Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Συνελήφθη μία αλλοδαπή που επιχείρησε να ταξιδέψει για Αυστρία με πλαστά έγγραφα, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας


Συνελήφθη, χθες (28.9.2014) το μεσημέρι, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, μία (1) 28χρονη αλλοδαπή υπήκοος Αιθιοπίας, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων της ανωτέρω αλλοδαπής, η οποία είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για τη Βιέννη Αυστρίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά της έγγραφα ήταν προφανώς πλαστά.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) Διαβατήριο Αρχών Γερμανίας.

Η 28χρονη θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Παραίτηση ΓΓΜΕ Γιάννη Παναγιωτόπουλου.ώστε να πολιτευτεί στην Αρκαδία


Το 18μηνο που προβλέπεται απο το Σύνταγμα ώστε να έχουν το δικαίωμα να πολιτευτούν όσοι κατέχουν θέσεις στο κυβερνητικό μηχανισμό πλησιάζει. Μια από τις πρώτες παραιτήσεις είναι αυτή του ΓΓ Ενημέρωσης Γιάννη. Παναγιωτόπουλου, λέκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών ώστε να πολιτευτεί στην Αρκαδία.

Έρχονται «τσουχτερά» πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες…17.000 είναι οι γεωτρήσεις που βρίσκονται μόνο στον Αργολικό Κάμπο !


Διάτρητη αποδεικνύεται η ελληνική γη αφού έχουν καταγραφεί περισσότερά από 200.000 πηγάδια και γεωτρήσεις.
Το γεγονός αυτό αποτελεί σοβαρή απειλή για χιλιάδες στρέμματα γης εξαιτίας της ανεξέλεγκτης διαχείρισης των υδάτινων πόρων. Μάλιστα σε πολλές περιοχές της χώρας ταο πρόβλημα είναι τεράστιο και υπάρχει κίνδυνος να αλλάξει ριζικά ο εδαφολογικός χάρτης και να προκληθεί καθίζηση του υπεδάφους, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο πλημμυρών.

Το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο καθώς σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει άδεια και η εκμετάλλευση του νερού γίνεται χωρίς κανέναν έλεγχο κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε λειψυδρία, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις αγροτικές καλλιέργειες.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος απειλεί με πολύ βαριά πρόστιμα σε μια προσπάθεια να βάλει «φρένο» στην κατάσταση αυτή.

Μάλιστα τα πρόστιμα αναμένεται να φτάσουν φτάνουν έως και 5.000 ευρώ για τους χιλιάδες ιδιοκτήτες και χρήστες πηγαδιών και γεωτρήσεων που «ξέχασαν» να καταθέσουν τη σχετική αίτηση εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (ΕΜΣΥ).

Απολαύστε θέαμα! ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ


Πρέπει να… κρυφτούμε»?? Σειρήνες «πολέμου» θα ηχήσουν την Τετάρτη σε όλη τη χώρα


Αύριο Τετάρτη 01.10.2014 στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων 2014», θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, ως εξής:
• Στις 11.00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για 60 δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης)

• Στις 11.05, σήμανση λήξης συναγερμού, για 60 δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας έχει καθαρά δοκιμαστικό χαρακτήρα και δεν συντρέχει κανένας λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

Γιορτάζουμε σήμερα 30 Σεπτεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Ιερομάρτυρος Γρηγορίου, του Επισκόπου Μεγάλης Αρμενίας.


Στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες, χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό !!! 
Ο Άγιος Γρηγόριος ήταν γιος του Ανάκ, που ήταν συγγενής του βασιλιά της Μεγάλης Αρμενίας, Κουσαρώ (290 μ.Χ.). Ο Ανάκ, λοιπόν, σε συνεργασία με το βασιλιά των Περσών Αρτασείρα, σκότωσε τον Κουσαρώ.
Αλλά οι σατράπες της Αρμενίας εκδικήθηκαν το φόνο του, σκοτώνοντας τον Ανάκ και όλη του την οικογένεια. Διασώθηκαν μόνο δύο παιδιά του, που ένας ήταν ο Γρηγόριος.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛIΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤHΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚEΝΤΡΟΥ ΝEΩΝ

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ 1ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΣΠΟΤ LIFE 2014 15

ΠΕΣΜΕΝΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΈΜΒΡΙΟ

ΣΠΟΤ ΣΠΥΡΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ 2014 15 y

2o JAZZ FESTIVAL ΣΤΟ ΦΟΥΓΑΡΟ

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ Φ Π Α

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

ΔΙΟΜΗΔΕΙΑ 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΥΣΗ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΕΠΟΧΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Π ΚΑΛΚΟΥΝΟΥ «ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΚΥΤΑΛΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ»

Π ΚΑΛΚΟΥΝΟΥ «ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΚΥΤΑΛΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ»

Αγροτική Επιχειρηματικότητα σε καιρούς κρίσης

Το Κέντρο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, ο Όμιλος CENTRAL, S.C.A. και η Πανελλήνια Ενωση Νέων Αγροτών, διοργανώνουν ημερίδα στα πλαίσια της έκθεσης expoAgrotic, που θα πραγματοποιηθεί από 2 έως 5 Οκτωβρίου στο Κέντρο Ξιφασκίας του Ελληνικού.
Στόχος της ημερίδας είναι να αναδειχθούν οι ευκαιρίες που προσφέρει το αγροτικό επιχειρείν ενώ καιρώ κρίσης, και τα εμπόδια που πρέπει να αποφεύγονται.

Ανακοίνωση και προτάσεις της ΑΥ.Ρ.Α για τη διακοπή του συσσιτίου της Ευαγγελίστριας


Η διακοπή του συσσιτίου της Ευαγγελίστριας θεωρούμε ότι είναι το σημαντικότερο θέμα που εδώ και μέρες απασχολεί την πόλη μας. Μια πρωτοβουλία της Εκκλησίας, με μικρή αρωγή του Δήμου, αλλά μεγάλη στήριξη από εθελοντές πολίτες της περιοχής μας, κάλυπτε για χρόνια τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες σίτισης συμπολιτών μας που βρίσκονται σε ανέχεια λόγω της κρίσης. Μια πρωτοβουλία που ήρθε και κάλυψε με μεγαλοθυμία τα κενά κράτους και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σήμερα όμως, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου που διαχειρίζεται το συσσίτιο. Θεωρούμε, ότι με αυτό τον τρόπο, οι συμπολίτες μας και η πρωταρχική τους ανάγκη για τροφή, γίνονται αντικείμενο διαπραγμάτευσης και μοχλός πίεσης για φορείς και υπηρεσίες - αφού πρώτα έγιναν το τυρί για περισσές προεκλογικές υποσχέσεις. Για κανένα λόγο δεν έπρεπε η σίτιση των 150 αυτών πολιτών να εμπλακεί στην αντιπαράθεση της Ενορίας με τον Δήμο και την Περιφέρεια, γιατί πρόκειται για ανθρώπους που υποφέρουν και αυτό καμία συνείδηση- θεία ή ανθρώπινη- δεν μπορεί να το επιτρέψει. Αντιθέτως, τα προβλήματα λειτουργίας του, θα μπορούσαν να τεθούν σαν θέμα σε πλατιά λαϊκή απεύθυνση, ώστε με κοινωνούς τους κατοίκους και τους φορείς της πόλης και με συντονισμένες ενέργειες να δοθεί άλλη λύση, από το τωρινό, επ’ αόριστον, κόψιμο των γευμάτων.

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Αναβάλλονται όλες οι αθλητικές διοργανώσεις Μετά από απόφαση του υφυπουργού αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού αναβάλλονται οι αναμετρήσεις όλων των πρωταθλημάτων ως ένδειξη σεβασμού για τον θάνατο του οπαδού του Εθνικού. Τι επηρεάζει η απόφαση...


Ο θάνατος του οπαδού του Εθνικού, Κώστα Κατσούλη, ήταν ο λόγος για να αναβληθεί όλη η αθλητική δραστηριότητα στη χώρα το προσεχές Σαββατοκύριακο.
Πρόκειται για μια απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού η οποία λήφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και ανακοινώθηκε και επίσημα.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά αυτή πρόκειται για μια απόφαση ένδειξης σεβασμού στη μνήμη του οπαδού του Εθνικού ο οποίος απεβίωσε σήμερα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υφυπουργείου:

Σε καταλήψεις δημαρχείων προχωρά αύριο η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Σε καταλήψεις δημαρχείων προχωρά αύριο η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Καταλήψεις δημαρχείων προγραμματίζει αύριο η ΠΟΕ - ΟΤΑ, που διαμαρτύρεται έντονα για την αξιολόγηση και για τους ελέγχους μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
Οι καταλήψεις θα πραγματοποιηθούν από τις 10:00 έως τις 13:00, παράλληλα με συγκεντρώσεις και γενικές συνελεύσεις «για να συζητηθούν τα προβλήματα-αιτήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους αλλά και το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ όρισε την αυριανή ημέρα ως «Ημέρα Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Στο σφυρί αρχαιολογικοί θησαυροί της Αμφίπολης - Μακεδονικά νομίσματα βγαίνουν σε δημοπρασία τον Οκτώβριο στη Γερμανία

Στο σφυρί αρχαιολογικοί θησαυροί της Αμφίπολης - Μακεδονικά νομίσματα βγαίνουν σε δημοπρασία τον Οκτώβριο στη Γερμανία


Μπορεί τα μάτια όλου του κόσμου να είναι στραμμένα στην Αμφίπολη, ωστόσο, την περίοδο αυτή στην Γερμανία η αρχαία αυτή πόλη της Μακεδονίας έχει την τιμητική της για άλλο λόγο.
Γερμανικό γραφείο δημοπρασιών βγάζει στο σφυρί νομίσματα από την Αμφίπολη, κι όχι μόνο, τα οποία με άγνωστο τρόπο έφυγαν από την Ελλάδα. Πιθανότατα να άρπαξαν αρχαιολογικούς θησαυρούς από την περιοχή, αλλά και από όλη τη χώρα, τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γερμανία, ο γερμανικός οίκος δημοπρασιών Gorny and mosch βγάζει στο σφυρί αρχαία νομίσματα της εποχής του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τα οποία προέρχονται από την Αμφίπολη και κανείς δεν ξέρει πως βρέθηκαν στα χέρια Γερμανών. Η δημοπρασία που θα γίνει στο Μονάχο τον Οκτώβριο ξεκινά από τα 500 ευρώ και φτάνει έως και τις 2.500 ευρώ.
Στο σφυρί αρχαιολογικοί θησαυροί της Αμφίπολης - Μακεδονικά νομίσματα βγαίνουν σε δημοπρασία τον Οκτώβριο στη Γερμανία
Φαίνεται ότι οι Γερμανοί θέλουν να εκμεταλλευτούν τη δημοσιότητα που έχει πάρει η υπόθεση της Αμφίπολης και να πουλήσουν ακριβά αρχαιολογικούς θησαυρούς της περιοχής.

Πληρωμή ΦΠΑ μόνο με εξόφληση του τιμολογίου - Τι αλλάζει από την Τετάρτη

Πληρωμή ΦΠΑ μόνο με εξόφληση του τιμολογίου - Τι αλλάζει από την Τετάρτη

Εξοφλήθηκε το τιμολόγιο; Τότε θα πληρωθεί και ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας. Αυτό είναι το νέο καθεστώς που τίθεται σε ισχύ από την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου σε μια προσπάθεια να διευκολυνθούν χιλιάδες επαγγελματίες που αδυνατούσαν να πληρώσουν τον ΦΠΑ επειδή δεν είχε εξοφληθεί το παραστατικό, επομένως δεν είχαν εισπράξει το φόρο.
Το νέο σύστημα είναι ουσιαστικά πιλοτικό και προαιρετικό και σε πλήρη εφαρμογή θα τεθεί από τις αρχές του 2015. Συγκεκριμένα, το νέο σύστημα θα προβλέπει:

ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ Η ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕ 1-5 ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΛΕΡΝΑΣ ΜΕ ΧΑΤ ΤΡΙΚ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΜΠΟΥΡΑ



Καταιγίδα η Κορωνίδα Κοιλάδας σκόρπισε την Ένωση Λέρνας φιλοδωρώντας την με πέντε γκολ. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενουςήταν ο Σωτήρης Μπούρας ο οποίος έκανε χατ-τρικ χωρίς βέβαια να υστερήσουν οι υπόλοιποι. Η κορωνίδα έπαιξε χωρίς τον Μέγα λόγω τραυματισμού και τον Πλατανίτη..


Το σκορ άνοιξε στο 3’ λεπτό με ένα εκπληκτικό σουτ του Μπούρα από 45 μέτρα πού έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Ούσιου . Στο 18’ λεπτό ο Cojocaru με διαγώνια μπαλιά βρήκε τον Μπούρα μέσα στην περιοχή και πλάγια , έπιασε κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στην απέναντι πλευρά της Λέρνας κάνοντας το 2-0. Στο 27’ λεπτό ο Σαγκατέλωφ με πλασέ μέσα από την περιοχή απείλησε αλλά ο τερματοφύλακας της Λέρνας απέκρουσε σωτήρια. Στο 34’ λεπτό ο Γκρεβτσίδης ανατράπηκε από τους αμυντικούς των γηπεδούχων και ο Μπούρας από την άσπρη βούλα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ και πετυχαίνοντας το πρώτο του χατ-τρικ για φέτος. Στο 41’ λεπτό οι γηπεδούχοι μείωσαν σε φάση διαρκείας ο Γκάμαρης βρέθηκε σε θέση βολής , σούταρε εξ επαφής απέκρουσε ο Γκιόκας και στην επαναφορά με νέο πλασέ μείωσε σε 1-3. Στο 43’ λεπτό μεγάλη ευκαιρία να γίνει το 1-4 όταν ο Γκρεβτσίδης με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα ελάχιστα έξω από τα δοκάρια του Ούσιου.Στο 65' λεπτό ο Γκρεβτσίδης με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-4. Το σκορ έκλεισε στο 87’ λεπτό με πέναλτι πού εκτέλεσε ο Δώρας . Το πέναλτι κέρδισε ο Μπούρας σε ανατροπή του από τους αμυντικούς.

«ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ» ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΤΟΥ Γ Ν ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

«ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ KIDS ATHLETICS ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ»

ΔΥΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΔΥΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΙΑΤΡΙΣΣΑΣ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ Γ Ν ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΙΑΤΡΙΣΣΑΣ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ Γ Ν ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

«Καλαμάτα Cardio Sports 2014» τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου

Φιλανθρωπική εκδήλωση με τίτλο «Kalamata Cardio Sports 2014» θα πραγματοποιήσει ο Όμιλος Αντισφαίρισης Καλαμάτας για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Καλαμάτας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στο Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας.

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ


Με το επόμενο μεγάλο άλμα βρίσκεται αντιμέτωπη η καρδιολογία και όλες οι τελευταίες εξελίξεις στον χώρο, αποτελούν το αντικείμενο συνεδρίου που εξελίσσεται στην Καλαμάτα. Διακεκριμένοι καθηγητές και ανάμεσά τους και ο Δημήτρης Κρεμαστινός συζητούν για αυτά τα θέματα που απασχολούν έντονα τον ιατρικό κόσμο. Όπως σημειώνουν και οι επιστήμονες χρειάζεται μια ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο ζωής μας, με τα εμφράγματα του μυοκαρδίου να είναι η σύγχρονη… μάστιγα.

Tη δική του θέση στο βάθρο των μεγάλων διοργανώσεων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, απέκτησε το 6ο P.I.C.K. Λουξ COLA,


Tη δική του θέση στο βάθρο των μεγάλων διοργανώσεων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, απέκτησε το 6ο P.I.C.K. Λουξ COLA, το οποίο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Σαββατοκύριακο 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2014.

Το Διεθνές Σιρκουί Καρτ για έκτη συνεχόμενη χρονιά άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και απέδειξε ότι αποτελεί ένα από τους πιο επιτυχημένους θεσμούς όχι μόνο σε τοπικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Χιλιάδες κόσμου, από την Πάτρα και άλλες περιοχές της χώρας, κατέκλυσαν τους κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι είχαν μετατραπεί σε μια απέραντη πίστα και παρακολούθησαν το διήμερο αγωνιστικό μέρος του 6ου P.I.C.K. Λουξ COLA, καθώς και τις παράλληλες δράσεις, events και επιδείξεις που εκτίναξαν την αδρεναλίνη στα ύψη.

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ 0 - 1

Ο Παναρκαδικός γνώρισε την ήττα από τον Παναργειακό με 1-0 και αποκλείστηκε από το Κύπελλο της Γ’ Εθνικής.

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του αγώνα Παναρκαδικός-Παναργειακός για το Κύπελλο Γ' Εθνικής.

89' Κεφαλιά του Αρώνη μέσα από την περιοχή, η μπάλα άουτ

88' Ο Τριμπόνιας στη θέση του Καλογέρη

80' Ωραία ατομική ενέργεια του Καδά, έδωσε στο Μπούτα, ο οποίος από πλεονεκτική θέση δε μπόρεσε να πλασάρει τον Κατσαούνη

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΔΕΛΕΧΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ

''Ελληνική σημαία συνολικής έκτασης 1000 τετραγωνικών μέτρων στην Σύρο''


Έχουμε στο νησί μας την πιο μεγάλη Ελληνική σημαία που είναι 27mX60m και είναι πάνω από 1000 τετραγωνικά μέτρα. Δεν διεκδικούμε καμία πρωτιά, μόνο να περάσουμε δύο μηνύματα θέλουμε..

Σε κάθε πιλότο της τουρκικής αεροπορίας ότι εδώ υπάρχουν έλληνες με ψυχή και δεν είμαστε σαν τους «νενέκους» πους μας κυβερνούν.

Και στους δικούς μας που διαχειρίζονται ακόμη τις ζωές μας ότι όσο υπάρχει ακόμη μέσα μας το τρίπτυχο Πατρίδα – Θρησκεία – Οικογένεια, καλά θα κάνουν να είναι προσεκτικοί, γιατί κανένας προδότης της πατρίδας του δεν είχε καλό τέλος.

Η πρόταση που είναι γραμμένη στην τουρκική γλώσσα λέει ότι: ΑΝ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΑΤΕ ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ.

Y.Γ. Κάθε ημέρα που περνάει η αγανάκτηση και η πίκρα μας για την συνεχόμενο διασυρμό της πατρίδας μας ολοένα και μεγαλώνει, και τα όρια μας ξαφνικά θα τελειώσουν με απρόβλεπτες συνέπειες.



Από ένα νησί των Κυκλάδων

ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΕΠΕΙΓΟΝ - ΠΡΟΣΟΧΉ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΕΠΕΙΓΟΝ

             Μην δίνετε τα προσωπικά δεδομένα


Αγαπητέ φίλε,  
I Χρήστος Αδαμαντιάδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της λειτουργίας με την Bank Of Africa, και θέλω να ξέρετε ότι το ποσό των 17.500.000 δολαρίων θα μεταφερθούν στο όνομά σας ως ξένο εταίρο του αποθανόντος πελάτη μας. 
 
Χρειάζομαι τη βοήθειά σας για να πάρετε αυτό το ταμείο για να μεταφέρουν έξω από εδώ με το λογαριασμό σας, και μοιραζόμαστε σε μια αναλογία 60% για μένα, ενώ το 40% είναι για σας σε οποιαδήποτε βοήθεια που μπορεί να χρειαστείτε για να δώσει κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της διαδικασίας των το ταμείο αυτό υπόψη σας. Θα λάβετε αυτό το ποσό με τραπεζικό έμβασμα. 
 
Παρακαλούμε να στείλετε το ονοματεπώνυμο σας και άμεσα τους αριθμούς τηλεφώνου σας, και διεύθυνση, και θα, θα παραμείνουν τα στοιχεία σας για αυτή τη συναλλαγή. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω του ιδιωτικού μου e-mail στο (mrchristos.adamantiadis@yandex.com
 
Την άμεση απάντησή σας θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα. 
 
Με εκτίμηση, 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΜΕΣΩ Ενημερωθειτε ΜΟΥ 
Τράπεζα της Αφρικής. (Boa) .BF 
Τηλέφωνο: + 226-78048884
Δεν Φαξ: + 226 έως 5048355289 
Επικοινωνία: E-Mail :( mrchristos.adamantiadis@yandex.com
Επικοινωνία: E-mail :( mrchristos_adamantiadis@outlook.fr
Χρήστος Αδαμαντιάδης

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ Δηλώνουμε κατηγορηματικά πως ΔΕΝ είμαστε Μ.Κ.Ο,αλλά και ουδεμία σχέση έχουμε με οποιαδήποτε Μ.Κ.Ο


Πληροφορηθήκαμε από το σάιτ http://panargolikos.blogspot.gr/
ότι το www.nafpliomarathon.gr/mko παρουσιάζει τον Ιερό Ναό ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ Ναυπλίου ως Μ.Κ.Ο. Δηλώνουμε κατηγορηματικά πως ΔΕΝ είμαστε Μ.Κ.Ο,αλλά και ουδεμία σχέση έχουμε με οποιαδήποτε Μ.Κ.Ο.Κακώς μας παρουσιάζει το συγκεκριμένο σάιτ www.nafpliomarathon.gr  ως Μ.Κ.Ο. και παρακαλούμε τους υπεύθυνους να κατεβάσουν την ψευδέστατη αυτή είδηση αμέσως.
...............................................................................................................................................................
Δηλώνουμε επίσης πως από την επιτροπή διοργάνωσης του 1ου Μαραθωνίου Ναυπλίου έχουμε λάβει το ποσό των 2.000 € μόνο για το συσσίτιο του Ιερού Ναού,διότι αφήνεται να εννοηθεί πως ενδεχομένως έχουμε λάβει μεγαλύτερα ποσά ή ως δήθεν Μ.Κ.Ο. λαμβάνουμε χρηματικά ποσά από το κράτος.
ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

ΑΝΕΡΓΕ – ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΜΑΘΕ ΠΩΣ:



 Οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων και των μονάδων του ΠΕΔΥ είναι υποχρεωμένοι να συνταγογραφούν ηλεκτρονικά τα φάρμακα σου, όπως στους ασφαλισμένους.
 Μπορείς να παίρνεις τα φάρμακα σου από τα φαρμακεία των δημόσιων νοσοκομείων (αυτά που χορηγούνται εντός νοσοκομείων κατά τη διάρκεια της νοσηλείας ή σε ημερήσια και εξωτερική βάση), από τα φαρμακεία του ΕΟΠΠΥ και από τα ιδιωτικά που βρίσκονται στη γειτονιά σου αυτά που συνταγογραφούνται για χορήγηση εκτός νοσοκομείου.
Τα ελάχιστα μέτρα ανακούφισης, όπως αυτά για τα φάρμακα σου παίρνονται λόγω πίεσης του εργατικού-λαϊκού κινήματος.
Μην τους τα χαρίζεις!
Ενημερώσου, διεκδίκησε τα δικαιώματα σου! Δεν είναι ελεημοσύνη!
Έλα να παλέψουμε για να είναι η υγεία του λαού κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό και όχι ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.

Όλοι στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. 3 Οκτώβρη στις 7μ.μ., στην πλ. Αγ. Πέτρου, στο Άργος και στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. 1Η Νοέμβρη στις 12μ.μ. στο Σύνταγμα

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

2ο JAZZ FESTIVAL ΣΤΟ ΦΟΥΓΑΡΟ

8ο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

ΈΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΡΣΕΑΣ

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Μ.Κ.Ο ??? Ιερός Ναός ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ Ναυπλίου - Γεύματα Αγάπης

Επισκεφτήτε τον παρακάτω σύνδεσμο.  nafpliomarathon.gr/site/gr/mko
http://evagelistrianafpliou.blogspot.gr/

Και ξαφνικά μπήκαμε στο σάιτ  nafpliomarathon.gr/site/gr/mko στο κάτω  μέρος και  πατήσαμε ΜΚΟ
στην προσπάθειά μας να δούμε που πάνε τα λεφτά που εισπράττουν από έναν μαραθώνιο τών εκατομμυρίων τελικά διαπιστώσαμε ότι η μοναδική μη κερδοσκοπική εταιρία είναι μόνο του ιερού ναού ? Ήμαρτον Ήμαρτον ΜΚΟ με σκοπό το κέρδος αναρωτηθήκαμε .... κάποιος να μας απαντήσει επιτέλους που πάνε τα λεφτά από τούς χορηγούς πού πάνε τα λεφτά του υπουργείου ? πού πάνε τα λεφτά για το τρέξιμο και τούς εθελοντές...Καί ποιό  είναι το Κοινωνικό έργο της Κυβέρνησης??

Στο σκαμνί για παράβαση καθήκοντος Τατούλης - Νικολάκου

Κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση θα καθίσουν στις 18 Μαρτίου 2015 στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου.
Η κατηγορία αφορά τον αποκλεισμό της «Ε» από κρατικές καταχωρίσεις τις οποίες σύμφωνα με το νόμο 3548/07 είχαν υποχρέωση να δημοσιεύουν στις τοπικές εφημερίδες με κριτήριο την ίση κατανομή. Αντ’ αυτού Τατούλης και Νικολάκου απαντώντας στην σκληρή κριτική της εφημερίδας έκριναν σκόπιμο να υποβάλουν οικονομικές κυρώσεις επί διετία περίπου αδιαφορώντας αν παραβαίνουν το νόμο, καθώς η σχετική αρθρογραφία της «Ε» που κατήγγειλε την παρανομία αγνοήθηκε προκλητικά. Τώρα καλούνται να δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη και να υποστούν τις νόμιμες συνέπειες.Γράφτηκε από την  
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/perifereia/item/45539-tatoulis-nikolakou-paravasi-kathikontos

Το Γυμνάσιο Παραλίας Τυρού και πάλι σε δράση! Χάρη στο σχολικό πρόγραμμα Comenius



Το Γυμνάσιο Παραλίας Τυρού και πάλι σε δράση! Χάρη στο σχολικό πρόγραμμα Comenius "Ανακαλύπτοντας την Ευρώπη μέσα από τον κόσμο της Μυθολογίας" ανοίγει τις πόρτες του στους ευρωπαίους καθηγητές και μαθητές με κυνήγι θυσαυρού, διαλέξεις, αρχαιολογικές εξορμήσεις, γνωριμία με την ελληνική παράδοση.

Η Μυθολογία ανοίγει ένα παράθυρο στον κόσμο!
Τι είναι το πρόγραμμα Comenius;

Το τομεακό Πρόγραμμα Comenius αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης και στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασής της, ιδίως μέσω της ενθάρρυνσης της διακρατικής συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σχολικής και προσχολικής εκπαίδευσης με την επιχορήγηση σχολικών συμπράξεων και δράσεων διακρατικής κινητικότητας μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς και δραστηριοτήτων ενδοϋπηρεσιακής κατάρτισης εκπαιδευτικών. Επίσης, υποστηρίζει τους νέους ώστε να αποκτήσουν συνείδηση της ποικιλομορφίας των ευρωπαϊκών πολιτισμών, καθώς και γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για την προσωπική τους ανάπτυξη, τη μελλοντική εργασιακή τους απασχόληση και τη δραστηριοποίησή τους ως ενεργών πολιτών.
Ποιες είναι οι επιλέξιμες χώρες;

Eπιστρέφει ο Σπύρος Χαριτάτος στην πρωινή ζώνη του ALPHA


Από αυτό το Σάββατο το πρωί, από τις 8:00 έως τις 10:00, ο Σπύρος Χαριτάτος, μαζί με μία νεανική δημοσιογραφική ομάδα, καταγράφουν και παρουσιάζουν την επικαιρότητα στην ''Πρωινή ενημέρωση'' του ALPHA: Ρεπορτάζ, ειδήσεις, εξελίξεις, συνεντεύξεις, απευθείας συνδέσεις από κάθε σημείο της χώρας και το εξωτερικό, αναδεικνύουν όσα μας απασχολούν. Στην εκπομπή θα συμμετέχουν και δημοσιογράφοι από το δελτίο ειδήσεων του Alpha.και με ρεπορτάζ από την Πελοπόννησο σε συνεργασία με τον Άγγελο Δρίτσα του MAXDIGITAL    

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟΤΕ ΔΕΜΑΤΑ ! ΤΩΡΑ ΚΑΝΤΕΙΝΕΡ ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΕ "ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ" !




Συνδημότισσες και συνδημότες,

η δημοτική μας παράταξη Δυνατή Ερμιονίδα, όπως επισήμως δήλωσε, αποδεχόμενη το εκλογικό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών του Μαΐου 2014 θα ακολουθήσει εποικοδομητική αντιπολίτευση και θα συμβάλει στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων τα οποία αντιμετωπίζει ο Δήμος μας.

Αυτό πράττει καθ’ όλο το διάστημα από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα.

Στήριξη και συναίνεση όμως δεν σημαίνει αναντίρρητη αποδοχή όλων των αποφάσεων και πρακτικών της δημοτικής αρχής.

Ειδικά στο μέγα πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, όλοι οι δημότες βιώνουμε την καθημερινότητα με τα απορρίμματα του Δήμου μας, η οποία παραμένει τραγική όπως τραγική ήταν.

Διαγραφή προσαυξήσεων για εφάπαξ εξόφληση χρεών


Ανάσα σε χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου αναμένεται να δώσει το υπουργείο Οικονομικών μέσα από τις αλλαγές που προωθεί στο υφιστάμενο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών προς το Δημόσιο. Οι αλλαγές αυτές θα συνοδευτούν από την απεμπλοκή από ποινικές διαδικασίες φορολογούμενων με ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο που αποδεδειγμένα αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης και η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου δρομολογούν μια σειρά από παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν την αποπληρωμή φορολογικών οφειλών και την αύξηση των εσόδων του κράτους από τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ Γ Ν ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΙΝΑΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

«ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ»

«ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΚΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ»

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΙΑΤΡΙΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

«ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΚΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ»

Ο Πρόεδρος της Α.Ε. Ερμιονίδας Π.Α.Ε. Ιωσήφ Ελ. Μερτύρης


Ο Πρόεδρος της Α.Ε. Ερμιονίδας Π.Α.Ε. Ιωσήφ Ελ. Μερτύρης, προσκαλεί
και επιτρέπει στον κ. Αντώνη Ψυχογιό, την είσοδο στα αποδυτήρια, ώστε να μπορέσει να διατελέσει το γνωστό ρόλο που είχε όλα αυτά τα χρόνια στην ομάδα, σαν κύριος εμψυχωτής των ποδοσφαιριστών πριν ;αυτοί ριχτούν στην "μάχη" του κάθε αγώνα. Του επιτρέπει επίσης, οποιαδήποτε στιγμή αυτός θελήσει, να συμμετάσχει στις αποστολές με το πούλμαν της ομάδας.
Ο Πρόεδρος της Α.Ε. Ερμιονίδας Π.Α.Ε.
Ιωσήφ Ελ. Μερτύρης
Η Οργανωτική Επιτροπή του 2ου Μαραθωνίου Ναυπλίου, στην οποία προεδρεύει ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κωστούρος, θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ, την Τετάρτη 1/10/2014 και ώρα 12:00 στις εγκαταστάσεις του Φουγάρου με θέματα:
· Την παρουσίαση της 2ης Διοργάνωσης Μαραθωνίου Ναυπλίου που προγραμματίζεται για τις 15 Μαρτίου 2015  · Την Παρουσίαση των συμμετοχικών στόχων
· Την ανάδειξη και παρουσίαση του κοινωνικού φορέα που θα αποτελέσει το κοινωνικό πλαίσιο της διοργάνωσης · Την ανακοίνωση του έτους 2015, έτος Εθελοντισμού για τον Δήμο Ναυπλιέων
Στην Συνέντευξη Τύπου θα παρευρεθούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό, ο Υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος και ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Κώστας Παναγόπουλος Μετά το πέρας της Σ.Τ. θα συνεδριάσει η Οργανωτική Επιτροπή με την Νέα της σύνθεση, στο ίδιο Χώρο. Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Ναυπλιέων

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Το Συμβούλιο του τοπικού παραρτήματος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού του νομού Αργολίδας




 πραγματοποίησε σήμερα εθιμοτυπική επίσκεψη στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αργολίδας. Η επίσκεψη είχε σαν στόχο να υπάρξει μια πρώτη γνωριμία και επαφή του συμβουλίου με τον Σεβασμιότατο, η ενημέρωσή του για το παράρτημα μας και τις δραστηριότητές του και η ανταλλαγή απόψεων γύρω από θέματα που αφορούν την καθημερινότητα όλων μας. Του επιδόθηκε αναμνηστική πλακέτα με το έμβλημα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού και συμφωνήθηκε η περαιτέρω συνεργασία του παραρτήματος και της Μητρόπολης.

ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΕΛΑΦΡΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΔΙΚΥΚΛΙΣΤΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΣΗΜΕΡΑ 25-9-2014 >> VIDEO

                            
                        

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ


Μετά την επίσκεψη του κ. Γενεράλη, υπεύθυνου για την αδειοδότηση της διοργανώτριας Αρχής (Football League), και τον εξονυχιστικό έλεγχο που έγινε στο ανακαινισμένο Δημοτικό γήπεδο Κρανιδίου και με την παρουσία του Διοικητή του Α.Τ. Κρανιδίου, κ. Θάνου, λάβαμε την διαβεβαίωση για την αδειοδότηση του γηπέδου καθώς και τα συγχαρητήριά τους προς την Διοίκηση για την επίτευξη του έργου. Αυτό σημαίνει πως η ομάδα πλέον και επίσημα έχει το σπίτι της στο οποίο θα διεξαχθούν τόσο οι δυο (2) αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος όσο και τα εντός έδρας παιχνίδια του πρωταθλήματος. Εμείς σαν Διοίκηση είμαστε περήφανοι που τα καταφέραμε. Ευχαριστούμε τόσο τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή όσο και όλους όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτού του επιτεύγματος. ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ. Ο Πρόεδρος Ιωσήφ Ελ. Μερτύρης

η Κατερίνα Ψυχογιού θα εκφωνεί προγραμματισμένα δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης MAX.


 Γνώριμο το αντικείμενο για την γνωστή δημοσιογράφο και η επιτυχία είναι δεδομένη. Παρόλα αυτά εμείς θα της ευχηθούμε καλή επιτυχία στο νέο της εγχείρημα και με αυτή την μεταγραφή το MAX δυναμώνει το ήδη δυνατό δελτίο του. Μην ξεχνάμε πως όπως έχω γράψει και στο παρελθόν,έχει την Κική Δρίτσα που είναι με την παρουσία της προσδίδει κύρος και σοβαρότητα και είναι μεγάλο ατού για το κανάλι και έρχεται τώρα και η Κατερίνα με την φρεσκάδα της να συμπληρώσει το παζλ.  Σήμερα φιλοξενείται στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού όπου με την Μιμίκα Παπαχαραλάμπους μιλούν για τη νέα αυτή συνεργασία. Στο δυναμικό του καναλιού να υπενθυμίσουμε ότι παραμένει και ο Θανάσης Αρμπερώρης με μια μικρή κατεύθυνση προς τον αθλητικό τομέα. 

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΦΟ ΑΣΠΙΔΟΣ ΑΡΓΟΣ

Οι αρχαίες πέτρες χαραγμένες με σύνθημα Σουλα σε αγαπάω,(ΦΩΤΟ ΚΑΤΩ),τα σκουπίδια που πετάμε και τα προφυλακτικά στο δάσος είναι Αυτοταπείνωση για εμάς και τα νέα παιδιά ,το μέλλον μας Επίσης βανδαλισμοί με τουμπάρισμα κάδων στο γκρεμό,και πέταμα των παγκακιων στα αρχαία είναι ιεροσυλία

Έναρξη μαθημάτων για τον Σκακιστικό Σύλλογο Άργους «Περσέας»




Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς αρχίζουν και οι δραστηριότητες του Σκακιστικού Συλλόγου «Περσέας» Άργους.
Έτσι το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014, στις 17:00, στα πρότυπα εκπαιδευτήρια των αδελφών Μαλτέζου θα γίνει ενημέρωση και εγγραφές για νέους μαθητές και θα διεξαχθεί εσωτερικό ατομικό πρωτάθλημα για παλιούς και νέους μαθητές της σχολής.

Έναρξη των μαθημάτων - Πρόγραμμα

Η έναρξη των μαθημάτων για τη νέα χρονιά θα γίνει το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014 ως εξής:

17:00-19:00 | τμήμα αρχαρίων
18:00-20:00 | 1ο τμήμα προχωρημένων
19:00-21:00 | 2ο τμήμα προχωρημένων & ενηλίκων


Πληροφορίες

Τηλέφωνα: 6974342043, 6974640114

Πρόκειται για οικολογικό και περιβαλλοντικό έγκλημα στον Ερασίνο; να καταγγείλουν τον εργολάβο και τον εργοδότη του κι ας... "έχει μπάρμπα στο ΔΗΜΟ ΑΡΓΟΥΣ !!!"


Είναι δημόσια υπηρεσία / οργανισμός ή ιδιώτης ο εργοδότης του συγκεκριμένου έργου; Και ποιος είναι ο ωφελούμενος ή οι ωφελούμενοι από την ασφαλτόστρωση σήμερα στο μονοπάτι, μέσα στον προστατευόμενουγροβιότοπο της Νέας Κίου, στην όχθη του ποταμού Ερασίνου;
Και ακόμα: ποια είναι η δημόσια υπηρεσία που έδωσε την άδεια γι' αυτό το έργο; (για να μην πηγαίνουμε πάλι από τον Άννα στον Καϊάφα);
Καλούμε τις Αστυνομικές και Δικαστικές αρχές να επέμβουν και να σταματήσουν τα έργα άμεσα. Καλούμε επίσης τις υπηρεσίες του Δήμου Άργους Μυκηνών να επέμβουν και αυτεπάγγελτα
Μ.ΚΟΥΤΑΛΑΣ


Τσίρκο έχει καταντήσει η διαδικασία των προσλήψεων στη ΝΕΡΙΤ.
Μετά την παρέμβαση εισαγγελέα για τις προσλήψεις και την εισαγγελική έρευνα που έχει ξεκινήσει για τα κριτήρια αξιολόγησης, δύο δημοσιογράφοι που αποκλείστηκαν απαίτησαν να λάβουν τα πρακτικά της αξιολόγησής τους.
Η ΝΕΡΙΤ αρνήθηκε να τα δώσει και ύστερα από αυτό κατέθεσαν αίτημα στον εισαγγελέα.

Με εισαγγελική παραγγελία για την παράδοση των πρακτικών απευθύνθηκαν πάλι στη ΝΕΡΙΤ, αλλά η Νομική Υπηρεσία της αρνείται να τα παραδώσει!
Ο ευτελισμός των διαδικασιών στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής δεν έχει όριο.
Σύμβουλοι και συμβασιούχοι νομικοί που εργάζονται με δίμηνες συμβάσεις έργου αγνοούν τις εισαγγελικές παραγγελίες, με άνωθεν εντολές.
Οι δύο δημοσιογράφοι με εξώδικη διαμαρτυρία τους προειδοποιούν τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ, δηλώνοντας πως πλέον θα καταθέσουν μηνύσεις.


[typologies.gr]

Επέκταση προαστιακού μέχρι το Ναύπλιο σχεδιάζει ο ΟΣΕ


Ο σκληρός ανταγωνισμός του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Μορέας καθιστά ουσιαστικά ανέφικτη την εκ νέου λειτουργία της γραμμής Άργος - Καλαμάτα. Υπό μελέτη η «κανονικοποίηση» της γραμμής από την Πάτρα ως την Ολυμπία. Σχέδια και για προαστιακό ως το Ναύπλιο.

Σχέδια για την επαναλειτουργία σημαντικών τμημάτων του σιδηρόδρομου στο δίκτυο της Πελοποννήσου έχει αυτήν την εποχή στα σκαριά ο ΟΣΕ. Πρόκειται για τμήματα τα οποία υπολογίζεται βάσιμα ότι μπορούν με τη λειτουργία τους να είναι οικονομικά βιώσιμα. Αντίθετα υπάρχουν τμήματα του μεγάλου δικτύου της Πελοποννήσου που, μάλλον, οδεύουν σε οριστική παύση, καθώς η λειτουργία τους υπολογίζεται ότι θα δεν θα είναι βιώσιμη. Αυτό οφείλεται κυρίως στον μεγάλο ανταγωνισμό με το οδικό δίκτυο, το οποίο έχει αναβαθμιστεί σημαντικά με έργα που έχουν ήδη γίνει ή βρίσκονται αυτήν την εποχή σε εξέλιξη.
Συγκεκριμένα, αυτό το διάστημα εκπονούνται μελέτες για το προαστιακό δίκτυο της Καλαμάτας (Καλαμάτα- Μεσσήνη και Καλαμάτα-ΤΕΙ- Άρις - Μελιγαλάς - Διαβολίτσι - Κυπαρισσία). Οι μελέτες θα έχουν ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο και βάσιμα εκτιμάται ότι το συγκεκριμένο τμήμα μπορεί να λειτουργήσει με όρους βιωσιμότητας, όπως έχει διαφανεί και από την ανταπόκριση που είχε στο επιβατικό κοινό τα διαστήματα που λειτούργησε.
Σύνδεση με το Ναύπλιο

Πιασ' τ' αυγό και κούρευτο tα οικονομικά των ΜΚΟ -Θα δημοσιεύονται στη «Διαύγεια» ή θα κόβεται η χρηματοδότηση



Μία τάξη στο καθεστώς της χρηματοδότησης των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, όπως και άλλων μη κερδοσκοπικών εταιρειών, επιχειρεί να βάλει μία νέα διάταξη. Αυτή προβλέπει ότι πλέον οι ΜΚΟ θα είναι υποχρεωμένες να δημοσιεύουν τα οικονομικά στοιχεία τους στη «Διαύγεια», διαφορετικά θα κινδυνεύουν να χάσουν τη χρηματοδότηση.
Η διάταξη, που έχει εισαχθεί στο νομοσχέδιο για τα Ανοικτά Δεδομένα του Δημοσίου, αφορά Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες, Σωματεία, Ιδρύματα, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, ΜΚΟ και λοιπούς μη κερδοσκοπικούς φορείς, που επιχορηγούνται από τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης με πάνω από 3.000 ευρώ.

«Ανταρσία στο Μωριά»: Η Καραθώνα είναι ο στόχος - Παραβιάζει αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου ο Δ. Κωστούρος


Ανακοίνωση με αφορμή την παραχώρηση από το ΤΑΙΠΕΔ στο Δήμο Ναυπλιέων των οικοπέδων στην περιοχή του Αγίου Αναστάση στο Ναύπλιο εξέδωσε το τμήμα Αργολίδας της περιφερειακής παράταξης «Ανταρσία στο Μωριά - Συμπόρευση για την Ανατροπή».

Στην ανακοίνωση η «Ανταρσία στο Μωριά» κατηγορεί τον δήμαρχο Ναυπλιέων ότι παραβίασε την προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αποδέσμευση όλων των ακινήτων και ότι έτσι ανοίγει το δρόμο για την εκποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ της έκτασης της Καραθώνας.

Η «Ανταρσία στο Μωριά» ζητά επίσης από το Δ. Κωστούρο να ενημερώσει δημόσια τους πολίτες για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στο ΤΑΙΠΕΔ, στη συνάντηση που είχαν με την παρουσία του υπουργού ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη.

Τέλη Οκτωβρίου η 4η «Γιορτή του Ροδιού» στην Ερμιόνη



Για 4η συνεχή χρονιά διοργανώνεται στην Ερμιόνη από το Δήμο Ερμιονίδας η Γιορτή του Ροδιού.

Η φετινή Γιορτή είναι προγραμματισμένη να γίνει το τριήμερο 24-26 Οκτωβρίου 2014.

Η Γιορτή του Ροδιού ξεκίνησε το 2011 ως μια προσπάθεια των παραγωγών και των επαγγελματιών της Ερμιόνης για προβολή των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων. Βασικός σκοπός είναι η προώθηση του ροδιού της Ερμιόνης και η τουριστική διαφήμιση της περιοχής. Ακόμα έχει στόχο την προβολή του νόστιμου αυτού προϊόντος, διαφημίζοντας παράλληλα και τη μικρή μας πόλη. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Ερμιονίδας έχει προχωρήσει όλες τις διαδικασίες για την κατοχύρωση του Ροδιού της Ερμιόνης ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ).

Ο επισκέπτης της Γιορτής μπορεί να γνωρίσει το ντόπιο ρόδι και να το δοκιμάσει σε γλυκά, φαγητά και ποτά που εκθέτουν οι επαγγελματίες της Ερμιόνης. Παράλληλα υπάρχει μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και άλλες δράσεις, χάπενινγκ κ.λπ.

max 2015 wwwmaxtv gr

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

George A. Papandreou


Η κλιματική αλλαγή μας αφορά όλους. Μας επηρεάζει όλους - και μας επηρεάζει σήμερα. Αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε σοβαρά το πρόβλημα, απαιτούνται ριζικές τομές και όχι συντηρητικές πρακτικές. Ο δρόμος της βιώσιμης ανάπτυξης περνά μέσα από την παρουσία ισχυρών δημοκρατικών θεσμών, με ισχυρή συμμετοχή των πολιτών.

Οι πρόεδροι και τα Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων του Δήμου Άργους


Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Άργους-Μυκηνών, ορίστηκαν τα μέλη, οι πρόεδροι και οι αντιπρόεδροι των Διοικητικών Συμβουλίων, των Νομικών προσώπων και των Επιτροπών.

ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ιωάννης Νώτης (Πρόεδρος )
Αντώνιος Κουκουβές (Αντιπρόεδρος)
Ιωάννης Αποστολόπουλος
Ιωάννης Λύκος
Δούρος Παναγιώτης
Φλώρου Έλενα
Τρύφων Μποζιονέλος
Βαγγέλης Τζαβέλας
Καχριμάνη – Μπρούσαλη Παναγιώτα
Δελής Νικόλαος
Κεραμίδας Παπανδριανός Δημήτριος
Σπανού Σπυριδούλα
Γκριτζάνη Ιωάννα
Βασιλόπουλος Γεώργιος
Βλάχος Δημήτριος

ΝΠΙΔ ΚΕΔΑΜ

Νικόλαος Γκαβούνος (Πρόεδρος)

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση του «Εξοικονομώ κατ΄Οίκον»

Δόθηκε λύση για την κάλυψη των απαιτήσεων όλων των υπαρχόντων δικαιούχων του «Εξοικονομώ κατ΄Οίκον», από το υπουργείο Ανάπτυξης. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ενέκρινε την άμεση χρηματοδότηση του ΕΤΕΑΝ, με ποσό 100 εκατ. ευρώ, για την πλήρη αποπληρωμή όλων των δικαιούχων (περίπου 10.000 νοικοκυριών τα οποία με τη σειρά τους, θα εξοφλήσουν περίπου 30.000 επαγγελματίες), από το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ΄Οίκον». Εξάλλου, όπως δήλωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να εγκριθεί από την ΕΕ, η ένταξη νέων χρηματοδοτήσεων για δικαιούχους του Προγράμματος «Εξοικονομώ κατ΄Οίκον», με εμπροσθοβαρή χρονικά τρόπο, στη νέα προγραμματική περίοδο 2014- 2020.