προκειμένου να παραστεί σε ενημερωτική Ημερίδα που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με θέμα την έρευνα και εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων στον Πατραϊκό Κόλπο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το πρωί στις 10:30’ πμ, στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου - Τμήματος Δυτικής Ελλάδας.
Νωρίτερα, στις 9:30’, ο Υπουργός ΠΕΚΑ θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα της Δημοτικής Αρχής να επισκεφθεί το Δημαρχιακό Μέγαρο.
Για το απόγευμα στις 17:00’, έχει προγραμματιστεί ευρεία συνάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με παραγωγικούς Φορείς της πόλης, εκπροσώπους του ΣΕΒ και του Επιμελητηρίου Αχαΐας, στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας.
Ακολούθως, ο Γιάννης Μανιάτης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στις 18:30’, στα Γραφεία της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αχαΐας, ενώ στις 19:30’ θα έχει συνάντηση με στελέχη, μέλη και φίλους του Κινήματος, στο πλαίσιο των διαδικασιών της προετοιμασίας του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης (Ξενοδοχείο Αστήρ Παλλάς).

: Αντιμετώπιση (διεκπεραίωση) περιστατικών Εργατικών Ατυχημάτων και Επαγγελματικών Ασθενειών των εργαζομένων στη ΔΕΗ Α.Ε.


Ερώτηση για την διαδικασία χαρακτηρισμού περιστατικών Εργατικών Ατυχημάτων και Επαγγελματικών Ασθενειών των εργαζομένων στη ΔΕΗ Α.Ε. κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάς, Θανάσης Πετράκος, Ευγενία Ουζουνίδου, Μιχάλης Κριτσωτάκης, και Δημήτρης Στρατούλης προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Ως αποτέλεσμα μιας σειράς από νομοθετικές αλλαγές για τις διοικητικές διαδικασίες στη ΔΕΗ, την αλλαγή στο οργανόγραμμα του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) και την ένταξή του στον ΕΟΠΥΥ έχει σταματήσει η λειτουργία της Τριμελούς Επιτροπής Έρευνας Εργατικών Ατυχημάτων η οποία συνεδρίασε τελευταία φορά το 2012. Εκκρεμούν για χαρακτηρισμό υποθέσεις από το 2008 και εντεύθεν.

Γιάννης Μανιάτης: Δεν έχει κανένα λόγο το ελληνικό δημόσιο να παρακρατεί επιδοτήσεις προς τους έλληνες αγρότες


Ο Υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, σε δηλώσεις που έκανε αναφορικά με την τροπολογία που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ σχετικά με τις παρακρατήσεις των ενιαίων ενισχύσεων προς του αγρότες, μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:
«Η τροπολογία που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ προκειμένου να μην παρακρατούνται οι ενιαίες ενισχύσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής προς τους έλληνες αγρότες όταν χρωστούν προς τον ΟΓΑ ασφαλιστικές εισφορές, δεν έγινε αποδεκτή από τον αρμόδιο Υπουργό. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ θα επαναφέρει αύτη την διάταξη γιατί θεωρούμε, και θεωρώ προσωπικά, ότι είναι μια απαραίτητη παρέμβαση που πρέπει να κάνει η ελληνική πολιτεία. Δεν έχει κανένα λόγο και κανένα δικαίωμα το ελληνικό δημόσιο να παρακρατεί επιδοτήσεις προς τους έλληνες αγρότες στο πλαίσιο της Κ.Α.Π., οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τις οφειλές τους προς τον ΟΓΑ. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε και είμαι απολύτως βέβαιος ότι αυτό το πολύ δίκαιο αίτημα των ελλήνων αγροτών θα ικανοποιηθεί άμεσα».

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Με επισημότητα γιορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη του Άργους.

Με επισημότητα γιορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη του Άργους.
Το πρωί έγινε Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Πέτρου ,ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στο ηρώο της πόλης και στη συνέχεια μαθητές και σύλλογοι παρέλασαν παρουσία του υφυπουργού αθλητισμού Γ. Ανδριανού

Τα κορίτσια πήγαν για παρέλαση. . . . .


Σε ηλικία μόλις 56 ετών απεβίωσε ο Πέτρος Μούκας.


Ο Πέτρος, που ήταν υπάλληλος στο Επιμελητήριο Αργολίδας, έχασε τη μάχη για τη ζωή στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» όπου νοσηλευόταν από την προηγούμενη εβδομάδα έπειτα από έμφραγμα. Ιδιαίτερα αγαπητός σε όσους τον γνώρισαν λόγω της ειλικρίνειάς του, με χιούμορ στις παρέες και τη δουλειά του, ήταν ένας συνεπής υπάλληλος που πάσχιζε να εξυπηρετήσει τους χιλιάδες επαγγελματίες που πέρασαν από το γραφείο του.Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στη σύζυγό του Ελένη και την κόρη του Χριστιάνα. Η κηδεία είναι Σημερα 3.30 μ.μ. στον Άγιο Βασίλη

Παράταση ως τις 7 Νοεμβρίου για το Κτηματολόγιο στην Αρκαδία


Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εσωτερικού έως τις 7 Νοεμβρίου 2014 για το Νομό Κοζάνης και περιοχές της Αργολίδας και Αρκαδίας, μετά την απόφαση της ΕΚΧΑ ΑΕ (ΔΣ Νο 608/απόφαση 6 30.09.2014). Η παράταση κρίθηκε απαραίτητη, λόγω της έντονης κινητοποίησης των πολιτών και αύξησης του αριθμού των υποβαλλομένων δηλώσεων τις τελευταίες ημέρες. Με τον τρόπο αυτό δίνεται επαρκής χρόνος στους δικαιούχους προκειμένου να τακτοποιήσουν τυχόν εκκρεμότητες για την υποβολή της δήλωσης ιδιοκτησίας τους. Οι περιοχές (προκαποδιστριακοί ΟΤΑ) στις οποίες πραγματοποιείται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας εμφανίζονται αναλυτικά παρακάτω.

ΚΡΑΝΙΔΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ :ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014



Με ομπρέλα αλλά και υπερηφάνεια η 28η Οκτωβρίου σε Παράλιο Άστρος, Αγιο Ανδρέα και Δολιανά

Με κάθε επισημότητα παρά τη βροχή, γιορτάστηκε η επέτειος του ΟΧΙ και στον Αγιο Ανδρέα. Μετά τη θεία λειτουργία και τη δοξολογία, ακολούθησε η κατάθεση σταφάνων και τα ποιήματα από τους μαθητές, ενώ ο εορτασμός έκλεισε με την καιερωμένη παρέλαση των σχολείων του χωριού. Το παρών έδωσε αρκετός κόσμος, γονείς των μαθητών, οι δ/σ κ. Π. Σούρσος και Σταματίνα Βλαχόγιαννη, η πρόεδρος του Αγίου Ανδρέα κυρία Σόνια Μπακάλη, ο πρόεδρος του Πραστού κ. Π. Προβατάρης κ.ά.


http://astrosnews.gr/

8ο ΠΑΛΑΜΗΔΕΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 1&2 Νοεμβρίου 2014 Κλειστό γυμναστήριο Ναυπλίου


Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνομαι το Παλαμήδειο Πρωτάθλημα στο Ναύπλιο. Οι αθλητές θα αγωνιστούν σε κατηγορίες Tao Lu, Point Fighting, Qingda, τεχνικές αυτοάμυνας,light Contact και kick Light. Το πρωτάθλημα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσού ΚουνγκΦού, και του Δημοτικού οργανισμού πολιτισμού και αθλητισμού του Δ. Ναυπλίου.
Οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τους 700. Τα σωματεία προήρχοντο από όλη την Ελλάδα. Πάτρα, Ξυλόκαστρο, Χαλκίδα, Κρανίδι, Μαρούσι , Βαρνάβας, Ασπρόπυργος, Χανιά, Αργος, Μαρκόπουλο, Κύθηρα, Περιστέρι, Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Πεντέλη, Ν. Φιλαδέλφεια, Παλλήνη, Επίδαυρος, κ.α. Επίσης στην φετινή διοργάνωση θα λάβει μέρος αντιπροσωπεία 15 αθλητών από τοChoy Lee Fut του Βουκουρεστίου ( Ρουμανία)

ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 40 ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΔΡΙΤΣΑ (2008 )

«ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΝΩΝΑΣ

ΡΥΘΜΙΣΗ 100 ΔΟΣΕΩΝ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

ΤΟΝ ΑΓ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΟ ΚΕΜΧ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΣΕ ΚΑΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 40 ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΔΡΙΤΣΑ (2008 )

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟΥ 2014


ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 40 ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΔΡΙΤΣΑ (2008 )

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Spec για την προβολή Πελοποννήσου «Μυθική Πελοπόννησος


Διαγωνισμό για τη διαφημιστική προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου από αεροπορικά μέα μεταφοράς προκήρυξε η Πελοπόννησος Α.Ε. - Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ.
Πρόκειται για έργο ύψους 246.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και είναι υποέργο της πράξης: «Μυθική Πελοπόννησος- Συνδυασμένες Ενέργειες Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Πελοποννήσου».
Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν αερομεταφορείς, οι οποίοι θα πρέπει να υποβάλουν τις προσφορές τους μέχρι την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014. Η Περιφέρεια επιθυμεί να προσεγγίσει τουρίστες εξωτερικού από χώρες της Ανατολικής, Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης όπως Ρωσία, Ουκρανία, Σουηδία, Γερμανία και Γαλλία, και σε αυτό το πλαίσιο αναζητά ανάδοχο που θα μπορεί να προβάλλει οπτικοακουστικό και ψηφιακό υλικό της Περιφέρειας τόσο μέσα στα αεροσκάφη όσο και στα μέσα προβολής του.

Πιο συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες που απαιτούνται για το έργο είναι η διαφημιστική προβολή σε ιστοσελίδες υψηλής επισκεψιμότητας, Email campaigns ή newsletter στη βάση δεδομένων του αναδόχου, προβολή σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook/Twitter/Google+), διαφημιστική ή editorial προβολή σε περιοδικό του αναδόχου, το οποίο θα υπάρχει και θα διαβάζεται κατά τη διάρκεια της πτήσης και προβολή διαφημιστικού σποτ σε οθόνες ψυχαγωγίας εντός του αεροσκάφους, σε επιλεγμένες πτήσεις, προκειμένου να προβάλλονται σποτ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Δημοτικό Συμβούλιο στο Άργος στις 31 Οκτωβρίου


Στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Οδός Καποδιστρίου αριθ. 9 – ισόγειο) στις 31 Οκτωβρίου 2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:30, θα πρταγματοποιηθεί τακτική συνεδρίαση του Σώματος, με τα παρακάτω θέματα:

Οικονομικά Θέματα:
Αναπροσαρμογή και εναρμόνιση των συντελεστών των τελών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, Δ.Φ. του Δήμου Άργους – Μυκηνών για το έτος 2015 και εφ’εξής - εισηγητής κ. Γ. Αθανασόπουλος.

2. Επί του από 27-10-2014 εγγράφου της Δ/νσης Οικονομικών του Δήμου Άργους – Μυκηνών με θέμα: «Διαγραφή τελών άρδευσης Τ.Κ. Φιχτίου, χρήσης Νεκροταφείου Τ.Κ. Κιβερίου και τελών Λαϊκής Αγοράς Άργους» - εισηγητής κ. Γ. Αθανασόπουλος.

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις της "4ης Γιορτής Ροδιού" στην Ερμιόνη

Με αρκετά μεγάλη προσέλευση κόσμου ολοκληρώθηκαν σήμερα, με την κεντρική εκδήλωση - έκθεση στην Ερμιόνη, οι τριήμερες εκδηλώσεις της 4ης Γιορτής Ροδιού.Παρόντες, η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη, ο Υπουργός ΠΕΚΑ Γ.Μανιάτης ,ο Υφυπουργος Πολιτισμού και Αθλητισμού Γ.Ανδριανός, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Κοδέλλας, ο Θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Β. Σίδερης, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δ. Σφυρής 


Δολοφονία επιχειρηματία στην Τρίπολη – Γνωστός ιδιοκτήτης νυχτερινού καταστήματος

Από το arcadiaportal.gr
Νεκρός βρέθηκε γνωστός επιχειρηματίας της Τρίπολης σε ένα γραφείο. Άγνωστα είναι μέχρι στιγμής τα αίτια αλλά σύμφωνα με πληροφορίας πρόκειται για δολοφονία. Τον 42χρονο Θ.Π. βρήκαν στην οδό Ουάσιγκτον έξω από το γραφείο του χτυπημένο σε όλο του το σώμα. Σύμφωνα με πληροφορίες τα χτυπήματα είναι σε ολόκληρο το σώμα από σφυρί. Ανάστατη η κοινωνία της Τρίπολης με το συμβάν καθώς ο ιδιοκτήτης νυχτερινού καταστήματος στην Τρίπολη ήταν γνωστός σε όλους. Αυτή τη στιγμή στον τόπο του εγκλήματος βρίσκεται η εγκληματολογική υπηρεσία και αρκετός κόσμος είναι μαζεμένος.

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ 1 - 0

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ 1- 0 ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ

Αυτή η δεύτερη μουσική μας βραδιά γιά την χειμερινή σεζόν, θα είναι ξεχωριστή και περισσότερο άμεση γιά εσάς....γιατί;
Γιατί ανοίγουμε τα μικρόφωνα και την μουσική μας αυλαία, σε όλους εσάς που θέλετε ερασιτεχνικά η όχι, να μας ανοίξετε την καρδιά σας και να μας
προσφέρετε κάτι απο το έμφυτο ταλέντο σας!!!

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Ο ΦΩΤΗΣ ΔΑΜΟΥΛΟΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ κ. ΦΩΤΗΣ ΔΑΜΟΥΛΟΣ ΣΤΟ
«3ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Στη συνάντηση “Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των Επιχειρήσεων 2014΅ που πραγματοποιήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2014 στις Βρυξέλλες, παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Φώτης Δαμούλος και μέλος της αντιπροσωπείας της Κεντρικής Ένωσης των Επιμελητηρίων Ελλάδας - Κ.Ε.Ε.Ε.
Το Ευρωκοινοβούλιο υποδέχθηκε τους επικεφαλής μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς ψήφισαν συστάσεις για το επερχόμενο Συμβούλιο της ΕΕ και επέμειναν πως αποτελούν την κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης.

Έρχεται το κρύο

Οι χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τις επόμενες ημέρες 
Η στροφή των ανέμων σε βοριάδες αναμένεται να αλλάξει το σκηνικό του καιρού για τις επόμενες ημέρες αντικαθιστώντας τις καταιγίδες και τα χιόνια με τις χαμηλές θερμοκρασίες και το κρύο σε όλη τη χώρα.
Μπορεί και την Κυριακή να αναμένονται κατά τόπους βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα νότια, αλλά οι βοριάδες έντασης 6 με 7 αλλά και τοπικά 8 μποφόρ που θα πνέουν θα κάνουν αισθητό το κρύο.
Οι χαμηλές θερμοκρασίες, που είναι ωστόσο αναμενόμενες για την εποχή, θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη καθώς τότε δείχνουν τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία ότι θα υπάρξει κάποια άνοδος της θερμοκρασίας.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ την Κυριακή ο καιρός θα έχει ως εξής:

Οι Συριανοί αποχαιρέτησαν με δάκρυα το «Blue Star Ithaki»


Όπως έχει γραφτεί και σε προηγούμενα ρεπορτάζ, το Blue Star Ithaki πουλήθηκε και σύντομα θα ξεκινήσει το μακρινό ταξίδι για Καναδά, όπου θα είναι και ο επόμενος σταθμός του. Έμοιαζε με Μεγάλη Παρασκευή αλλά ήταν Σάββατο 25 Οκτωβρίου όταν εκτέλεσε το τελευταίο του δρομολόγιο στη γραμμή Πειραιά – Σύρου – Τήνου – Μυκόνου.

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΗΓΕΤΗ


Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν φάρσα και την δεύτερη σαν τραγωδία. Το σημαντικότερο βέβαια είναι να διδάξει από αυτή την επανάληψή της για να αποφεύγονται τα λάθη, αλλά δεν συμβαίνει τόσο συχνά. Ειδικά στον τόπο μας που έχει μεν λαογραφική και πολιτιστική μνήμη, όμως «πάσχει» από την πολιτική επίγνωση των εξελίξεων. Οι κοινωνικοπολιτικές καταστάσεις κάποιες φορές δημιουργούν και κάποιες άλλες επιβάλλουν την αλλαγή βηματισμού. Και εκεί ακριβώς έρχεται ο πολιτικός με όραμα και γνώση, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες για να φέρει την χώρα του ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά.

Αρχικά, έχει να αντιμετωπίσει το γενεσιουργό σύστημα από όπου αναδείχθηκε ο ίδιος και το οποίο προσπαθεί να τον παγιδεύσει με παλαιοκομματικές τεχνικές. Με αυτό καλείται να παλέψει, αλλά και με τον εαυτό του κάποιες φορές. Οπότε η μάχη είναι και εσωτερική, αφού το όραμα δεν μπαίνει σε καλούπια αλλά έχει ως στόχο να ταράξει τα νερά. Ίσως πρέπει κάποιος να είναι μέρος του συστήματος για να μπορέσει να το αλλάξει. Ίσως πάλι πρέπει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε το σύστημα να φτάσει στην αναμενόμενη καμπή, σύμφωνα με τον κανόνα ακμής-παρακμής, για να δημιουργηθεί ένα νέο, πιο δίκαιο και αξιοκρατικό. Αυτή την επιλογή την φέρνουν οι καταστάσεις. Το επιτακτικό πάντως είναι η αλλαγή.

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ.Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος , 12 δις € διαθέσιμα στην ελληνική οικονομία έως το τέλος του 2015


Παρουσίαση του απολογισμού των δράσεων του ΕΣΠΑ 2007-2013 και της εμπροσθοβαρούς αξιοποίησης του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 κατά τη σημερινή συνέντευξη τύπου στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Δείτε αναλυτικά την παρουσίαση:

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΣΠΑ

astrosnews ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΧTV 23 10 14B

astrosnews ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΧTV 23 10 14A

To astrosnews στο MAX TV – Μια συνεργασία γεννιέται

Ζητήματα που απασχολούν τη Βόρεια Κυνουρία όπως ο Βιολογικός, το Λιμάνι, το ασθενοφόρο, το Μουσείο κ.ά, συζητήθηκαν χθες στην εκπομπή επικαιρότητας του ΜΑΧ TV, «Διαύγεια – Με τον Αγγελο», με τη συμμετοχή του astrosnews. Πρόκειται για τη συνέχεια μιας συνεργασίας που ξεκίνησε πριν λίγους μήνες, εδραιώθηκε με τον καιρό και σύντομα θα ακόμα πιο δυνατή με τη συμμετοχή σε εκπομπές, παρεμβάσεις, συνεντεύξεις και ζωντανές συνδέσεις.
Δείτε παρακάτω όλη τη χθεσινή εκπομπή…http://youtu.be/kViyIsTx0oM
         http://youtu.be/NN7Mppoz8y4

Συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ της Κ.Ε.Δ.Ε.



Το Σάββατο 25 Οκτωβρίου, στις 11.30 το πρωί, θα γίνει σε ειδική συνεδρίαση η συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., όπως αυτό προέκυψε από τις εκλογές της 23 Οκτωβρίου.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, ως πρώτος σε σταυρούς προτίμησης εκλεγμένος σύμβουλος στο νέο Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε, απέστειλε σήμερα την πρόσκληση σε όλα τα νεοεκλεγέντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Η άμεση συγκρότηση του νέου Δ.Σ με την εκλογή του Προεδρείου και της Εκτελεστικής Επιτροπής κρίθηκε επιτακτική, αφού επιτακτική είναι και η ανάγκη να αναληφθούν από την Κ.Ε.Δ.Ε άμεσες πρωτοβουλίες και δράσεις, για την προώθηση μιας σειράς πολιτικών που στόχο έχουν την επίλυση χρονίζοντων προβλλημάτων της Αυτοδιοίκησης.